Legyen egy AIRIS fórum, ami az AIRIS PNA-k használatával, foglakozik.
Főbb típosok a T920; T930; esetleg a T940es.
Úgy gondoltam, fogjunk össze, és csoportosítsuk a tudásunkat a márka kihasználásában, hogy a legtöbbet kihozhassuk belőle.....( ha már megvettük!!!)
Mio moov 330 -ban szeretnék térképet frissíteni . Benne cpf kiterjesztésűek vannak .
Mit kell és hogyan kell módosítanom . Indító ikont hogyan hozok létre a mio bejelentkező felületén ? SD kártyáról is szeretném megoldani az igo futását . Köszi .
Egy kérdésem lenne. Airis t920-ast használok én is, iGO Primo 1.1 simán fut rajta. Ellenben ha bármelyik 1.2 verziót ráteszem (az 1.1 sys.txt-jével) és elindítom, nem töltődik be, csak újraindítja a PNA-t. Ugyanez van, ha az 1.2-hez mellékelt és a saját készülékemhez átírt sys.txt-vel indítanám. Van valami ötlete valakinek, hogy mi lehet az oka?
[map] 2dheadup=1 #enable/disable head-up displaying in 2d mode
#3d_max_tiltlevel=12000 #3d_min_tiltlevel=7800 3d_scale_carmodel=1 ; Type of vehicle in 3D 3dcarsizemin=5000 ; Size Mini (Def=5000) 3dcarsizemax=12000 ; Maxi (Def=8000) 3dcarsizemul=30000 ; Multiplier (def=20000)
[3d_config] disable_roadsign_navigation_mode=0 #streets name to textbox with arrow
[3d] car_day="sports_car.mdl" #enable 3D sports_car car_day_ghost="sports_car.mdl" car_night="sports_car.mdl" car_night_ghost="sports_car.mdl"
#car_day="bus.mdl" #enable 3D bus #car_night="bus.mdl" #car_day_ghost="bus.mdl" #car_night_ghost="bus.mdl"
#car_day="chopper.mdl" #enable 3D chopper #car_day_ghost="chopper.mdl" #car_night="chopper.mdl" #car_night_ghost="chopper.mdl"
#car_day="limousine_silver.mdl" #enable 3D limousine_silver #car_night="limousine_silver.mdl" #car_day_ghost="limousine_silver.mdl" #car_night_ghost="limousine_silver.mdl"
#car_day="quad.mdl" #enable 3D quad #car_day_ghost="quad.mdl" #car_night="quad.mdl" #car_night_ghost="quad.mdl"
#car_day="tank.mdl" #enable 3D quad #car_day_ghost="tank.mdl" #car_night="tank.mdl" #car_night_ghost="tank.mdl"
#car_day="truck.mdl" #enable 3D truck #car_day_ghost="truck.mdl" #car_night="truck.mdl" #car_night_ghost="truck.mdl"
#car_day="bicycle.mdl" #enable 3D bicycle #car_night="bicycle.mdl" #car_day_ghost="bicycle.mdl" #car_night_ghost="bicycle.mdl"
#car_day="hot_rod_silver.mdl" #enable 3D hot_rod_silver #car_day_ghost="hot_rod_silver.mdl" #car_night="hot_rod_silver.mdl" #car_night_ghost="hot_rod_silver.mdl"
[timezone] sync_os_timezone=0 #enable/disable timezone sync with OS reset_os_timezone=0 #enable/disable timezone reset in OS
[debug] sound_q_length=200 #sound buffer queue_length=200 #sound buffer disable_outlookpoi=1 #enable/disable using outlook contant poi show_oneway=1 #enable/disable view oneway street show_speed_limit=1 #enable/disable view may speed limit skip_eula=1 #enable/disable accept eula first start enable_roadshadow=1 #enable/disable view road's shadow
[sound] sound_q_length=200 #sound buffer queue_length=200 #sound buffer ding=1 #one ding before speak the software when you going to somewhere #0 - no ding before speak, 1 - one ding, 2 - ding-din
[interface] shutdown_time=0 #when unplugged the power the software auto power off the device #after X seconds (if X=0 then this service is disabled)
[screen] menu_animation=0 #enable/disable menu animation
[warning] #speedcam warning always enabled if you "overspeed" speedcam_warning="1" speedcam_soundtype="1" speedcam_visualtype="1"
[msnd] msnd.start=0 #enable/disable msnd start when software run
[gps] set_messages=0 #enable/disable using special gps commands port=2 baud=4800
#[folders] #content="Storage CardIgo8Content" #using content folder #another place
Nos az usb kábel szivatott. A mini usb tövében szakadt meg részlegesen. Hol érintkezett, hol nem. Ezért nem másolt át mindent.
De van még egy gondom. Fagyogat. Az IGO8 még eddig nem, de pl az amigo. Ami nem is lenne baj, de csak HR-ből áll helyre, viszont ezután nem talál holdakat. Kell legalább 1/2 - 1 óra mire annyi holdat talál hogy már indulhat a navigáció (4 ződ). Pedig a 4. emeleten a lapostetőre teszem ki, tökéletes rálátás az égboltra semmi nem zavarhat be. Ezután már működik rendesen.
