Mindenesetre jól esett, hogy kiálltatok mellettem. Nem hiába írja azt aki ide téved „mint egy család”. Tényleg nem sértő szándékkal válaszoltam, de ezt ti tudtátok is. Ezzel részemről lezárom a dolgot.
Igen jól látod, az a tengelyek végén az. A vezérlést változtatja. A múlt héten is volt egy lánc csere 3,2.es fsi V6 AUDI n. A vezérlése ua. mint a V10 5,2é. Természetesen örömmel látlak ha erre jársz és bárkit a fórumról. Marci sokszor beugrik hozzám.
Mindenképpen pozitív, hogy azt mondod, nem akarsz ellenségeskedést.Ez és sok más fórum is éppen azért van, hogy segítsük egymást.Nem tudom kioktatásnak venni Perák kolléga írását, azért nem, mert ha pl. megkérdezed tőle, hogy milyen előnyökkel jár a látott kúpgörgős kormánycsapágy alkalmazása, akkor szerintem elmondja neked.Valószínűleg a méreteit is, hogy mások is használhassák.
"...egy információ tudomásul vétele és értékelése sokszor a befogadó pillanatnyi lelkiállapottól függ..." (Szebeni Márta, pszichológus)
Ezek szerint minden rendben, tárgyaljuk tovább az ügyeinket.
Konkrétan én most azon agyalok, hogy a 634 primerláckereke elfér-e az 559 blokkban.A másik pedig, hogy van-e különbség a 634 és 638 kuplungkosarak fogszámában és ezzel együtt átmérőjében?
Ezeket per pillanat nem tudom, de amit tudok, arra szívesen válaszolok.
Lacitól kaptam igazi benzináló gumilapot, holnap csinálok két csapgumit, majd próba!
18 fok volt ma erre, motorozni való idő van.Ajándék ez az október közepe!
Én azt hallottam, hogy a péktől nem szabad kenyeret venni, a hentestől meg húst.. mert azok nem értenek hozzá :) Ha pedig elromlik egy autó, akkor az emberek a szobafestőhöz viszik javíttatni, nem? :)
Ma este elhoztam a Jawa 350-esemet a szerelőtől (korábbi gondok: váltó,és falsot szivott,nagyon nehéz inditás). Már sötétben értem a szakihoz,mentem is egy próbakört,jó volt a váltó,szépen ment a motor is.
Mikor hazaértem,akkor vettem észre lámpafénynél,hogy a jobb kipufogó vége eléggé olajos. kiszedtem a gyertyákat,és a következő kép fogadott:
bal oldali gyertya fehér,jobb oldali gyertya kormos (de még nem olajos,sztem nem köpte be,éreztem volna,ha egy hengerrel megyek.)
Mi a franctól lehet ez? a szaki szépen beállított mindent,szépen is járt a motor,pöccre indult,egyedül az alapjárata volt nagyon alacsony (éppen csak 1000). Arra gondolok,hogy az alapjáratot feljebb tolom,mert ez az alacsony alapjárat lehet a gyertyakormozás oka.
Nektek mi a véleményetek? Holnap mindenképp felhivom a szakit,Ő mit mond erre.
Másik: 350/638-nál tudtok valami levegő/benzin beállitást mondani télre/nyárra? Ha jól emlékszem a szerelési könyv 1 fordulatot ir kifelé a levegőcsavarnál alapból.
Érdeklődnék, hogy tudja-e valaki, hogy a 350 Jawa 638-nak a kilométeróra meghajtója hány fogas?(nem oldalkocsis)
Kösz;Tamás
Más...van egy eladó Yamaha FZ 400 R motorom, ha tudtok valakit, aki érdeklődne iránta, olcsón adom papírokkal.Kevés ráfordítással összerakható vagy alkatrésznek.
Nem értem mi váltotta ki belőled ezt a hsz-t? Én semmi kioktagtó stílust nem írtam. Azért meg külön elnézésedet kérem, hogy védem a szakmám becsületét, amit egyébként te szóltál meg. Amikor én a bilit húzogattam nagyon nem érdekel te mit csináltál, de fogadd el hogy a bili mellett ott állt az apám 350-ese. Itt egy kép a jelenlegi „játékszeremről” amikkel nap mint nap játszok. És ez nem egy, hanem egy a sok közűl. Ja és ezzel most tényleg a tudásomat fírtatom. De csak kizárólag előtted.
