Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Pitecus Creative Commons License 2011.07.17 0 0 15271

"Te hogy vezetsz? centrifugálás közben sem borul fel!"

És centrifugális közben??? :)))

Arra van a szomszéd "csapszeg"! :)))

Előzmény: -AtiZafi- (15268)
zafira2.2 Creative Commons License 2011.07.17 0 0 15270

Sziasztok!

Valaki meg tudja nekem mondani, hogy miylen adagoló van a 2.2DTi-ben? Nincs semmi baja csak kiváncsiságból kérdezem :)

Köszönömmm

Pitecus Creative Commons License 2011.07.17 0 0 15269

Privátba keress

Előzmény: receiver (15264)
-AtiZafi- Creative Commons License 2011.07.17 0 0 15268

Ez is valami??

Én 210*90 es ajtót tehát tokkal hoztam vele haza a Praktikerből, úgy, hogy le volt csukva a hátulja !!!!!

Igaz, hogy előre ért a műszerfal tetjéig, és alig tudtam váltani.............

Aztán volt benne állítva (mint a mosógéped) 90 cm magas mélyhűtő tele fagyasztott cuccal, garázsban bedugva, majd indulás előtt kihúz, indul)

"a szomszéd meg beült hátra hogy fogja hogy nehogy felboruljon :D"

Te hogy vezetsz? centrifugálás közben sem borul fel!

Vagy ennyire húz az egyhatos gázzal??

:-DD

Lehet pakolni az biztos!

Előzmény: uhuhu (15258)
-AtiZafi- Creative Commons License 2011.07.17 0 0 15267

A gyári indításgátló valóban nem ér semmit, hiszen szériában készül, tudják mit kell vele tenni.

Többek közt ezért sincs riasztó egyik autónkba sem.

- Úgysem érdekel senkit, hogy szól.

- Ha valaki meglátná, oda sem merne menni, inkább lelép nehogy még neki is baja essen (tanúskodás, esetleg egy-két pofon stb...)

A riasztó is csak arra jó, hogy az autó saját gazdáját szo...ja ( indításgátlás, nyitás gátlása, leállíthatatlan sziréna, indokolatlan merülések stb.......mindez külföldi nyaralás alkalmával :-))  ) Csak a szűk ismeretségemben volt már 3 alkalommal

Véleményem szerint házilagos megoldások a legjobbak. Egy sima kapcsoló két egység közt.  Ezt olyan helyen ahol a kommunikáció vagy a tápellátás hiánya indítás gátlását okozza.

Ilyen helyekre gondolok mint pl adagoló és motorvezérlő közti dolgok, vagy forgási jeladók stb.....

Ebben az esetben cserélgethetnek akármit...................., mert magát a kábelköteget kellene kiváltani a "szakadás" ismeretlen helye miatt.

Olcsó, nem készül szériában ergo azt sem tudja hova nyúljon, viszont a "bekapcsolt rendszer" gyújtás ráadásakor hibakódokat produkálhat. Nálam ez nem lenne probléma. Az mi autóink 2002-es évjáratúak, ezért már nem tartoznak a tolvajok célpontjai közé........

A C corsa pl can-bus már. (talán a C corsa az első can-bus az opelnél, de ebben nem

vagyok biztos, viszont abban igen, hogy az elektronikája többet tudott 2001-ben mint egy utolsó szériás 2005 környéki A zafi)

Elég neki egy ártalmatlannak tűnő szakadás........

pl a karosszériavezérlő a motorvezérlő, vagy a km óra hiányzik a "leltárból"..............már indíthatatlan.

Előzmény: receiver (15259)
receiver Creative Commons License 2011.07.17 0 0 15266

Eredet vizsgához köthető a matricád.

http://invitel.hu/harasztker/eredet.htm

Előzmény: Benidor (15265)
Benidor Creative Commons License 2011.07.17 0 0 15265

A lopásgátló része hogy működik? Nekem van a leghátsó ablakomon egy matrica szerűség arra ez van nyomtatva: TROMF CHIP

Ez gyári?

A takarításos tapasztalatod engem is érdekelne, sajna nem tudom hol van ez a része. Nekem sem hiszem, hogy az előző tulaj szétszedte volna 30-40 ezrenként. Előre is köszi.

A múltkor vittem nikecelt, 4 csomag 7cm-est kényelmesen,(még fért volna mellé) elötte 230kg ragasztót, meg se kottyant.  Rakodás nekem is +++.  Bár megoldhatták volna a középső üléssor előre felhajtását. Akkor még egy ágy is simán beférne. :)

Előzmény: LvFord (15255)
receiver Creative Commons License 2011.07.17 0 0 15264

Köszönöm!

