Csak ezen a helyen jött fel, mert itt keresztezte a falfűtés grincét és amiatt lett magasabban. De én is hallottam hogy lehet valmilyen háló erősítéses módszerrel az ilyeneket "javítani".
Mert az a gond, hogy a hőmérsékletkülönbségtől mindenképpen szét fogja mozgatni bármivel töltöd/ragasztod.
Ha nem akarod kivágni ezt a sávot (mondjuk 20 cm szélességben) és a cső LERÖGZITÉSE után újrabetonozni, akkor javaslom, hogy a nyomvonal fölött kezd a burkolást egész lappal, flexibilis ragasztóval, és úgy haladj jobbra-balra.
De ettől függetlenül 90%, hogy pár éven belül azok a lapok feljönnek...
A csöveken ha jól ltom van csőhéjszigetelés, amivel együtt a vastagsága már 4-5 cm lett, emiatt a betontakarás kisebb, mint 2 cm, azaz lófac. Ha a többi helyen is igy lett megcsinálva, akkor nagy szarban lesztek :/
Aljzabetonozáskor történt egy kis probléma. Az egyik pár cső "kibuggyant" a beton alól, amikor simították még bent volt, csak túl kevés beton került rá és az összetört.
A gondom az hogy az első képen a pirossal jelölt pontokra ha rálépek egy kicsit, de mozognak a bton "lapok". Ha rácsempézek akkor itt a repedés, illetve a fuga kitörése szerintem biztos. Találkoztatok-e már ilyennel és mi lehet a megoldás. Nincs valami "ragasztó" amivel ki lehetne önteni?
kb. annyira egyszerű, hogy pár hozzáértőnek megmutattam de senki nem tudta egyértelműen, hogy egy adott kérdésen belül melyik paraméterre gondolnak
az előadó egy 2 ajtós pasi volt aki csak az izmai megfelelő pózban tartásával volt elfoglalva, majd amikor konkrétumot kérdeztem akkor elkezdett a gyártókra anyázni és katalógusokat dobálni
-
a lényeg:
űrlap letölt
tudd, hogy milyen kazánt szeretnél venni, mert kell annak a kW-ja és huzatigénye(ez a kazán adatlapján van, netről is ketölthető a legtöbb esetben)
a kazánhoz megfelelő kényényt kell választani a megfelelő magasságban(schiedel honlapon egyszerű kéményválasztó van segítségnek)
ha ez meg van akkor űrlap kitölt engedélyeztetés elkezd
ha meg van az engedély akkor a kéményt számlásan meg lehet venni(itt adják a megfelelősségi nyilatkozatot is amit majd kér a kéményseprő a számlával együtt)
csak olyan ember rakhatja fel a kéményt akinek regisztrált engedélye van(ez is fontos, mert ezt is kérni fogják a felrakásról készült számlával együtt)
annyira kevés az építkezés, hogy próbálnak mindent ellenőrizni és betartatni
Beszéltem a dsc-s "kollégával", 100 ill. 120e-ből kijön a rendszer a helyszínen telepítve, 4 ill 6 érzékelővel. Gyakorlatice 700 nettóból megállhat a történet, ha a megfelelő szakikat megkeresed, (nem irreálisan alacsony az elképzelésed).
Ebben az esetben az anyagköltség kb 150e, és kb 2-3 embernek 10 nap (konkrétumoktól függően). Mondjuk 2 segéderő és egy mester elég. A segédmunka jól megfizetve 8000 ft/nap (nettó), ez legyen 2x8000 ft x 10 nap: 160.000 ft, utazás, szerszámkopás, közterhek 200e (bőven számolva), mesternek 20e naponta nettó (költségeken felül) 200e. Ez így 560e. A "szokásos" felkerekítéssel is mondjuk 600e+ fa. Ennyiért legalábbis biztosan tudnék olyat, aki jól megcsinálja. :-)
egy 7m2-es konténer elég volt hozzá, hogy megfeleljen a kiépítés szabályainak(anno)
egyébként meg 2 hónapja bővítettem 3x20A-ra így vadi új szekrény digitális órával
A 900+-os árban nincsenek szerelvények, csak alapszerelés, elosztó, kismegszakítók, 4 tv, 4 kamerakiállás, 2db 380-as kiállás és a szerelvények felszereleése
Ha az engedélyezési tervben nem tüntettünk fel semmilyen nyílást egy falrészen és oda most kivitelezés közben üvegtéglát szeretnénk betenni, van-e valami akadálya? Kb egy 90x90-es részre kerülne üvegtégla, áthidaló lenne felette és nem a szomszédra/utcafrontra nézne.
Sziasztok! Tudtok adni irányadó Budapestre érvényes árakat felújításra per nm? Melegburkolás, hidegburkolás, festés, tapétázás, gipszkarton álmennyezet, konnektor-kiállás szerelése per db... ? Van erre valami központi ajánlás?
Felfurod a profilt a falra, mértre vágod a kartont és felfurod a profilra. Ezután felfursz egy profilt a karton másik végére és már adott is az erre merőleges kartonnak a szerkezet:) skicccccc->