Adott egy skoda Octavia 1.4 TSI 2010-es, amiből "kimaradt" a bluetooth. azaz a be tudom kapcsolni, és a felső sorban a jobb szélén "nem aktívként" meg is jelenik, viszont a leírás szerint nem tudok belemenni a menüjébe.
Tudnátok abban segíteni, hogy hogy lehetne ezt életre kelteni?
Olyannyira reális, hogy én ezer meg ezer kilómétereket tettem meg öt-ötésfeles fogyival. :) Országúton 90-100 közötti utazóval, előzgetéssel 5.5, nyugisan 90-nel 5.
Bocs, hogy itt is felteszem, de hátha tud és akar is valaki segíteni.
"Hogyan lehet egy elektromos AC végnyomását"?" megmérni? Rátettem egy nyomásmérőt ami 6bar-ig mér, de azt kiakasztotta. Ha zárt rendszerbe kötöm (tank->AC->nyomásmérő) elméletileg egy bizonyos nyomás felett már nem tud többet nyomni és visszaengedi az üzemanyagot, ezáltal tovább nem nő a nyomás (ha csak nem károsodik a pumpa). Ha pedig ráteszek egy nyomásszabályzót annak semmi értelme, mert egy adott ponttól egy túlfolyóágon elengedi a felesleget, így csak azt tudnám meg képes a nyomásszabályzó által elérhető nyomást elérni vagy sem (teszem azt Felíciánál a ~3bar). Jól gondolom vagy nem?"
Tegnap este meglaptam a kereset linket! Régeben már rátaláltam,de most kb 2 hete kerestem és nem sikerült! De végre meg van! Itt jól látható a munka és a méret is meg van adva! Tank az már le van foglalózva,már csak el kell hoznom! A párhuzamos allú vízcsőtől elfér a váltó? Vagy azt is cserélnem kell?!
Szerintem ne nagyon görcsölj rajta,mert nem hiszem,hogy találsz ilyen méretezett leírást. Elég sok 100-ba+Coupe-ba raktunk már 5-ös váltót,és ott is faragni kell a kasznit. Ha van egy kis kreativitásod,már pedig gondolom van,ha nekiállsz ilyen munkának,ezt úgy kell kivitelezni,hogy leveszed a motorról a váltót,felteszed az 5-öst,felnyomod a kasznihoz és bejelölöd hol kell kivágni. Ha kivágtad,felrögzíted a váltót a keresztartóval a kasznihoz és a kivágott rést belemezeled. Ennyi. Csak még ne felejts el tankot is cserélni az új tipusura,mert a réginél nem fér el a váltó.
Valaki kérem segitsen már végre! Mondja már meg valaki aki tudja hogy kb hány cm magasan,és hoszan,na meg szélesen kell megfaragni a 84 előti skoda kasznit az 5-ös váltó beépités érdekében! Nem találom sehol se! Amit meg találtam méret nincs,csak kép,na meg azt írja szerezek be 84 után gyártott skodávól azt a részt,és mütsem át! Na de én nem tudtam szerezni,lemezem meg van,csak méretet nem tudom! Ennyi kéne! Biztos valaki tudja,remélem segit is! Légyszi! Már lassan 1 hete böngészem ezt a hülye netett,a szemem is kifolyik lassan,de nem jutok előre! Elbaszni meg nem akarom! A mai benzin árak mellet meg nem mindegy szerintem hogy minimum fél literel kevesebet fogyaszt a kocsi! És nem csak városba rötyögnék vele! Alapból az anyósék 200km-re laknak!:) Sajnos ez is kevés,messzebb is lakhatna! Kb vagy 20000km-el!XD Minél ritkábban láthassam!:) De jó is lenne!:) hihihi
OT2176 márkatárs is valami hasonló konfigurációt ajánlott, lehet kitoltam magammal, hogy nem csaptam le rá. Bár ha sikerül megszüntetnem a motorteret beterítő olajfoltokat én megelégszem a 120-as mocival is, igazából a bepapírozás + költsége miatt mondtam le a dologról, összköltséget nézve kijön a 120 generálja belőle, ami ugyan csak 120-as, de "új".
