Szerintem igen, Miskolc-Hámorét. Alsóhámor Dédestapolcsány-Dédeshez, Felsőhámor Miskolc-Hámorhoz tartozott. A Kálniczky László - Körmendy Lajos - Tuza Csilla: A Magyar Országos Levéltár Filmtárában mikrofilmen őrzött anyakönyvek katalógusa: (Tematikus konspektus) 1. kötet szerint:
Egy kis segítséget kérek. A Mormon katolikus keresőben az illető Felsőhámoron (Borsod megye) született. Gondolom, hogy ez a ma Miskolchoz tartozó Felsőhámor, de melyik anyakönyvet kell kikérjem hozzá? A Miskolc-Hámort? Csak mert ahogy olvastam volt Alsóhámor is. Ja és Rk.
...mielőtt a Hadtörténetibe mennél, nézd meg elébb a házassági anyakönyvét. Amikor már olyan korba ért, hogy nősüljön, akkor már szerintem vonatkozott rá az a tv. ami a hadikötelezettek esküvőjét engedélyhez írta, s lehet őtt van valamilyen bejegyzés (volt erről itt szó korábban).
Azt szeretném kérdezni, hogy hol lehet utánanézni, vagy lehet-e katonai anyakönyveknek, vagy hogy megy ez? Egyik felmenőm (Rádics János, 1866/67-ben született Fajszon, Pest-Pilis-Solt-Kiskun megyében) a 38. ezredben volt katona. Sajnos nem tudom, hogy melyik zászlóalj, meg század, ezt szeretném kideríteni, meg bármi adatot róla.
Udv!-Nincs Szilagymegyei ref.puspokseg-a google keresobe-KIRALYHAGOMELLEKI REF EGYHAZKERULET-Trianonig mas volt minden!-erdemes elolvasni!!! A"" valasi jegyzokonyv"" reszre en is kivancsi vagyok mit irnak a profik?-megprobalok utanna jarni!
köszönöm a Zilahi Állami Levéltár elérhetőségeit. Angol maillal próbálkozom.
Ha már ennyire benne vagyunk, a Szilágymegyei református püspöki levéltár mail címét honnan szerezhetném meg? Az üknagyapám 1876-os válási jegyzőkönyvét keresném ott.
Felhozom ujra ezt a temat - jo lenne egy kis script, program, valami, ami mondjuk ejszaka letolti egy adott telepules anyakonyvi kivonatait a familysearch oldalrol es akkor konnyebben lehetne atnezni oket.
A Szilágy megyei levéltárnak email címe is van, ha esetleg írni szeretnél nekik:
Şef serviciu: Dr. Dănuţ POP Adresa: Str. Tudor Vladimirescu nr. 26/A, Zalău, cod 450067, jud. Sălaj Telefon: 0260/611016 E-mail: salaj.an@mai.gov.ro Program Sala de studiu: Luni-Joi: 8.30-15.30 Program Relaţii cu Publicul: Luni-Miercuri, Vineri: 8.30-16.30, Joi: 8.30-18.30
A levéltár vezetője: Dănuţ Pop. A nevéből ítélve román, szerintem probálj meg neki angolul írni.
Ezt a Zilahi levéltárban találtad? Hogyan lehet megkeresni őket? Beszélnek magyarul? A Fővárosi Levéltárban azt mondták, ott találom meg a keresett árvaszéki anyagokat.
Sziasztok! Az merült fel bennem, hogy ha elmegyek egy plébániára, hogy az 1895 utáni egyházi anyakönyveket (vagy kereszteléseket) megnézzem, akkor ott is él a 90 éves szabály? Ha én egy huszadik századi rokon születési dátumát akarom megtudni, de az már a levéltárban nem kutatható időszakba esik, akkor jelenthet-e ez egy kerülőutat? Plébániákon mennyire veszik ezt figyelembe? Egyáltalán egy plébánián mennyire szabad az eredeti iratokat böngészni? Csak célirányosan lehet keresni, vagy kezembe nyomják a könyvet, aztán nézhetem kedvemre? Kinek mi a tapasztalata ezügyben?
Ezt találtam! Kapás János Anyja neve Kapás Erzsébet Születési idő 1918. Lakóhely Kajdacs Alakulat 48/II. zlj. 5. szd. Rendfokozat honv. Halál időpontja 1942.03.19 Halál helye Bolsaja Gomoljsa É. Halál oka fejlövés Temetés helye Taranovka
Nem néztem végig, de könnyen lehet. Idővel viszont szerintem felteszik a többit is. Én Zalagyömörőt várom még... Viszont helyreállították technikailag a honlapot, mert ismét megtartja a zoomolást oldalváltáskor is!
Van köztetek valaki,aki jártas a latin nyelvben? azt kéne lefordítani,hogy A VEREBÉLYI VAJDA UTÓDA,LESZÁRMAZOTTJA.Ja,és nőnemű .Megköszönném,ha menne valakinek :D
... nem volt az 'olyan' sok pénz, elég erős infláció volt már akkor (a háború után). A forgalomban lévő pénz mennyisége a háború éveiben a 13-szorosára nőtt (előtte feloldották a fedezettségét). Fel is váltotta a koronát a pengő 1927-től. Képzeld mit ért, ha az átváltási arány 1: 12500 lett.
Nagy infláció volt abban az évben, a Nyugat c. folyóiratnál ezt találtam:
"Egyes szám ára 1923. január 1-jétől 200 korona, ezután havonta 100 koronával emelkedik, sőt július 1-jén 800, július 16-án 1200 korona, augusztus 16-án a kettős szám ára 4000 korona, de októberben már az egyes szám ára 4500 korona, az év végén 8000 korona."
Egy kis segítésget kérek. Egy felmenőm 1923-ban halt meg Budapesten, és a most megtalált hagyatéki jegyzőkönyv szerint 368ezer korona volt a temetési költség. Én ezt nagyon soknak találom. Ha van valakinek ezirányú tapasztalata, megosztaná?
Ha lett volna az illetőnek ingatlana is, azt is feltüntették volna?