Kérdéseitekre,véleményetekre reagálva, Feribá: a tüztér belmagassága 25 cm ,ugy hogy oda természtesen beépítek egy hamuzót,két téglára egy rostélyt és akkor leszek az ideális 15-20 cm tüztér magasságánál (ezt is itt olvastam valahol :) )
Igen a festék az hőáló festék,legalább elhasználtam valamire :)))
jaja!!!!! ott áltam rézművessel és néztem ki a fejemből, hogy amit én megvettem előző nap 1,5mm-es hajlíthatót 1050forintért méterét, 1750 azaz ezerhétszázötvenért akarták nekem adni!!!!! muhaha.... keresem a papírt mert direkt felhítma az itteni üzletet hogy mennyi a csővek ára hogy ha kell rézművesnek is akkor viszek be neki mert úgy volt hogy múlthéten kész a főző aztán hátha kell neki vagy másnak... ha jól emléxem a 18as volt 1300, a 22es 1800/méter, de ez még multhéten volt, 3,án 4.én.... azóta nem beszéltem velük.
Úgy van/volt (hát most a xar se tudja hogy rézműves most meg tudja e csináltatni ezt a főzöt vagy nem, vagy el kell hozzam tőle) hogy veszek még 2métert, szal ha rézművessel csináltatsz valamit, meg én is akkor én eltudok neked vinni ilyen áron csövet rézműveshez ha még kapok ennyiért a boltba, postázni sok értelme nincs mert amennyivel olcsóbban megvenném azt elvinné a posta ios, illetve mondjuk ha azt veszem hogy mondjuk be kéne autokázz a Mór utcába ki tudja honnan akkor ugye az is pénz, én pl már ezeket a kiadásokat is szoktam kalkulálni mert nem olcsó már a benzin se.... multkor jó meg szivtam, mehettem kétszer oda vissza, el is égettem 16litere benzin feleslegesen....... :((((( szal igy pl a postával én máris jobban jártam volna...... nem hiába rendelek mostanában mindent, pláne kintről, free shippingel....
...tudod Feribá a konstruktőr, vagy feltaláló is csinál először egy úgynevezett "deszkamodellt", hogy megnézze, működik-e egyáltalán és ha jó, utána egy "rendeset",
mert a "csak működjön-ben" nem sok öröme van az embernek...mert én azt vallom, ahogy
Nabiti is idézett (már ezért is érdemes volt élni), ---a sz@r is úgy szép, ha formás---
Azt nem tudom hogy milyen gépe van de azt se hogy mivel szeretné levágni, azt viszont tudom hogy itt a szigeten vannak olyan gépek-mondjuk nem rézipar, hanem műanyag ipar, hogy mikor megláttam több mint elcsodálkoztam... brutko, mégis qalig kap melót és itt nincs ezzel egyedül, ráadásul jól át is cseszték pket mert a fél szigetet elvették tőlük, a földjeiket, szögesdrótos keritésekkel zárják körbe őket, hidat ígértek nekik, szal meg van ezeknek a maguk baja...... az email címed meg van de gondoltam ha arról a lakatosról van szó ,és itt beszélitek meg én is felajánlhatom segítségemet itt is, ehhez nem tudom miért kell emailt írnom :) Ezek szerint ha jól értem sikerült vele beszélni azóta és úgy tűnik jövő hétre se készülne el???? :((( Látod és csodálkoztál mikor azt mondtam hogy jobb szeretem az előre megbeszélt, leegyeztetett,tiszta dolgokat és nem szeretem mikor belevisznek a málnásba.... na pont ezért,és még téged is belevittek a málnásba ha jól értem....
Én a sisak leszorító pántja alá tennék egy rugót. Egyenletesen osztaná el a nyomatékot a peremen és a legbiztosabb biztonsági szelep. Annyira szorítsd le, hogy, amikor összeszerelés után belefújsz szájjal, ne kelljen erőlködni, hogy megemelkedjen.
Csak azért, mert itt nálunk a napokban számoltak be egy halál esetről. Sajnos az áldozatnak is a sisakja repült le és az sebesítette meg végzetesen.
Gratulálok, és amint már mondtam nem a csillogás a fontos, pláne olyan helyzetben, hogy nem ajánlatos mutogatni senkinek a szerszámot:-)))
Azért egy kis megjegyzés. A tűztérnek nincs hamuzója, nem alulról kapja a tűz a levegőt.
Az én katlanom is így néz ki, de csináltam egy kis gödröt a földbe és úgy tettem rá a katlant, hogy egy része a gödörnek kilátszik. Na, belül a gödörre tettem egy rostélyt, erre rakom a tüzet, a kilátszó gödör részre pedig egy vékony lemezdarabot tettem. Na ezt nyitogatom (a lemezt tologatom a földön) és adagolom a levegőt tetszés szerint. Körbe a katlant és a levegőztető lemezt is hamuval tömítem, ugyebár, hogy azt is használjam valamire:-))
...táblalemezt vagdosni, méretre szabni, csak spéci, nagy és drága gépen lehet...ilyen a
Metallónak is csak a Mór utcai telepén van, de ott meg szar a gép (nem pontos), ezért vágatok maszekkal (aki nem az a lakatos)...szerencsés az öreg, hogy neki van ilyen gépe...
...de akkor vajon miért nincs munkája..???, mert ez tele van melóval és mivel most jött vissza
szabiról, a te lemezed még nem került sorra...de elhozom tőle és remélem, hogy a továbbiakat, már nem ezen fórumon tárgyaljuk meg, vagy már nincs meg az e-mail címem...
...egyébként a gabona-cefréd is eláll egy darabig...jó nedűt...
Komolyra fordítva jelenleg kajsziból, meggyből és cseresznyéből tudok küldeni a mostani zd-re. Sajna a törött gerincem még forr így nem tudok most elmenni csak Csalitossal tudom küldeni az árat. Később még főzök besztercei szilvát és almát de az csak a téli zd-re lesz meg.Vagy a téli zd-re egyeztetünk. Hogyan legyen?
Szerdán fogok bemenni pestre, ha addigra nem sikerült meggyőzni a lakatosod, akkor elhozok mindent ahogy vittem, mert közben találtam egy öreget tahiban aki meg tudja csinálni és még munkája sincs, azt mondta két nap alatt össze tudja hozni és elég baráti árat mondott(amit a benzinnen buktam a multkori kétszer rohangáláson azt visszahozza)
Nekem meg most már itt vannak a cefrék, 60litert érthető módon nem szeretnék 7literes kuktában főzni.....
ha ugyanarról a lakatosról van szó amelyik miatt harmadik hétre csúszol az én főzömmel is akkor nekem megadhatod a címét, kezdek olyan hangulatba lenni hogy simán meggyőzöm..... bármiről......