Mit kell tennem? :)

Előzmény: Pitecus (15263)
Pitecus Creative Commons License 2011.07.17 0 0 15263

Monnyuk tőlem, vagy ncoreról

Előzmény: receiver (15262)
receiver Creative Commons License 2011.07.17 0 0 15262

TIS-t kitől tudok kérni, vagy letölteni?

receiver Creative Commons License 2011.07.16 0 0 15261

akkor ezek szerint ennyi "elég"? :)

Előzmény: uhuhu (15260)
uhuhu Creative Commons License 2011.07.16 0 0 15260

bele kell rakni egy motortér zárat...  nekem is volt az utolsó 3 autómban, szerintem az ECU csere ellen ez véd a legjobban....

Előzmény: receiver (15259)
receiver Creative Commons License 2011.07.16 0 0 15259

Evvel tisztában vagyok. Off autómat kb 2 perc ellopni. Gondolom a Zafirát sem több.

Ilyesmi érdekel, hogy pl a motorvezérlőt cserélik. Akkor megcsinálom úgy, hogy azt ne tudják kiszedni.

Saját elektronika miatt is kellene a kapcsolási rajz.

Pénteken reggel jöttem vele haza Németországból, kellemes csalódás. Fura, hogy van szélzaj, de még így is lehet benne beszélgetni. Ebben talán a sport ülések vannak. Nagyon jók.

970km. 81km/h lett az átlag, fogyasztásom meg 7.6l/100km,

Előzmény: uhuhu (15257)
uhuhu Creative Commons License 2011.07.16 0 0 15258

ma megint pirospontot kapott a zafira.

beszarrt a mosógépünk, és elvittem a szerelőhöz.  felültöltős.

állitva úgy betettem a zafirába, hogy le se eresztettem belőle a vizet, és egy csepp se folyt ki. állitva :D

a szomszéd meg beült hátra hogy fogja hogy nehogy felboruljon :D

kurvajólpakolható :) :)

uhuhu Creative Commons License 2011.07.16 0 0 15257

a gyári lopásgátló rendszerek egy forintot se érnek.....

azt a legkönnyebb kiiktatni, és aki el akarja vinni a paripádat az ezt  tudja hogy kell....

tegyél bele sok védelmet, úgy se 100% de nagyobb az esélyed hogy megmarad ha el akarják vinni.

Előzmény: receiver (15256)
receiver Creative Commons License 2011.07.16 0 0 15256

Urak!

A Zafirában milyen gyári lopás védelem van?

Táviránytón ha 2x lenyomom a zár gombot, akkor reteszel. Evvel csak azt érem el, hogy a lopó embernek be kell másznia.

Indításgátló gondolom van benne, ez ér valamit? Zafirákat, hogy szokták elvinni?

Kapcsolási rajzokat, kitől tudok kérni?

Köszönöm.

LvFord Creative Commons License 2011.07.15 0 0 15255

Jól beszélsz.

Ott komoly koromlerakódás van és ezt legalább 30 ezrenként jó kitakarítani, még akkor is, ha nincs vele gond.

Ha jól emlékszem 3 csavar, +gumicső +kábel. Benzinnel jól ki lehet tisztítani.

Én is megcsináltam egy éve. Ha nem sietsz vele, akkor kb. fél óra meló.

Előzmény: biga156 (15253)
biga156 Creative Commons License 2011.07.15 0 0 15254

Az elmúlt 130.000 km akart az lenni :)

Előzmény: biga156 (15253)
biga156 Creative Commons License 2011.07.15 0 0 15253

Az alapjárat nálam egy korábbi autómon előfordult. Nem Zafira, de hátha hasonló ok okozza itt is (bár lehet, hogy a 2 motornak köze nincs egymáshoz :) ). Renault 1,4-es 8 szelepes motornál csinált néha bizonytalan alapjáratot. A szokásos köröket végigjártuk mi is (légtömegmérő, motor hőérzékelő, víz hóérzékelő, trafók (bár azt nem cseréltük). Végül ami - úgy néz ki - megoldotta az az volt, hogy egy szaki beszólt, hogy pucoljuk meg az alapjárati motort, mert az ha bemocskolódik néha beragad. Nos szétszedtük és egyrészt kiderült, hogy abban a motorban nincs alapjárati motor :) (legalább is úgy, ahogy ő elmondta nincs :P ), viszont ahol elvileg ez szokott lenni, ott a torokban egy pillangószelep nyit-zár ugyebár, a megfelelő levegőmennyiség függvényében (itt van egyébként a még valami légtömeg vagy léghőmérséklet mérő is? Ebben már nem vagyok otthon :) ) Meg egy érzékelő is, ami a pillangószelep állását figyelte (maga a szelep sima bovdenes mozgatású volt. Gyk egy cső, benne a szelep és oldalról vagy 2 kábel megy a csőre kivülről). Nos mikor azt szétkaptuk az egészet beborította finoman egy kis dzsuva. Az érzékelőket, a szelep csapágyazását, mindent. Az elmúlt 130. km benzinének minden szemete ott volt letapadva. Kipucolása után úgy néz ki megszűnt a probléma (legalább is azóta nem jelentkezett. 

