Köszönöm :-) A vesszőparipa leírása és szabásmintája a 2010. decemberi Praktikában volt. A nyelet nem csak odakötözöm a fejhez jó erősen, hanem ragasztópisztollyal is rögítem. Így egyáltalán nem mozog.
Mivel én nem beszélek nyelveket sajna nem igazodom ki ezen az oldalon. Ha legközelebb rendelsz nem rendelnél duplán? Természetesen előre utalnám neked a pénzt!! Előre is köszi.
Hát ez a kép nagggon klassz ! :-))) , aranyosak a lányaid ...
Láttam a blogodat , van a lovacskához szabásmintád is ? mert egyszer én is csinálnék majd az unokámnak . És mitől marad a bot fején a lovacska feje ? van valami trükkje ? Nagyon jól néznek ki , és látom tetszika alányaidnak is !
Lányok !
Igazából nagyon szeretnék babázni , el is vagyok maradva még a nagyanyóval is , meg szeretném megcsinálni a balerinát is , de még nem volt időm rá ...
Azért egy babát alkottam és két madárkát , azokat megmutatom nektek :-)...
Dia babát a fiam barátnőjének a szülinapjára készítettem :
A madárkát Hamupipő barátnőm szülinapjára ...., na ezt nem akarja betenni , majd megpróbálom legközelebb ...
Jó pihizést, nyaralást, babázást nektek ... , majd ha készítek még babákat mutitom , jó?:-)))...
mint lelkes háttérolvasó, szeretném megkérdezni, hogy a dollmakers-től pontosabban melyik anyagot rendelted a dinky-hez?
A deersuede elég keveset nyúlik (5-5% mindkét irányban), a craft velour ennél jobb (15 és 5%), a dolskin a kogjobban nyúlós, de a képernyőn nem látszik a szövésmintája, hogy alkalmas-e babafejnek... és melyik az, amelyiken nem fut le a szem?
Köszi szépen előre is, ha megmondod, szép hétvégét!
Itthon durván 0,2 nm kapsz 1200-1500 plusz posta árért. Ott 1,4 nm kapsz 3000ért. És szerintem nagyon jó az anyaga, könnyű vele dolgozni, nem bomlik, nem pöndörödik.
Piros és fekete plüsst szeretnék ehhez a katicához. Láttatok már ilyet valahol? Mert itt nálunk a környéken nincs. Szokásos színek, semmi különleges.
A gyapjúvarázs babatest anyaga pont annyira megfelelő, mint ez. Csak az ára miatt én kintről rendeltem. Ennyi a speckó benne:)) Meg annyi, hogy pl plüssből elég nehéz lehet megvarrni, ha nincs valamivel kimerevítve, mert itt számít, hogy mennyit és hogyan nyúlik az anyag.
Köszönöm szépen az emailt nagyon tetszenek a babák, bár ha speckó anyag kell hozzá lehet,hogy még várhatok a kipróbálással, ugyanis én nem mernék külföldről rendelni no meg nem is tudok, elég béndzsó vagyok az ilyesmihez, de azért ezer kösziiiiii.
Köszönöm szépen az ötletet, szerintem a varrásos megoldással próbálkozom először meg, bár amennyi haj kell hozzá, egy darabig elszüttyöghetek vele:D
A másik az inkább lányos, abból nem tudnék fiúsat csinálni, illetve horgolni sajnos nem tudok, és az is majdnem annyi munka lenne, még a hajat beledolgozni, mintha felvarnám a fejére.
VAgy varrd rá a fejére , úgy ,hogy a fonalat fűzöd be a tűbe, de minden hosszú öltés közé egy röviddel fixáld le , ha gyerek kezébe kerülne, nehogy megkopaszodjon idővel a baba..
Vagy van a másik módszer, hogy egy sapig kell horgolni a baba fejére, és abba beledolgozni a hajat..
Illetve egy kis segítséget is szeretnék kérni. Fiú babát csináltam most, a test dinky mint a balerina, csak a lába normális, és kicsit nagyobb az egész baba. A hajával gondban vagyok kicsit. Rövid bozontos sérót szeretnék neki, de lövésem sincs, hogyan álljak neki. Megköszönném a segítséget.
Most a babaprojekt kicsit áll, mert nyári takaró készítésbe kezdtem, szerintem holnap be is fejezem. A szabással megszenvedtem rendesen, dehát, ahogy szokás megint nem az egyszerűbb kivitelt választottam. Bár nem is a patchwork legbonyolultabb mintáit:D
Akit esetleg érdekel ilyesmi, én amy butler anyagaiért és mintáiért odavagyok, az ő takaróinak egyikét csinálom most, méretre alakítva.
Ktimó: örülök, hogy jelentkeztél és a BLOG-odnak is! Gyönyörű a három kislány! Nagyon tetszik a csat-tartó házikód, nagyon jó ötlet!!!
Mvirág: vízhatlan táskabelső ürügyén került szóba ez az anyag. 4Hópihe írt róla a 30923-as hozzászólásában.
Még mindig nem tudom nektek elküldeni a katicáról a képeket. Így van ez, ha az ember lányának informatikus férje van, aki ide-oda kötögeti a gépeket és amit az egyikre lementek kép, az nincs rajta a másikon.... :((((
Nagyon régen nem írtam, de azért követem a topikot és gyönyörködöm a babákban. Egyelőre én még valódi babával vagyok elfoglalva, de elkezdtem újra varrogatni is. Nem babát, de biztosan azt is fogok előbb-utóbb, ha mást nem, Nórinak egyet alvótársnak :-)
Elindítottam a blogomat (jobb későn mint soha), örülnék, ha néha beleolvasnátok. (Mivel sokan vagytok újak a topikon, és nem ismertek, a blogban a Korábbi munkáim oldalon meg tudjátok nézni, miket szoktam készíteni): http://ktimo-kucko.blogspot.com/
Már értem, ez olyan pelenkázáshoz használatos dolog..és úgytűnik ,hogy vastagsága is van.. akkor nesszeszerbe lehet ,hogy e mellé már nem is kell vatelin?
(Én azt hittem még a képek nélkül, hogy ez olyan minőség, mint a megkötős nejlon pelus, amit textil fölé tettek -anno)
Hát én mindenkinek merem ajánlani, mert a részletes leírással, plusz szabásmintával nem nagyon lehet elrontani. Nekem ez az első ilyen babám volt, útközben csodálkoztam is néha egy két dolgon, de aztán a végén jól jöttek ki a méretek. Már kész a második alap baba ebből, ő kicsit nagyobb lesz és a teste jobban kidolgozott. Köldöke is van:))) Szóval én mindenkit bíztatok egy kis beruházásra. A gyapjúvarázsos babatest anyag is ugyanaz, és a 40x40- ből ügyes szabással lehet, hogy két kisebb is kijön.
jah még egy kis adalék hozzá aholesetleg nem ismerik... egy bármilyen eldöbható pelenkát lepedönek kell elképzelni...én már 3féle mérettel is találkoztam a fehér belesejü kellemsebb a szürke viszont vékonyabb, de bármelyikkel jó varrni.. a márkázottak már majdnem olyanok mint egy vizlepergetövel felvértezett fliezvékony réteg nedvesség áteresztővel..
Csodálatos a baba nekem is kedvem támadt varrni tőle! Sajnos még várat magára a dolog de köszönöm MINDENKINEK aki ötleteivel a segítségemre volt!! Szoktatok anyagot közösen rendelni külföldről? Bár én még nem mernék ilyen drága cuccba bele vágni!