Ha rendelkeztek a megfelelő szerszámokkal, és be meritek vállalni az olajszint beállítását a váltóban, akkor persze mehet így is.
Az a kérdés, hogy megbízol az előző tulajban, hogy megfelő-e az olajszint a váltóban... mert ugye ha az rossz volt, akkor a lengedés, mérés, új betöltéssel szintén rossz lesz...
És azt nem hiszem, hogy a neten megtalálod, bár lehet, hogy tévedek... sok mindent megcsinálok én is, de ehhez én sem nyúlok, nagyon bonyolult a váltóolaj szint beállítása.
Szerintem gondokodj el egy úton Budapestre :-) tudom, 200km ;-)
asszem aeros toldatot veszek (ha lesz rá) nemsokára, meg hiányzik a króm díszrács, de meglesz előbb utóbb. most váltoolaj (sok lé az is..) meg uj akksi is kell, mert a retardáltak 55Ah-essel adták :S
75Ah kell egy ilyen kocsiba nem? tudja valaki pontosan milyen kell?
ja meg KnN sportszűrőbetétet vettem!!!!!!!!!! remélem valami pluszmorgást tán eredményez:)
Ne izgulj, én is így vettem 2 éve a 9-5 kombit! Izé, ennek az ajtaja volt összetörve - és megcsinálva, de a sztori kb. hasonló: 900-ast, 9-3-asokat régóta nézegettem, aztán szembe jött ez és nem tudtam megállni... :) Ebben persze sokkal több km van, azaz nem is tudom, nálam fordult át a százezren... :)) (Apropó, Bazsy, elérted a Dormásokat?)
Bocs a korábbi dezinformációkért, én a 9-5-ösbőlk indultam ki, de Anti (Z19DTR) szakavatott válaszaira mérget vehetsz.
ha arra gondolsz akartam valamikor egy 7-es bmw-t, mert egy jóbarátomnak anno volt (1999 évj. 735i automata) egy és elvarázsolt. Viszont a saab feeling oly annyira elkapott, hogy valaki egyszer írta, hogy akinek 1x saabja van már mást nem vesz... hát van benne valami. megfogott a márka.
remélem nem lesz gond.
Nagy sztori különben ez a váltoolaj csere? én megtudom csinálni egy "alap" szerelővel? van a szomszédban egy nyugdíjas emberke akinek szervize van kihasználatlanul csápos emelővel és sztem megoldanánk soron kívül ketten. (motorolajcserével együtt)
A kocsi belseje nem egy leharcolt ezért gondoltam, hogy valós lehet a km. Mikor vettem nem voltam még így kiképezve saabismeretekből... szóval beszéltem az előző tulajjal, mondta, hogy adrenalinbomba a vas.. mondjuk nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem azért nem mindennapos ennek az autónak a teljesítménye. Fogalmazhatunk úgy, hogy mindig akartam egy 7es bmw-t, de ez lett belőle. A menetteljesítménye nekem álombaillő kategória. Remélem a váltó miatt nem lesz rémálom a gépsárkány.
Én nagyon odafigyelek az autóimra, ennek is jó gazdája akarok lenni és ahogy ismerem magam jövő nyárra makulátlanná varázsolom a kocsit.
Most olyan lesz esztétikailag, hogy járni tudok vele, a váltoolajat kicserélem meg a motorolajat s ennyi.
Szóval nincs vezetett szervizkönyv, mivel az extulaj elmondása szerint ugyanúgy mint én független szervizekbe vitte.
az első teendőm vásárlást követően az olajcsere és amit még gondoltam épp ilyesmi problémák miatt az automata váltó olajcsere!!
a bakó (nemtudomki) saabszervizes szerint csak gm spec ebbe való valami adalékos aut váltó olaj jó.
erről mit tudsz? 80 000 ezrenként kell cserélni az olajat. nem tudom volt-e cserélve, de most fogok cserélni mindenképp.
castrol legdrágább aut válto olaját akartam de a saabszervizes megijesztett!
szted mit tegyek bele? gm vagy bármi más legjobb aut válto olajat?
próbálok nem hinni abban, hogy aut válto csere lesz! én akkor kiherélem magam!
180rugo? áhh... az nem az én pénztárcám. én beszéltem saabosokkal meg szerelőkkel és azt mondták h ezek megbizható jokocsik. ellenben most meg ugyérzem h rossz döntést hoztam, h megvettem. :((((((((((((((
Az első érezhető javítások a 2006-os modellévben jöttek, azért mindegy hogy 2002, 2003, 2004 vagy 2005-ös naptári évek...
Asszony autója 2004-es, az enyém 2005-ös... hidd el, sajnos nagyon pontosan tudom, miről beszélek...
Az automata váltód az AF40-es, ritkán bír 100eKm-nél többet, a miénkben 180km-nél már a harmadik van... szerencsés esetben vezérlő szelpházat kell cserélni, azt olyan 250eFt-ből már meg is úszhatod... Az új váltó 830eFt + áfa... Esetleg ha minden olajcserekor kapott automata váltó olajcserét is, akkor talán szerencséd lesz...
Nem elátkozott az autód, de automatát nem szabadott volna venni; ezek már nem azok a régi, megbízható AW50-42-es váltók, mint a régi Saabokban :-(
A CIM is általában 100eKm körül hal meg, tehát lassan időszerű is lesz...