Segítségre lenne szükségem. Keresek valakit, aki Lengyelország észeki részéből jönne Magyarországra Bp környékére kocsival a közeljövőben és hajlandó lenne elhozni egy kiskutyát. Természetesen a költségekbe beszállok megegyezés szerint. ha tudtok valakit, szóljatok!!!!!
Keresek valakit, aki Lengyelország észeki részéből jönne Magyarországra Budapest környékére kocsival a közeljövőben és hajlandó lenne elhozni egy kiskutyát. Természetesen a költségekbe beszállok megegyezés szerint. ha tudtok valakit, szóljatok!!!!!
Vasúttal ezt a linket használd! (Fenti mezőkbe Kraków Główny (Krakkó főpályaudvar) és Oswiecim (Auschwitz becsületes lengyel neve) írd. Középre dátum, tervezett óra, amikor mennél. Aztán piros gomb alul.)
Egy kis segítséget szeretnék kérni a lengyelországi utazásunkhoz. A kérdésem konkréten az lenne, hogy Krakkóból milyen módon tudunk kijutni Auswitzba? Itt konkréten a tömegközlekedésre gondolok. Valamint ha esetleg tudjátok mennyi a belépő?
Igen,a fővám térire.Bemégy a föbejáraton és kb 25 méterre onnan. Egy "sarki" hentes. Szines lengyel feliratok vannak felül mind a két oldalán.Pont ma vettem ott waweli kolbászt. Persze a teljes árúkinálat nem minden nap van, de azért lehet kapni.
Lehet,hogy volt már de a Nagycsarnokban van egy hentes ahol sokféle lengyel terméket lehet kapni.Kolbász,szalámi,sonka,stb.Nem is olyan drágán.Én kizárólag ott veszek ilyeneket mert ugy tünik,hogy húsből van és nem pedig valami himi-humi húsüzem vackaiból.Dél-Lengyelországi termékek.
Az Utazás Kiállításon (több éven keresztül) több magyar nyelvű ismertetést szereztem, sőt legutóbb egy kis könyvecskét is magyarul, ami egész részletesen ismerteti a fellelhető erődmaradványokat.
A város honlapján is van sok minden (http://www.przemysl.pl/) - az idők folyamán nagyon sok honlappal találkoztam, ami foglalkozott vele.
izgalmas hely, az erdőkben megbúvó elveszett falvakkal, óriási erdőkkel. én a nyáron megpróbáltam végigmenni a San felső folyásánál, de a rossz idő miatt mégsem vágtam bele, meg ugyanez okból kimaradt a hármashatár is. Viszont ezért belefért Przemysl és az erődrendszer, az sem semmi, még így romjaiban sem. És az úton Kassa után pont itt találkoztam egyedül magyarokkal :)
És a palotai hágónál még megvan az egykori magyar határkő, a parkolónál kell 100 métert kell beljebb menni az erdőbe, igaz próbálták eltüntetni a magyar címert, de nem sikerült. Talán október végén megint eljutok oda, annyira megnyugtató ott lenni, nem csoda, hogy a lengyelek is szeretnek a Beszkidekbe menni.
Hát én meg a Krakkó és Dél-Lengyelország topikba tettem be a saját beszámolómat a Bieszczadyban tett utunkról, de akkor itt is megmutatom, mi is van még Lengyelországban.
Esténként a tiszta levegőben, a tiszta holdfényben kóvályogtam mindig kicsit a ház körül... annyira szokatlan, hogy ott fényesebbek a csillagok...! (Nincs szmog meg fényszennyezés...:-((( )
Lengyelország nyugati részén, Szczecintől nem messze található az a furcsa jelenség, amin még a sokat látott lengyel erdészek is meglepődtek. Gryfino községtől nem messze ugyanis néhány száz fa egyszerűen "görbén" nő (lásd a képen): a különös rejtélyre senki sem tud[...] Bővebben!Tovább »
Sajnos csak pár óránk volt Varsóban. Nem sok mindent lehet ezalatt megnézni. Mi is csak a kultúrház tornyát néztük meg, a felhőkarcolókat és a nemzeti színházat. Nem fogott meg engem. 15:30-ra érkeztünk Varsóba. Onnan pedig 20:30-kor már ment a vonat Pestre.
Hát nekem is ez volt a véleményem az első látogatás után. :) De később nagyon megszerettem Varsót.
Láttad a királyi palotát, az óvárosi piacteret és környékét, a Wilanów és a Łazienki kastélyokat?
Ajánlom még az egyetemi könyvtárat, a Bem-erődöt (Fort Bema) és én nagyon szeretem az óvárosnak a Visztula felé eső részét (park a szökőkutakkal, Mariensztat, Karowa a szerpentinnel stb.), nagyon érdekes, sajátos hangulatú városrész.
Huh, pontosan ezeket néztem meg az alatt az egy-másfél nap alatt amíg Varsóban voltam :))
A utóbbi két park szerintem gyönyörű, mondjuk nekem az "óváros" is tetszett, sokak szerint nincs óváros hangulata, én inkább azt tudtam nagyon értékelni benne, hogy kvázi a semmiből milyen szépen újjáépítették.
Lehet, hogy nem a legszebb/legérdekesebb város, de biztos találnék még sok látnivalót, ha egyszer visszamennék!
Mindenesetre a következő Gdansk (ismét) a hónap végén.