A Szombathelyi izgatóságon, valamint a GYSEV-nél a trehány karbantartás az kivétel, és nem szabály. Bár egy frissen épített vonalról van szó, így most nem ők a hunyók.
A 20-ason alig van komolyabb lassújel Szhelytől Hajmáskérig. (Kivéve a Bakonyt, de ott is igyekeznek rendberakni.) A 16-oson csak Beled környékén van egy Csornáig. A 10-es sem olyan rossz a Cdk-Pápa közti lassút leszámítva.
A 17-es is addig jó, amíg Szhelyhez tartozik.
Na meg Jánosházán megállnak a gyorsok is, a peron nagyon rövid, bár a ZEG-i vonat viccesen rövid, de a Balatoniak hosszúak, ennek ellenére a peron olyan rövid, hogy egyes viciken is hosszabb van, pedig nem mindegy, hová száll az ember, mert csoportos foglalás vagy a kerékpárszállító befolyásolhatja a felszállási helyet.
Na miért na miért...
Azért amiért az összes többit se. Miért lenne pont ez kivétel?
Azt is hallottam anno, hogy ez a vonal eléggé összecsapott munka. Lehet benne igazság. Miért kell pl egy olyan útátjáróban 80-as lassút bevezetni ahol csak mezőgazdasági gépek járnak nagy ritkán? Biztos a minőségi munka miatt...
Miért nem mondják azt, hogy ha fél órás késésnél X fabatka, egyórásnál 2X fabatka, másfél órásnál 3x fabatka a kötbér? Miért nem képesek időben szállítani?
Ja persze, mert a ráhordó kamionokat olyan menetidővel tervezik, amibe már erősen túlfeszített, akkor is ha semmi geb*sz nincs a közúton.
Sajnos ez elég sűrűn előfordul! A vonat tulajdonosának esetleg egy kicsit ösztönöznie a késő dobozok szállítóit, hogy a lebeszélt időre legyenek ott, mert esetleg a sok késést egy idő után a többi doboz tulajdonosa unja meg.
Sokszor van úgy, hogy néhány fontos-de késve beérő doboz miatt a terminálok elverik a vonatot. (ez mindig a vonat tulajdonosának a rendelkezése szerint történik)
Innen kezdve a ti dolgotok a menetrendszerűség helyreállítása. :-))
Igen-igen...
Sajnos látványosan romlik a csili-vili új pálya állapota. 80-as lassú is van Zalabér meg Zalaszentiván után. Meg sztem Zalabér párosoldali váltókörzete is hamarosan 80-as lesz. Akkorákat üt amikor áthalad rajta a vonat hogy az átjáró előtt állva azt hittem a multkor hogy szétszakad a vonat.
Mire elkészülne a vonatbefolyásoló lehet marad a 100-as tempó oszt' soha nem fogunk 120-al repeszteni a személyvonaton.
Mi a gond a kikötőben? Mi van kevés? Kikötőmendence, rakodódaru, rakodóplacc, iparvágány, vagy mi a szűk keresztmetszet, ami miatt torlódások lépnek fel?