Vastag betűkkel írom, ha nem tudsz leülni, akkor kárpótlás jár! Remélem ez a mostani üzletszabályzatban is benne van. Amúgy meg, ha valaki Győrig áll, hát lelke rajta, a kalauzt én már Tatabányán megkeresném!
Ma az IC924-el jöttem haza a Keletitől Répcelakig.
Már induláskor fura volt, hogy vannak, akik nem ülnek le, hanem a másodosztályú végében, az ajtóknál álldogálnak. Menet közben, Győrig is volt mozgás, többen kerestek "helyet" maguknak. Aztán Győrben jött még pár felszálló. Egy srácnak a közelemben lévő ülések egyikére szólt a helyjegye, de már ült valaki ott. A hölgy mutatta a jegyét, és az övé is oda szólt. 2-en szintén jöttek a helyjegyükkel, de az ő helyük is foglalt volt. Vonakodva akartak csak felállni onnan, valami pótjegyről beszéltek... egy másik utas szólt nekik, hogy mivel a 2 újonnan érkezőnek van helyjegye, ezért nekik van joguk odaülni. A kaller csak Csorna után fáradozott végigmenni a vonaton, az ajtónál állók jegyeit lekezelte, max pár szót beszéltek, igazából nem volt nagy ügy abból, hogy helyjegy ellenére nem tudnak leülni.
Na most azt mondja meg nekem valaki, hogy egy (kedvezményes, de mind1 ez) pót-, és HELYjegyköteles vonaton hogy lehet, hogy
- valakinek nincs helye, és a kocsi végén álldogál?
- 2 helyjegy ugyanoda szól? Igen, többször megnézték, ugyanazok voltak.
betolták a hosszú faágat a boksába, ami kilóg kilóg, szép lassan ment beljebb az ág
Valszeg valami hasonlót vízionáltunk, csak a probléma mindjárt ott kezdődött, hogy a szoba egyik vége felől betolt fatörzs szabad végét elengedve, fel akart borulni a kályha, ami üzem közben mégsem annyira egészséges dolog...
De gondolom a mészégető boksák az megvolt neked, nem? Ott pont így csinálják, betolták a hosszú faágat a boksába, ami kilóg kilóg, szép lassan ment beljebb az ág :)
Ma zsák kellene a reakciónak, holnap azt akarják, hogy titokzatos erő hajtsa a vonatokat, mint a Kuomintangnál, Tajvanon. Így terjednek az ellenforradalmi nézetek.
Egyszer régen, sok-sok ital hatására kitaláltatott, hogy úgy fűtünk egy vegyestüzelésű kályhát (nyaralóházban), hogy fogunk egy hosszú fatörzset (úgy-ahogy megszabadítva az oldalágaktól), kinyitjuk a kályha ajtaját, betoljuk a fatörzset "ütközésig", és miközben odabenn leég a vége, majd fokozatosan toljuk befele. Mint sok-sok világraszóló ötlet, sajnos ez sem jött be. (Szerencsére a házat nem tüzeltük el.) A zsákos variációt a fatörzses továbbfejlesztésének szántam. :)
A szenet meg 2 napig csomagolják a zsákokba.
Intézményesíteni is lehet: létrehozzuk a vontatásszolgáltatási tevékenységet végző telephelyek zsákoló-előkészítő részlegét. Ez központilag működne, és a mozdonyokhoz a kötélre fűzött zsákok speciális konténerekben jutnának el. A konténereket egy az egyben be lehetne emelni a szerkocsikba, aztán amikor elfogy belőlük a zsák-lánc, ki lehet cserélni.
A kötél másik végét azt nem tudom, hogy hol van, de az elégne.
Semmi gond, a kötél nehezen éghető anyagból készülne, így mindig csak a tűzszekrényben ténylegesen bentlévő szakasz égne, a többi nem.
A szenet meg 2 napig csomagolják a zsákokba. A kötél másik végét azt nem tudom, hogy hol van, de az elégne. Egy vas rúdat el tudok képzelni a kazánban és azon becsúszhatna a zsák, de a kazán ajtót nem lehetne becsukni a vasrúdtól.
és két fütö 15 perces idöközökben váltotta egymást, hogy feljussanak a vonattal a mintegy 1 orás hágon
Persze, mert nem alkalmazták a forradalmian új, stokerhelyettesítő megoldást:
A szenet néhány kilónként (akkora adagonként, hogy beférjenek a tüzelőajtón) zsákokba csomagolják. A zsákokat felfűzik egy hosszú kötélre. Ezek után a szerkocsiban lentről felfelé, cikkcakkban elhelyezik a zsákokat. A fűtőnek csak húznia kell a kötelet, és a kötél végén lévő zsákot betolnia a tüzelőajtón. A zsák szén leég, vele együtt a kötél vége, és lehet tolni a következő zsákot. És így tovább. Nnnakérem.
Bocsánat, nem állt vissza Eger felé az utasszivatás, csak az utolsó vonatokat néztem, amik kilógnak az ütemből, idén is meg tavaly is. De ez is hiba, mert este sok diák megy, aki vonat helyett ezentúl is a buszt választja majd. :(