Az Echoes of Pink Floyd nevű együttes topikja, ha igazán színvonalas tribute-re vágysz, itt... de méginkább a koncerteken a helyed. Koncertinformációk, kritikák és pszichedélikus társalgás.
Ezen a koncerten egyébként szerintem a Fat Old Sun volt a legtökéletesebb: olyan érzésem volt végig, mintha egy 2006-os Gilmour koncerten lennék. Ehhez a feelinghez szerintem GG és Gilmour egyre jobban hasonlító körvonalai is hozzájárultak :)
Egyébként én is nagyon régen hallgattam már ezt a lemezt és alig vártam koncert után vasárnap hajnalban hogy hazaérjek és felrakhassam a lemezt - szomszédok legnagyobb örömére gondolom :)
Fat Old Sun volt az AHM lemezről maga az AHM nem volt, de annak az elején mintha hegedű is szólna eddig ezt az oldalukat nem igen csillogtatták a fiúk.
Keep Floyding 2011-10-01 Budapest Bárka Színház Klub helysége
01 Arnold Layne 02 Astronomy Domine 03 Intelstellar Overdrive 04 Set the Controls for the Heart of the Sun 05 A Saucerful of Secrets 06 Cymbaline 07 Careful with That Axe, Eugene 08 Obscured by Clouds / When You're In 09 Fat Old Sun 10 One of These Days 11 Echoes 12 Mademoiselle Nobs
Nem voltam ott a 06.04-i idei ikonként kezelt bulin, de nekem a tegnap este az idei leges legjobb buli volt az biztos. Nekem mostantól ez az alap ha rólatok van szó!
A quadrofónia brutális volt.......... :-) Kicsit jobb oldalra kerültem de ott is élvezhető volt. S itt biza megcáfoltátok magatokat, mert ebben a részben volt 1972 utáni dallam szép számmal.
Előzetesen elhangzott, hogy most nem játszotok le teljes lemezt, és ez abban az értelemben igaz is, volt, hogy a Live At Pompei lemez dalai nem a lemezen veló elhangzás sorrendjében csendültek fel, de a ráadással bizony annak a lemeznek a repertoárja teljes lett :-)
Szóval csak felsőfokon tudok nyilatkozni a tegnapi éjszakáról :-) Gratulálok és köszönöm.
A sörsátorban sose látom mikor tellik meg, mert hát időben érkezem és elöl (relatíve) le is telepszem, amikor a húrokba csaptok már nem igen forgok hátra, mert elöl van az élmény :-)
Amúgy a sörsátor sztem speciális helyszin mert az emberek elsétálnak előtte és sokan ha jó a zene ott ragadnak. Huszonegy óra előtt pedig túl lelkesen járnak a pincérek és el is küldik a sátorból aki csak hallgatózik nézelődik. Bár lehet, hogy ezt rosszul gondolom.
Végül is mindegy mert autóval megyünk és jövünk, ha 22:00 akkor 22:00! Azért szokásunkhoz híven előbb ott leszünk, legfeljebb ha lehet kérdezek tőletek két három dolgot ami már régóta foglalkoztat. Addig az asszony majd iszogat és ettől remélhetőleg pszihodelikus állapotba kerül :-) Én meg mivel vezetek majd ezért hát csak a zenétől kerülök majd az állapotba bele fele :-)
Ja oda menjünk ahol a multkor is játszottatok a büfés részhez?
A Sörsátorban 10 órát mondtunk be.. Kb. akkor is fogunk kezdeni, de korábbra hirdetjük, mert egyszerűen nem jönnek az emberek időben. Sörsátort pl. mindig úgy hirdetjük, hogy kezdés pontban 19:30-kor.
Eddig max 10 percet késtünk, a sátor mégis 21:00-ra telik meg...
Egy biztos, szombaton mi 20:00-ig beállunk, utána várjuk, hogy véget érjen a másik koncert a másik teremben. Ez kb. 10-re várható, akkor belecsapunk.
Én dőre azt hittem a quadrofónia egy szám címe......... na mindegy, kösz al inket :-)
Várom a szombatot, pláne ha quadróban lesztek hallhatóak!!!!! 21:00?? A sörsátorban még 20:00-t mondtatok! Mindegy autóval megyünk :-) ha nem azzal mennénk akkor éjszakára is ott ragadnánk.
Kvadrofónia? Azt hogy és hol keressem? Az U.F.O clubb még csak csak hoz találatat a youtubeon. De a kvadrofónia? Hitem szerint rendelkezem a pinkfloyd összes felvételével de így nem találok semmit......
