A légtelenítés megtörtént, a probléma maradt. Azért furcsállom a dolgot, mert csak egy radiátornál hallani, illetve nem értem, hogy mi az összefüggés a használati melegvíz és a fűtési kör között?
Tudom, hogy nem igazán ide tartozik a kérdés, de a fűtésszerelő fórumon nem válaszoltak. Hátha itt tud valaki segíteni.
Házunkban kombi cirkós /Beretta Junior/ radiátoros fűtés van. A használati meleg vízcsap elzárása után az egyik radiátorban „csöpögő” hangot lehet hallani.
Azt szeretném megkérdezni, hogy mi lehet ez a hang és van-e jelentősége?
A 0 fokot azt úgy vedd, hogy ha egy síkságon, szabadon álló, ablakok nélküli házon kell használnod, és átfújja a szél (teljesen át tud hűlni), 0 fokon akkor sem tud megfagyni a víz a habarcsban. Ez úgy -4, -5 körül várható.
Ráadásul kötés közben hőt is termel a habarcsod ...
Viszont egy egyszerű takarás (papír, rongy, FÓLIA!) rettentő sokat tud segíteni, mert sem átfagyni nem tud annyira, sem nem szárad olyan gyorsan, így nem is fog megrepedezni.
Ez a zsákos falazóhabarcs nekem is jó lenne a kiesett téglák visszarakására? Ez vakoláshoz is jó, vagy csak falazáshoz? 0 fok környékén még használható?
Én azt tapasztaltam, hogy baromi erős cucc a falazóhabarcs, szinte betonkeménységű.
Van egy melléképületem, ahol a féltető alatti részt cserépdarabok+zsákos falazóhabarccsal töltöttem ki másfél éve. Rohadtul megszenvedtem vele nemrég, mire le tudtam verni...
De amikor falaztunk, és a tégla alól kinyomódott habarcsot ott hagytam, pár héttel később a szigetelés felrakásakor anyáztunk rendesen, mire le tudtuk verni.
Milyen szép kifejezés. Takarék üreges fal !!A szomszéd sufniánál fedeztem fel kb. 7 -8 éve, de a pontos megnevezést csak most tudom. A szomszéd egyenlőre nem bővít se fel, se oldalra.
Köszi! Milyen habarcsot vegyek? (OBI-ba fogok most menni a napokban) Van olyan habarcs vagy ragasztó vagy bármi amivel még ilyen hidegben megcsinálhatom? Hétvégén még megyek, utána már lehet hogy csak tavasszal.
Kicsit elbizonytalanodtam, talán tud valaki segíteni. Van egy nyaralónk, ami megérett a felújításra. 3 éve vetük, kb 50-60 éves kis ház (max 40m2) Tegnapelőtt elkezdtem leverni a fürdőhelyiségben a csempét, és akkor láttam hogy kb 5cm vakolat és erős vastag réteg van alatta. Nekiálltam a nagy fúrókalapáccsal, és amikor bontottam gyanús lett a fal: nagyon mozgott, és a kisméretű téglák nagy része élével volt rakva (utána már csak kézi vésés maradt). Kiderült hogy üreges a fal szerkezete csak ITT találtam erről leírást. Kb olyan mint a linkelt ábrán. Csináltam fotókat is majd felteszem. A baj az, hogy 2 tégla kimozdult és ki is esett. Van jópár tégla amin érezni hogy mozog, azaz nem teljesen fogja a habarcs. Kicsit elkedvetlenedtem mert ez a szerkezet igen gyengének tűnik (bár a hőszigetelése jó), egy nagy repedés is van az egyik falon, eddig azt hitem csak vakolat, de miután a vakolatot leszedtem látszik hogy a fal van megrepedve. (ez csak a vizesblokk részen van, egyszer állítólag volt nagy csőtörés ott, talán alámoshatta)
Mit csináljak a kimozdult és kiesett téglákkal? Ha visszahabarcsozom az jó lesz? Milyen anyagot használjak? (nem ez a szakmám) Ilyen időben még megcsinálhatom? Majd teszek fel képeket is, ha valaki tud segíteni azt előre is köszönöm! Eléggé elment a kedvem a háztól ezek után, talán tud valaki biztatni :)
Itt, ahol lakom 100 éves házban, a födémbe épített acélgerendáknak még semmi bajuk, vakolat, habarcs (gondolom közte valamilyen téglaboltozatos megoldás) érintkezik pedig velük. Egy másik pedig egy főfal áthidalásában van, cserépkályha volt mellette, simán csak elvakolva. Az is működik még...
Amennyire sejtem, a cement-mész habarcsok mint lúgos ph-júak, azt meg szereti a vas.
Lenne egy olyan kerdesem, hogy mivel lenne erdemes egy acel oszlopot elburkolni?
Ez egy tetoterbeepites, ahol egy kozlekedoben all egy kb I160-as acelgerendal, ami a tetot tartja. Raadasul egy kemeny mellett all. A kemeny falazott, belelt, nem hasznalt, de egyszer lehet hogy hasznalva lesz. Az elkepzeles, hogy a kemeny szelesseget kellene megnovelni, hogy magaba foglalja az oszlopot. Vajon mivel? Kirakom Ytonggal? Megcsinalom gipszkartonbol, es elglettelem? Ha nedves modszert valasztok, akkor az oszlopot jol beagyazom habarcsba, vagy ellenkezoleg, korbeepitem es nem nagyon erek hozza?