Na ez kicsit arréb van!Sajna nem rég vittek el az orrom elől egy 136-os blokkot komplet váltóval,rudazat,kulisza...cakon puder 40 ezerért! A sírás kerülgetett olyan blokk volt! Mázlista aki megvette! Úgyhogy egyenlőre várok a jó vételre!:) Majd utána derül ki mi lesz!:)
Az ötös váltóval hosszú úton osonva szerintem a 6 liter is reális átlagfogyi lehet. Sokféle bepítési lehetőség elképzelhető, a legegyszerűbb motorral együtt egy autóból kinyerni az injektort, kábelkötegestől, érzékelőkkel együtt. Ehhez csak egy Rapid termosztátház + vízpőumpa meg egy rapid leömlő kell, maire a 120-as dob passzol, maibe bele kell hengölni a lambdaszonda helyét. A másik véglet egy Rapid motor kipuf leömlővel és a fenti két alkatrésszel, amihez kell a feli szett kompletten, lendkerékkel, szívócsonkkal együtt. A beépítés hozzáértőnek (van ilyen topictárs több is) max egy nap.
Na igen! Ez tetszik! Az ár se rosz,és a többi is király!:) Valami ilyen a terv,amit elszeretnék érni! Itt mindentetszetős számomra! Fogyasztás,teljesitmény!:) Király! Nagyon kösz!
Szóval kell 1 136-os motor,és egy felicia injektor! Ez a recept!:) Motor be van papirozva? Igaz nem túl sűrűn nyitogatják a motorteret!:) Legfeljebb megkapja a gyári blokkom számátXD
Müszakira meg nem sokból tart bedobni a gyáriát!:)
Anyi hogy első lépés nekem az ötös váltó! Majd a favi gyújtás! Mig összeszedem a többi cuccot így használom majd!
Leírtad a számomra is ideális kompromiszumot!és még 8 le-val több!:)
Tényleg köszi! Gondolom hosszú úton elmegy 6.5-el! Az 5-ös váltó meg leszedne még egy fél litykót!
Persze minden relatív, de nekem a mezei 105-öst egy 136-os moci és egy 50kW-os Felicia BMM (Bosch-Mono-Motronic) injektorszettel sikerült diszkréten tuningolnom. Mindenki másra esküszik, de nálam ez a kombó teljesen jól bevált és ésszerű kompromisszum a teljesítmény/megbízhatóság/fogyasztás szentháromságában.
Idén január elseje óta van benn a rendszer, eddigi tapasztalataim: a motor így elvileg 68 Le, a konnyű 105-ös kasztnit csak úgy röpíti, télen - 20-ban is pöcc-röff és egyenletes alapjárata, emellett pedig semmi hidegen torpanás/fulladás (a szivatókar a nálam most a motorháztetőt nyitja :-), a fogyasztás pedig csak városban és szinte csak 5 km-nél rövidebb utakon használva az autót is 7,2-7,5 l /100 Km (négyes váltóval), ami karbival 8,5-9 liter volt.
Amitóta benn van a rendszer asszony is megszerette a kocsit, nekem pedig max olajat kell cserélnem benne, mert más karbantartást nem igényel.
Az átépítés költsége kb. 50 ezer Ft, ha türelmesen vásárolod össze az alklatrészeket.
Sajna ódi vok! Itt meg a drága nem idén barnult emberek rég behortak a környékről minden autót! Nagyon ritka dolog már kocsit vinni bontóba errefelé!:S Marad Trebront megkeresése!:) Ha már méret nincs,akkor donort kell szereznem!:S Kösz az infót!