Ugye azért nem marad ki több alapmű sem:
Astronomi Domine
Matilda Mother
A saecreful Of secrets
Set the Controls for the Heart of the sun
One of These Days
Echoes (Part xy :-))
S akkor nem beszéltem az Ummagummáról (bár azt alig alig halgatom) és az Atom hearth Motherről!
Azért ezt a sztorit a Facebook-ról idemásolom, hogy sokan olvashassák, ne csak ott, néhányan...
Szóval, szerda este a Sörsátorban történt: egyik ismerősöm, rajongótársunk koncert közben mutatta nekem a mobilján, hogy az egyik számból hangmintát vett és az alkalmazás egyből kidobta, hogy melyik Pink Floyd számot halljuk éppen :o)))))))))))))
Ezt a történetet meg is osztotta a zenekar FB-os üzenőfalán :o)
Íme:
"Milyen jó volt! Köszönet. A High Hopes címe nem jutott eszembe, amikor játszottátok, de a telefonomon levő TrackID alkalmazás beazonosította. :) Szóval mondja ezek után valaki, hogy nem élethű! :)"
Nah, hát ennyire profi a KEEP FLOYDING :o))))))))))))
2011. szeptember 21., Városligeti Sörsátor, nyári szezonzáró koncert:
In the Flesh The Happiest Days of our Lives Another Brick in the Wall pt. 2. Mother Young Lust Sorrow Learning to Fly Time The Great Gig in the Sky Dogs
Shine On you Crazy Diamond What Do You Want From Me Keep Talking High Hopes The Gunner's Dream Money On the Turning Away Comfortably Numb Run Like Hell
Brain Damage Eclipse
Fantasztikus volt a közönség, igazán megható volt ez a "búcsúsztatás"! Vége a nyári szezonnak, de jönnek a jó kis őszi/téli klubkoncertek, nagy megfejtésekkel.... Már rögtön elsején! Végre Barrett is kap egy kis Fényt.
Jó volt a tegnap este a sörsátorban. Jó volt mert az idő is kellemes lett újra és nem kellett fagyoskodni!
Aztán jó volt mert bebizonyosodott, hogy lehet táncolni a PINK FLOYD (KEEP FLOYDING) zenéjére először egy hölgy lejtett egyet a Young Lust-ra, majd még egyet a Money-ra. Majd egy srác nem bírt a lábaival a Comfortably Numb-ra, majd a ráadás alatt tömegek alkalmazták a szombat este a Queen projettől elesett a zenekar előtt való közös éneklést és összeölekezős jobbra balra ringatózóst.
A siker óriási volt, ami köszönhető a zenekar tökéletes munkájának, és annak is, hogy egyre szakértőbb közönség verbuválódik a csapat köré. Erzsébetvárosban furi is volt hogy a The great gig in the sky alatt a megszokott tapsok a lányok szólói végén elmaradtak. Itt azonban természetesen a törzsközönségtől nem maradhattak el, valamint néhány szakszi és gitárszólót is lelkes taps kísért.
Gratulálok a csapatnak.
Gyúrok 10.01-re csak 72 előtt szerzeményeket hallgatok, akár ott tudok lenni akár nem a bárkában. (A honlapon még nincs fenn az esemény.)
Köszönöm a tegnapi estét és ezt a klassz nyarat. Jöhet az ősz a klubbok és a tél. (Azt hiszem az auszikat is meglesem télen Pozsonyban, nem lesz tehát uborkaszezon :-))
Ez a múlt szombati koncert bitang nagy volt az Erzsébetligeti színházban!
Szerintem azt a bizonyos június 4-i, mérföldkőnek számító koncertet közelítette.
De kár, hogy azok közül, akik mondták, hogy eljönnek, mégsem tudtak ott lenni.... :o(
Volt mit kihagyniuk ismét.................. :o)))
Pazar, veretes hangzás, elvarázsoló megszólalás!
És a fények, fényeffektusok is nagyon jók voltak!
A színpad mélységének köszönhetően arra is volt lehetőség, hogy csak a zenekar mögötti részen szántsanak végig fénypászmák és így a sötét színpadon a zenészeknek csak a sziluettje rajzolódott ki. Nagyon frappáns megoldás volt, a zenével együtt pedig különösen nagy volt a hatása!
Ilyen árnyjátékot kérünk máskor is :o))) - már ahol van erre térbeli lehetőség...