Már jórészt ángélusnak számítok. Csütörtök reggel felébredtem, megkávéztam /még a teára rá kell szoknom/, aztán felöltöztem, magamra vettem a kukásmellénykémet, és csak utána indultam el. Odamentem a lerakóra leszedtek, átálltam a felrakóra megraktak, és csak a vonatnál vettem le a mellénykét, amúgy egész nap rajtam volt. Na, ehhez mit szólsz? Azt hiszem megugrottam az állampolgárság felé vezető legnagyobb akadályt. ;) Még néhány tetkó kell, meg vörösre ivott fej, felesküszök Böskére aztán ágyő szocializmus. :))))))
Ismerős a helyzet. Mondjuk én nem a kormány mögül ültem át rögtön a karmesteri székbe, csak véletlenül alakult így, meg aztán a billencsezés egész más világ, de valóban nem fenékig tejfel itt sem az élet. (Van itt a fórumon olyan, aki látott már munka közben, az csak egy sztori a sok közül, ami kicsit sem vérnyomáscsökkentő!)
De mindent egybevetve azért nem panaszkodom.
Ahogy a mondás tartja: "Aki kurvának áll, ne sírjon, hogy megb***ták!"
Létezik persze (sok vezénylő sofőrből lett, majd úgyis hallani fogod).
Jónak jó. Mondjuk oda kell rá figyelni elég alaposan! Maga az alapmunka nem nehéz (a majdnem 2 év nemzetközizés alatt sok tudást szereztem, az most jól jön). Akkor jön esetleg a bibi, mikor el kell kezdeni szervezgetni 1-2 átakasztást, mert mondjuk lejár a sofőr/autó valamilyen papírja. Kérsz rá egy import fuvart, aztán persze nem azt kapsz, akkor el lehet kezdeni vakarózni, hogy most akkor kivel akasszam el (akkor izgi ha nem jön szembe senki).. Ha összejönnek a dolgok (márpedig össze tudnak jönni), olyankor stresszes tud lenni a buli.
A pénz az annyi, amennyi. Én (mende-mondák alapján) többre gondoltam.
Ami jó benne, hogy hétköznapokon, nappal dolgozol (nem akkor, amikor a tachográfot indítanod kell), hétvége meg szabad. Mondjuk ott a BlackBerry minden vezénylőnél, arra meg ugye jönnek az e-mailek, ha úgy van és általában úgy van! :-)))))))
Én meg azon röhögtem, a klippről eszembe jutott, hogy az exemnek volt egy mondása...az eleje az volt, hogy medve a vége, pedig hogy vedd be :))) Kettő között mi volt, szerintem kitaláljátok :D
Voltam egyszer Szombathelyen, ahol 1 tonnás bigbag-eket kellet rakodni 120/120-as raklapokon. Semmi gond nem lett volna, de én hűtös pottal voltam. Mondták, miután berakodtam, hogy ezt még senki nem csinálta meg, mindenki lelépett...
Abban az időben a kamionokat, még puskával vadászták...
A XV be küldtek egyszer vmi régi partelepre vmi kis köcsög könyvvizsgáló céghez... csak épp se térkép se gps nem volt nálam, így fölhívtam az embert hogy hova kell mennem, mert a diszpécser azt mondta a XVI ba...
De már az első mondat jól kezdődött:
-mikor mondtam neki, hogy a XV ban vagyok megkérdezte mennyire ismerem mondom egész jól. Erre megszólalt hogy az jó mert ők a XV ben vannak :D
Rutinosan az utolsó kérdésem az volt, hogy beférek e a nyergessel. Azt válaszolta hogy igen járnak oda nagy autók. Mikor megjelentem ott és kérdeztem hova kell állni hol a rámpa, csak hüledezett hogy ő nem tudja hoyg fogok ekkora autóval oda beférni. végül 10 perc tolatgatás utána befértem de lezártam azt a részt a gyártelepen.
Mondta hogy lb 30-31 raklapnyi áru lesz (2 sornyi csere raklap volt nálam ami máshova ment) , elkezdte kitologatni kézi békával. A végén 37 rkl nyi áru volt, de mindenféle 1utas szar, a 80x80 tól a 100x100 és 120x120 ig minden fajta. 2 órát legóztam mire föl tudtam pakolni az egészet.
Azóta is eszembe jut ha arra járok vagy meglátok egy zsákutca táblát.
Az úr aki visszavonult... :O) akárhányszor meghallom a XVI. kert mindig el kap a töhögés.
Egyszer oda küldtek egy címre ami végülis a XV. ben volt... ott mondta a csóka mikor irányított a telefonban, hogy : "ez egy olyan zsákutca ami mind a két irányból egyirányú" :D