Mint mondom gőzöm nincs, hogy ebben a motorban lehet-e hasonló probléma, de ha igen ezt érdemes esetleg megnézni :)

Előzmény: csavar1968 (15252)
csavar1968 Creative Commons License 2011.07.14 0 0 15252

Segítséget kérnék,előre is köszsönöm!  OPEL ZAFIRA 1.6  A motor alapjárata időnként akadozik.Műhelyben motor hőfok érzékelőt cseréltek.Jobb lett de még így is akadozik de már nem annyíra.Gyújtáskor az üzemanyag szintjelzőnek érdekes hangja van míg be nem áll a szintre.Kormánynál halk kattogás hallatszik mikor jobbra-balra tekerem.Állítólag a kormány mögött elhelyezett dobozból jön a hang.Télen ellenőríztettem állítólag a zsinnórhoz ér valami de most is hallani.Voltam vele műhelyben de ott nem hallották pedig most is kattog.

Pitecus Creative Commons License 2011.07.14 0 0 15251

A tankból ki és bejövő csövek összekötésének elpudvásodása tud ilyet csinálni, esetleg a betöltő nyílásnál levő szuszogó csöve okozhat ilyet.

Ötletnek írom, ezek mind más gk. tipus tipikus problémái voltak.

Előzmény: zozek2 (15250)
zozek2 Creative Commons License 2011.07.14 0 0 15250

Sziasztok !  A. zafirám van.

Vajon mitől van benzin szag !

Még tesztelem de télen nemérzem, és talán most, nyáron is csak ha lehúzom az ablakot, akkor érzem.

A motorházat felnyitom , ott nics szag.

A tankban nincs túlnyomás. 

Ha alánézek a tank a visszavezető és előremenő vezetékek szárazak.

Szinte csak városban ,és megáláskor tör elő a benzinszag.

Seegíítséég !  köszi !

gerets Creative Commons License 2011.07.14 0 0 15249

Köszi az infót. Őszig kiötlöm, mi legyen. Bár, asszonyka még a gyermekkel ül hátul, tehát egyelőre csak nekem jutna a jóból. A mobile.de-n ránéztem: ott kb 1500 Zafira A-ból közel 400-nak van ülésfűtése. Tehát minden negyedikben. A használtautó pedig 150-ból 10-et adott ki. Nem lesz itt bontott semmi sem.

Előzmény: Janimano (15235)
Pitecus Creative Commons License 2011.07.14 0 0 15248

"A harmónia pedig fontos, számomra."

Nekem is, ezért örültem meg az általad vázolt megoldásnak...

Előzmény: SuperBond (15245)
-AtiZafi- Creative Commons License 2011.07.13 0 0 15247

igen azokat kell kipattintani, és becsúsztatni a gyári gombokat. Én is így csináltam...

Előzmény: Janimano (15246)
Janimano Creative Commons License 2011.07.13 0 0 15246

Azért mondtam, mert biztosan lehet kapni gyári specifikus gombokat is. Anno az Astrámhoz is volt, mikor ablakemelőt rakattam be. Kicsivelt többet fizettem és gyári kapcsolókat kaptam, így olyan volt, mint az eredeti.

Nekem "A" Zafim van, és ha rakatok be ülésfűtést, akkor szerintem a vészvillogó két oldalára rakatom a kapcsolókat, mert ott van két hely.

Előzmény: Knappcsi (15243)
SuperBond Creative Commons License 2011.07.13 0 0 15245

Sajnos nincs képem .  Mindenesetre nekem nagyon tetszet és mivel akkoriban én is játszottam a gondolattal hogy beszereltetem, úgy voltam vele hogy csak oda raknám a kapcsolókat, mivel nekem sincs meg a helye a gyári gomboknak azt pedig teljesen kizártam hogy a gyári konzolt megfúrjam és oda nem illő gombokat berakjak, hiszen bármennyire is minősegi az a gomb, nem illik oda. A harmónia pedig fontos, számomra. Aztán feledésbe merült a téma, de lehet hogy újra "felmelegítem".

Előzmény: Pitecus (15239)
zafira2.2 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 15244

Szerintem a gyári kapcsoló miatt gondolta :)

"SPORT üzemmód sincs akéziváltó miatt."- ez így nem teljesen helyénvaló. a miénkben van és 6os kézi :)

képek hamarosan :P

Előzmény: Knappcsi (15240)
Knappcsi Creative Commons License 2011.07.13 0 0 15243

Nézd meg a képet jobban, nekem ott vannak az ülésfűtés gombjai.

De máshová esztétikusan beépítve tényleg el tudnék képzelni mondjuk egy parkradar kapcsolót.

De pl most rákeresve ezt találtam:

http://www.ebay.co.uk/itm/Vauxhall-Zafira-B-2005-2010-GREY-CENTRE-CONSOLE-/270777428179

Itt még annyi gomb sincs :-)

bye

Knappcsi

Előzmény: Janimano (15242)
Janimano Creative Commons License 2011.07.13 0 0 15242

Szerintem neked is elfér a váltó két oldalán 1-1 db 20 mm átmérőjű kapcsoló.

Előzmény: Knappcsi (15240)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!