Valamilyen műhold mozgást vagy pozíciókat elmenthet csak azt nem értem miért veszti el ha lefagy vagy HR. Ilyenkor mindig Budapest jön be a térképen és ha csak a kocsiban hagynám HR után, szerintem egy nap is kevés lenne hogy működjön a navi (Elég árnyékolt helyen parkolok).
Nem tudja valaki hol találom azt a file-t ami ezt tárolja? Lementeném és ilyen esetben visszamásolnám.
Hát igen, mondhatnám igazad van. De hát a másolás az másolás bármilyen fájlkezelőben. (Több mint 13 éve van számítógépem de ilyet, hogy a másolás befejeztével nem kerül át a másik oldalra minden aminek átkellene még nem tapasztaltam de még nem is hallottam.) Egyébként megtörtént, és éredekes minden bit átment. (Commandert használtam) És lőn világosság jó is !!!! Vagyis eddig a másolás hibái miatt szívtam. De a végére járok miért van ez, az biztos.
Szépen sorban megtalálja a holdakat - kb 1-1,5 perc- és meg is tartja. Magasabb épületek között vagy szűk utcákban néha elmegy megszakad, de gondolom ez természetes.
Mindenkinek köszönöm a segítséget, jószándékot, főleg akinek a csomagokat köszönhetjük AIRIS_navi-nak!
Hát nekem nem jött be, sajnos. :(( Most újra feltettem mindent. Érdekes most megint vannak progik amik nem indulnak, de az utóbbi háromhoz még három csatlakozott. Azt vettem észre hogy a két igo.exe más verzió számú. Ez miért van? Illetve miért kell kettő? Egy a My Flash Disc-en, egy a Storage Card-on.
Most sem sikerült felmásolni mindent ennek a sz@r Activesync-nek. Egyszerűen a backgrounds, icons mappák tartalmát nem másolta át. Csak emlékezetből tudtam bökni, fekete volt az asztal.
Sikerült kiderítenem, hogy az iGo-m nem 2006-os hanem 8.2.3, ezek szerint már valamikor felraktam, viszont semelyik spanyol térképpel nem működik, csak a már eddig is használt Mo_TA-s és osztrák térképpel.
Miről ismerszik meg, hogy mi a jó térkép hozzá? Számít, hogy spain.fbl a neve vagy bármi más pld.: spain_TM....
2008 és iGo 8 térkép nem kompatibilis? Szükség lenne egy tuti biztos spain.fbl-re, hogy lássam mi a gond.
Mindenképp megpróbálom, de programból (igo alól) vagy file kezelőben, mondjuk SAVE mappa tartalmának törlése, vagy hogyan csináltad. Én már semmit nem bíznék a véletlenre.
Ez ismerős. Nekem is ez volt. A megoldás a mentett útvonalak, kindulási pontok, kedvensek, előzmények törlése volt. Minden mentést, tárolást kitöröltem, és megjavult.
Sajnos most sem megy. Sétáltam a városban kezemben 1 órát a kütyüvel de 2-3 max 4 holdat lát.
Azt sem értem, hogy betöltöm az útvonalat, indítás, erre bejön egy budapesti térképrészlet. Az útvonal persze messze nem Budapest, még csak a közelében sincs. Rá kell böknöm a térképre és oda húznom a kiindulási ponthoz hogy lássam mi van. Nem lehet itt valami beáll. probléma? Valamiért mindig pestről akar indulni hiába van bármilyen betöltött útvonal. Olyan mintha ezért nem venné figyelembe a gps koordinátákat amiket kap, mert nem Budapestre vonatkoznak. Értem én hogy gps azaz helyzetmeghatározó, de nem lehet valami beállítási hiba.
Még annyit, hogy szerintem itt az ActiveSync is bűnös. Rohadt lassú, és szarul végzi a dolgát. Most legutóbb az sd kártyára már kártya olvasóval másoltam mindent.
A My Flash Disc-en szerintem ő a felelős a hibás fájl másolásoknál. Többször is előfordult hogy nem akart csatlakozni sem. Aztán 5 percel később simán ment. Olyan is előfordult hogy ledobott. Nem tudok kilépni sem belőle sem a programban sem a windows-ban nincs eltávolítás menű, ikon, semmi. Ti hogy léptek ki, választjátok le az eszközt?
Igen, innen húztam le és másoltam fel mindent ahogy írtátok. De a progik fele nem ment, de az IGO igen. Bár kellett vagy 6-8 km-ert mennem mire elindult, de aztán jó volt. Aztán tegnap észrevettem hogy kevés helyet foglal a kártyán. Mégegyszer felmásoltam és most már működik minden progi, a játékok is, (a Rezmeter, GPS info, Word kivétlével ) de most meg az IGO8 nem megy. Egyszerűen nem navigál mert nem talál holdakat. Ma több mint 130 km-ert mentem, végig kussolt mert nem talált holdakat. Egész úton a műhold kontroll képernyőt tettem ki az LCD-re. Volt olyan kb. 30km-es útszakasz ahol egy árva holdat sem talált.
