Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Mindegy milyen AK klon, mindegyikkel meg lehet csinalni, de az AMD a legjobb. Sorozatra allitott tuzvaltokarral kellett egyeseket loni, mivel ez az MH lobajnoksagok versenyszama volt (annak egy kiragadott reszlete ez a "10mp alatt 8 loves").
Sokaig tanitottam ezt a versenyszamot, es nem hiszem, hogy lehetseges lenne mas modon elsajatitani. Az amerikaiak szeretik ezt a modszert. Egyszer el is jottek egy ilyen versenyre (a verseny elott is ezzel a modszerrel lottek be az M-16-okat), de az utolsoktol is messze elmaradt az eredmenyuk.
Még azért arra kíváncsi lennék, hogy vajon ezt a fantasztikus eredményt pontosan milyen AK-val érték el a régi és milyen AK-val az új tanítványok, továbbá hogy sorozatlövésre volt-e állítva a fegyver, vagy ujjal kellett billentyűzni?
De kitaláltam, hogy mai körülmények között, hogyan tudod ezt a tudást továbbadni nekünk.
A távolságot és a célt arányosan lecsökkentjük, azaz behozzuk a célt 20m-re, a területét pedig lecsökkentjük az 1/100-ra. Ez teljesen azonos MIL szöget eredményez, mint a te tanítványaidnál volt, viszont akár egy airsoft AK-val is lőhető.
Persze nekünk sokkal könnyebb dolgunk lesz, mert egy AK és egy airsoft hátrarúgása és csőfelvágása egy ilyen sorozatban össze sem mérhető.
Elsőnek lőhetsz te és amikor látjuk, hogy neked ez sikerült, akkor az összes légpuskás megpróbálja.
Ugye ez meg az iroasztalnal ulve sem tunik egy konnyen kivitelezheto dolognak? - A loteren pedig meg sokkal nehezebb megcsinalni. - Annyira, hogy a legtobb ember nem is kepes felfogni, hogy milyen messze van ettol. - Ennek ellenere a sorkatona tanitvanyaim is kepesek voltak elsajatitani, hisz 2-3 evtizede (amikor meg voltak kiveteles tudasu loveszek a honvedsegnel) ezt sokan meg tudtak csinalni (en is masoktol tanultam, de ma mar nincs kitol tanulni). A lofeladat idokozben megvaltozott es ilyen tudasra kesobb mar nem volt szukseg egy MH lobajnoksag megnyeresehez. Mielott nyugdijba mentem kivalasztottam egy tanitvanyomat akinek ezt egy MH bajnoksagra torteno felkeszules alatt megtanitottam azzal, hogy mielott elmegy, o is adja tovabb. Amikor megmutattam neki, hogy mire akarom megtanitani es a tabla fele mentunk, akkor azt kerdezte, hogy csak nem azt akarom mondani, hogy ilyen utemben love lesznek talalatok is a tablan? - Amikor visszajottunk es a regi tanitvanyok mosolyogva megkerdeztek, hogy "na milyet lott"-em, arra pedig azt valaszolta, hogy olyat amit meg szerinte soha senki es mas soha nem is fog. Persze ez tulzas, mert regen ezt sokan tudtak, de o ezt nem tudhatta.
Meglepodott, pedig akkor mar evek ota tanult nalam es akkor mar a kategoriajaban tobbszoros MH bajnok volt.
Az angoloknál van egy nagyon szimpatikus lövészeti ág, keress rá a "Gallery Rifle" kifejezésre a youtube-on. Ott lőnek elég szűk időkereteken belül, de max. 50 méterre, és max. piszolykaliberű puskákkal (de inkább .22-es fegyverekkel).
Asszem megnezem ezt a filmet.:) Egy filmben nem lenne jo ha a fv. valos sulyanak es a holgy valos erejenek megfelelo modon a csovenel fogva huzza maga utan.:) - Loni pedig mindenki tud, mert nem tudjak, hogy mit jelent a "tudas" (a 7 eves lanyom is azt hiszi, hogy tud mert meg egyszer sem hibazta el 19m-rol legpuskaval a tic-tac-ot), de ha valakinek a kezebe adnak egy AK-t es azzal kell 200m-rol egy 10mp-re felbukano mellalakba 8-at beleloni, akkor kiderul, hogy nem megy. Az nem tudas, hogy egy az adott tavra belott puskaval szelcsendben feltamasztva beletalalunk a celba, mint a kislanyom a tic-tac-ba.
Van! Szar az index motor! Mindent menteni kell beiras elott, kimasolni valami vagolapra es csak utanna kuldeni! Ha benyeli az index akkor egy kajan vigyorral visszamasolni! Priceless....... :-D
Nézd, én úgy gondolom, hogy ez egy kemény téma. Nem hiszem, hogy egy nyugdíj előtt álló nőre kéne bízni. Arról nem beszélve, hogy itt keményen ki kellene állni az engedélyezés mellett, néhány csatát megvívni. Majd beszél egy töketlen pszihomókussal, az azt mondja ne engedélyezzék mert veszélyes és annyi. Stílusosan azt lehet mondani lőttek a dolognak.
Csak észrevétel. A TOZ-8-on a forgó töltőnyílás nem eredeti! Úgy tűnik, mintha "késztetnék"
a rendeltetésszerű használat mellőzését a fegyveren. Ettől függetlenül a csapik azok a megszokott, 16-20 Joulés patronok, amiket a sniperesek használnak. Viszont lőszerről is beszélnek! A dolog nem egyértelmű, ezt látni kéne eredetiben! Ez viszont szakértés alapján