Létezik egy rezgővágó nevezetű gép. Azzal meg tudod oldani. Port nem nagyon csinál kb. annyit mintha kézzel fűrészelgetnél. Kb. 1 éve vettem a sajátomat 20.000ft körül van Magyarországon. Nekem adtak hozzá jó pár tartozékot fa és fém vágásához meg különböző csiszoló cuccokat. A vágószerszámokat többféle szögben be tudod fogni így szinte mindenhez hozzá lehet férni.
Bepenészedett a konyhánk. Nem teljesen meglepő, mivel hetek óta szakad az eső (Berlin). A felső sor már régebben bepenészedett, azt megoldottuk úgy, hogy leszedtük, eltávolítottuk a hátlapokat, és visszaraktuk hátlap nélkül. Teljesen használható így is.
(Új a ház, feltehetően még nem száradt ki megfelelően.)
Igen, de most az alsó sor is kezdi :-(((((
És azt nem lehet csak úgy lekapni, mert rajta van a munkalap, szilikonnal a falhoz erősítve, mosogatógép, vízvezeték, minden bekötve.
Arra gondoltunk, hogy kipakoljuk, és valami flexhez hasonló, csak nagyon kicsike géppel levágjuk a hátlapot. OK, többé nem lesz hátlap, de őszintén szólva annyira nem fog hiányozni.
A kérdés, hogy van-e ilyen szerszám, és mi a neve. Egy icipici korongocska bőven elég lenne. Az is OK, ha fúrógépbe kell berakni, lényeg, hogy egy furnérlemezt át tudjon vágni.
Sziasztok! Házvásárlás előtt állunk. Most találtunk egy házat, ami beosztásában olyan, amit elképzeltünk, jó helyen is van, saját részre építette egy építész 22 éve, látszik is rajta (már amennyire laikusként meg tudom ítélni). Egyetlen dolog bizonytalanít el minket, kicsit nagyobb, mint amit elképzeltünk, 200 négyzetméter, ez főleg a rezsi, azon belül is a fűtés miatt aggaszt. Jelenleg a földszinten padlófűtés, az emeleten radiátoros fűtés van. A padlófűtést úgy oldották meg, hogy a radiátor visszatérő csövei mennek a padlóba. Egy régi gázkazán van. Fal B30-as tégla, 8 cm-es EPS szigeteléssel. Van valamilyen ötletetek, hogy hogyan lehet a fűtésszámlát csökkenteni esetleg? Ahogy próbáltam az interneten utánanézni, plusz szigetelés nagyságrendileg nem csökkentené a fűtési költséget. Egy másik kazán esetleg? Köszönöm, ha tudtok segíteni.
Azért tettem idézőjelbe mert nem tudom pontosan minek nevezik. (a veranda, gang szavak jutottak eszembe elsőre, de lehet valami más a hivatalos neve)
Lényegében előszobaként, folyósóként funkcionál. Biztos láttál már ilyet. Régi parasztház előtt (mellett) húzódik seőtől és széltől védett rész.Ez itt be van ablakozva home made.
Régóta olvasgatom a topicot és most volna egy lérdésem.
Van egy beépített "veranda".A teteje cserépléc vakolva, oldalt ablakok. Télen elég szépen szökik itt a meleg a lakásból.A plafont szeretném szigetelni és ennek a mikéntjére lennék kiváncsi.
1. ötlet: belülről a padlás felől kőzetgyapot vagy üveggyapot leterítése.
Itt kell-e valamilyen fóliát alkalmazni?Rétegrend ebben az esetben?
A gyolyók olyan 3-5mm átmérőjűek. Ha jól emlékszem 2-3.000ft körül fizettem érte bár pontosan nem tudom mert a lapokkal együtt hozták. Egy 200 literes zsákkal vettem az nekünk bőven elég volt, még van is benne valamennyi. A betonunk 1 hetes sincs így nem tudom hosszú távon okoz e valami problémát ez a golyós megoldás de nem hinném, hogy a fölötte lévő rétegek ne osztanák meg rendesen a terhelés és emiatt repedezne meg a beton. Illetve nekünk olyan nagyon széles területek nem voltak. A legszélesebb talán 15cm körül lehetett.
10cm lesz 2x5cm . A golyók milyen átmérőjűek és mibe kerülnek? Ahol sok cső volt és viszonylag nagy felületet csináltatok golyókkal nem repedt meg a beton amikor megterheltétek?
Attól függ mennyi lesz a szigetelésed. Nálunk 20 centi ment a padlóba. Mi úgy oldottuk meg, hogy 2x5 és 1x10 centiből raktuk össze. Az alsó 5 centit lerakosgattuk úgy ahogy lefért a csövektől. Vettünk eps golyókat és ahol alacsonyabban voltak a csövek ott feltöltöttük az 5cm tetejéig. Majd ennek a tetejére raktuk elforgatva a következő 5 centit végül ismét elforgatva a 10 centit. Nem nagyon tudtam jobb ötletet. Végül arra jutottam mire készen lettünk, hogy szerintem még az eps golyók beöntése is kissé felesleges volt. Elég gyorsan tudtunk haladni asszonnyal ketten. Én rakosgattam le az lapokat Ő jött utánam a zsákkal és öntögette a darálékot. Majd elkezdtük lerakni a második 5 centit Ő az egész táblákat én meg farigcsáltam ahol kellett. Végül ugyan ez a szisztéma a 10 centinél. Nem akarok hülyeséget mondani de szerintem délután 5 órától kb. éjfélig csináltunk meg így 80m2-t.
Amikor a szerelőbetonon összaraktatok mindent, vizet, fűtést, áramot, hogyan rakjátok le a szigetelést? Egyesével hornyot marni bele, picit sziszifuszi munkának tűnik. ...
Valami vékony csíkocskák fognak maradni de 2 cm-es és őszintén szólva annyira kiszámoltam hogy nagyon necces hogy az összes hulladék lesz-e annyi amennyi neked kellene. De! Ha szeretnéd megmondom hol vettem igen jó áron.
Viszont ha esetleg van (lesz) maradék, vagy sérült, vagy régi, vagy összeragasztózott ocsmány..stb legalább 4 cm-es gumilapod,akkor szívesen átvennék két darabot... (50x50-es méretben) Még ha több részletből is jönne ki az 50x50, az is jó.... Nekem egy gép alá kéne rezgéscsillapítónak...
Köszi:
Cm
Ps: Más is jelentkezhet, akinek van esetleg ilyen maradéka... Egyelőre tesztelném, hogy megfelelően csillapít-e...
Nyugodtan nekiállhatsz ha kicsit megszáradt. Lehet kicsit sűrűbbre kell keverni a ragasztót, mert nem szivja ki belőle a nedvességet annyira, de más gond nem lehet.