Szeretettel várunk az Amway-el kapcsolatos kérdéseiddel, véleményeddel, de mielőtt leírnád azokat, kérjük, a bal oldalon található részletes kereső segítségével tájékozódj az adott témáról, hogy ne kerüljön újra és újra napirendre ugyanazon kérdés-válasz halmaz! Reklámozásra, tagtoborzásra a topic nem használható!
Köszönjük részvételedet!
Tehát a kivonás eredményét megvizsgálva látható, hogy az NSF55 teljesítéséhez szükséges UV lámpa ára 170.000ft.
Ez ám a művészet, ennyiért eladni egy pilácsot! :-)))) Bocsánat, az eSpring még tartalmaz egy picuri LCD kijelzőt is négy csíkkal, amikből negyedévente megjelenik egy darab.
Igen, az NSF55 az UV-re vonatkozik, olyan az enyémen nincs.
Az előző tisztítóm egy W25-ös Wellnet volt. Annak meg NSF tanusítványa nem volt. Viszont a cég tagja a WQA-nak.
Pontosabban nem volt tagja, csak a honlapjukon azt írták. Ezen berágtam és kérdőre vontam a céget, hogy az általad említett WQA honlapon a keresőben miért nincs a W25. Hebegés-habogás, majd nagy csend. Pár hónap múlva elkezdem újra feszegetni a témát, mivel nem válaszoltak és máris benne volt, majdhogynem nekik állt feljebb, hogy kételkedek.
Gondolom közben befizették a társaságnak a befizetni valót! :-)
De hogy az AQ4000 miért nincs a listán....? Nem tudom, de nem is érdekel, mert nem említik a honlapon sem, hogy WQA tagok lennének. Nekem elég az NSF42 és 53 minősítés és ennek a kütyünek is van valami díja a tengerentúlon, mint legnépszerűbb tisztító. Egy azonban biztos. Lehet akármilyen tanusítványa egy tisztítónak, a felhasznált tecnikával álljon arányban az ára. Mindkét gépben egy aktívszén szűrőbetét van. A pár gramm aktívszén ára gondolom fillérekben mérhető. A műanyag házé szintén. Az UV lámpa sem egy világ csodája, ami csilliókba kerülne. Tehát egy aktívszenes tisztítóért az én értékrendem szerint abnormális dolog százezreket kifizetni, csakúgy mint szűrőpatron formájában pár dkg tömbösített aktívszén granulátumért 50 ezret.
Mindemellett, az előző tisztítóm vizét elvittem egy laborba bevizsgáltatni, pont az ominózus HVG-s cikk miatt. Több mint egy éve volt használatban. A telepszám messze a határérték allatt volt, pontosan a tizede. UV nélkül. Szóval továbbra is azt mondom, szerintem UV használata, átfolyós rendszerű, városi, klórozott csapvízhez készített utántisztító kisberendezések esetében, tehát amiket mi használunk, teljesen felesleges.
Láttam azt a cikket. Tényleg ellentmond annak az állításnak, amit az NSF állít az eSpringről. Minthogy megfelel az NSF/ANSI 55 szabványnak (Ultraibolyás mikrobiológiai vízkezelés) www.nsf.org
Továbbá a WQA (Water Quality Association) a Gold Seal díjat adta az eSpring-nek. Ez a szervezet csak azoknak a vízszűrő rendszereknek adományozza ezt a díjat, melyek megfeleltek az ipari szabványoknak, vagy túlteljesítették azokat a termék (szűrőbetét) teljes élettartama alatt. www.wqa.org
Baktériumok a víztisztító szénszűrőjében valóban elszaporodhatnak. A bejövő vízben alapból nincsenek, mert klórozzák. Azért klórozzák, mert lehetnének amúgy.
A szűrőben leginkább csak akkor szaporodnak el, ha nem előírásszerűen használják azokat. Pár napos szünet /pl. nyaralás után/ ki kell engedni egy jó adag vizet. /pár perc/
A szűrőt ki kell cserélni a megadott időszakonként. Ez általában fél év, ha sima szénszűrőről van szó. Amennyiben a szenet ezüsttel impregnálták, akkor kitolható a csere 1-2 évre is.
De arról meg megoszlanak a vélemények, mert az ezüst visszaoldódhat a szűrt vízbe.
A másik az UV, amivel ÁLLÍTÓLAG kitolható a csereperiódus, mert megöli a bacikat, amik fél-háromnegyed év után lassan elszaporodnak a szűrőben. Hatása ERŐSEN MEGKÉRDŐJELEZHETŐ, főként átfolyó rendszernél, mert a HVG nagy víztisztító tesztjében, amit Cumpika, mint a téma egyik szakértője /:-)/ belinkelt már ide, az eSpring csúfosan elbukott, UV ide vagy oda, duplája volt a vízben a telepszám a megengedettnek.
De aki MLM "tapasztalatok"-ban vakon megbízva megitatja csecsemőjével a vizet forralás nélkül, mert az áthaladt az eSpringen, hát az.......inkább nem mondom.
Én abban hiszek, hogy a szenet ne impregnálják semmivel, inkább félévente kicserélem a szűrőbetétet. A kívánalmam, hogy a betét számomra elfogadható árban legyen, a készüléken semmi hókuszpókusz kijelzőt nem óhajtok látni, így azért is a lehető legkevesebb pénzt adnám ki, pláne hogy szűrés szempontjából semmi szerepe nincs, látni pedig nem is látom, mert bent van a konyhaszekrényben.
