Keresés

Részletes keresés

G(Dzsí) Creative Commons License 2011.08.09 0 0 33310

Ha esetleg valakit érdekel, illetve ráér:

Csütörtökön, holnap után BFKT Szentantalfa-Badacsony távot - 25 km - tervezek, reggel 7 órás indulással a Déliből.

Lehet csatlakozni :)

olahtamas Creative Commons License 2011.08.09 0 0 33309

Ilyenre gondolsz? :)

Előzmény: Törölt nick (33308)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.09 0 0 33308

Nógrád megyei ismerősöm rendszeresen egy kb 60cm-es pengéjű machetével megy ki a Salgótarján környéki turistautakra ösvényt tisztítani.Na az már fegyver a javából!:-)

(Eddig még nem szólt neki senki,persze mindenkit ismer is a környéken erdészeket stb ,huszonvalahány évig ő volt ott a főmufti.)

Meg hát azért lássuk be, nem az a legnagyobb gondja manapság az erdészeknek sem ha valaki ösvényt takarít...főleg Észak-MO-on.

Előzmény: olahtamas (33307)
olahtamas Creative Commons License 2011.08.09 0 0 33307

Ja igen a baltás fűrészes megkötés az megvan.

Mondjuk baltát nem szoktam cipelni, de kis kézi fűrészt az van, hogy beteszek.

Akkor ezek után kell majd fegyverviselési engedély hozzá :)

Előzmény: HEV (33306)
HEV Creative Commons License 2011.08.09 0 0 33306

Van az új erdőtörvényben valami megkötés, hogy baltával, fűrésszel nem lehet túrázni.

Nem keresem meg a pontos szöveget, de a bejelentést erre értettem nem a festésre.

Bár ott sem szentírás az engedély, idén jártam úgy, hogy lealapoztam egy utat oda vissza, aztán visszavonták a hozzájárulást, mert egy frissen telepített csemetést érintett, ráadásúl az erdészet még a kerítésekhez a létrát is megcsinálta :-(

http://hevesiz53.blogspot.com/2011/05/jelzesfestes-kereki-kiskut-forras.html

Előzmény: olahtamas (33302)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.08.09 0 0 33305

:DDD Lehet. Fára firkálsz. Graffiti!!!

De kimagyarázható talán azzal, hogy Fülig Jimmy is egy vödör fehér festékkel lógott meg a garnizonból...

Előzmény: olahtamas (33302)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.08.09 0 0 33304

Szia Kata! Hát sajna most ez nem jött össze...

Meg most nagyon őszinte leszek és emiatt roppant ellenszenves, de én az OKT-t szigorúan egyedül csinálom. Nagyon szívesen elmegyek veled egynapos, vagy többnapos más túrákra, sőőőt! ;)

De az OKTban nem ismerek tréfát - ebben élem ki minden antiszocializmusomat :DDD

(na meg itt a Zindexen :DDD)

HEV: Te engem munkatáborban nem fogsz látni, de azt, hogy leviszem a pecsétet, segítek az adminisztrációban, vagy alkalmasint megtámadok festékes ecsettel egy környezetemben lévő kimarjult ládikát azt igen. Szigorúan önálló alapon.

(Jelzést azért nem merek festeni - pedig néha viszket a tenyerem - mert tudom, hogy pl az aggteleki vidéken mi lett akkor, amikor az ANP-sek saját zsebből, saját szabadidőből, megsajnálva a vöröstói barlangtól visszafelé csámborgókat és sk festettek fel fákra színkódban stimmelő standard barlangi jeleket, melyek logikusan követhetők voltak... -addig, amig egy ilyen szervezett brigád arra nem járt és lefestette az összes jelet, és újakat festettek, kevésbé követhetőket. Merthogy " a nem általuk festett jelek nem hivatalosak -jelentsen ez bármit is.

Meg az odavalósi történet, hogy egy időben Jósvafő környékén minden jelzés sárga volt... Pedig azok "hivatalos jelek" voltak ám - ie szervezett brigád festette őket...na mindegy.)

"Túristaház nem felel meg?" Tudod, hogy mennyibe kerül most ott egy szállás? Hát már nem az a régi túrista 5000HUF, mint régen - és már akkor is ez volt az egyik legdrágább hely szerte az országban túristaházként. Meg nem is biztos, hogy nincs tele - szóval a kérdés jogos!

Dobogókő alatt van szanatórium és Szentkereszten vannak kiadó szobák is.

