Keresés

Részletes keresés

Erika 79 Creative Commons License 2011.08.31 0 0 3801

Ezekre kaptam választ:

- Mik a teendők?  -rendszeres orvosi kontroll ,szigrú pihenés, leszázalékolás.

-Mi várható?       -"gyógyszerekkel élhetővé tudják tenni az életemet"  gyógyulással nem számolhatok de volt rá precedens.

-Mi a reális kezelési lehetőség?  -Nincs igazi gyógymód csak szívátültetés "de erről még korai beszélni"

Hát igen... ... de tényleg próbálok pozitív maradni hiszen ezekhez fiatal vagyok!

Erika 79 Creative Commons License 2011.08.31 0 0 3800

Most volt 24 órás ekg-m hétfőn megyek ultrahangra.

1-2 hetente ekg, 3-4 hetente labor a vérhigító miatt. Mást nem terveznek legalábbis eddig mivel hetente megyek a kórházba így mindíg van ujdonság e téren.

Gyógyszereim -Concor,-furosemid+kaldyum,-Tritace (ill.ezt most cseréltük Valstaranra) ,-Spiron,-syncumar.

Tulajdonképpen azért nem kerestem másik orvost mert Pesten és Tatabányán is ugyanazt az eredményt kaptam. Szerintem én vagyok a hibás a tudatlanságom miatt mert nincsenek határozott kérdésim, azok után amit tudok azthiszem félek tőlük. Hiszen amire van válasz az mind szörnyen ilyeszt.

Tudom hülyén hangzik de talán ti megértitek.

Előzmény: Törölt nick (3799)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.31 0 0 3799

Nem akarok kokler dolgokat leírni. Én úgy értelmezem , gond van. Magas vérnyomás, ritmuszavar, kamrai nyomás gyenge. Vizesedő láb. 

Űlj le a doki elé és kérdezd rá!!!

- Mik a teendők?

-Mi várható?

-Mi a reális kezelési lehetőség?

Echocard az napi rutin, cardiographia(nyelés9 heti rutin, ha nem megy ...

Szóval a héten mindennek járj utána.

Jelenleg milyen gyógyszereket szedsz? Milyen vizsgálatokat terveznek? 

Ha az orvos nem mond semmit, cserélj.

Bármely kardiologiai rendelésre bemehetsz ami kb 5-10ezer ft de veled foglalkozik az biztos és helyben Echocardot EKG-t csinál.

Szolnok Ökrös Margit dr -Hetényi.

Előzmény: Erika 79 (3798)
Erika 79 Creative Commons License 2011.08.31 0 0 3798

Jézusom mi nem jó??

Elég sokmindent mondtak: nem gyógyítható, ha örökletes nincs esély semmi javulásra, sík terepen még csak csak sétálok de kis emelkedő nem megy ez szerintük természetes, 4. emeleten lakok min1x meg kell állom akkor is ha bírom Ultrahangon nem tudtak nyomást (?) mérni ez katéterezésnél 17% volt mivel ezt se értettem úgy magyarázták ,hogy egy egészséges embernél ez az érték min.55% szerencsére MRen 1 hónappal késöbb 40% héfőn megint megnézik ultrahanggal. Hirtelen ennyi jut eszembe abból amit tudok és értek.

Előzmény: Törölt nick (3797)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.31 0 0 3797

Nem jó. Kardiologussal azzonal kibeszélni akármelyikkel. 

Előzmény: Erika 79 (3796)
Erika 79 Creative Commons License 2011.08.31 0 0 3796

Sajnos hiába scaneltem be nem tudom bemásolni ...3 oldal a végét gyorsn leírom, köszönöm a segítséget.

GOKI

Epikrízis:

frissen felfedezett dilatatív cardiomyophatia miatt vettük át a T.b. kórházból. Pitvarfibrilláció miatt TEE vezérelten cardioverziót kíséreltek meg sikertelenül.

Echocardiographia és TEE vizsgálat súlyos biventricularis szívelégtelenséget igazolt. ASD-t nem láttunk.Hemodinamikai vizsgálata során ép koszorúerek, minkét kamrában-különösen a jobb kamrában-emelkedett  végdiastolés nyomás, magas jobb pitvari töltőnyomás- főleg a jobb kamrát érintő restriktív funkciózavar, megbtartott perctérfogat mellett emelkedett postcapilláris hypertónia igazolódott.