Elmész a bonciba, (bp keressztúri u.) és az első utadba kerülő új kasztnis kocsiból kivágatod a kérdéses részt. Vagy viszel akkus flexet és kivágod magadnak. Aztán úgy faragod ahogy akarod.
Szerintem, ha 2 ezrest kérnek érte már az is rablás, de talán annyit még ér. Probléma megoldva, utána mehet be a váltó.
De ha nem pesti vagy bármelyik bontóban találsz új kasztnis (nem körlámpás 120-ast, vagy 105-öst....)
Ha ez nem jó keresd meg Trebront Ő meg gyártott ilyen behegeszteni való darabot...
Jah!Ezt megtaláltam én is! De nekem nincs donor autó amiből kivágjam azt a lemezt,majd áttudjam tenni az enyémbe! Méretett meg nem ad meg sehol ugye bár! Na és nekem méret kéne hogy meről mennyit is faragjak,majd hegeszek fel valamit a kivágás helyére!Se többet,se kevesebbet nem akarok vágni! Minta darabb hilyán meg ezt nm lehet tudni!:S Képre ránézve meg szerintem nincs az az ember ki megmondja mekora részt is kell faragni!
Na ez a gondom,erre nem találok választ!:S Régen egyszer találtam egy fehér slpdáról képeket,meg leírást sokkal pontosabban,de akkor még messze volt a müvelet! Most meg már bene vok rendesen! És erre nem találom az istenért se azt az oldalt ahol leírták,és nem is emlékszem rá! Már fogalmam sincs hány órát segeltem itt a gép előtt googlezva hogy hátha ismét rábukanok! :S
De sehol semmi! A skoda klubbon is végignéztem vagy 2000 képet hogy hátha........
Ebben az esetben inkább favi v felicia blokk,és enyiből bőven lehet kapni jót,plusz le is papirozható! Hát tényleg nem érdemes foglalkozni a 120-as blokkal ezekszerint! Én úgy gondoltam hogy szerzek 1 105-ös hengerfejet,favi c himbákat,nagyobb szelepek, kis könyités a lendkeréknek,eseteg más vezéműtengely, és gyújtás csere faviéra! Abba reménykedtem hogy ezzel nem növesztema fogyasztást,de a 60le elérődik! Egyedüli nehézséget a nagyobb szelepel beépitése jelentette volna! a többit megtudtam volna oldani,és beszerezni nem oly drágán is! De akkor hagyom!Gyűjtök favi vagy felicia blokra! Legfeljebb a gyújtást azért lecserélem favira,de hagyom a blokkot ahogy van!
Esetleg anyit tud valaki segiteni,hogy menyit kell kifaragni a 84 előtt gyártot kaszniból az 5-ös váltó beépitéséhez? Azt adok nek mindenkép!Képet se ngyon találtam,meg leírást se!:S
Azért ez nem ilyen egyszerű dolog. Sokmindent tökéletesíteni kell egy motoron,hogy tökéletesebb friss oxigénben dús keveréket juttassunk az égéstérbe,miközben csökkenhet az átlagfogyasztás is. Ez már 100.000 FT feletti ráköltést igényel.
Enyhe tuning elméletileg fogyasztás csökentő is! Ám dolgokat én úgy értetem hogy ne 15-20 litert fogyaszon! Hanem 7körül!+-1l
ez szerintem nem lehetetlen! De úgy hogy menjen is!Nem kell Lr teljesitmény,hanem mondjuk úgy 60le és picit jobban pörögjön fel,éledjen! Szerintem valahogy megoldható az hogy 10lovat az ember beledolgozon a motortérbe,és normális hajtásná ne zabáljon,hanem 7 literel elmenjen! Vagy lehetetlen? Fogalmam sincs,azért kérdem hátha valaki tud adni jó ötletet!:)
Ha semmit nem akarsz beáldozni ne várj többet a 120-as blokktól :). Alacsony fogyasztás és tartósság = lomhaság kb. Bár függ a vezetési stílustól is, de ha lámpánál gyorsulósat akarsz játszani, mindegy, hogy 120 v. favi a blokk a fogyasztás tuti nem minimum lesz. Dönteni kell, papás stílus mellett olcsóbban, vagy "macsósan" de jóval költségesebben hajtod az autót.