Előzmény: K. Kata (33303)
K. Kata Creative Commons License 2011.08.09 0 0 33303

Pedig szívesen csatlakoztam volna hozzád arra a hétvégére. Szabadságot adtam magamnak, OKT-ra szánom, csak tipródom, hova menjek...Túl sok szép rész van még belőle, de ha az összes szép részt lejárom, unalmas lesz a vége..

Előzmény: Remélemilyennicknincs (33297)
olahtamas Creative Commons License 2011.08.09 0 0 33302

"akkor bárhol elkezdheted!" és az "az ilyen munkák bejelentés kötelesek" között én ellentmondást látok!

Akkor nekem most szerencsém van, hogy jelzés felújításkor nem kapott el senki?

Előzmény: HEV (33300)
HEV Creative Commons License 2011.08.09 0 0 33301

A túristaház nem jó nektek?

http://dobogokoturistahaz.hu/

Előzmény: adrivik (33299)
HEV Creative Commons License 2011.08.09 0 0 33300

'Hm. Simán el vagyunk küldve bozótot írtani - semmi gond, de amikor magunk jelentkezünk rá, akkor még válasz se érkezik . Mit is mondtatok a kommunikációtokról? ;)'

Erről csak annyit, hogy nagyon szívesen látlak én is munkatúrán , de mint köztudott az ilyen akciók mindig tavasszal zajlanak, persze esetenként előfordúlhat máskor is, viharkárok felszámolása vagy hasonló okból.

Az egyesületünk is tavasszal szervezi az ilyen akciókat és nem fogom elfelejteni, hogy szóljak legközelebb. Mivel az ilyen munkák bejelentés kötelesek igy mi sem csak úgy belevágunk.

Az alkalmi úttisztításoktól azért is célszerű óvakodni mert az erdőtörvény eléggé erősen szankcionálja :-) !! De hát ezt úgyis tudja mindenki.

Előzmény: Remélemilyennicknincs (33291)
adrivik Creative Commons License 2011.08.09 0 0 33299

Sziasztok!

Őszre tervezek KÉK túrázást a Pilisben. Segítséget szeretnék kérni szállás ügyben. Dobogokő közvetlen környékén vagy Dobogókőn találok-e túrista szállást elfogadható paraméterekkel, mert eddig csak hotelekre bukkantam. Aki már járt arra kérem segítsen.

Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.08.09 0 0 33298

Hörpölin: abban nincs semmi poén!

:D

Előzmény: hörpölin (33296)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.08.09 0 0 33297

:) Nekem is ez volt a benyomásom, amikor a Zirc-Nagyvázsony szakaszt csináltam... szépen fel volt szallagozva minden... ;)

Tudom, hogy rövid időn belül szóltam, de ahogy itt már írta valaki én is kb egy héttel előre tudom, hogy mikor megyek OKT-zni.

Eredetileg jövő héten akartam, de akkor Kotmányunk  ünnepe van, még annyira sem esélyes a szállás, mint ezen a hétvégén. Bár a sátrazás is egyre jobban begyere...

KVTE köszönöm a válaszod!

hörpölin Creative Commons License 2011.08.09 0 0 33296

Kedves Remélemilyennicknincs!

Szeretném neked javasolni a #FFF6E5 szinkombinációt, mert ezzel pontosan háttérszínű karaktereket tudsz majd írni:

Tehát ezzel a színkombinációval tudod elérni azt, hogy a kommentjeidet a lehető legkevesebben olvashassák el!

Látja? Nem látja? Na látja! :-)

kvte Creative Commons License 2011.08.09 0 0 33295

Az OKT50 kapcsán nekem is feltűnt, hogy Kesztölc felett az aszfaltról való letérésnél szépen ki volt pucolva/taposva a máskor szűk ösvény. Persze lehet ez is csak a véletlen műve :)

Nem a véletlen műve, a komárom megyeiek teljesen újrafestették és nagyon sok helyen kitakarították a kéket pont az OKT50 miatt. Szóval van pozitív hozadéka is. Más megye is igyekezett rendezni a dolgokat, ha nem is annyira mint a komáromiak. Volt azonban olyan is nem egy helyen, hogy az előzetes (a túra előtt 3-4 héttel) takarításnak már nyoma nem látszott, mire a csapat odaért, ugyanaz a szűk, csalános ösvény volt, mint előtte.

Előzmény: olahtamas (33293)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.08.09 0 0 33294

;) Rendben! Ez már döfi és beszéd! ;)

Előzmény: kvte (33292)
olahtamas Creative Commons License 2011.08.09 0 0 33293

"Ezen a hétvégén"

Kíváncsi vagyok, hogy ilyen rövid idő alatt átfut e a projekt...