Diagnózis:

-Fibrill.auric.

-Dilatatív cardiomyopathia

-insuff.ventr.utr.cordis

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.31 0 0 3795

Nehezen olvasható.

Nekem agenesia pulm vitium cong dextrocardia l.d. pulmonect. Vena cave inferior scimiter syndroma.

Tedd ide fel a zárójelentésed fényképét -letakarva az adataid- és kivesézzük.

Én ismerek ilyen beteget Swarcz Sándor az első magyar újszíves- ő megfázott-.

Ma gyereke van él virul.

Ha jól kezekben vagy rendben leszel.

Ajánlom:

-Heti 1x háziorvos EKG

-Labor havi1x

-Kardiologus magánrendelés látogatása és folyamatos konzultácio.(azért magánrendelés mert ott nem kell várni)

-Ne es kétségbe, ne idegeskedj és nézz utána alaposan a neten is.

A Haller utcában sok betegtársra lelhetsz, sajnos.

Előzmény: Erika 79 (3794)
Erika 79 Creative Commons License 2011.08.31 0 0 3794

Sziasztok!

Sajnos még mindig nem tudni (de nem is fog kiderülni), hogy örökölt vagy szívizomgyulladás eredménye. Ha örökölt, akkor csak romlani fog, ha gyulladás, akkor van esély némi javulásra. 3 hónapja elmentem a háziorvoshoz hogy 1 hete ülve alszok, rettenetesen fáj a ball vállam, ha fekszek, és a lábam is nagyon feldagadt. Kaptam izomlazítót illetve a lábamra azt mondta meleg van!!!??? Hiába mondtam, hogy másnak is melege van, nekem nem fér bele a papucsba a lábam... Még a kartonomra se írta fel. 2 nap múlva munkából már az ügyeletre mentünk 22nap kórház lett belőle. 2 hétig a helyi 1 hétig a GOKIBAN. (a gokiról csak annyit, hogy szuper hely köszönöm, hogy oda kerülhettem) Már túl vagyok 2 nyeletéses vizsgálaton 1 katéterezésen 1 szív mr-en. ahhhh. Ma már más a háziorvosom, 2 kardiológusom van egybehangzó véleménnyel Cardiomiopatia, ritmuszavar, fibbrillálás. 32 éves vagyok fáradt és szomorú. A párom mindenben mellettem van, nagyon vigyáz rám :x

Senkit nem ismerek ilyen betegséggel.

Visszatérve a Vál fájásra mivel csak akkor fájt, amikor feküdtem a dokinak tudnia kellett volna, hogy ez az infarktus egyik előjele, ezt szerencsére a labor nem támasztotta alá, de ha csinál egy ekg-t nem 2 nap múlva kerülök az ügyeletről a kórházba.

ghepard Creative Commons License 2011.08.31 0 0 3793

Átböngésztem egypár oldalt, hogy mi is az a cardiomiopatia. Fogalmam se volt róla, hogy mi lehet az. Olvasom, hogy ahogy egyre többet megtudnak a kialakulásáról, vissza lehet vezetni bizonyos tényezőkre. Tehát ez se egyszerűen és véletlenül alakult ki. Itt is (mint talán mindenhol) függ attól, mit, hogyan, mennyit, mikor stb csinált az ember. Szív nélkül nem élhetünk, ezért fontos, hogy tudd, hogyan is állsz, mit tehetsz, mit tehetnek Veled..........

Előzmény: Erika 79 (3791)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.30 0 0 3792

Szia!

Szívizombántalom. Megfáztál, öröklött,túlsúly, vagy nagyon hajtasz??

Echocard volt?

Terheléses vizsgálat?

Teljes belgyogyászat?

Javaslom azonnal megbízható magán szívorvoshoz menj.

Swarcz Sanyi is így kezdte, a szobatársam volt 5 hónapig(első magyar újszives).

Előzmény: Erika 79 (3791)
Erika 79 Creative Commons License 2011.08.30 0 0 3791

Sziasztok!

