Keresés

Részletes keresés

bnoemi Creative Commons License 2011.09.18 0 0 4601

Sziasztok,

Most ez egy furcsa kérdés lesz, de Motilium és Losec szedése mellett volt valakinek pislogási kényszere? Nem írja a tájékoztató mellékhatásként, de kb. azóta oylan furcsán sokat pislog a kisfiam. Szemészeten voltunk 1 éve, rendben volt a szeme, illetve a védőnő is olvastatta a táblát vele. Tudom, idegi alapon is lehet, csak tök furi, hogy a gyógyszert is szedi, és előtte nem tapasztaltunk ilyet. Elviszem persze szemészetre a biztonság kedvéért, csak kíváncsi vagyok, volt e valakinek hasonló tapasztalata.

vavamama Creative Commons License 2011.09.16 0 0 4600

Találtam egy oldalt, ahol az összes betegség és vizsgálati módszer megtalálható.

Megtaláltam a feltöltéses röntgent is.

Megosztom veletek, hátha valaki nem ismeri. Lehet benne keresgélni.

De ettől függetlenül ha valakin végezték ezt a vizsgálatot, szívesen veszem a személyes tapaszatlatot.

http://pharmasoft.hu/morbus/disease.jsp?id=42321&page_id=2&letter=G&search=&lab=1811

Eleonoora Creative Commons License 2011.09.16 0 0 4599

Ez is fura,mert mértékkel lehet enni,én azt tettem és nincs is bajom. De pl anyósom főztjétől rendszeresen ágynak estem,szó szerint,olyan zsírosan főz.APu meg diétásan,mert neki is diéta van előírva és odafigyel.Nem volt zsíros,tocsogós.Csak finom:)

De a szénsavas üditőt kihagytam,az kinyírt volna teljesen :)

Ha semmit nem szabadna enni,mint már most is az nagyban megnehezíti a főzést,hátmég a munkát,mert fizikai munkát végzek,és a vajas kenyér tojással című reggeli nem sok energiát adott..Így néha be kell iktatni ami ad egy kis erőt :)

Előzmény: gombóc63 (4597)
vavamama Creative Commons License 2011.09.16 0 0 4598

Bocsánat, nem gipszet kell inni. Az régen volt. Most valami sugárzó anyagot adnak.

Passage gyomorröntgen vizsgálat a neve.

Előzmény: vavamama (4596)
gombóc63 Creative Commons License 2011.09.16 0 0 4597

Ha 3 napig fájt a gyomrom és diétáztam, majd nem múlt a fájdalom....ettem egy kis csirkepaprikást és láss csodát...elmúlt:-))) ez is bizonyítja, hogy mindenkinél más és más étel okoz problémát, mert elvileg nem nagyon szabadna ilyet enni egy refluxosnak.

Előzmény: Eleonoora (4592)
vavamama Creative Commons License 2011.09.16 0 0 4596

Voltam orvosnál a gyomorgörcseim miatt. Mondtam neki, hogy abbahagytam a ppi -t, mert annak tudom be, hogy ilyen görcseim vannak és kihányom éjjel az ebédet. Egyetértett azzal, hogy ez motilitási probléma lehet, de szerinte nem a ppi okozza. Ennek ellenére abban maradtunk, hogy nem szedem tovább.

Kedden megyek gyomorröntgenre, ahol előtte valami gipszet kell innom és megnézik, hogy a gyomor mit csinál vele. Volt valakinek ilyen vizsgálata? Mit kell tudjak róla, illetve mire figyeljek?

Hasi ultrahangot is fognak csinálni hétfőn.

Aztán ha ez a kettő meglesz, megint megyek vissza a dokihoz a leletekkel.

A ppi -vel kapcsolatban pedig azt tudom mondani, hogy nincsen semmi különösebb problémám azzal, hogy nem szedem. A refluxos tüneteim nem romlottak, ami viszont javult az én szubjektív érzetem a gyomrommal kapcsolatban. Sokkal könnyebbnek érzem a gyomromat, azelőtt ha ettem pár falatot, már "nyomta" a gyomromat. Ez a "könnyebb" érzés az elhagyást követő 4 - 5 napon jött.

vavamama Creative Commons License 2011.09.16 0 0 4595

Szerintem is mindenképp nézesd meg gégésszel, főleg mivel ez nálad az ének miatt nagyobb problémát jelent mint másoknál.

