sajnos nem néztem meg őket és már ki is dobtam mindet. de majd ha az új gyertyát is megöli megnézem. hézagot a gyárival használom de akkor lehet kicsit összébbnyomom. köszönöm a segítséget! majd ha az új ngk-t a nyolcasat is megöli akkor jobban ráállok a témára.
Majd kijavítanak ha tévednék, de szerintem kizárt. Gyertya meglehetősen primitív szerkezet: ha van kellő feszültség szikrázik, ha nincs akkor nem szikrázik. Ezt közvetlenül elektromosan tönkretenni egy etz gyújtórendszerren lehetetlen.
Annyiból csalóka a dolog, hogy gyakran megesik, hogy új gyertyával a hibás gyújtórendszer is újra jónak látszik mivel annál még kisebb lehet a szikrához szükséges feszültség. Erre most neten nem tudok neked mit mást mondani, minthogy tapasztalatból meg lehet mondani a szikra kellően erős-e.
A gyertyahibát azon kívül, hogy vacak a gyertya alapvetően a motorműködés hibája okozhatja: gondolok itt túlmelegedésre, túl dús keverékre, túl sűrű benzin-olaj keverékre, vagy valamilyen mechanikai hibára ami miatt mondjuk fémreszelék csapódhat a gyertyára. Nézd meg alaposan a hibás gyertyákat és az újat is pár szár kilométer után: http://www.sparkplugs.co.uk/pages/technical/sparkplug-fault.htm
Gyertyahézagot nézted? A gyári érték ETZ-hez 0.6mm, elvileg ilyen értékre kell legyen állítva gyárilag a gyertya. Kisebb gyertyahézaggal biztosabb gyújtást, nagyobbal elvileg jobb teljesítményt és tisztább égést érhetsz el. Én azt mondanám, hogy a 0.6mm-től inkább lefelé térj el, részemről 0.4mm-el járok.
Annyit változott, hogy most nem annyira fordulatszám, mint inkább gázmarkolat-állás függő a csörgés. Így még mindig lehet elfogyó üa. és hibás hengerfej is.
...az előgyuszit még nem próbáltam. Az a holnapi történet. Egyszerre csak egy összetevőt változtatok.
Mai fogás: Alighanem 250-esé, (TS125 könyökére nagynak bitonyult) a hangtompító belső csövét érdemes lenne újragondolni, ha halkan szeretne valaki közlekedni vele, nekem nincs MZ-m, és nem is szeretnék, de ha kedvet kapna valaki hozzá, 3000 forint ellenében viheti, csak kérem e-mailben zaklasson.
Kétlem, hogy létezne gyári ajánlás ezekre a gyertyákra.:)
Lehet nekem is B7HS van bent (most nem vennék erre mérget), illetve emlékszem volt hosszabb ideig Brisk N15 is, szóval "melegebb" irányba biztosan el lehet térni tőle. Ezek tapasztalati értékek, amik nyilván függenek az üzemeltetési körülményektől így +/-X, de durván eltérni tőlük nem ajánlott.
asszem a megszakítós. a régebbi fajta. és valami hibajelenség nem lehet az oka a gyertyák halálának? motorosboltba kérdezték mibe kell és úgy adták a gyertyát. minél nagyobb hőértékű kell nem?
sziasztok. segítség kellene nekem! van egy 250es etz-m és olyan probláma van vele hogy megöli a gyertyákat. egyszerűen használom és pár nap után nem ad semmi szikrát a gyertya.. 4 gyertyát kivégzet. két NGK-t meg két Isolatort. ötlet?
sziasztok. segítség kellene nekem! van egy 250es etz-m és olyan probláma van vele hogy megöli a gyertyákat. egyszerűen használom és pár nap után nem ad semmi szikrát a gyertya.. 4 gyertyát kivégzet. két NGK-t meg két Isolatort. ötlet valakinek?