Ám ha majd oda kerül a sor,mit érdemes módositani,hogy kicsi jobban éledjen a gép,harapósabb legyen! Csak legalább anyira hogy mondjuk egy mezei ladával tartani tudjam a tempót! Na meg nem szeretnék anyira belemerülni hogy fábia főtengely 1500ccm....stb csak enyhe,ami még esetleg fogyasztás növekedést se igazán okoz,de éledősebb a motor! Na és nem röviditi felére az életciklusátt!:) Igaz akor favi blokkal kéne csinálni a dolgokat,de egyenlőre majd csak a sima 120-ast szeretném feléleszteni álmos munkálkodásából!:)
Egy szó mint száz,ne azzal kezdjem hogy könyitek! Egyenlőre akkor hagyam ha mást nem módositok!? Mert szeretnék majd szelepeknél módositani,de most még nem,na meg vezérmű tengelyt is cserélném,de azt is csak később! Akkor hagyom a könyitést is!
Köszi az infót! Már majdnem megcsináltattam! Azt hittem azzal kicsit pörgősebb lesz!:) Hogy jobban éled majd,vagy hasonló!
Akor piszkálás napolva,egyedül a gyújtást cserélem csak faviéra!
A könnyítések,csak kiegészítő dolgok a motortuning után,mert csak könnyítéssel nyomatékot veszít a motor,tehát nem javítod hanem inkább rontod a karakterisztikát.
Én inkább úgy mondanám, hogy a váltó úgy van kialakítva, hogy lehetővé teszi a kuplung nélküli váltást fel- és visszaváltásnál is. Ettől függetlenül lehet kuplunggal is használni, az egyszerűbbeket (manuális kapcsolásúakat) pl. etap útvonalon kuplungolással szokták használni, főleg kímélési céllal.
A szekvenciális váltók nem feltétlenül tolókerekesek, hanem kapcsolókörmösek általában. Ez azt jelenti, hogy a fokozat bekapcsolását egy fogazott tárcsa végzi (úgy kell elképzelni, hogy a szinkronszerkezet helyett vagy egy tárcsa, aminek az oldalán van fogazás, a fogaskerekek oldalfelületén szintén, ezek kapcsolódnak egymáshoz, amikor az említett kapcsolóvilla elmozdítja a tárcsát).
A kuplung nélküli váltásnak előfeltétele még a gyújtásmegszakítás is. Amikor a gyors váltás kell (ugye versenytempó, teligáz), akkor a váltókarba szerelt szenzor jelére (ha megmozdítod a válókart), az gyújtáselektronika adott időre megszakítja a gyújtást. Ez azt jelenti, hogy a motor nem hajt, nincs nyomatákátvitel, ergo terhelésmentes a hajtás, a fokozatokat anélkül lehet váltani, hogy megterhelnénk a kapcsolótárcsát, vagy fogaskereket. Ez másodperc törtrészében mérhető, ezért gyorsulásban nincs kimaradás, max. az újra gyújtáskor jelentkező durranás jelzi.
Ha ez nincs, vagy nem jól időzített, akkor van az, hogy a fokozatból nehezen lehet kivenni, nehezen, erőltetve lehet kapcsolni, és extrém gyorsan elhasználódik (1-2 gyorsasági alatt) a kapcsolótárcsa.
Eladó egy garnitúra (4db) faros acélfelnire szerelt BARUM POLARIS2 téligumi, 175/70 R 13 méretben. DOT szám szerint 2010 nyár végi széria (2910). Tavaly novembertől idén áprilisig volt az autón, mialatt futott kb 2000 km-t. A felnik homokszórva, alapozva és festve lettek 2 éve, szép állapotban vannak.