Nekem is volt, illetve van hasonló problémám. A garatomat egészen mélyen állandóan gyulladtnak érzem és mindig krákogok. Úgy érzem, hogy van ott valami, valami gombóc szerű és van egy sűrű váladék is állandóan. Mivel a gégész nem talált problémát, ezt a dolgot csak a refluxra tudom fogni. Nagyon nehéz ezen segíteni, mert a savgőz állandóan ingerli a nyelőcsövet és a garatot és azok termelik a gyulladás miatt ezt a nyákot.

Nálam a savcsökkentő sem segített ezen a tüneten. Tüneti kezelési módszereim vannak, melyek az alábbiak:

Mézes negro cukorkát szopogatni;

Izlandi zuzmót szopogatni (gyógyszertárban kapható);

Salvus torokspray, vagy tengervizes spray vagy enyhén sós vízzel gargalizálni;

Sókamrába ücsörögni naponta vagy másnaponta (ez nekem sokat segített, csökkenti a gyulladást és oldja a nyákot, de időigényes);

RoSalina sóslevegő készüléket használni egész éjjel a hálószobában (ez is segített ugyanúgy mint a sókamra, de abbahagytam mert kissé zajos és zavart az alvásban);

Előzmény: T.o.m.o. (4590)
Eleonoora Creative Commons License 2011.09.16 0 0 4594

Anno 1 évig ment,de mivel csak én vagyok beteg a családban így néha nehéz ellenállni a csábításoknak:)

Előzmény: sasa58 (4593)
sasa58 Creative Commons License 2011.09.16 0 0 4593

Akkor még csak egy hete csinálod? Lesz az több is, ha tudod tartani!

Előzmény: Eleonoora (4592)
Eleonoora Creative Commons License 2011.09.16 0 0 4592

Meg fogsz lepődni de nincs mérlegünk,így nem tudom,h mennyit fogytam,de a ruháim pár darabja lötyög rajtam,de olyan 1,5kg ment le 1 hét alatt.Nagyon sok vizet iszom,de pl tejterméket én sem fogyasztok.

Más embereknek a tej megnyugtatja a gyomrát,én meg rosszul leszek tőle,pedig jólenne már inni..

Megint itt a 7vége és megint nem tudom mit lenne jó enni... de ma apukámnál ettem csirekeparikást és kutya bajom tőle :)

Előzmény: sasa58 (4585)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.15 0 0 4591

allergiavizsgálatot nekem bőrön csináltak (főleg arra volt jó, hogy biztos lehessek abban, hogy tényleg szénanáthás vagyok, mert a tünetek alapján biztos volt)

vérből még nem hallottam, hogy szoktak ilyet

Előzmény: T.o.m.o. (4590)
T.o.m.o. Creative Commons License 2011.09.15 0 0 4590

Köszönöm a gyors válaszokat!

Allergia vizsgálat volt vérből de negatív lett!!!

Ha esetleg még van valakinek valami jó ötlete azt szívesen fogadom!

Valamint egy jó gégészt aki tudna ajánlani Szabolcs és Hajdú megyében azt megköszönném!

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.15 0 0 4589

? nem vagy allergiás?

én hasonló érzést akkor szoktam érezni, amikor nagyon dúl az allergiaszezon (most pl. a parlagfű)

nekem a szájpadlásom hátulja (lágyszájpad) dagad be, állandóan úgy érzem, hogy nyelnem kell, és sűrűn folyik le valami a torkomra az orrom hátsó részéből

bocs a részletezésért

attól még gégésszel beszélhetsz, de egy próbát megér (én mostanában steroidos orrspray-t fújok naponta, és ha nagyon rossz, akkor szedek antihisztamint)

ja, és a tejet próbáld elhagyni, mert az tud rontani az allergián

Előzmény: T.o.m.o. (4586)
Leobersdorf Creative Commons License 2011.09.15 0 0 4588

http://www.orvostudakozo.hu/OrvosValaszol/DrArvaiEva

írj ide, hátha kapsz valami támpontot.

Leobersdorf Creative Commons License 2011.09.15 0 0 4587

Ezt mindenképpen látnia kellene egy gégésznek! Lehet itt tippelgetni, de nem látunk a torkodba. Addig nyaggasd az orvosokat míg nem kapsz megfelelő választ, és kezelést.

T.o.m.o. Creative Commons License 2011.09.15 0 0 4586

Sziasztok!

Hozzátok fordulok mert az orvosok tanácstalanok!

Szóval még nyár elején megállapították hogy valószínű refluxom van.Kaptam savlekötőt(rabyprex), esténként gaviscont veszek be, megemeltem az ágyamat hogy ne folyon vissza a sav, nem iszom szénsavasat és lefekvés előtt nem eszem, valamint heti 4 szer járok edzőterembe.