Pár órája találtam ezt a fórumot remélem tudtok segíteni. Azt szeretném kérdezni van-e valaki akinél cardiomiopatia-t diagnoztizáltak. 3 hónapja tudom illetve a pontos nevén kívül nemsokat tudok...

ghepard Creative Commons License 2011.08.30 0 0 3790

Igen, ha a bevetés után más lesz a vizelet, széklet (még a kifújt levegő is), akkor mennek el a lerakódások és átmenetileg még rosszzabbul is érezheti magát az ember. Ezt én is tapasztaltam, mikor 2003-ban kezdtem rezegtetni a hangokkal meg más fajtákkal is. De már jó ideje kb egyforma dolgok távoznak belőlem.........

Előzmény: Törölt nick (3788)
ghepard Creative Commons License 2011.08.30 0 0 3789

Hát erre nem tudok mit mondani, mert ezeket a dolgokat nem próbáltam. Csak annyit mondanék, hogy a talpmasszázs meg az a vízzel való masszázs is végsősoron rezgéseket visz a tesbe. Én saját magamat próbálom a saját energiámmal rezegtetni, ami észrevehetően segít a salaktalanításban. Tehát akkor gondolom ezek is segíthetnek, amiket írtál........

Előzmény: Törölt nick (3782)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.28 0 0 3788

Ha talpmasszázs és hidroterápia alatt többször is vizelési inger van , akkor a szervezetből távozni kiván a salakanyag.

És a fentiek utáni nagydolgok ill. kisdolog erőlteljesebb szagú akkor szintén távoztak a méreganyagok.

Ezeket a talpmasszőröm mondta tavaly, ugye Puskin és az Anyegin...3000ft-30perc hetente 2x. Pesten 6-9ezer ft .

Előzmény: .ETNA. (3787)
.ETNA. Creative Commons License 2011.08.28 0 0 3787

A hidroterápiának tuti jó hatása van, különben nem alkalmaznák pl. reumakórházakban stb., ráadásul - gondolom - még kellemes érzés is:-)

De a sima, mezei talpmasszázs egy ceruzával, amelyiknek radír van a végén (ha lehet még ilyet kapni)... szintén hatásos, sok, pozitívan végződő esetről hallottam, olvastam már. Szerintem az a lényeg, hogy nem egy 2 hónapos "gyorstalpalón" végzett talpmasszőrrel, hanem orvos (komoly anatómiai ismeretekkel rendelkező) természetgyógyásszal a legbiztonságosabb... ez igaz egyébként bármely hasonló kezelésre is.

Előzmény: Törölt nick (3786)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.28 0 0 3786

Így duplán szól ! 

A yakudzi mint a testre irányított vízsugár lenn! pl: Fürdőkád nyakig beleülsz, 600w-os szivattyú 2 zuhanyfejjel. A fürdővízből szívja a vizet és azt nyomja a testre. Talpmasszázs, tangentor. 

A hasznosságát magamon vettem észre.

Köszi.

Előzmény: .ETNA. (3785)
.ETNA. Creative Commons License 2011.08.27 0 0 3785

Hát ez a kis aranyos, meg miért duplázott? :-))

.ETNA. Creative Commons License 2011.08.27 0 0 3784

Bár nem tőlem kérdezted, de remélem nem baj, ha leírom a saját tapasztalatom:-) A talpmasszázs tuti jó, ha még nem olvastad és érdekel ez a terület, javaslom, hogy szerezd be a téma egyik nagy szakértőjének (orvos-term.gyógyász volt) Dr. Palágyi Jolandának a Gyógyító zónák c. könyvét? (vaterán, antikvárban stb. beszerezhető, de persze vannak újabb kiadású könyvek is). Különböző eseteket is leír a könyv végén, asztmás és allergiás gyerekeket kezelt talpmasszázzsal és szinte minden esetben x számú kezelés után, sűrű sárga váladék (már bocsi, de ezt írja) ürült a gyerkőcök orrából... szóval valamit beindított az tuti. Ráadásul a gyerkőcök tünetei nagymértékben javultak, vagy teljesen meg is szűntek. Anno, amikor kb. 18 éve még a fiamnak is voltak allergiás tünetei, pl. amikor éjszaka totál leállt az orrlégzése, annyira bedagadt az orrnyálkahártyája, mi is csináltuk itthon (egy term.gyógyásztól tanult módon) a talpán a megfelelő pontok maszírozását. Nekünk segített... szerencsére kb. 6 éves korára kikezelték.

