Keresés

Részletes keresés

ex_lx Creative Commons License 2011.08.02 0 0 231

"Beteges dolog érzelmeket kapcsolni ilyen állatokhoz."

Szeretni kell a nyulat. Drága, tündibündi, finom nyuszi.

Előzmény: Törölt nick (229)
halkergető Creative Commons License 2011.08.02 0 0 230

Oszt' mit kapirgálnak azok a "kapirgálós csirkék", ahol semmi sincs?

A falusi porta baromfiudvarában is csak akkor lesz abból a csirkéből rántanivaló, vagy tyúk, ha az enni is kap. Mert pusztán a kapigálásból nem él meg, hanem éhendöglik.

Előzmény: WYW (211)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.02 0 0 229

Egy nagyobb késsel valóban megoldható. Szerintem másképp kell nézni, ami táplálék, azon nem szabad sajnálkozni. Beteges dolog érzelmeket kapcsolni ilyen állatokhoz. Persze megértem milyen ez, másképp látja egy városi ember.

Előzmény: toloba (227)
krampács Creative Commons License 2011.08.02 0 0 228

Szakszerűen kell csinálni a vágást is. Az igazi gazda ezt is tudja.

Előzmény: toloba (227)
toloba Creative Commons License 2011.08.02 0 0 227

Ölég a kés...jól nyakon vágod kézzel, megszakad a csigolyája, vagy akár leszakad a feje, nem szenved, aztán nyúzhatod...olvasva kicsit brutális, dea gyakorlatban nem nagy szám. Persze sajnálom én is, de enni köll...

Előzmény: Törölt nick (226)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.02 0 0 226

Nem igaz hogy kevés a hús a nyúlon, például előny, hogy 4 combja van. Régóta ismerem, kiváló minőségű fehérje. Nem nehéz megnyúzni, én láttam hogy kell. Most nem részletezem hogy kell,  kell hozzá egy balta és egy éles kés.  Sima ügy.

Előzmény: ecinereb (224)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.02 0 0 225

Én is láttam azt a riportot a Hir TV-én. Hát iszonyú ahogy a szegény kacsák ott totyogtak egymáson húszan egy négyzetméteren.Ilyenkor hol van a Négy Mancs állatvédő áljogvédő banda? Csak a libáknak van joguk az állathoz méltó élethez?

Aztán azok a pupos tyukok amiket a roma munkavállaló a hálószobában etetett, ami az árnyékszéket is magában foglalta. Hát aki azokból eszik az nem kér többet rántottcsirkét.

Szóval, nagyon erőltetett ez a romaprogramm a kisállatokkal. A kurucinfon a Krokodiltartás szépségein merengett a szakértő.

Előzmény: Callie (213)
ecinereb Creative Commons License 2011.08.02 0 0 224

Hát, én leginkább a nyulakat sajnáltam, nemtom, az is az ő akciójuk volt-e. A nyúl sok mindent megeszik de azért nem él meg konyhai zöldséghulladékon. Plusz nem hiszem, hogy annyira tudnák, hogyan kell leölni, megnyúzni. Hús meg kevés van rajta, úgyhogy nem tudom, ezt most mért kellett.

A jószághoz, a növényekhez érteni kell, nem mintha olyan nagy etwas lenne, de aki nem nőtt bele, annak meg kell tanítani. Az meg milyen dilettáns kijelentés, hogy "nem kell hozzá műtrágya". Mert ugye van az olyan növény, ami műtrágyával él, meg van az olyan, ami a kövön is terem.

Előzmény: Callie (209)
toloba Creative Commons License 2011.08.02 0 0 223

Nem tudom mi a különbség, ládd-e még a felszólító mód tárgyas ragozás egyes szám 2. személyét is elrontottam, honnét is tudnám akkor én a választ a magvas kérdésedre?

De, ha utána gondolsz, lehet katalálod magad is...

Előzmény: péterkém (204)
szevasztok lúzerek Creative Commons License 2011.08.02 0 0 222

Ugyan, ez a legkevesebb, amiért Hegedüst ekézni lehet.