Az OKT50 kapcsán nekem is feltűnt, hogy Kesztölc felett az aszfaltról való letérésnél szépen ki volt pucolva/taposva a máskor szűk ösvény. Persze lehet ez is csak a véletlen műve :)

Mindenesetre sűrűbben kellene ilyen központi bejárásokat rendezni, és lehet egészen kikupálódna az útvonal.

Én sajnos nem tudtam bekapcsolódni egyéb elfoglaltságaim miatt.

Előzmény: Remélemilyennicknincs (33287)
kvte Creative Commons License 2011.08.09 0 0 33292

A veled levelezett bélyegző kihelyezés kapcsán: folyamatban van a dolog (csapataink harcban állnak...), de ha sikerül is átvinni az ügyünket, akkor is egyeztetni kell a találkozó kapcsán.

Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.08.09 0 0 33291

Egy napot sem.

Eszembe jutott RP filmjében a frissen festett jelzéses rész.... :D

Hm. Simán el vagyunk küldve bozótot írtani - semmi gond, de amikor magunk jelentkezünk rá, akkor még válasz se érkezik . Mit is mondtatok a kommunikációtokról? ;)

Előzmény: HEV (33290)
HEV Creative Commons License 2011.08.08 0 0 33290

Nem tudom, hogy az OKT 50-et kritizálók közűl ki hány napot volt ott, én most jöttem haza a Cserehátról és ezen a három napon MINDENHOL az eredeti és kihelyezett pecséttel pecsételtünk! Korábban a Dorog - Piliscsaba szakaszon voltam és ott is csak és kizárólag a kihelyezett pecsétek voltak használatban. Szóval csak óvatosan a kinyilatkoztatásokkal ha kérhetném!

Az utak tisztítására vonatkozó javaslatodat nagyon köszönjük, ha ez ajánlat akkor bárhol elkezdheted!

Előzmény: kosati (33285)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.08 0 0 33289

Az emlékmű helyett inkább a Nagy-Milicre tennék egyet.A kék+ jelzésen simán le lehet vágni,bár nem régen olvastam egy túratárstól hogy a Kéktúra a Milic nélkül olyan mint az alkoholmentes sör,vagy a koffeinmentes kávé...és igaza volt! nem mellesleg ilyen panorámát hagy ki aki levág...

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.08 0 0 33288

Nekem ugyan nincsen régebbi térképem,de azért kis logikával kisakkoztam a régi nyomvonalat,pont úgy gondoltam ki ahogyan elmondtad.

A kéktúrás atlaszban még jelölve is van ez az út szaggatott fekete vonallal (sima földút) a valóságban azonban már nem létezik,éppen a helyén fut a kedvenc villanypásztorom...:-)

Ezen a környéken egyébként nagyon sokat változott a kéktúra nyomvonala az elmúlt 15-20 évben.

Előzmény: padler (33286)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.08.08 0 0 33287

Nos még mielőtt valaki azt hinné, hogy másod avatarommal jelentkeztem, itt és most szeretném leszögezni, hogy kosati nem én vagyok.

Ugyanakkor mélységesen egyetértek vele. Kabhegyet hozhatnám fel legjobb példának, mely okán felmerült bennem a gyanú, hogy a vándoroknál minden pecsét megvolt - lévén, hogy a barlangi szállás lakói látták őket, amint a kilátónál pecsételtek, miközben mi akik később arra jártunk nyomát se láttuk a pecsétnek.

Mondom ezt leírhatnám, mint legjobb példa, de mivel már Kabhegy lerendezve, hát erről ennyit.

A másik - KVTE-nek már írtam, de mivel HEV neked ígértem meg, hogy szólok, ha kékezni megyek és hiányos vagy rossz pecsét kerül utamba, hogy leviszem és kicserélem, hát itt is szólok:

Ezen a hétvégén Btördemic-Keszthely szakaszra megyek. Olvastam, hogy a szigligeti pecsét rossz állapotban van. Ha volna belőle raktáron új, akkor nagyon szívesen bemegyek érte e héten kedden (holnap) avagy szerdán 6  óra tájékán és leviszem a vár pénztárába.

