Köszönöm a rakciót. Nem teljesen az a cél hogy teljesen korhű legyen ,mivel nehéz lenne azokat a részeket pótolni, Bár jó lenne . Másrész nem c sak három részes lőkössel jöttek ki ha jól tudom . Ami enged némi csalást a dologban . A kétféle fényezés igazábó az én ötletem volt ,és nem is úgy indult hogy ez most kor hű legyen ,bár megvannak az alamónium kilincsek is de igy fehér alapon sokkal jobban tetszelgi magát. Bár ez csak a mi szemszögenkből nézve igaz.Minden képpen az a cél hogy Trabant mindörökké ,és akik nem ismerik azoknak meg csoda vagy fityma az egész . Köszönöm az elismerő szavakat. Próbálom minél jobbra kerekíteni a kis trabit. Ez már a fiamé lessz úgy is ha megbecsüli.
Van egy problémám az 1.1-es trabimmal,remélem Ti tudtok segítni!
Olyan gondom van hogy alapjáraton és fordulaton egyaránt belül vibrál a szintjelzőm és a vízhőfokom utolsó szegmense!A rádió ki-be kapcsolgat magátol!
A világítás pislákól ha fel van kapcsolva!És a legdurvább ha tötést akarunk mérni a gépen az akkumulátor környén van a multiméter akkor megzavarodik! 12 és 16 volt között ugrál és minden hülyeséget mutat!Ha a multimétert kiveszem a motortérből akkor tudok töltést mérni!De kicsit ilyenkor isugrál a fesz.
Generáror cserén már túl vagyunk,sajna nem segített!
Szép munka, bár én továbbra is "gyári párti" vagyok. :( Azért pár tipp: Retrósításnál évjárathelyességre törekszel-e? Mert pl. a kasztnitól eltérő színű tetős autók króm (esetünkben ugye ha gömbölyű, az háromrészes) lökhárítót kaptak.
A gömbölyű lökösökhöz pedig régi típusú alukilincsek, alu külső tükrök és ablaktörlők dukálnak. (+ alu C-oszlopi rácsok - ha az még fekete - képen uis nem tudom kivenni.) Még az ablakkéderekkel lehetne variálni, a többi viszont elvileg már jó lesz (pl. a küszöb, ami utángyártott, ezért leforduló - műanyag élvédő-mentes - és így itt teljesen jó).
Talán még vmi évjárathelyes dísztárcsa sem lenne utolsó - pl. a felnire hegeszteni a tartó karimát (lásd régi 601 felni), amire aztán ráppattinthatók a "bilik". (Ha lehet - szerintem az jól takarná a púpos, kisebb osztókörű 4T felni közepét!)
Ha már ez a projekt... :) (Ez a megjelenés persze poénnak sem utolsó!)
"mai napig fülemben van a kenyeres sötétzöld Robur kotkodálós hangja" Ez de meg van, 'stenem! Mennyire jellegzetes hangja volt az egész autóparkunknak: 2t Trabi és Waresz, Barkasz, a kispolák, Dacia, a Moszkvics stb... :(
Mondjuk a 4T Trabantok(Wareszok) hangja is elég jellegzetes - és ezt még szerencsére sokszor hallani. Maradjon is még sokáig így!!
Sztori: Bontó, ü.helyisége. Tulaj (látom) háttérben telefonál (amúgy ismer, de AZ most fontosabb), alkalmazott (új) kiscsaj a pultnál. Mondom, 4T-hez szeretnék ilyen meg ilyen alkatrészt, árak érdekelnének. Kérdez - kb. válasz, néha az ár jön nehezen, néha az alkatrészt nem ismeri. Feltérképezni mentem mi mennyi, egyáltalán van-e. Kb. 6. alkatrésznél kérdés: miért nem hozom be inkább a kocsit hozzájuk. Mi vaaan?? Nem akarok durva lenni, nyelek egyet hogyaszongya: figyu, most jöttem százötvenet vele és nem mókolt a kocsi. "Tééényleg, aztaa!" Mondom, semmi gond, hagyjuk. Eljöttem. Egyébként félelmetes árak repkednek, gyakorlatilag minden 5-10 stb. ezer. Ma, amikor már huszasért (sőt, akár ingyen is) hozzájuthat az ember egy komplett, magad "normálisan" bontható donorautóhoz? Sajnos még mindig sokan "nem akarnak már bajlódni vele", ezért bontó vagy méhtelep lesz a vég. Na (így), onnan kimenteni valamit... :(((
Nagy kavarc ez az egész...
A MINI világautónak számít, a Trabant nem az - ennyi!
Egyben célszerű kivenni az egységet, ugyanis elég nehéz a kis helytől a motortérben cserélni. Nálunk szerelő úgy oldotta meg, hogy a motorkiemelővel félrebillentette a motortömböt. A váltó így bennmaradt, de így is elég macerás. Keress vissza, többször is volt itt már erről szó. Kuplunghoz amúgy továbbra is ajánlom oldalamat (is).