Nem rég örököltem egy 350 jawat amibe 25000 km van. Be is üzemeltem jo hangja van. Esztétikusan kellene vele foglalkozni. Mennyiért mennek ezek a gépek? Ha valakit érdekel képet is teszek fel
Egy hibátlan jobboldali jawa csapom van, ha valakinek szüksége lenne rá, de a velorex csapjai teljesen mások. Jawához megoldanám, van egy 634 blokkom donornak... Lefotózom majd, csak érjek haza.
En meg csak anyit szolnak hozza a temahoz(ha lehet?),hogy nez szet ott ahol lakol biztos talalsz valami oregnel egy lerombantott meg veszed jo olcson. Es a hosszu teli esteken felujitod magad es fogod tudni,hogy mi van benne,ha meg elakadol akkor segitunk
Szerintem Perak barátom sem kioktatni akart volna, csak mivel többszörösen megdőlt a teóriád egy kicsit elkeseredtél, és még a végén te sértődtél meg. Pont az az ember akire rámondtad nem kioktatós fajta.
Lehet hogy felétek igénytelenek az autószerelők, de szerencsére nálunk nem. Igaz egy rossz szokás az általánosítás, ne áll be az általánosítók sorába mert akkor elveszel a szürkületben....
Szakma alapján eldönteni kitől mit vesz meg az ember elég érdekes megközelítés. Félreértés ne essék én sem sértődtem meg, csak ellenpéldát mutattam (mint Perak is). inkább meglepődtem, mert ilyet még nem hallottam.
Különben ha engem kérdezel, és Perák a tudását akarná firtatni, akkor külön topikot kellene neki nyitni.....
Részemről nincs vita,én tanácsot kérni jöttem ide,s a jótanácsaitokat köszönettel elfogadom,elraktározom.De a kolléga "üzenete"messze nem erről szólt.
Mondtam azt is hogy a jelenlévők kivételek.Ne Hidd hogy nem olvastam vissza,no nem mind az összeset,de talán majd ha sikerül nekem valami jó vételt nyélbe ütnöm,akkor én is jobban belemélyedek,ahogy időm engedi.S tényleg nem szeretnék semmi ellenségeskedést!
Nem hinném, hogy bármi sértőt gondolt volna jelezni Feléd, csak mutatta, hogy milyen (lelkiismeretes) munkát képes csinálni, ezzel ellenpéldát felmutatva a lenti teóriádra. Nem kell túlragozni, szerintem zárjuk le ezt a "vitát"(?), egyébként nem szeretek, és nem is szoktam beleszólni mások beszélgetésébe, de majd ha lesz egy kis szabadidőd, és türelmed végigolvasni az elejétől ezt a röpke 15000 hozzászólást :), megérted, miért "védtem meg" Perak olvtársat.
Egyébként ha jó vételt akarsz, olyat vegyél, amit hasonló, műszaki affinitású egyén magának épített, nem pedig eladásra, vagy gyári állapotú, bontatlan. Inkább legyen kicsit karcos, kicsit kopott, de az legalább őszinte! Itthon sajnos a divat az, hogy összehányják minden lomból, kínai csapágyakkal, hidegen kalapálva a motorját, rámondják hogy felújított, elkérik érte a csillagos eget, aztán pár hónap után szép sorra jönnek ki a hibák...
Ha már összegyűltek a szakik, volna egy szakmai b@sszamegem, khm, akarommondani, kérdésem, kissé tanácstalan vagyok.
Főtengely... van én nékem ez a bőregerem, van hozzá főtengely is számszerint kettő, az egyiknek szét van verve a primer felőli vége, a másiknak kráteresre van rohadva a gyújtás felőli. A kettőből össze lehetne egyet hozni, viszont a probléma ott van, hogy a jobbik csapok is rozsdásak, annyira, hogy a rozsda elfedi az anyag teljes felületét, nagyon minimális kráteresedést is látok egyik oldalon. Lehet ennek tenni valamit (szaki által esztergán finompapírral felcsiszolás), vagy gyártassam újra? Ha utóbbi, akkor miből, hogyan, kivel?
Venni értelemszerűen nem lehet ilyet, kisszériás motor volt ez, a jawából pedig csak a sonkák és a hajtókarok passzolnak. Közeli képeket hétvégére tudok mutatni.
Attól hogy a Jawa fórumon kezdő vagyok,az nem azt jelenti hogy az életet ma kezdtem!
Olvass vissza!Lehet hogy Te még a bilit húztad,mikor én már motoroztam.Neharagudj,de ez kibukott belőlem,mert olyan kioktató stílusban irtad.Ha nem annak szántad,én kérek elnézést!!!