Berlusz Móni Creative Commons License 2011.08.02 0 0 221

Csak díszítő jelző volt. :-)))

Hogy ne mindig rózsadombit írjak. :-D

Előzmény: mamicska (220)
mamicska Creative Commons License 2011.08.02 0 0 220

itt nem az "újlipóciai"számít - ugye, hanem a hozzánemértés és az helyfüggetlen

Előzmény: Berlusz Móni (215)
WYW Creative Commons License 2011.08.02 0 0 219

Na őket azért ne  emlegesd!!

Előzmény: Berlusz Móni (217)
mamicska Creative Commons License 2011.08.02 0 0 218

most egyetértek veled

szégyelljék magukat:(

Berlusz Móni Creative Commons License 2011.08.02 0 0 217

Hol van ilyenkor a 4mancs meg a többi felhördülős állatvédő szervezet....????

Callie Creative Commons License 2011.08.02 0 0 216

Én most már ebbe bele se gondolok tovább, mert egy dolog van ezen a kurva Földön, ami még igazán tud fájni; az állatokkal szembeni kegyetlenség.

Előzmény: WYW (211)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.08.02 0 0 215

Legalább szájbarágta volna nekik valaki, hogy mivel kell etetni a csibéket....! :-s

OK, elkapirgálnak, esznek fűféléket is, de mégiscsak szemestakarmány az igazi!

Ilyen az, mikor az újlipóciai észosztó "jót akar"... :-s

krampács Creative Commons License 2011.08.02 0 0 214

Úgy van.

Callie Creative Commons License 2011.08.02 0 0 213

104 kis állatot tartanak "egy nyúlketrechez hasonlatos szerkezetben".

Börtönbe velük, és a bűncselekmény felbújtóival is.

krampács Creative Commons License 2011.08.02 0 0 212

És ha vannak itt páran, akik szintén nem tudják  : a  tavaly betakarított kukoricát kell megdarálni a naposcsibéknek .

Előzmény: krampács (210)
WYW Creative Commons License 2011.08.02 0 0 211

Pont ezért idéztem Hegedűs Zsuzsától korábban ezt:

"Amit tőlünk kapnak, ráadásul olyan vetőmag, melyhez nem kell műtrágya. Három év múlva ez bioterméket jelent. Ha csak tíz százalékát kiviszik a piacra, aranyáron tudják eladni. A kapirgáló csirkével ugyanez a helyzet - nem kerül pénzbe a tartása, az EU meg épp most tiltotta be a csirkegyárakat."

krampács Creative Commons License 2011.08.02 0 0 210

Hegedűs honnan tudhatná, hogy a szárnyasokat  szemes takarmánnyal etetik ?

valamint az új gazdak sem tudják, - ha soha nem látták...(((

Callie Creative Commons License 2011.08.02 0 0 209

Elmondta: négy gyereket nevel, ezért kapott kiscsirkéket. Összesen nyolcvanan voltak, de az édesanyja is adott neki vagy két tucat kacsát; az apróságokat együtt tartják egy nyúlketrechez hasonlatos szerkezetben, melynek ajtaját egy hűtőgép rácsából eszkábálták.
„Nagyon örültünk nekik, de sajnos nagyon gyenge kis jószágok, nagyon sok elhullott belőlük”, mesélte az asszony. A kacsák jobban bírták a gyűrődést, de a csirkék száma tényleg megcsappant; a nyolcvan állatból tíz ha van, mondta az asszony. Naponta egyet-kettőt holtan találtak – vagy megbetegedtek, vagy a menyét vitte el őket. Gondoskodásból pedig nem volt hiány, mint az asszony elmondta, ez a változékony idő ártott a legtöbbet, hol be kellett vinni az állatokat az eső elől, hol kiengedni őket, hogy kedvükre ehessenek. „Mivel etetik őket?”, kérdeztük. „Hát tésztával…”, vágta rá az asszony, aztán kiderült, a család ételmaradékára gondolt. A táp már elfogyott, az állatok megnőnek a konyhai hulladékon is

Szemét állatkínzó Hegedűs is, meg az összes bunkó, aki ebben akcióban van bármelyik oldalon.