És még így is évtizedeken keresztül normálisan használható autókat építettek. Pl. a románoknál valószínűleg gépiesítettebb gyártásból mi is jött ugye. :-
Szia szép nagyon :) Teljesen igazad van ugyanezt tapasztalom én is bárhová viszem mindenhol kinevetnek ahol meg nem ott elbarmolják sajnos nekem se garázs se szerszám nincs hozzá igy duplán kell mennem no meg itt borsodban nem találtam még klubot se ami segitség jött az inenn töletek van.Sajna 1 szerelö ism van aki segit bár ö se ér rá mindig ezért is kérdeztem a kuplung dolgot hogy ki kell e venni a motort hozzá ?Az én véleményem az hogy benzines vagy vill trabi mindegy sajna ebbe a világba arra a sorsra jutna mint a többi devizahiteles autó hogy lesnék az ablakbol a havi 50 60 ezres törlesztös kocsit és közbe osztanák az észt hogy te is vegyél uj autót remélem 1x majd tovább él ez a legenda és lesz uj trabi:) nekünk mindig ez volt nagyon sok emlékem van hozzá még a nagyszüleimnek is ez volt a szüleimnek és most nekünk is elsö nap mikor megvettük nekem még a könny is kicsordult a szememböl hisz 10 éve nem ültem trabiba ráadásul mikor hazahoztam nagyim is beleült aki 35 éven át vezetet trabit szoval volt öröm ezt nem lehet megfizetni egy autó amihez érzelmi kötödés van.
No és még egy azt mondják hogy aki trabin megtanul vezetni azzal gond nem lehet :)
persze odafigyelés nagyon kell:((( annyi barom van (bocs hogy igy fogalmazok de ez van sajnos) hogy nem elég a külső és belső tükröket lesni hanem már majdcsak meg kell állni és szét nézni hogy minden oké e :s
Erre rövid válaszom :) nem kell foglalkozni vele ki mit mond Trabi mindörökké:)))
ez ha megmakacsolja magát akár az út szélén "nagy"szervíz:) ,0000-nulla hiteltartozás:))))
stb... Aki lenézi nincs tisztában pl azzal hogy a maga idejében trabi meg hasonló keleti személy-teher autók(Trabi,Lada,Wartyogó,Zil,Zuk,...sorol6nám) voltak és ha azok nem lettek volna akkor pl (nem jutott volna az orvos a rendelőjébe vagy épp a kenyér a boltokba ) Bár mai napig fülemben van a kenyeres sötétzöld Robur kotkodálós hangja pedig az nem mostanában volt :)))
Ja és még azokban az időkben a Trabi volt a sztár autó mindenki sorban állt hogy feliratkozzon egy-egy véletlen MERKUR-hoz érkező darabra:))) csak ez ugyebár feledésbe merült:(((((
Ez hátha jó hirtelenjében ,jobban szét kell nézni,több helyen mert könnyen megszabaditják az embert a pénztárca tartalmátol :
Nemtudom hogy van e ebből utángyári? Szerintem nemigen van .Ami nem is baj ,csak sokkal inkább az a baj hogy a gyári áráért kapsz mások szemében lenézett 2 ütemű trabit. Egyébként nemértem a világot mint ahogy sokan mások sem hogy,be megyek a boltba és trabi-hoz kérek valamit és nevetnek és,mondják hogy uram felejtse már el ,ez már nem keresett cikk,majd rögtön hozzá teszik hogy, a multkor láttunk egy trabantot itt meg itt és, olyan jól nézett ki . Hát kérdem én hol az igazság. Nekem is van egy egziztenciát növelő nyugati autóm ami nagyon jó ,de a trabantos multamat soha nem feledem . Sőt a fiam is ezt követi . A másik meg az hogy ha mindenkinek tetszi a trabant akkor mégis mért fikázzák? Angliában a mai napig vannak szakboltok az 50 éves MINI -re ami ott népautó volt sokáig.Szinte mindent kapsz hozzá,arról nem beszélve hogy gyártják őket.Szemben a trabantal amit ha sikerül akkor is villanymotorral akarják piacra dobni.Persze látom hogy nem sok reménnyel.A villany megoldás meg egyenesen halott abban az értelemben hogy dupla áron eladni nem foja szemben ha benzines lenne ,vagy legalább hibrid lenne. Szerintetek hány trabantos venne eredeti alkatrészt a trabantjához ha tudná hogy mindent kap hozzá ,mégpedig gyárit? Már hetek óta keresem a trabant jobb első ajtóra azt a bizonyos elefánt fület (légterelő).aZT MONDJÁK A BOLTBAN HOGY SOKÁIG TARTOTTUK ,MAJD ELVITTE VALAMI TRABANT KLUBBOS AZ ÖSSZES TÖBBIVEL. Pedig egy pár éve még utánam dobták volna . Ebben ha valaki tud segítsen !!
Szia józsika1986 egy kérdésem volna kuplungot cseréltél már?tényleg igaz hogy ki kell venni a motort belöle hogy hozzá férj ?mert nekünk is lassan esedékes lesz mert csuszik
csere sztem nem olcsó mulatság Trabi-ár-érték arány kategóriában :s de egyszer kell megvenni remélhetőleg jó lesz ha nem valami kisipari mocsok:s kisiparitol többe nézem a bontottat . Bár nincs kizárva hogy van azért ahol a minőségre is adnak valamicskét:)