Keresés

Részletes keresés

Meister Creative Commons License 2011.08.23 0 0 6783
Ja, s a másodikon vagyok, felettem még 2 emelet, meg vagy 5-6 méter padlás. Osztott rendszer, teljesen jól bírja, ez bőven belefér neki...

Fűtési komfortban ez egy csoda, egész alacsony előremenővel tud dolgozni, azaz sokáig langyosak a radiátorok, nem pedig rövidebb ideig nagxon forrók, ez komfortérzetet ad...
Szóval én úgy gondolom, ez egy jó vétel volt szolár rendszer nélkül is...
Előzmény: Meister (6782)
Meister Creative Commons License 2011.08.23 0 0 6782
Nekem ariston class b premium 24-es van, nagyon meg vagyok elégedve vele...
102% körül van télen a hatásfoka, nyáron meg 80% körül, mikor csak melegvíz üzemben megy.
(nekem van a fűtési oldalon hőmennyiségmérőm, így ezek biztos számok)
Másfél éve megy, egyedül egy hőmérőt cseréltek benne garanciában, de szerelő szerint ilyet ő még nem cserélt, nem szoktak elromlani...
Elé tegyél Spirotrap szűrőt a visszatérő ágba, azt nagyon javasolják, én is betettem.

Ennek van HMV rétegtárolója, gyakorlatilag nekem még nem fogyott ki a melegvíz, pedig 2 fürdő megy róla...
Csendes, megbízható darab...
Előzmény: zeusz100 (6778)
Wattocsak Creative Commons License 2011.08.23 0 0 6781

Azért az a 10-12 méter a legtöbb készülék esetében sok, Nagy távon nem is az ellenállás okoz gondot, inkább a hőtechnikai szempontok. 

Azért ma nem kondenzációs kazánt teépíteni szerintem bűn. Még a radiátoros rendszerekben is az év nagy részében kondenzációs tartományban működik. Ha meg ablakot cserélnek meg szigetelnek akkor teljes évben. 

Előzmény: Törölt nick (6779)
KömKel Creative Commons License 2011.08.23 0 0 6780

Azt tegyük hozzá, hogy cső-a-csőben rendszerrel a kazánok jó része csak 5 métert tud.

A szétválasztott rendszer viszont nem fér el egy kéményben, szóval a levegőbeszivást ki kell vezetni a homlokzatra, vagy padlásra, stb.

Ez gyártmányfüggő, tudok olyan kazánt ami 15 métert tud 80/125-ös rendszerrel, de ez Westen, ami nem igazán nagy durranás a kazánok között...

Előzmény: Törölt nick (6779)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.23 0 0 6779

Szia! Ha alacsonyhőfokú fűtésrendszered lessz padló vagy fal fűtés akkor mindenféleképp kondenzációs kazánt javasolom!Ha radiátoros fűtésed lessz akkor nem biztos,hogy jó döntés a kondens kazán!! Eladók általában rábeszélnek,hogy jobb meg csak is azt,de ő érdekük,hogy eladjanak.....

Aristón ról még nem halottam se jót se rosszat. Szervíze után érdeklődj milyen és mekkora a szevíz háttere van!

égéstermék elvezetője a kondenzációs kazánoknak bőven bírja a 10-12 métert Szétvállasztott rendszerbe még a túrbosak is tudnak 30-40 métert persze ide bele kell számolni a szívó oldalt is és minden irányváltás minusz 1vagy 1,5 méter de ezet a gyártó határozza meg!

Üdv R.

Előzmény: zeusz100 (6778)
zeusz100 Creative Commons License 2011.08.22 0 0 6778

Csak azért gondoltam, hogy kondenzációs kellene, mert mindenhonnan ezt hallani hogy ez jobb. Egyébként maga a megépítendő rendszer már nagyjából összeállt a fejembe, de a kazánválasztással még mindig bajban vagyok. A kazán egy régi kéményes fég kazánt váltana ami a pincébe van. Legalább 10-12 méter kéménybélelés remélem bírják ezek a kazánok. 300 literes szolár tároló, amire kollektor vszinüleg csak a következő évben lesz rkötve. Találtam még egy Ariston kondis 24 kW-os fűtő kazánt amihez van szolár vezérlő is. Erről a kazánról vélemények? Köszönöm.

Z

Előzmény: Törölt nick (6749)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.22 0 0 6777

Ha olvasnád rendesen a topikot én csak hozzászóltam egy témához és csatlakoztak aTopiktársak megvitattunk dolgokat eszmecserét folytattunk mindenki elmondta a véleményét!! Szerintem ez is része lehet a Topiknak.. Talán ez nem Gépészethez tartozik???

Előzmény: katonalajos (6774)
morgen66 Creative Commons License 2011.08.22 0 0 6776

Igaz bocs hogy ilyen dolgokkal zavartuk a Topikot.

SolnesMM Creative Commons License 2011.08.22 0 0 6775

Na ja, fegyelmezetlenek az emberek, fecsegnek mindenféléről !!

katonalajos Creative Commons License 2011.08.22 0 0 6774

Ennek a polémiának vajmi kevés köze van a topikhoz!

