Keresés

Részletes keresés

joevagyok68 Creative Commons License 2011.10.04 0 0 45572

:-)))

nagy az "összhang"

fődim...ha egyszer (talán) eljutok oda, hogy építkezünk megkereshetlek? :-))

Előzmény: KömKel (45570)
joevagyok68 Creative Commons License 2011.10.04 0 0 45571

Akkor már 3 szavazat, a NEM -re   :-)))

Előzmény: KömKel (45569)
KömKel Creative Commons License 2011.10.04 0 0 45570

Gyóvan, megnyugodtam, hogy nem csak nekem nem tetszik :D

Előzmény: joevagyok68 (45568)
KömKel Creative Commons License 2011.10.04 0 0 45569

A háttér se jobb (szerintem)

A bontott téglához szinben ez a kőburkolat nem illik... ráadásul már ezen a kis képen is zsúfolt az egész.

Majd lefotózok egy rétinéger megrendelőnek épitett magyiterrán házat egy utcával arrébb. Mindenhová kőburkolatot raknak, ebből a keskeny, hasitott jellegűből. A mindenovát értsd: utcai homlokzat telibe, és ráadásul az utcafronti kerités is.

Tipikusan kis mennyiségbe mutat valahogy az a kőburkolat, de így több 10 m2-en felrakva ocsmány. Tetézi az egészet egy lilás-vöröses mázas cserépfedés, ami gusztustalanul csillog egész nap.

(elképesztő izlésficamok vannak)

Előzmény: nopánick (45567)
joevagyok68 Creative Commons License 2011.10.04 0 0 45568

+ a mögötte lévő kő lábazati burkolat és "műtéglafal" is öléggé nincs összhangban....(színileg sem)

Előzmény: nopánick (45567)
nopánick Creative Commons License 2011.10.04 0 0 45567

Számomra ez erősen természet ellenes látvány... mert tégla nem szokott így állni.

Pláne nem, ilyen kis átmérőn... ezért meghökkentő valóság idgen látvány, és emiatt aztán nem szép.

Dehát szerncsére az ízlések, a zsebpénzek és a pofonok egyéniek...

Előzmény: elemes2 (45566)
elemes2 Creative Commons License 2011.10.04 0 0 45566

oszlop burkolása téglával:

botsinkai Creative Commons License 2011.10.04 0 0 45565

Panelban úgy az igazi, ha egy pár millimétes gipszes vékonyvakolat kerül a falra. :-)

Laminált padló hosszában való igazításához azért nem árt pászítóvasat venni (vagy csinálni egy 50x5-ös laposvasból).

Előzmény: zylo. (45564)
zylo. Creative Commons License 2011.10.04 0 0 45564

A panelban nem kell sokat aládolgozni a festéshez, átlagos kézügyességgel nyugodtan belevághatsz, bár valószínüleg tovább tart majd, mint egy festőnek. Csak arra figyelj, hogy ha kevered a színt, tegyél félre belőle a későbbi javításokhoz, mert soha sem fogsz tudni másodszor ugyanolyan árnyalatot kikeverni.

A laminált padlót lerakni egy óra alatt megtanulhatod, vannak kisfilmek is a neten, keress rá. Bár a szokásos hosszában ütögetés helyett nekem jobban bevált a felbillentve összeillesztés. Csak egy fűrész kell hozzá gyakorlatilag.

Előzmény: megabuga (45558)
KömKel Creative Commons License 2011.10.04 0 0 45563

Mivel a panelban beton felületek vannak, igy a villanyt csak a mostani helyre tudjátok falon belül elhúzni, a falakat nem szabad megvésni. Inkább akkor elé kell gipszkartonozni, és mögötte a kábeleket arra viszitek, amerre akarjátok. 

De a villanyszerelést én is inkább szakira biznám.

A vizet szintén, mert ha eláztatjátok az alsó szomszédot, az rohadt sokba fog kerülni.

A kivitelezésnél általánosságban lehet mondani, hogy 60% az anyag, és 40% a munkadíj, tehát a felét spórolhatjátok meg nagyjából sk munkával.

Gépek jó részét lehet kölcsönözni is, nem kell emiatt megvenni (pl csempevágó).

nopánick Creative Commons License 2011.10.04 0 0 45562

Eredőben a burkolón ~1500 Ft/m2-t, a festőn ~ 600 Ft/m2-t ...

halaloszto Creative Commons License 2011.10.04 0 0 45561

nezz utanna a fibertarcsanak. az nem vago cucc, hanem csiszolo. csak sokkal tartosabb a flexen mint a csiszolopapir.

es a flexhez mindenkeppen kell alarcot hasznalni. a drotkoronghoz plane, mert abbol szokott drotszal is kirepulni. 2000 forint korul van egy polilkarbonat egesz arcot vedo atlatszo alarc. (en rendes flexeleshez is ezt hasznalom, mert nem szeretem ha a cunder beleeg a szakallamba.)

vajk

Előzmény: Törölt nick (45556)
digium Creative Commons License 2011.10.04 0 0 45560