Előzmény: Berlusz Móni (207)
krampács Creative Commons License 2011.08.02 0 0 208

Miért ? Akkoriban működött ez a feltupírozott jótékonykodás ?

És HZs-nek ténylegfogalma sincs hogy mi vinné előbbre a szegényeket, ha naposcsibét ajándékoz....(((

Előzmény: péterkém (186)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.08.02 0 0 207

Natessék.... :-s

http://www.boon.hu/szendro/naposcsibek-tapostol-1500-ert/1753885

- Már alig van azokból a naposcsibékből és kiskacsákból, amiket a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány osztott szét a közelmúltban, Szendrőládon és Martonyi környékén a rászorulók a legtöbbjét már eladták, hívta fel munkatársunk figyelmét lapunk egyik olvasója

---

Hegedűs Zs. pár hete:

http://mno.hu/portal/794317

– Ellenőrzik, hogy valóban elültetik-e a vetőmagot, és hogy nem vágják-e le a kiosztott tyúkokat, vagy adják el mindet?
– Senkit nem ellenőrzünk. Az önkormányzatokat kértük meg, hogy segítsenek az udvarok felásásában, illetve jelezzék, ha mindenki elvetette a magokat, hogy indíthassuk a haszonállatok kiosztását. A vetőmagot osztó önkéntesek egytől egyig arról számoltak be, amit magam is tapasztaltam: minden udvar felásva várta a magokat.
– A hajdúhadházi tyúkosztáson többen azt nyilatkozták lapunknak, hogy két héten belül mind a tíz tyúk lábosban végzi.
– Kinek van joga azt mondani, amikor négy-öt éhes gyerek van a családban, hogy ne egyenek? Nem kell alábecsülni az anyákat. Nincs olyan édesanya, aki engedi felélni azt, amiből másnap még az összes gyereknek tud rántottát készíteni. Ha pedig lesznek olyanok, akik mindet megeszik, az a válaszom: egészségükre! Egyébként a tíz tyúk mellé kaptak még 40 naposcsibét is. A legfontosabb, hogy ezek az emberek kapaszkodót kapjanak a kilábaláshoz: fel tudják emelni a fejüket, és kézbe tudják venni a sorsukat.
– És ha valaki eladja a jószágokat anélkül, hogy a gyermekei egyetlen falatot is ennének belőle?
– Nehezen tudom ezt elképzelni. A média hangoztatja ezt állandóan, de mutasson nekem valaki egyetlen fotót is erről!

mamicska Creative Commons License 2011.08.02 0 0 206

jó arcú plázacicáktól vásárolnál használt ótót:) ragyogó.

(na a stílusa az vállalhatatlan és szégyen)

Előzmény: Törölt nick (144)
Callie Creative Commons License 2011.08.02 0 0 205

Érthetetlen, hogy miért kell egy tisztességes, munkás életet a végén hitelteleníteni mindenféle észbontó, morálisan vállalhatatlan dolgokkal.

Érthetetlen, hogy mire utalsz a mondat első felében.

Előzmény: ejropalepke (189)
péterkém Creative Commons License 2011.08.02 0 0 204

A mi régi Tolobánk még véletlenül sem írt volna saját magának ellentmondó hsz-t!

Különösen nem hibázott volna helyesírásírásilag (ld. "kezd" vagy "kezdd")!

Amúgy - tolobailag - megmagyaráznád, SZERINTED mi a különbség az "olvasatlanság", illetve a "műveletlenség" között? Epedve várom a definiciókat!!!

Előzmény: toloba (202)
mamicska Creative Commons License 2011.08.02 0 0 203

kedves horex, nagyon nem mindegy

nézz utána az alapítvány honlapján, hogy mely cégek érintettek...véletlen lenne?

( ráadásul az egyik igen nagy kamunak tűnik:()

Előzmény: horex (179)
toloba Creative Commons License 2011.08.02 0 0 202

Nem én hoztam fel a témát, kezd ott a felelősségre vonást...ezt benézted...

Én olvasatlanságra gondoltam szó szerint, ugyanis a műveletlenség az más, bár az olvasásnak köze van hozzá...

Szóval, arcra estél....amúgy nincs bajom HZS-vel...

Előzmény: péterkém (200)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!