A jakuzzival csak óvatosan, ha nincs rendesen tisztítva, spéci vegyszerekkel kezelve, ugyanolyan veszélyes lehet (bacik stb.), mint a nem megfelelően tisztított légkondi!

.ETNA. Creative Commons License 2011.08.27 0 0 3783

Bár nem tőlem kérdezted, de remélem nem baj, ha leírom a saját tapasztalatom:-) A talpmasszázs tuti jó, ha még nem olvastad és érdekel ez a terület, javaslom, hogy szerezd be a téma egyik nagy szakértőjének (orvos-term.gyógyász volt) Dr. Palágyi Jolandának a Gyógyító zónák c. könyvét? (vaterán, antikvárban stb. beszerezhető, de persze vannak újabb kiadású könyvek is). Különböző eseteket is leír a könyv végén, asztmás és allergiás gyerekeket kezelt talpmasszázzsal és szinte minden esetben x számú kezelés után, sűrű sárga váladék (már bocsi, de ezt írja) ürült a gyerkőcök orrából... szóval valamit beindított az tuti. Ráadásul a gyerkőcök tünetei nagymértékben javultak, vagy teljesen meg is szűntek. Anno, amikor kb. 18 éve még a fiamnak is voltak allergiás tünetei, pl. amikor éjszaka totál leállt az orrlégzése, annyira bedagadt az orrnyálkahártyája, mi is csináltuk itthon (egy term.gyógyásztól tanult módon) a talpán a megfelelő pontok maszírozását. Nekünk segített... szerencsére kb. 6 éves korára kikezelték.

A jakuzzival csak óvatosan, ha nincs rendesen tisztítva, spéci vegyszerekkel kezelve, ugyanolyan veszélyes lehet (bacik stb.), mint a nem megfelelően tisztított légkondi!

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.27 0 0 3782

Ghepard kolléga!

Mi a véleménye-

A szervezet salaktanítása és a javuló echocard eredmények közt van-e összefüggés?

Talpmasszázs mint salaktalanítás? 

Yakudzi mint masszázs és salaktalanítás?

ghepard Creative Commons License 2011.08.17 0 0 3781

Hát az valahogy nem igen megy. Ezért, ha rosszul érzem magam otthon, kimegyek - aztán mikor elfáradtam a sok gyaloglásban, bicajozásban, tökig áztam, átfújt a szél, majdnem megfőzött, megsütött a Nap - na akkor jó hazamenni és szinte jólesik, mikor az asszony jól lecsesz, hogy marha vagyok, meg nem vagyok normális ilyen időben kimenni és kint lenni órákon át........

Előzmény: .ETNA. (3779)
ghepard Creative Commons License 2011.08.17 0 0 3780

Hát én még most se mosom és bizony néha még az üzletit is elfelejtem, hiába a szokás. Mint ma is meg tegnap is. Az asszony vett nekem jó drága szőlőt (pedig annyi cuccom van), mert aszongya, hogy jó gyerek voltam, szépen kifestettem 3 helyiséget, hogy takarítani se kellett, nekem se és neki se (annyira vigyáztam). Mivel nagyon ritkán eszem üzleti cuccot, el is felejtettem megmosni, még az eszembe se jött, csak akkor mikor már eleget ettem belőle - akkor átfutott az agyamon, hogy nem mostam meg, de folytattam az evést mosatlanul......

Előzmény: .ETNA. (3778)
.ETNA. Creative Commons License 2011.08.12 0 0 3779

Valahol olvastam egy idézetet nem emlékszem már rá pontosan, de éppen az volt a lényege, amiről Te is írtál, mármint hogy bárcsak mindig azután sóvároghatna, amilye már van...