Előzmény: Törölt nick (6773)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.22 0 0 6773

Ez tény és való kényelmesen korrozióálló és gyorsan lehet a pp rendszerekkel szerelni ja és tisztán:) heggesztésük nagyon strapabíró kötés az biztos!! 

Családiházakat társasházakaba strangokat mi is pp- re cseréljük,ha lehet és ha  engedik.

Általába egy nagyobb beruházásnál úgyis a tervezők vagy a szolgáltatók határozzák meg arendszert  és nem mi kivitelezők.

Pl fővárosi gázműveknél csatlakozó vezetéket csak acélcsőből szerelhetsz földi vezetéket pedig acél és kpe.

Előzmény: morgen66 (6766)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.22 0 0 6772

Szia. Szerintem ilyen teljesítményű nincs kombiba! Ha jól tudom 18kw alatt nem gyártanak kombi fali kazánt!! AHmw gyártás átfolyós üzemmódban igényli a minimum 18kw-ot  

Én ezt ajánlanám egy inndirrekt tárolóval:  Bosch Condens 3000 W ZSB 14-3C

Fűtőteljesítmény: 3,7-14,2 kW.
                                                                   Tárolófűtő-teljesítmény: 3,3-13,0 kW.

Előzmény: Gabriell1974 (6768)
maszibmw Creative Commons License 2011.08.22 0 0 6771

Nekem 5 éve működik két Honeywell VC4013-as zónaszelep. A belső betét külön cserélhető. Ha nem nyitna ki egyik sem, akkor mi van ? A kazán bypasson elmegy a szivattyú. És mivel a kazán utókeringetése a Vaillantnál nem kikapcsolható ( csak módosítható az időtartam ), ezért pontosan ez történik, amikor lezárnak a zónák a hőigény megszünése miatt.

Előzmény: Zs:) (6770)
Zs:) Creative Commons License 2011.08.21 0 0 6770

Aztán egyszer nem nyit ki és konec :)

Előzmény: Gegito (6760)
Wattocsak Creative Commons License 2011.08.21 0 0 6769

Tárolót tehetsz mellé és meg van a melegvized.

Előzmény: Gabriell1974 (6768)
Gabriell1974 Creative Commons License 2011.08.21 0 0 6768

Szia.

Nekem nem tudnál valami kazánt ajánlani?

Eddig Sanuiver Mini 12KW ajánlottak csak az kiderült, hogy csak fűtésre jó nekem pedig HMV is kéne.

Olyan kéne ami le tudmodulálni 4 re vagy alá.

Köszi

Előzmény: Törölt nick (6749)
Wattocsak Creative Commons License 2011.08.21 0 0 6767

Vascső az így szoktuk kategória, és a technológiai fegyelem sem az erős oldalunk. 

Előzmény: Törölt nick (6765)
morgen66 Creative Commons License 2011.08.21 0 0 6766

2" felett mi is villanyal hegesztünk.

Mi egy 400 millás melót csináltunk teljesen  műanyag csővel.

Fűtés hűtés minden cső Uponor,nem olcsó,nem gagyi,de a megrendelő

kizárta a vas csöves szerelést./Rehau duplája lett volna/

Több száz presselésből egy hiba volt,az is a kolléga figyelmetlen szereléséből adódott.

PP-R csövek közül mi a vesbo-t használjuk.

A 15-20 évvel ezelőtti műanyag csövek amit ragasztani kellet,az meg sem közelíti a mostani

csövek minőségét,persze teljesen más technológia.

Én csak ajánlani tudom,a PP-R csöves szerelést.

Előzmény: Törölt nick (6761)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.21 0 0 6765

Egy a lényeg!! Bárki bármit is mond  lehetnek kivételek MÉG MINDIG acélcső a leg olcsóbb  leg jobb  egy 120 éves iskola fűtésrekonstrukciójához oda ahol 400kw az össz teljesítmény és csak  a kazánházat kell cserélni és maradm miden más ide értve a fűtőtesteket strangokat hőközpontokat!  Műanyag cső ide oda nem lehet kisérletezni  20Millás beruházáson!!  Éppen ezért a tervezők sem merik bevállalni azt, hogy jó lessz egy műanyag csüves  rendszer! Egy régi meglévő vascsöves rendszerhez csakis a vascsö pásszol!!

Más, ha egy újonann kiépített kazánházról beszélünk,de ez nem az!

Előzmény: Jancsii (6762)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.21 0 0 6764

Hát nemigen mernék bevállalni egy számomra ismeretlen rendszerrel egy ilyen munkát!! Te bemernél vele vállalni egy 20 millás munkát amire 3 év a gari és még ott a szavatosság is?? Ráadásul att ahol 70C fokos az előremenő!

Amúgy meg a tervezők feladata meghatározni hogy milyen rendszert kell alkalmazni..

Anyagárban meg úgy is az acélcső ver mindent!!

monyesz Creative Commons License 2011.08.21 0 0 6763

Én is jobban bízom a Rehau műanyag csöveiben, mint fém csövekben !