Szerintem a villanyszerelés érdemi részét bízd szakemberre vagy előre konzultálj és utána nézesd át vele, mert azon az életetek vagy a lakás leégése is múlhat, utána már hiába sajnálnád, hogy mondjuk egy 3 év alatt tönkremenő kínában gyártott elektronikai kütyüre költötted el azt a pénzt például. Ha kezdő vagy ne egy nagyon lepukkanttal kezdj, inkább egy közepes állapotú lakással jársz jól (villanyszerelésnél a nagyfogyasztókhoz már kellően vastag réz kábel megy, nem kell parkettát/ajtókat cserélni max felújítani, beépített bútorokon elég ajtólap/munkalap/fogantyú csere, nem szükséges víz és fűtéshálózatot cserélni...), mert az akár beköltözhető pár hetes egyszerűbb barkácsszakkör után, és lesz időd megcsinálni pár év alatt a többi dolgot, ha marad rá késztetésed.

Ha te veszed és közepesen jó minőségű anyagokkal dolgozol, akkor 40%/60% kb. az anyag/munka aránya felújításkor (festés, burkolás, , mivel itt van bontás is, de egy új konyhabútornál kb. 70/30 az anyag javára. (De vehetsz pl. az ike@-ban is amit Te raksz be.)

Arra azért ne számíts, hogy eladásnál a felhasznált anyagok árával többért el fogod tudni adni a kecót rövid távon, úgy kell felfogni, hogy magadnak csinálod és lelakod.

Ha hosszú távra tervezel és tényleg jó barkácsolónak tartod magatokat és vannak jó szerszámaid, akkor nyugodtan belevághatsz. Néha tartanak a barkácsáruházakban ingyenes pár órás tanfolyamokat, csak regisztrálni kell rájuk.

ép-it-ész Creative Commons License 2011.10.04 0 0 45559

Hali

Szerintem a panellal nem lesz gond. Sik, tömör felületek, szinte mindenhol.

Villannyal, vizzel azért csak óvatosan.Előbb áram talanits mielőtt belepiszkálnál, mert gyorsan füst szál fel spirálban.

A többi , szakipari munkához minden kapható. Egy maszek festékbolban festőt csinálnak belőled egy fél óra alatt. Elmondod a felület sajátosságait és adnak tapéta oldót és ragasztót, valamint tapétát a hozzá tartozó eszközökkel festékkel stb. U.E burkolás.

Csak az lehet a baj, ha semmi szerszámod nincs és mire mindet beszerzed majdnem ott tartassz ha egy szakember megcsinálná. És a rutin azért az évek során jelenik meg . Lehet, hogy elsőre sikerül de mi van ha nem, és mit csinálsz utánna a szerszámokkal ?

Parkettázás is sima ügynek látszik elsőre csak jó izületek kellenek hozzá, meg dekopira + kalapács + beütő vas + stb.

Szóval egy próbát megér és kalandnak is felfogható . Nem lebeszélni akarlak csak gondold át más szemszögből is.

Spórolni talán a szakipar tekintetében 25 % körül tudsz ha mindent te csinálsz ( szerintem ---de még lesznek itt hozzászólások --)

cs

megabuga Creative Commons License 2011.10.04 0 0 45558

Sziasztok!

Tudom, hogy nagyon általános lesz a kérdésem, ezért nem is azt várom, hogy valaki megmondja a tutit, csak hátha legalább kicsit okosabb leszek.

Előre leszögezném, hogy nem a panel hátrányaira vagyok kiváncsi, laktam benne úgyhogy sajnos tudom milyen, dehát ennyi pénzt tudok összeszedni, szóval:

Arra gondoltam, hogy egy olyan panel lakást veszek Budapesten, ami tisztességesen le van élve, elég jó pénzt lehet így spórolni.

A kérdésem az lenne, hogy két ember (1 nő, 1 férfi), képes lehet-e jól felújítani egy ilyen lakást.

Az a gondom, hogy nézegettem a neten, hogy pl hogy kell lerakni járólapot, csempét, laminált padlót stb, ránézésre nem tűnik nehéznek, inkább csak odafigyelés kell hozzá. Nekem ez jön le.

Jól gondolom?

Én festettem már, és gletteltem is, ment is a dolog bár már rég volt.

Szerintetek bele merjek vágni?

Azért a burkolást emeltem ki, mert attól félek a legjobban, de bármi más jótanács is jöhet.

A másik az, hogy arányaiban szerintetek mennyit spórolhatok, ha minden (vagy legalábbis nagyrészét) munkát saját kezűleg csinálunk. Úgy is feltehetném a kérdést  hogy ha szakemberrel dolgoztatnék, akkor a munka és az anyagár milyen arányba állna kb.

Burkoló, festő, villanyszerelő.

elemes2 Creative Commons License 2011.10.02 0 0 45557

egyszer jártam a vam design center kiállítótermében. szimpatikus technológiával tisztították le a téglákat, teljesen nyers, érdes felület, homokfúvásra tippelnékl.

