kiskunnál kérdeztem azt mondja reggel 8-kor kezdödik oktatás 9-kor szimulátoros genyozás délután 1-órakkor meg vizsga:O:O:D mi van monomd melyik száddal beszélsz te?? gondoltam magamba:D azt hittem hogy hetekbe telik:D de ha kiskunnál 1-napos akkor másik iskolánál is nem?
Ez nekem is gyanús volt. Hogy az MAN kevesebbet eszik, mint a Scania, Volvo. Talán ha fele annyi súly van rajta, de nagy összeggel még akkor sem fogadnék rá.
jah kocsival megyek ugy néztem hogy a 4-es föutra kell ráfordulnom és balra a 2.-utca a vajdahunyad utca vagy a másik iránybol lehet behajtani?? okés majd megírom mi volt hogy történt melyiken buktam meg xd
És ráadásul úgy igazán a családban én szeretném ezt igazán csinálni mert faterom szive szerint inkább a kereskedelemben csinálna valamit mert szerinte kevés a pénz és a 30 napos fizetés se buli.
ugyhogy mondta ,hogy engem támogat ezügyben de ha meglesz az E jogsim ő annyira már nem szeretne vezetni...
Ugyanakkor másik percben meg tök lelkes. De bármi kiadás van mintha a fogát húznák :S:S
nemtudom az a baj ,hogy sok a kérdőjel ezügyben a fejemben ,hogy hogyan is kéne tovább mi lenne a jó döntés. mert pl van hogy 1xerre csomó meló van jönnek a telefonok timo is tele emailek is stb aztán meg van ,hogy 2 hétig sehol semmi.
Aztán ami a legrosszabb ,hogy nem fér be mert magas hosszú nehéz stb.
Tga-n készülj fel néhány zsebbenyúlós dologra 6-800e km körül (pl egr hűtő). Kene biztos tud címeket adni ha szépen megkéred:)
Fogyasztás:
-man az kb 27L
-Volvo, Scania kb 30L
-Daf 31-33L
Meghibásodás, költség terén keress rá a Fehrenkötter test-re. Álltalánosságban a jó kamion az DAF, VOLVO, SCANIA, ACTROS kinek melyik márka szimpatikus. (MAGNUM se rossz, de "más" világ) Adblue az az összesnél hibaforrás, ezért jobb az EU3-4 gépek.
Mert frigózol azért kevesebb, de ponyvásnál már nem. Viszont a frigónál az árutrükközés nagyobb és azt simán rádverik!
Befektetést azonos korú géphez nézd, mert a km-költség más (pl avulás, szervíz).
Költségben elég csak a gumira gondolni. GoodYeart ne vegyél és a futózott se egy jó alternatíva!
Majd kiderül megkeresi e a fizetését, esetleg hoz is valamit konyhára:D
Nekem eddig gondom nem volt, majd adblue kannázásnál kiderül a vélemény "irodában". Nagyon nem kell vele dolgozni, ráadásul múlthéten "nála voltam" és engem csak segített haladni. Itt (szerintem) leginkább a megbízókkal van gond, sok az autó és nem jól tervezik/forgatják munkákat.
Tudod én merre mozdulok ha tudok, nálam az otthonlét elsődleges. Ha lehetne mennék vissza "osztrákozni", de nem olyan feltételekkel.
xf95 ha a sofőr oldalról nézzük kis autó 10ft nagy 25ft felénk ez az átlag 3 hónap tapasztalata után ami lehet hogy kevés de sokkal kevesebb munka!
ha a befektetést nézzük 200000ft-al volt több a nyerges mint a platós furgon igaz a furgon uj boxer a nyerges 2005 man de befektetés nélkül nehéz hasznot termelni, ha egy üzlethelységet veszel jó helyen és mondjuk kiadod ott is sok befektetés és nem tul nagy haszon!
most sajnos minden ilyen bármilyen üzletet nézünk!
furgonhoz képest kb 3szoros jövedelem ha magadét vezeted és ha már mész nem mindeggy mennyiért!
a boxeren egy olajcsere 90000ft volt man 39990ft nyilván van ami töbszöröse de fékbetét ,szélvédő, féktárcsa ugyanannyiba kerül !
a km-re kivetitett költség az tényleg 3szorosa mint egy kis auto!
Öreg L22-es Románfülkés volt Bogáncs u-i Volán-Tefus "technikával".
Szerintem nézeterk körül a piacon mire van igény leginkább balkán felé (mert az megy nektek) és ha van rá kapacitás kezdhettek autót keresni (bérlés esetleg jobb lehet)