A félpót 2. nekifutásra lassan összeáll. Még ezzen is sikerült pár pontatlanságot elkövetni, de már összerakható, jó eséje van, hogy nem a kuka alján végzi. A tank konténer is készül, a váz kész, a tanknak való is megvan, ezzel csak a matricázással leszek gondban. Nekikezdek még a hűtő konténernek, az egyszerűnek tűnik, ha az is megvan, teszek egy kisérletet a normál konténerre is.
Ahol én néztem, 5400 Ft 2 db. 40' konténer. Máshol 5800 Ft a 3 db. 20' konténer. Marad a házi barkács, legfeljebb nem sikerül, de legalább megpróbáltam.
A konténer(ek) első körben mindenképpen 20'-as(ak) lesz(nek). Lesz valami egyszerűbb tartály konténer HOYER festéssel. Illetve lesz Hűtős, ez még képlékeny, milyen festéssel, de MAERSK a leg esélyesebb. Normál konténert lehet vennem kell, mert a bordázat elkészítésére egyelőre ötletem sincs (ha mégis sikerülne, akkor MSC, vagy HAPAG feliratosokat néztem ki. (ezen feliratokat főleg azért, mert nem kell hozzájuk fehér)
A félpót eredetije Magyar gyártmány, az első verzió már félig elkészült, de végül kuka lett a sorsa, néhány "tervezési" pontatlanság miatt. Ez az 1:87 méretarány kicsit kicsi, úgyhogy még szoknom kell.
Hát bizony egy konténer 1-2 ezer Forintra is kijön, de egy kamion sem olcsó. Szeritnem válassz ki egy neked tetsző konténert, vedd meg, és ahhoz alakítsd a pótot.
Készíthetsz persze saját magad is, de a feliratokat nem lesz könnyű olyan szépen megcsinálni, mint néhány gyárin van. (Ezek között is vannak különbségek.)
Milyen konténert szeretnél? Méret (20', 40', normál, Hi-Cube), felirat...?
Gondoltam, készítek egy konténeres pótot. A konténer méretek ahhoz kellettek volna, hova tervezzem a csatlakozási pontokat.
De kis körbekukkantás után a neten, úgy ítéltem meg, jobban járok, ha a konténert is magam készítem. Az áruk nem semmi (herpát néztem).
Új vagyok még 1:87 terén, egyetlen egy mercedes kamionom van (MB 1838S). Eddig 1:24-es kamionokkal foglalkoztam, gondoltam most látogatást teszek ebbe a méretarányba is.
Ahány gyártó, annyiféle méret, plusz eltérő rögzítési módok. Vagyis egy H0-ás vasuti kocsira általában csak a saját gyártmányú konténer tehető fel, ill. mx. 1-2 egyéb. A magasság meg a valóságban is eltérő. (Tkp. a szélességben is vannak eltérések, de a rögzítési pontok gondolom azonosak.)
Köszi a segítséget, bár az eredeti méreteit tudom. Viszont nem akarok úgy járni mint 1:24-ben, hogy elkészült eredeti méretek alapján egy félpót, és nem passzolt rá az italeri féle konténer. Ezért kellenének az 1:87-es pontos méretei, hogy ahhoz igazíthassam.
Valaki segítene nekem? Az 1:87-es 40-es, és a 20-as konténerek méretei kellenénék (hossz, szélesség, magasság). Lehetőleg század mm pontosságig. Esetleg egy-két jó minőségű kép is jól jönne.