Azt a gerlét már nem látod többet. Nekem is sok kirepűlt régebben 1-2 volt ami visszajött. Volt olyan amelyk bent a kezemből evett aztán mikor kirepült nem jött vissza. Viszont volt egy idegen ami az utcánkban volt szabadon kb 3 hónapig.
tegnap amikor résnyire kinyitottam az ajtót hogy berakjam a kaját kirepült a házra ott volt a vad gerle átkergette a szomszéd házra onnét a fáikra ott volt 1.órát és közben kint volt a többi galambom és közben kacagó gerle hangot jáccottam le és elrepült egy ismerősöm felé akinek vannak gerléi
égy napt volt nálam visszajön vagy visszamegy az előző hejére mert tőlem repülva kb 10 másodperc lehet oda az út és nem ment úl rossz irány ba hogy odaérjen
Az lehet, de egyébként hidd el hogy 100 alatt nem ússza meg.
Lehet hogy az eszmei értéke 10 000 Ft/madár...de egyéb büntetéseket is kap amelyekért perkálhat.
Volt egy srác aki külföldről hozott be CITES engedéllyel tartható akváriumi halakat. Nem volt CITES papírja és 300 000 Ft-ot kellett fizetnie és halai sem maradtak.
Nem, nem, még mindig nem érted, hogy mit akarok. Itt most nem az a lényeg, hogy legális-e, vagy sem, csak az, hogy míg neki csak 20 ezer forintjába kerül, ha lebuki, persze az illegális gerlékkel, addig te legálisan veszel egy másik fajtát, de az neked 5 ezerrel többe kerül. Csak azt mondom, hogy ő kevesebből kijön:)
Dores!! Félreértetted, amit írtam. Úgy értettem, hogy őt a 2 vadgerléért 20 ezer forintra büntetnék meg, de te olyan gerlét akarsz vásárolni, ami 25 ezerbe kerül. Így értettem azt, hogy ő olcsóbban megússza. Nem feltételezte rólad senki sem, hogy illegálisan tartasz otthon védett fajokat.
Már az expresszen is fent van a hírdetés, tegnap este láttam.
Most hülyét kérdezek, de én úgy tudom, hogy az örvös galamb is védett hazánkban. Mágis egyre több hírdetést látok expresszen ahol árulják őket. Ez is ugyan abba a kategóriába tartozik, mint a balkáni gerle akkor?
Nekem kb. annyi közöm van ehhez a dologhoz mint a feketerigónak a cápához:-D
Ha büntetésre vágyik akkor hirdesse nyugodtan...én csak annyit mondtam hogy nem hirdetném ennyire nyilvánosan ha... de nekem nincsenek illegálisan tartott madaraim. Jöhet hozzám bárki.
Nálunk a kert végén költ a vadgerle,sokat gyönyörködünk a hangjában.Eszünkbe sem jutna bántani őket.Apropó tud e valaki gyöngyösnyakú galambot?30 évvel ezelőtt, felénk olyan közönséges volt mint a kacagó.Mostanába nem is látni.Anno kereszteztem a kacagóval.Igaz most a kacagót is kevesebben tenyésztik.
2 gerléért 20 ezer forintot kellene fizetnie, ha elkapják. Még mindig olcsóbban megússza, mint te :D Bár tőle így el is veszik. Nem érdemes ilyenekkel így neten babrálni, nem hiába nézegetik a természetvédők az ilyen és ehhez hasonló oldalakat. Jómagam is tagja vagyok egy természetvédelmi csoportnak, így én sem örülök, ha ilyet látok, de sajnos ez óhatatlan.