Úgy érzem, hogy a sav már nem is nagyon bánt de még mindig érzek vmit a torkomon, egy dúcot,gümőt amit nem tudok lenyelni.Olyan mintha sűrű bocs a kifejezésért de takony szerű nyál lenne.Habos is.Olyan mintha a szénsavas még jobban elindítaná a termelődését.De nem vagyok benne biztos.És mintha valahol a torkom környékén termelődne mert folyton rámegy a hangszálamra és mivel énekes vagyok ez nagyon rossz!!

Valaki találkozott már ilyennel???Tudna valaki vmit javasolni??Eléggé kétségbe vagyok esve emiatt.  :(

Légyszi segítsetek!!!

T.

sasa58 Creative Commons License 2011.09.15 0 0 4585

És mennyit fogytál ettől a diétától, mert én is hasonlót csinálok, de banánt és tejterméket sem fogyasztok, viszont teljes kiőrlésű lisztből sütött élesztőmentes kenyeret igen és havi 3kg-okat fogyok. Igaz a refluxos panaszaim határozottan javulnak.

Előzmény: Eleonoora (4584)
Eleonoora Creative Commons License 2011.09.14 0 0 4584

Én "mindent beszüntettem" diétát tartok:) Ami olyan,h se cukor,se lsizt,kávé,tea és gyümölcsök a banánon kívűl..Se szénsavas,se fűszeres...így egy deci üditőért és a csípős csirkeszárnyért lassan ölni tudnék..:)

Eddig sem ettem készételeket,de a bő olajban dolgokat sem erőltetem.

Natúr főtt krumpli,sós borsos húsok,és max gépsonka.

A salátákat szeretem de most azokat sem eszem.És vagy ásványvíz vagy szűrt csapvíz..

Nem tűnnek nagy dolgoknak,de nekem bevált.

Sokat keii inni mert jönnek a lázálmok,hogy végre gyomorfájás nélkül tudnék jót enni...:)

Ja és alkoholt sem iszom.

Előzmény: sasa58 (4582)
1skac Creative Commons License 2011.09.14 0 0 4583

Nekem meg sűrű tapadós trutyi van bennem ami reggelente sárgás zöldes, néha darabos is. Már lassan 3 éve, előtte nem volt ilyen. Már 100x kivizsgáltak tükrözés meg minden minden rendbe van. De akkor mitől van??

Controlocot szedek attól elmúlt az égő torok, de a trutyi nem.( Epés refluxom van )

Másnak nincs ilyen tapadós sűrű váladéka??

sasa58 Creative Commons License 2011.09.14 0 0 4582

Igaza van Gombócnak, hogy mindenkinél egyéni a dolog, de azért érdekelne, hogy Neked milyen diéta segített (több szem többet lát - több gyomor többet érez). Én pl. egy lightos candida diétát folytatok egy hónapja, és lassacskán javulnak a tüneteim. Nem azt mondom, hogy tökéletes, de a komolyabb nyelőcső égések (mellkasi fájdalmak) szinte teljesen megszűntek és a PPI-t is lefeleztem (1x20mg Emozul + este egy Alusulin).

Előzmény: Eleonoora (4580)
gombóc63 Creative Commons License 2011.09.14 0 0 4581

Teljesen igaza volt annak, aki azt mondta, hogy egyéni az étrend kialakítása. Nekem is azt mondta a dokim, hogy nincs szükség diétára, ki kell szűrni mi a jó és mi nem.

Előzmény: Hibiszkusz (4579)
Eleonoora Creative Commons License 2011.09.13 0 0 4580

Kajában szívesen segítek amitén tartok és végre sikerrel. Ma az első napok egyike amikor csak 1 gyógyszert vettem be és a diéta mellett nem ég a gyomrom,nem jön a sav és jobban érzem magam :) Csak az idegesítő kollégáimat kéne lecserélni és a maradék panaszaim is enyhülnének végre :)

Előzmény: Hibiszkusz (4579)
Hibiszkusz Creative Commons License 2011.09.13 0 0 4579

Ha van lehetőségetek olvassátok el a Termszet Gyógyász magazin szeptemberi számát. Van egy írás benne a refluxról és a gyomorégésről.

Természetesen  elsősorban természetgyógyász szemszögből közeliti meg a betegséget, véleményezi a PPI-t. Elgodolkodtam azon, hogy nekem még egyetlen egy gasztos doki sem hivta fel a figyelmemet, hogy a PPI gyomor és bélbántalmakat okoz és bizony az irritábilis bélszindróma is gyakori.

