Minden amit az újra előtérbe kerülő megújuló energiaforrások eltüzelésére alkalmas készülékekről tudni érdemes, hogyan kell kiválasztani, hol lehet kapni, hogy lehet csinálni
Ja! És még akkor szívott a szakasz ha méretezési problémák vannak a rendszerben. Legalábbis én így tudom, de valaki okosabb majd csak helyre tesz ha hülyeséget gondolok. Remélem... Abból is lehet tanulni :)
Oké a szivott szakasz csak addig az amig megy a szivattyu, ha ál utána a nyomás kieggyenlitődik és ha valahol beszivna levegőt nyugalmi állapotban nyomás alatt ot kiis jőnne a viz.
Vegyeskezánhoz általában a 60 fokost veszik, 30 kw-ig szerintem elég a colos, felette én 5/4-est tennék és az 511-nek szimpatikusabb a kvs értéke. Én 55 C fokost rendeltem, mert ott nyit és a papírja szerint +10 foknál kinyit teljesen, tehát akkor 65 fokon már nyitva van.
Azt nem értem ha zárt rendszer van és ha valahol szivárog a víz, akkor ott, hogyan a bánatba tud levegőt beszívni. (Esetleg úgy, hogy ha szívott a szakasz. Végülis hallottam már olyat, hogy visszatérőbe beépített autom. légtelenítőnél szlopát kis levegőt a rendszer. -csak hangosan gondolkodtam).
A helyi forrásnak más a hangja és az folyamatos sajnos volt részem benne a gázkazán-nál.
El vizkővesedett a gázkazán és mivel szakaszokra volt bontva a kazánrész igy a többirészen volt cirkuláció csak ahol a vizkő elzárta ot felfort a viz. Ez egy folyamatos pezsgő hang (hasonló mikor egy fazékban kezd melegedni a viz).
Ez viszont néha néha jelentkezik tehát nem folyamatos, de ezekszerint másoknál is ez előfordul.
Bár én csak a második próbabegyújtáson vagyok túl, de a másodiknál nálam is bugyborékolt a kazán. Én a hang helyét a rostély felől hallottam, ami csöves, azaz ott is víz van.
Én akkor arra tippeltem, hogy parázs miatt helyi források alakultak ki a rostélyban.
Ez elképzelhető? Vagy pedig még sok a zoxigén, és az válik ki olyankor?
ha a termosztatikus szelepre gondolsz, ami 60 fok körül tartja a kazánban a vizet.
Ha bárkinek kell, lesz hamarosan egy eladó Acaso termovar szelepem 1" BB kvs 9, 61C, használt, tavasz óta működik kifogástalanul csak kicsinek találom a 35 kw kazánomhoz, ezért vettem egy esbe 511-et.
Te két külön dologról beszélsz. A Discoverys eset a tengeralattjárokkal az ugye a KAVITÁCIÓ mint jelenség. Ez nem más mint a vízben a forgó lapát egyik oldalán drasztikusan leesik a víz nyomása és ettől felforr ott a víz. Ezek a buborékok elposszannak és ezt hallják a hanglokátorral.
A másik eset a vízben oldott oxigén kiválása 60 fok felett. Ez zárt rendszerben többször nem fordulhatna elő abban az esetben, ha ilyenkor sikeresen ki lehet légteleníteni a rendszert. Fontos megjegyezni ide vágólag, hogy különös figyelmet szenteljünk a tágulási tartály előfeszítési, és a rendszer nyomásának harmonizációjára. (szerintem...)
Most néztem hátrafélé legalább 10% os oldalt a kijővő felé 5% os emelkedés van, legalábis a külső burkolaton. Na mindegy hagyom így mivel már fűtűnk ezerrel.
A kazán 2 éves de új korában is csinálta, meg a régi is, ez nem forralás mert nem folyamatosan jelentkezik, kb. félóránként. Tehát ez ojan mikor keletkezik egy bubórék és azt az áramlás fel viszi.
Micro bubórékokat kelthet a sziv. lapátjai (a napokban láttam a Diskovery tv-én a jenkik mit kisérleteztek a tengeraltjárojuk hajócsavarján, hogy ne keltsenek micró buborékokat pedig ot jóval nagyobb a nyomás)
másik ha melegitesz egy fazékban vizet, még jóval a forráspont elött keletkeznek szemmel láthatóan
ezek a kis bubórékok. Valószínű a vizszintes viztereknél reked megvalahól, de mióta felraktam a spiro légtelenitőt a radiátorok légtelenítőinél meg szünt a sziszegés, tehát a redszerbe nem megy be a levegő.