Jancsii Creative Commons License 2011.08.21 0 0 6762

Ezek a mai PP-R üvegszál betétes csövek  már nem olyanok mint amire te gondolsz. 
A gyártó 50 év garanciát ad rá. Nem tudom mekkora projektet nem mersz vele bevállalni, de a BME Imformatika épületben a fütés-hűtés vascsöves rendszerét ilyenre cseréltük, mert az 10 évet sem birt ki!

Előzmény: Törölt nick (6761)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.21 0 0 6761

Mi is használunk PP csöveket vízre HMV-re,de egy ilyen jellegű hőközpontokat csak acélcsővel csínálunk!Igazad van a Dissou és az Oxigén gáz nagyon drága lett úgyhogy mi is csak a szükséges heggesztéseket végezzük vele!

2" felett villanyal heggesztünk annak költsége szinte elhanyagolható!!

Ilyen fűtés rendszereknél akár 70C lehet a víz ott pedig a műanyag nem elég stabíl!

Ilyen ipari létesítményeket csakis acél csővel lehet szerelni szerintem ez egy bevált technológia és,ha egyszer valami jól meg van heggesztve az örök élet meg egy  nap :)

Szerintem senki nem merni bevállalni egy ekkora projektnél,hogy "kisérletezzünk" müanyag csővel!

Sok panelba szerelték a meleg és a hideg víz csöveket a 80.as években PVC csővel. Elöregszik főleg a melegvízcső rideggé válik törik mint üveg!

Előzmény: morgen66 (6759)
Gegito Creative Commons License 2011.08.21 0 0 6760

Utókeringtetést nem akarok, azt a kazán "csinálja". Immergas kazánnál nem találtam a lehetőséget hogy ki lehessen kapcsolni. A honeywell zónaszelep amit most nézegetek 7 másodperc alatt nyit, ill. zár.  

Előzmény: Zs:) (6747)
morgen66 Creative Commons License 2011.08.21 0 0 6759

Egyébként még ma is használjuk az acél csövet ekkor a dimenziókba soha nem fogja semmi kiváltani!! Anyagárba verhetetlen!!

Ezzel egy kicsit vitatkoznék ha lehet.

Egy pár éve már szerelünk 76-89 110-es átmérőjű műanyag csövekkel is,

és mivel ezeknek a csöveknek kisebb az ellenálása,így dimenzióba nem kell akkora

mint acélból.

Az anyagárral kapcsolatosan igazad van,de ha figyelembe vesszük a mai gáz és oxigén árakat

/közel 60 000ft egy palackcsere/ akkor már nem sok előnye van az acélnak.

FŐTÁV-nál már az új hőközpontokat csak műanyagcsövekkel engedik szerelni,

de ez csak a vízre érvényes és persze a hőközpontokba.

Előzmény: Törölt nick (6754)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.21 0 0 6758

Igen ez 4 db 100kw kondenzációs wiessmann kazán kaszkadba kötve szétvállasztott égéstermék elvezetővel

Előzmény: Zöldár (6756)
Zöldár Creative Commons License 2011.08.21 0 0 6757

Igen ez egy tananyag, de csak nem tanulom meg.

Ez olyan mint a 31 évvel ezelőtti bádogosom esete.

Előtte nagyjából tájékozódtam a bádogosmunka fortéjairól és felfogadtam egy bádogost.

A  Jani  Bá' végezte is a feladatát, de a végén kiderült : nem volt élhajlítója, nem tudott szegecselni, nem volt inasa/segédje aki ellentartott volna padláson. Meg egyéb apróságok.

Én meg naivul bementem dolgozni és az átvételkor derültek ki ezek a turpisságok. Mit lehetett tenni ? Megegyeztünk 20 % díjcsökkentésben.

Volt egy nagy vápa,  az a következő télen elengedte magát a hidegtől. Csak forrasztava volt.  a szegecselés elmaradt stb. stb.

Na kondikazánozzunk !!

Előzmény: Törölt nick (6755)
Zöldár Creative Commons License 2011.08.21 0 0 6756

Hát igen ezek már nagyobbacskák, komolyabb kazánok ( ha azok ) Viszont ott a kép balodalán az a két készülék nem valami zárt égésterű lenne és a tetéjén nem valami szétválasztottrendszer ? A képen nem vehető ki jól.

Előzmény: Törölt nick (6754)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.21 0 0 6755

Tehnológia : http://www.copperschool.com/hu/letoltes/szakszeru_rezcsoszereles.pdf

Ami nagyon lényeges az inkább a meglévő rendszerekhez illeszthető e?? ha igen milyen feltételei vannak  Pl: Aluminium radiátorokat nem ajánlatos rézcsővel kötni,szerelni,hőtágulási tényezők figyelembevételes stb!

Előzmény: Zöldár (6752)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.21 0 0 6754

Egyébként még ma is használjuk az acél csövet ekkor a dimenziókba soha nem fogja semmi kiváltani!! Anyagárba verhetetlen!!

Persze ide már szakembererre van szükség mint a kivitelezés részéről mint a tervezésrészéről. 

Előzmény: Zöldár (6752)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!