Rémlett valami bejegyzés a fórumról. Megtaláltam, beírtam mind a két sys.txt-be: [device] type="AIRIST930R1" ("AIRIST920A" -t írtam mert nekem ez van) holnap kipróbálom, de nincsenek nagy reményeim mert a 3.emeleten a függő folyosón álltam kint 3 percig és: semmi.
A 370-es hozzászólásomban minden link megtalálható, és le is tölthető!
Megnéztem működnek. Mivel premium felhasználó vagyok a data-n így nem törlődnek a fájljaim!
Csodálattal vegyes érdeklődéssel vettem tudomásul, hogy a Storage Card.rar 5 db fájlból az első kettőnél 200 feletti a letöltések száma a 3. és 4-nél pedig csak 90 körüli!
Bizony mind az 5 részt le kell tölteni! Rar csomagolóval összefűzni, és akkor kapjuk meg az egész anyagot, amit csak fel kell másolni a kártyára!
A my Flash disk.rart is le kell tölteni, kicsomagolni, és felmásolni a My Flash Disk-re!
ELég egyértelműnek látszik a dolog, már sokan megcsinálták és sikeresen működik azóta is!
Ennél egyszerűbben nem tudtam megcsinálni!
Kártya nélkül pedig már ezek nem mennek, sőt az újabb navi progik már a készülék miatt sem, mert kezd kevés lenni a 64 Mb belső RAM. Amiből ráadásul az alap op rendszer is jócskán elfoglal min 10 Mb-ot
Így csak egy kis türelem kell a letöltögetéshez, és a másolgatásokhoz.
Kérdés: 2006-os iGo van az Airis 920-ason. Még anno innen raktam össze hogy működjön, és ment is mindig rendben, de soha nem használtam SD/MMC kártyát. Sajnos a térképek kezdenek elavultak lenni, ezért az iGo8-ast raknám rá. Ehhez kell mindenképpen a kártya?
Megnéztem a Frankye féle leírást és file-okat, a storage_card.rar aggályos:
Már zsong a fejem ettől a sok biz-basztól. Sok ez az új dolog (nekem) így töményen, egyszerre.
Valami nem stimmel nekem a kártyán. Szinte üres. A GAMES, gpslog, MioAutoRun, Navi mappákban semmi nincs! Az egész kártya 54Mb. Úgy emlékszem tömörítve 5x100mb volt kb amit le kellett tölteni, nem?
Végre valaki. Hát azért nem mertem feltenni, mert azt látom az olvass el-ben hogy Airis T930. Nekem T920A-m van. A 930-asoknál olvastam hogy kellenek ilyen "Device" meg egyébb sys.txt belyegyzések.
Egyébként megy az Igo8 csak nem az ikonjáról (ahogy írtam is)hanem az .exe fájlját kell indítanom valamilyen file kezelőből. Arra gondoltam hogy a nem induló prg.-ok csak valami linkelési hiba miatt nem mennek, és csak valamilyen egyszerű bejegyzés kell valahova hogy megtalálja az indító fájlokat. Mert hiszen működik csak az ikon linkje nem jó helyre mutat nálam. De lehet hogy hülyeséget beszélek.
Az igo8 ha filekezelőből a kártyáról indítom az exe file-t, akkor megy, ikonról nem. A tools mappából semmi nem indul (Játékok), a GPS info és a Rezmeter sem, és egy navigációs progi sem. A média lejátszók mind mennek. A játékok iconról sem indul egyik játék sem.
Másoláskor nem Total Commandert használtam hanem sima intézőt ez nem lehet a gond?
Egyébként Frenky leírása szerint csináltam. Mondjuk számomra ez értelmetlen: ""A letöltött fájlokat a név szerinti mappákba kell másolni, értelemszerûen a My Flash Disk-re; az Infinity könyvtárat az IGO 2006 helyére. (Ha az már fenn volt.)"" Az is hiányzik a leírásból mire formázzuk a kártyát, fat32-re formáztam.
""A program a megszokott módon indul a jobb oldali kisautóval."" ???
Nem látom hogy kapcsolatban lennék műholdakkal. Gondolom a földgömbön a bal felső sarokban kellene látnom valamit. A progiban ha átállítom a 2-es csatornáról akkor azt mondja megszakadt a gps, úgy hogy valami kapcsolat csak lehet.
Működik a Mio panel az Airisemen. Bemásoltam, felmásoltam amit itt a fórumon írtatok de ha a zászlóra bökök nem indul a navigáció. Az IGO8 ikonra akkor sem. Mi lehet a gond?
A kártyán is át kell nevezni az igo-t infinity-re?
Ez a képrnyő mit jelent?
Úgy látom iGO 2006 is volt rajta, kell vele valamit tennem? Törölni?