Mindezen kellemetlenségeimet mindig megemlitettem a gasztovizsgálatoknál.... - ekkor tanácsolták az epe UH-ot és a hasmenésre a rendszeres probiotikum szedését. Igazán használható étrendi javaslatot senkitől nem kaptam, mindig az volt a válasz hogy ez egyéni.

Most lassan megpróbálom elhagyni a gyógyszert, és inkább a kajára figyelek még jobban....

Eleonoora Creative Commons License 2011.09.11 0 0 4578

Sziasztok!

Nekem 11 éve jött elő a reflux,idegi alapon..ráadásul szakács voltam,így nem éppen jó ha az ember ezzel nyűglödik.Akkor Quamatel-t kaptam,hatott 1 évig,elmúltak adolgok,mellette szigorú diéta.Kb 1 éve újra kijött de most már negyon erősen.Újabb tülrözés,fekély szerencsére nincs,de gyomorszáji gyullasás annál inkább.Most 40mg-os Esomaprazol Sandoz a napiadag 2x1 és kicsit jobb. De kicsit fel is szedtem az évek során és mindent össze vissza ettem.Így kezdem elölről... Szigorú diéta (inkább halnék meg! :) ),és elkeztem sportolni,ami jó stressz ellen is mert szorongó tipus vagyok és ez hozhatta ki..

gombóc63 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 4577

Irigyellek ha így van, de olyat még nem hallottam, hogy a rekeszsérv magától csak úgy visszamászott volna.

Előzmény: Hibiszkusz (4575)
vavamama Creative Commons License 2011.09.07 0 0 4576

Köszönöm.

Kíváncsi vagyok hogy jövő héten mit mond majd az orvosom. Mindenesetre addig ezekre a dolgokra is figyelek. Ha hasi ultrahanggal nézik meg, az úgyis vagy két hónap mire sorra kerülök.

Előzmény: Hibiszkusz (4575)
Hibiszkusz Creative Commons License 2011.09.06 0 0 4575

Pontosan  igy szerepel a leletben: cholesterol-polyposus...  úgy magyarázták, hogy kolesztrin lerakódások vannak a megvastagodott epehólyagfalon. Én úgy értelmeztem, hogy már ez a kis lerakódás is szűkiti a vezetéket, - ha úgy alakul - akadályozza a az epe normális kiürülését, tehát nehezebb az emésztés, sőt leállhat és visszaáramlik a gyomorba esetleg az epesav.

Ez tulajdonképpen az epekővet megelőző állapot, ebből lehet idővel kő.

Mivel előbb refluxom volt (vagy van?) általában minden vizsgálat és gyógyszer a gyomromra irányult , ez később merült fel, de erre meg azt mondták, hogy nem súlyos dolog, műteni nem kell, csak ha többször rosszullétet okoz.

Én most minden tekintetben kiméletesen étkezem, ami jó a gyomorra és az epét is kordában (mozgásban) tartja. Az a lényeg, hogy ne gyüljön össze az epeváladék, rendesen naponta többször ürüljön ki, ne pangjon. Ezért napjában többször (4-5x) természetesen kevesebbet eszem.egyszerre  Este 7-ig ezt is befejezem, legfeljebb ha még fenn vagyok 10 után és érzem a gyomromban az éhséget, még egy almát vagy egy kis kétszersültet elrágok. Soha nem pukkadásig eszem magam, mint azelőtt, és minimális zsiradékot (olajat, vajat, felvágottat). Tavasszal sikerült egy fogyókúrával 12 kg-tól is megszabadulnom, ami ezek szerint a sérvnek és a refluxnak is igen jót tett.

Most azon igyekszem, hogy ez a súly ne másszon vissza :))

Előzmény: vavamama (4572)
sasa58 Creative Commons License 2011.09.06 0 0 4574

Bocs, rossz poén volt!

Előzmény: nécica66 (4573)
nécica66 Creative Commons License 2011.09.06 0 0 4573

ja  műkedvelő...első három évben a számba jött vissza az étel,köhögtem mert ott zutyogotta torkomban....brrrrrrrr

Előzmény: sasa58 (4553)
vavamama Creative Commons License 2011.09.06 0 0 4572

köszönöm az észrevételedet.

Epére még nem vizsgáltak. Jövő héten megyek a dokihoz és akkor kérni fogok egy vizsgálatot arra is.

Mi az, hogy koleszterin polip? Még sosem hallottam róla. Összefüggésben van a magas koleszterin szinttel? Nekem ugyanis annak ellenére magas a koleszterin szintem, hogy alig eszek húst és zsírosat, valamint tojást.

Előzmény: Hibiszkusz (4570)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!