Előzmény: halaloszto (45555)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.02 0 0 45556

Nem elvágni kell ... ;))

Szerintem ezt inkább anyagelfogyasztasra van. Betonelemen emlékeim szerint vannak alil olyan pogácsák az anyagában amire "kapaszkodik" a vakolat. Na azt szerintem sec perc alatt levinné.

Én próbálkoztam drótkoroggal de egyszer megpattant valami résen és levitte a fel szemöldökömet majdnem örökre. Még jó hogy nem a szemem .. :DDD

Előzmény: halaloszto (45555)
halaloszto Creative Commons License 2011.10.02 0 0 45555

hamar smirgli, akkor flex+fibertarcsa. de ha negyzetmeterekrol van szo, akkor en beruhaznek egy olcso gyemanttarcsara.

http://epitkezes-otthon.vatera.hu/barkacs_szerszam_gep/kezi_szerszamok/reszelo_csiszolo_gyalu/gyemant_csiszolo_korong_1481334047.html

vajk

Előzmény: Törölt nick (45554)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.02 0 0 45554

Amikor Én vettem a hazat volt egy ilyen helységem ahol téglát as a betonfödémet kellett csiszolnok. Nem is kevés négyzetméter.

Flex+smirglikorong.

Előzmény: tanca1 (45549)
KömKel Creative Commons License 2011.10.02 0 0 45553

Ahogy irta Capri is, ha szilóval kikened a találkozást (tehát NEM hálózod össze), akkor van esély arra, hogy nem reped el.

Sajnos az a tapasztalat, hogy az eltérő hőmozgás miatt ilyen esetben mindig elfog.

(a gipszkarton-fal, gipszkarton álmennyezet-fal él találkozásoknál más a helyzet, mert ott két homogén felület találkozik, és jobban lehet tömiteni. A vakolat-gipszkarton-vakolat szarabb helyzet)

Előzmény: tanca1 (45551)
tanca1 Creative Commons License 2011.10.02 0 0 45551

Oó! Akárhogy hálózom le, elreped? Erre nem gondoltam! Ez tuti, mert akkor már el is felejtem a gk.-t.

Előzmény: KömKel (45550)
KömKel Creative Commons License 2011.10.02 0 0 45550

Azt azért vedd figyelembe, hogy a gipszkartonos és a vakolt szakasz találkozásánál MINDIG el fog repedni, akármit is csinálsz.

Előzmény: tanca1 (45549)
tanca1 Creative Commons License 2011.10.02 0 0 45549

Természetesen nem a kiégett kormos téglára ragasztom. Először a kiégett részek nagy részét lecsiszolom, de mivel biztosan marad rajta korom és az a szakasz beljebb is esik a fal síkjától, a legegyszerűbb  ha gk-al hozom ki a síkot.

Kizártnak tartom hogy egy pormentesített enyhén kormos falon ne áljon meg a karton.

Vagy miért rossz ómen?

Előzmény: nopánick (45548)
nopánick Creative Commons License 2011.10.02 0 0 45548

... koromra ragasztani ...rossz ómen.

Előzmény: tanca1 (45547)
tanca1 Creative Commons License 2011.10.02 0 0 45547

Mivel nem nagy felületet szeretnék kartonozni, így azt hiszem hogy rá merem ragasztani a belső falakra a gk.-t.

Ez inkább csak javítás jelleggel fog történni egy-két helyen. Pl.: a falba épített kémény lebontása után a kormos falszakasz eltüntetésére stb..

Előzmény: nopánick (45543)
pajaci Creative Commons License 2011.09.30 0 0 45546

A fene azt a kémiát, meg hidraulikát vagy mi a csodát :-)))

ép-it-ész Creative Commons License 2011.09.30 0 0 45545

Hali

Az egyik az hidroalikus a másik meg nem.

Hát ezért. cs

Előzmény: pajaci (45541)
nopánick Creative Commons License 2011.09.30 0 0 45544

A kémia miatt...

A malter se igazán köt oda, ezért szokás rabitzhálózni a kopasz falat.

Az agyaghabarcs az igazi a vályog falra, de igen drága a "gyári" adalékolt cucc.

Előzmény: pajaci (45541)
nopánick Creative Commons License 2011.09.30 0 0 45543

HA! a vízszigetelés rendben a fal aljánál, akkor szerintem belső falon nem fog gondot okozni a gipszkarton.

Előzmény: tanca1 (45539)
Pepszi Creative Commons License 2011.09.30 0 0 45542

Sziasztok,

meglévő E gerendás födémhez utólag hozzányúlni mennyire macerás? Lehetséges egyáltalán?

A házunk két részben épült a régebbi rész a gerendás (5m körüli gerendák 60cm-es távval), az új monolit födémes. Az merült fel ötletként, hogy a nappali fölötti gerendás részen szeretnénk áttörést csinálni a tetőtérbe, hogy valamennyire azt is hasznosítsuk. Érdemes tovább gondolni, vagy inkább vessük el?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!