Ingyen bérmentve, hálát sem remélve, sőt nem is kérve, pusztán túratársaink kényelméért, ha kell mindent aláírva, letétet fizetve. (viszont ha visszajövök és fényképpel igazolom, hogy a pecsét átadásra került, netán a hölgytől aláírt átvételi elismervényt hozok, hogy becses kacsójába helyeztem az ereklyét, akkor a letétet hoci vissza! :D)

Szóval itt a kínálkozó alkalom, mikor Tiétek vagyok és Értetek - ha értetek.

Ha éltek vele éltek, ha nem éltek, nem éltek.

padler Creative Commons License 2011.08.08 0 0 33286

1996/97-es térképen még - Tömördről indulva - a régi tömördi útról a nyakasmajori műút után jobbra lefordul a jelzés, az erdőben haladva átmegy a jelenlegi műúton és a Fenyves-patakon átkelve az általad látott irányból közelíti meg a kereszteződést. A kincsédpusztai buszmegállóból induló K+ (a jelenlegi útvonal) ebbe a kereszteződésbe csatlakozik be. 

Előzmény: Törölt nick (33276)
kosati Creative Commons License 2011.08.08 0 0 33285

Olvasva a jubileumi vándorlás leírásait,  eszembe jutott hogy talán jobb lett volna,ha a szervezők az ünnepléssel egyidejűleg a  túra útvonalát ésszerűsítik (Hidegkúti-major, Bableves-csárda-Tepke), a járhatatlan szakaszokat megtisztítják (Kincsédpuszta-Ablánc, Sitke-Gérce, Nagyesztergár-Bakonynána, Bózsva-Füzérkomlós), a jelzési hiányosságokat pótolják (Káld-Hosszúperesztreg, Nagyesztergár-Bakonynána, Bakonykúti-Fehérvárcsurgó, Rakacaszend-Felsővadász, Eszkála-Makkoshotyka, Gömörszőlős-Zádorfalva), a pecséteket állandóan elérhető helyre áthelyezik (Bögöt, Szentbékkálla, Borzavár, Jásd, Kisgyón és Somlyóvár (matrica helyett), Ősagárd, Nagybárkány, Rakacaszend, Abaújszolnok, Hollóháza) és az olvashatalan pecsétek helyett újakat kihelyeznek.

Ja és  ki tudja,hogy a túra végpontjánál (emlékműnél) miért nincs OKT pecsét?

hörpölin Creative Commons License 2011.08.08 0 0 33284

Tökéletesen igazad van, de úgy látszik, a szmájlit lefelejtettem az előző hsz-em végéről. Egyébként ugyanezt írtam le én is két éve a (28650)-ben, az emlékezetes Szalafő előtti bekerített mezőn ért megrázó élményem kapcsán.

"...De egy dogot tudni kell: a villanypásztor semmilyen körülmények között emberi élet kioltására nem alkalmas, mivel kicsi az impulzusok energiája. Olyasmi a rendszer működése, mint a benzinmotorok gyújtószikrája: törpefeszültségből szaggatással és impulzustranszformátorral (gyújtótrafóval) állítanak elő nagyfeszültséget. Ha majd villanypásztor mellett mész el, keresd meg a betáplálását: néhány tenyérnyi napelemtábla, alatta kis doboz az akkumulátornak és a vezérlőegységnek..."

Előzmény: pozo (33283)
pozo Creative Commons License 2011.08.08 0 0 33283

A villanyszerelői bakancs véd a hálózati feszültségtől, ahol igen nagy áramok tudnak folyni.

A villanypásztoroknál több tízezer voltos a feszültség, de az áramerősség csak mikroamperekben mérhető, ezért csíp, de nem halálos. Magyarán az áramot korlátozzák.

Ez olyan kb. mint amikor egy műanyag pulóvert veszel le és szikrázik, ekkor is több tízezer volt keletkezik, de nincs áramerősség, ezt nevezik sztatikus feszültségnek.

Előzmény: hörpölin (33282)
hörpölin Creative Commons License 2011.08.08 0 0 33282

Ezért jó a villanyszerelői magasszárú bakancs. Én sok évig azt hordtam túrákon. Az 1000V-ig szigetel.

Amikor 2009-ben megcsapott a szakadó esőben a villanypásztor Őriszentpéter és Szalafő között, akkor is ezt hordtam. Oszt még mindig itt vagyok. Bár az áramütés nálam pont olyan, mint méhésznek a méhcsípés, a szakmám velejárója. :-/

Előzmény: annyi baj legyen (33281)
annyi baj legyen Creative Commons License 2011.08.08 0 0 33281

Nehogy már egy tapasztalt túrázót kellemetlenül érintsen párezer voltos áramütés :)

Előzmény: Törölt nick (33276)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!