Hi mindekinek .sürgős tanácsra lenne szükségem.Van egy Simson S50 B m ami nem veszi a 3. sebességet helyette ha hármasba rakom akkor olyan mintha üresben lenne,ha feljebb emelem a váltókart akkor meg csak kerreg. Mi lehet hiba ??
HALI!Simsonra km órát hogy tudom felszerelni?Kell hozzá km óra, spirál és km óra meghajtó szett, és hová és hogyan szerelem fel ezeket?Üdv! (bocs a bugyuta kérdésért)
Nem rég úgy alakult, hogy egy simo robogót sikerült szerezni. Kellene hozzá pár apróság de nem tudom merre keressem. Főként műanyag burkolatok és a műszerfal lenne az amit keresek.
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy ezen a karbin hol és hogy kell állítani az alapjáratot? Nem jöttem rá eddig...
Sziasztok! Nekem van egy simsonom amin eltört a léptetövilla vettem másikat és beleraktam eleinte kicsit nehezen vette a hármat aztán már alig most meg valamiért nem tom felhuzni annyira se h recsegjen vagy valami olyan mintha nem is lenne több sebesség. Ez miért van?
Sziasztok! Olyanok segítségét kérném, akik nagyon otthon vannak a Simson S 50 gyújtásában. Most vettem egyet, korrektül gyújtáshibával adta az eladó. Szátszedtem és érdekes összefüggáéseket tapasztaltam. Ha a lendkerék rendesen fel van téve a tengelyre akkor nincs szikra, ha lecsavarom a szorító anyát, és majd egy centire lehúzom a lendkereket, akkor van. Arra gyanakszom, hogy ezt valaki két-három típusból barkácsolhatta össze. Mintha a főtengelyhez képest a lendkerék és a gyújtás alaplap nemk nagyon stimmelne, és ezért, ha a helyén van, nincs a szikra. Akinek ezzel kapcsolatban van ötlete tapasztalata kérem írja meg a mailom publikus. Előre is köszönöm.
Sziasztok! Gondoltam leírom már a problémámat ide :) egy Simó S50N tulajdonosa vok és most éppen "elromlott" gondoltam hátha tudtok segíteni.. Na szóval beindul 1-2 rúgásra azzal nincs is baj, pörög is üresbe mint az állat veszi a fordulatot jól csak amikor sebességbe teszem indulnék vele akkor egy idő után fullad és le is áll, de ha odahúzom neki a szívatót akkor megint jól megy... és ez az érdekes hogy a karbi tiszta mint az arany, a tank is tiszta, különben is benzin csapot most vettem rá ülepítőset.. a megszakítás is jól be van állítva, a gyertya is tökéletes és még a benzin-levegő arány is jól be van állítva... szóval egyáltalán nem tudom mi a baja!! remélem ti tudtok segíteni! előre is kössz! Üdv Józsi
Hellosztok! Olyan gondban vagyok,hogy most vettem egy 12voltos gyujtótekercset,megszakítót,kondit és egy 12voltos trafót a simóba,összeraktam,felforrasztottam a vezetéket az uj tekercsre de se kép se hang,nincs szikra. Rámértem multiméterrel a tekercs kivezetésére és valami nem stimmel,vagy én nem értek valamit. A multiméter zárlatot észlel (sípol) ha az egyik érintkezőjét a kivezetésre(forrasztásra) a másikat meg a vasmagra vagy testre teszem. Hogy lehet ez? Ja és mindegyik tekercs ezt csinálja,a világító és a töltő is. Normális dolog ez? Mit nem csinálok jól,miért nem termel?
Sziasztok! Egy érdekes problémám jelentkezett. Haverom S50-es szimója olyan dolgot csinál, hogy nem pörög fel, csak alapjáraton megy, ha odahúzod neki, hörög, aztán meg leáll. Igazából ez sokminden miatt lehet, de számos dolgot kilőttünk és így sem változott semmi. Beállítottam az előgyújtást gyári értékre, számos gyertyát próbáltam, egy rövidke ideig jó más gyertyával, de aztán azt is beköpi. Próbáltam már másik trafóval, de ugyanez a baj...Főtengelyszimmering is kicserélve...Főtengelycsapágyak nem lógnak...Úszószint a karbiban rendben, de másik karbival is ugyanez a történet...Arra gyanítunk hogy a szikra terhelés alatt nem kielégítő valami miatt...A szigetelések, kábelek látszólag nem sérültek, már csak valami gyújtásalapi problémára gondolunk...Mi lehet a baj???Bármi ötletetek van írjatok nyugodtan, minden segíthet...már nincs ötletem...Előre is köszi: Peti
Tirisztoros gyújtású Simsonom van. Volt már vele egy párszor gond (gyújtással), de amióta a világítótekercset kicseréltem kb 1 éve, tökéletesen működött. Most viszont egy ideje egy bizonyos fordulaton, kb 45 km/h körül apró pici kihagyásokat érzek. Olyan, mintha 1-2 gyújtás kimaradna. Abben nem vagyok biztos hogy tényleg a gyújtás marad ki, és nem benzint nem kap, de sztem a gyújtás... Szerintetek mi lehet a hibás. Karbit kitisztitottam, gyertyát már kicseréltem, próbáltam állítani az előgyújtáson, de jelenleg sem energiám, sem pénzem arra, hogy egyesével minden alkatrészt kicserélgessek a gyújtáson... Ebben kérném segítségeteket.
Úgy alakult, hogy papa megvállna féltve őrzőtt kincseitől. Nem igazán szeretnénk, hogy már sokat motorozzon. A képek beszéljenek magukért, az egyikben vadonatúj hátsókerék, lengővilla és lengéscsillapítók vannak, számlával igazolva.
Ára: 95e ft együtt a kettő!!! ( mondhatnám ajándék ) Telefonszáma:06304203299
Motoros börze! 2010 március 21-én 06 órai kezdettel veterán börzét tartunk Budapest. XXIII.ker. Haraszti úton lévő A és M Vámügynökség területén. További információ: Bézi Lajos. 06-20-589-7710