Akkor nekem valami gond van a Bravoval.Az előző 30e km-t egy garnitúra olajjal futottam meg (jöhetnek a kövek:-P) és biza egy deka olajat nem kellett beleönteni.Hulladék t-jet motor.:-)De nem akarok feszültséget, megyek is haza de izibe.:-D
Szégyellem is magam a t-jet bravo miatt,mert az előző olajcsere óta megtett 16e km és utána tudtam tölteni majdnem 3dl olajat,hogy újra max-on legyen.
:-D
Nem egy gépbe vettem már, grandéba most van elöször, még egyikkel sem volt ilyen baj, és mint ahogy lentebb is kiderült, nem ma volt cserélve... és nem is egyszerre az olajjal.
Így, mivel én évente vagy 10k cserélem, friss olajjal, így nem érzem magamat veszélyben...
Viszont te, aki összevissza vásárolgat meg tesztelget, illetve mint ahogy írtad is annó, h egyszer kicsit ferdén lett bekapatva, te jobban izgulhatsz,, pláne most h rendes olajat is teszel bele! :DDD
A szelepet hiányoltam én is a képeken, de mondom akkora béna olajszűrőt gyártó cég nincs, aki ezt kihagyja... ezért mondom rá sem kérdezek... Nem semmi!
Amúgy azt hiszem a Feri a nagy Unix szűrő preferáló guru :DD Neki kell szépen elmagyarázni, hogy egy doboz cigi pénzt rádob és vesz normális szűrőt :)
"...És kívülről mit láttál mikor tekerted le? :) Az egész egy hengeres vas csak :)..."
Ehhh! Hát a csavarnyíláson az összegyűrődött belsőt ...
( pedig sok minden leolvasható )
Az, h nem cseréltek olajat. (1. kör. )Olajszűrőt egyszer cseréltek minimum. (2. kör) Persze 3x lett kiszámlázva!
Nos ez úgy eltellett mocsokkal. hogy ez nem újonnan került egy mai napig 28 ezret futott motorra. Ennyi km alatt nem rogyasztotta volna össze az olajnyomás.
... de miért is rogyasztotta össze?
Látsz megkerülőszelepet a betét fenéklemezén. Nyílás nuku!
... és ez nem gyári szűrő, hanem egy pár száz forintos Bárdi név alatt árúsított gagyi förmedvény. No ezért nem tennék ilyen no-name terméket senki autójába.:(
Kicsit olvasson utána, vagy tanuljon szakmát :) Hát de most az ember erre mit mondjon? Nem megyek Bravo topikba, mert a régi Brava-n kívül az új nem is tetszik :) Viszont a Fiat Croma új az bejön :) Tudom szürkeimportos cucc, de nekem nagyon tetszik, van egy itt ami környéken szokott cirkálni. Szép autóka.
Hát sokmindenre gondolok, de első körben arra, hogy ebben nem volt cserélve motorolaj, a másik, hogy esetleg rossz fajta lett beletéve. Az hogy a szűrő rész meg miért így néz ki nem tudom :) A sok dzsuva miatt lett ilyen aszalt? És kívülről mit láttál mikor tekerted le? :) Az egész egy hengeres vas csak :)
De ha már itt vagy ,szeretnék Tőled néhény jótanácsot kérni,egy kis erdélyi utazással kapcsolatban!Benned még frissek az emlékek,meg gondolom voltál már néhányszor...
Voltam már néhány országban,de ez valahogy kimaradt,így abszolút tájékozatlan vagyok,pl.
szállásfoglalás ügyben.Érdemes-e neten érdeklődni,netán foglalni,vagy ahol épp ránk esteledik?Mire kell/érdemes odafigyelni,stb...
első blikkre...ez nem 9e-t futot egy friss olajjal. Ezzel inkább valamelyik pecsenye sütős szűrte a fáradt napraforgó olajat, hogy bele lódíthassa a 190d mergába :DD
Jah. Viszont nagy előnye, hogy nem kell olajat cserélni, mert mindig friss van benne.... :)
Bár az olajcseréről is hallottam, hogy a Don kanyarban úgy cserélték a Krazban, meg a Csepelekben az olajat, hogy nem állították le a motrot, mert nem indult volna be a -45 fokban, meg persze Szása honnan tudta volna, hogy le kell állítani :) Azt mondta az öreg, hogy kicsit karistolt amíg száraz, volt, de utána még hibátlanul ment a Csepel 20 évig......
Mivel ilyen szépen írsz, egy kis csemege. ( nem csak neked )
Línea 1,4 8V. Ugye mint a Te motorod, de a lényeg nem is ott van ...
Ez most 3 éves és egy éve még ucsu garis "átvizsgálásnál" cserélték az olajat is, más egyéb nyalánkságokkal. Sokat nem fut az autó, alig több mint 9 ezer kilométert haladtak azóta. Jött egy szervizre ...
Nem szokásom trutyis darabokkal önkielégíteni, de ez megért egy misét. A levett olajszűrő már a letekeréskor megfogott. Szétvágtam, h lássátok!
... és Neked feladat, sorold el mennyi érdekeset látsz és vajh' miért.:)
A másik nagy olajzabáló a Volkswagen 1.9 PDTDI. Kettő is van a környezetemben, mind a kettő megzabál 1l olajat/2500 km. Az egyik egy Golf IV, a másik egy Transporter. Ráadásul a Transporter be sem indul, csak második indításra, ha -6 foknál hidegebb van. Már szervízben is járt az autó, azt mondták, hogy ez ilyen kétszer kell indítani......10 millió forintért.....
:) nem akarok okoskodni, de minden belső égésű motor fogyaszt bizonyos olajat :) Ha csak a hengerfalat nézed, már akkor is, talán minimális műszaki érzékkel rendelkező is elhiszi, hogy azért van ott fogyás ;) De akkor hogy lehet hogy a szint állandó? Ez a kérdés ugye? És az hogy lehet, hogy valahol pl megnől a szint? :) Az autó termelné belül a motorolajat? :) Nos. Ha a leeresztett olajat megvizsgálná az ember, akkor szép sok minden lenne benne. Benzineseknél benzin, gázolajosoknál gázoil. És a többi égétéri szutyokról ne is beszéljünk. Esetleg víz :)
Teljesen normális hogy minden belső égésű motor fogyaszt olajat. Miért is ne? Főleg ha a gépköny (erős túlzással is), de közli is. Az más hogy Opeléknál vannak konstrukció hibás motorok, amik azért jóval nagyobb mértékben esznek olajat. Ismerősöm is anyázik rendesen, pedig újonnan vette annó. Meg ugye ha városozunk, akkor kevésbé fogy, mint ha pl pályán kotor az ember vele.