Nem gondolok akkor se valami féle összeesküvésre. Részben a törvényhozó tudatlan és előítéletes -mint a legtöbb ember- , illetve valóban nem veszélytelenek ezek a szerek.
Akárhogy is, úgy érzem ellehet érni azt az állapotot annak akinek van rá fogékonysága és elindul az úton. Persze ez mindig nagyon személyes dolog, nem sok rálátása van a mindenkori hatalomnak. Szvsz legalább annyira nem lehet betiltani, mint kötelezővé tenni.
Amiért bőviteni akarják a tiltot szerek listáját az néhány felelőtlen tini, meg valami parti drog. Nem tudok róla, hogy beakarnák tiltani pl. a salvia-t vagy az lsa tartalmú növényeket, bár lehet, nem néztem utána.
Mit jelent az, h. szádra vettél? Nem szidtam ôket, hanem leírtam,amit a nézeteikrôl tudok , autentikus forrásból és meleyekkel nem értek egyet. Sôt még finomítottam is a véleményen és leírtam, h. mik voltak a jók a Bokor-mozgalomban.
Honnan tudod, h. nem a Te megvilágosodásodért kell imádkozni. pl. éltél Te abban az idôben, ismerted közelrôl a Bokor-mozgalmat, esetleg más infóid vannak arról az id♫7szakról?
Honnan vannak az infóid a Bokorról? De mindegy is, számomra nem ér ennyi betüt a téma.
Az nem árt senkinek, ha imádkoznak érte, úgyhogy köszönöm Neked, én is ezt teszem Veled kapcsolatban.
Nem csak csónakkal lehet átmenni a túlsó partra, lehet úszni is!
A csónakot se biztos, hogy azért tiltják ne hogy átmenj, talán csak aránytalanúl többen borulnak fel és fulladnak meg vele, mint akik átérnek. De ha megtanulsz uszni mi baj érhet?
Ahogy mondtad egy tudatálapotot nem lehet betiltani.
Őszintén szólva nagyon remélem, hogy azokat a fajta érték ítéleteidet, melyekben szádra vettél olyan neveket (mint pl. Dombi Ferenc atya, vagy Bullányi György atya) sajátos összefüggésben, ezeket nem az a bizonyos benned sugalmazó szellem teszi…
Mindenesetre akár így, akár úgy, én mindenféleképpen imádkozom érted, bízva abban, hogy Jézus megértő, megbocsátó és megvilágosító képessége számomra elképzelhetetlenül hatalmas.
"Sok szélsôséges nézet is terjedt soraikban, pl. Dombi atya reinkarnációt hirdetett..."
Ez csak a keresztény hatalmasságoknak ijesztő. Hiszen azonnal elvész a a túlviági dolgokkal való ijesztegetés, illetve az itélkező Isten mitosza, ami a hatlamuk alapját képezi.
S a Valóság pedig az, hogy az élet örök , csak a formái változnak.
Az Ezo - tv-műsort nézve nem csodálom, hogy sokan kritizálják a vallást. Sőt, sokan vallásba keverik a miszticizmust, mondván, hogy ha lehet Isten, miért ne lehetne "pénzenergia", amit a jósnő "küld" - azt sem tudja kinek.......:))
Erre gondoltam. A vita ott kezdödött, h. mit gondolok Bulányi atya nézeteirôl. Erre írtam, h. nem azonosulok vele. Erre Te írtad a fenti mondatot.Azt gondolom, h. félreértették, Te azt hitted, Jézusról beszélek. A forradalmi nézetrôl amikor írtam, nem Rá, hanem Bulányira gondoltam, már nem is tudom, kivel vitáztam, de ez volt a téma.
Erre írtam, h. ha nem tetszik, nem azonosulok vele.
Ez az jelenti tehát, h. egyszerüen félreértettél, mert nem olvastad el az elôzményeket, aztán most meg rámtámad és kioktatsz. Hát Te tudod.
A bántásod felajánlottam Jézusnak engesztelésül, mentsen vele lelkeket.Szép napot Neked!
Sehol sem találtam olyat, melyet tévesen állítasz. Nem mondtam, hogy Jézus szavait tetszés, vagy nem tetszés alapján kellene mérlegelni.
A szavaimat éppen leegyszerűsítheted a saját gondolkodás módod szerint, viszont ez akkor már nem az én szavaim, hanem a te gondolatiságodat tükröző mondatok. Ha ezek pedig nem tetszenek, akkor szerintem jobb lenne, ha a hibát nem másokban, hanem önmagadban keresnéd.
Mint ahogy az is, hogy Jézus tanítását és szavait elferdíteni, és tévesen értelmezni (az egyház mögé bújva), nem éppen egy szép látvány.
Ez a tudatmódosítókra is igaz, talán méginkább. Addig "fürdesz" csak amíg tart a hatásuk, amikor elszáll, ugyanott vagy, sőt még összébb is zuhanhatsz.
az csak egy gyors fürdés a folyóban...ott még nagyon távoli a túlpart.de persze,át is lehet úszni.csak az nem olyasmi,amire egy itt élő ember reálisan képes lehet.
egyébként,persze,egy tudatállapotot nem lehet betiltani.csak az elérés módjait.nem azt mondják,hogy nem mehetsz át a folyó túlsó oldalára,csak éppen csónakot nem használhatsz...
Az 1960-as évektôl az 1980-as évekig tartó Bokor-mozgalom nagyon megosztó volt. Minden áldozat, a börtön vállalása az evangéliumért, a szegények szeretete dics♪0retes volt, de az egyház túlzott kritikája nagyon sok fiatalt szembeállított az egyházzal. okat vitatkoztak azon, h. ki az igazi keresztény.Ebben a vitában nagyon sok ítélkezés, szeretetlen megjegyzések, támadások fordultak elô.A közösség tagjai közül sokan azt gondolták, h. ôk az igazi keresztények. Az elit gondolkodás mindig veszélyes a lelki életben, mert gôgössé teheti az embert. Sok szélsôséges nézet is terjedt soraikban, pl. Dombi atya reinkarnációt hírdetett, Gromon András atya tagadta a föltámadást.