Ezen kívül megfeleljen az NSF szabványoknak.
Én az Aquasana termékék találtam kizárólag, ami mindezeket "megugorja".
Nem tudom, én csak egy tisztítót találtam az eSpringen kívül, aminél jelzik, hogy megfelel az NSF 42 és 53-as szabványnak, abban viszont nincs UV. Mivel arra nekem nincs is szükségem, így azt vásároltam meg 24990ft-ért /12000ft-os szűrőcsere költséggel/fél év/.
És kaptam hozzá egy tároló palackot is. Mint már korábban többször említettem vala. :-)
Kicsit többért ugyan, de valóban van UV-s aktívszenes tisztító 50000ft alatt, amibe mind az UV lámpa /9000ft/, mind pedig a szűrő/6370ft/fél év/ csere ára töredéke az eSpring-nek:
Ráadásul az A-nek, mint cégnek tökmind1, csak vigyék a termékeket, nem?
Persze a "hangyák" felé biztosan kell demonstrálni egy kis szigort, de igazából minek foglalkoznának ilyesmivel? Főleg, hogy az anoním net világában teljesen értelmetlen.
No meg szegény szerencsétlen agyonvásárolt lúzereknek is kell hagyni egy kis egérutat. :)
Igen, megpróbálkoztak a leszedetéssel, de a hirdetők nagy ívben tojtak rájuk. Hiszen a Vatera is anonim, ugyanúgy, mint ez a fórum. Rövid időn belül fel is hagytak a presszióval.
A vásárlás egyértelműen a "lila köd" leple alatt zajlik az esetek nagy részében. Mikor ez egy év múlva alábbhagy és 2 db komplett, hasonló paraméterekkel rendelkező szintén amerikai gyártmányú tisztító árát kéne kifizetni az eSpring cserepatronért, akkor elgondolkodnak az emebrek. Pedig nem ekkor kéne, hanem a készülék vásárláskor.
Az Amway termékforgalmazó azonban ravasz teremtés és ki is lett oktatva, hogy miként csűrje úgy a dolgot, hogy az "áldozat" NE GONDOLKODJON a vásárláskor.
Itt még a 90 napos visszavásárlási garancia sem számít pedig, mint érv az eladás mellett, hisz patront csak egy év múlva kell majd cserélni.
A másik: jelen esetben, ami tisztít, az a szűrőbetét. A készülék háznak más funkciója nincs, mint ezt a betétet tárolni és a víz útját meghatározni. Ez gondolom mindenkinek teljesen világos, paljoc magyarázása nélkül is. A ház nem tisztít. Viszont eSpring esetén horrorisztikusan drága. A benne levő kijelző teljesen felesleges. A betétet évenként ki kell cserélni. Ennyi. Az UV lámpa megint felesleges átfolyó rendszernél. Azt tartályos típusoknál használják. Tehát a készülék háza, a kijelző és az UV lámpa, amik NEM tisztítanak, kb. 120000ft-ba kerülnek.
Baráti jótanács : Akkor rosszul adták el nekik. Ha valóban az egészséges vizet adták el volna nekik nem a készüléket, a büdös életbe meg nem fordulna a fejükben az eladás.
vagy találtak tized áron ugyanojat...nem vicc 20 mikron +5 mikronos mechanikai szürő + aktivszén szürő + Baktérium szürő ( 0.002 mikron) + UV csirátlanitó lámpa felépitésü berendezés , van 30 ezerért is.
Azt szeretném megélni, hogy mikor belinkelem a 25000ft-os víztisztítómat, mint alternatívát az eSpring-gel szemben, akkor valaki pár mondatban, értelmes, elfogadható, netán meggyőző néhány mondatot legyen képes leírni Amway ügynökként, hogy szerinte miért jobb választás a drágább termék jelen esetben.
Gondolok itt vizsgálati eredményre, specifikációra, amiit az egyik tud a másik meg nem, működési elvből fakadó különbségre, felhasznált anyagok minőségbeli eltéréseire, vagy bármi ilyesmire.
Ehelyett KIZÁRÓLAG az "egészségeden akarsz spórolni" meg "nem találtál magyar kezelésit róla" és egyéb hihetetlenül magvas és értékes és hangzatos "válaszokat" kapok.
Hiába, le kell szögezni, az Amway NEM a tudatos vásárlókat környékezi meg. Legalábbis az előbbiekből erre következtetek.
Egy Amway bemutatón a gondolkodó, mérlegelő, uram bocsá' visszakérdező és kételkedő hallgatóság NEM KÍVÁNATOS ELEM. Saját tapasztalat!
Költözik lassan a szerkesztőség, ezért minden ballasztot, repi és szóróajándékot, egyéb szart kidobálnak. Így volt ezzel a Gazdaság rovat is, de ismerik vonzódásom az MLM-hez és a céghez, ezért ezt félretették nekem.
Most itt van előttem. Igényes, "nemesacél" érme, annyira vékonyan eloxálva, hogy – bár soha, senki nem vette kézbe – tele van karcokkal. Ez szerintem még ezen a lebutított felbontású képen is látszik.