Előzmény: ghepard (3774)
.ETNA. Creative Commons License 2011.08.12 0 0 3778

Na a férjem is éppen ilyen, ő sem szokta megmosni, max. ha már nagyon "ágálok":-))

A szüleim családi házban laknak, a kertben a gyümölcsöket én is csak leszedem a fáról (gyerekkoromban is így csináltam, felmásztam a kedvenc barackfámra, ott szerettem a legjobban olvasni, mert közben le is "szüreteltem" a gyümölcsöt ) és már eszem is, és szinte észre se veszem, hogy hoppá, nem is mostam meg, egyáltalán nem zavar. Viszont a boltban, vagy piacon vásárolt gyümölcsöt, zöldséget soha nem tudnám megenni mosatlanul, ki tudja kik fogdosták össze már előttem... brrrrr.... egyszóval, engem inkább a "taperolók" kezének tisztasága motivál a gyümölcsmosásban és nem holmi light-os permetszer, vagy a levegőben lévő természetes por vagy ilyesmi :-))

Előzmény: ghepard (3775)
ghepard Creative Commons License 2011.08.12 0 0 3777

Hát mondjuk jó téma a gondolatok, sztressz a szívproblémáknál. Rossz gondolatokkal nagyon súlyos bajt lehet zúdítania testre, és így a szívre, még meg is állhat.

A 80-as évek elején egyik kolléga hozott egy történetet az USA-ból, az eset hogy megtörtént. Többszöri gyilkos, halálra van itélve. De egy orvos engedélyt kapott egy kisérletre, hogy a szokásos villamosszék helyett injekcióval haljon meg az elitélt. Elmagyarázta neki, hogy a villamosszék fáj, meg utána pár percig lehet él, csak nem mozog stb, beleegyezett, aláírta. Eljött a nagy nap, ceremónia, injekció beadva és meghalt. Az orvos meg aztán elmondta, hogy a szerben semmi méreg, semmi hatóanyag nem volt - teljesen semleges és hatástalan volt az injekció - mégis meghalt. A gondolatai olyan erősen hatottak, hogy szinte megbénították az egész testét.

Ha a rossz gondolatok képesek ilyet csinálni - el lehet azon is gondolkodni, hogy akkor mire képesek a jó gondolatok és mik azok tulajdonképpen......

Nem vagyunk egyformák. Általában mindenki sajátszerűen látja világot, éli meg mindennapjait, de sok a közös vonás - fizikailag 99.9%-ra egyformák vagyunk, de az a 0.1% igencsak megkülönbözteti az embereket...........

Előzmény: Törölt nick (3776)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.11 0 0 3776

Minden témában érdemes Önnel eszmecserét folytatni! 

És sok mindenben egyetértek Önnel!

Előzmény: ghepard (3775)
ghepard Creative Commons License 2011.08.11 0 0 3775

Ha eddig nem csináltattam meg, nehezen fog menni. Nem is értem, hogy miért a Te kedvedért, hisz engem mérgezhetne meg, na meg a többi 36 lakótársat, akik szintén használják, isznak is belőle és azzal öntöznek........ Mi volt 1351-ben, ami az eszedbe jutott? Mert minden évben rengeteg dolog történik.....

A másik dolog meg az a gyümölcsök és zöldségek megmosása. Hát ebben sem vagyok valami nagymenő. Rengeteg mosatlan gyümölcsöt és zöldséget ettem és eszem, gyakorlatilag nem is mosom őket (de néha néha az üzletieket azért megmosom). Ennek lehet több előnye van, mint hátránya, persze csak úgy szerintem, senkinek se mondom, hogy csinálja utánam...... Számomra természetes dolog, hogy kimegyek a kertbe, leszakítok egy paradicsomot és máris a számban van, ugyanúgy a málna stb. Vagy mikor kimegyek a természetbe cseresznyére az első félórában több megy a hasamba, mint a vödörbe, megeszek még a fán több mint egy kilót stb........

Előzmény: Törölt nick (3772)
ghepard Creative Commons License 2011.08.11 0 0 3774

Igen, néha én is gondolok ilyen szép dolgokra, de ide pottyantam, itt kell magam jól érezni. Az ember általában arra vágyik amilye nincs. Ha megkapja, eléri vagy valahogy másképp teljesül a vágya, akkor arra már nem fog annyira vágyni, hisz már meg van és inkább beleun lassan még abba is, amire valamikor nagyon vágyott.......

Előzmény: .ETNA. (3771)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.10 0 0 3773

Úgy legyen!

Előzmény: .ETNA. (3771)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.10 0 0 3772

Eszembe jut 1351 tőrténelme! Csak az én kedvemért csináltassa meg!

Előzmény: ghepard (3770)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!