Keresés

Részletes keresés

muzlyke Creative Commons License 2011.07.12 0 0 16794

Nekem is az első vagyis az újabb tetszik jobban, de igazából nem tudom miért. Különlegesebb az antikolás, a kalapálása és a vastag alapja miatt. Azért kíváncsi lennék ezt a fát mikor csináltad, mármint a legelső négyévszakos fád, hány hónapos drótosként :D.

Nagyon profi vagy még ennyit tennék hozzá! :)

Előzmény: Evelin26 (16793)
Evelin26 Creative Commons License 2011.07.12 0 0 16793

Legújabb 4 évszakos fám. Az alapja 2,3-as drót, ezért van külön az akasztója, mert azt lehetetlenség fogóval hajlítani. Próbáltam lágyítani melegítéssel, de még úgy is nehéz. Az ujjamat meg elégette. :(

Ez pedig az első 4 évszakos fám. Azért látszik a különbség. A fotózásban is. :) 

A meskán ez is fent volt. Senki nem vette meg, de 23-an kedvencelték és több mint 900-an nézték meg.

Evelin26 Creative Commons License 2011.07.12 0 0 16792

Ez a fülbevalód nagyon szép lett! Ügyes vagy. :) Nyugodtan megcsinálhatod azt az ékszeremet, ami tetszik.

A tojást én a kutyáimnak szoktam adni, de van hogy az is elszineződik, és elég büdös utána. Ilyenkor nem adom nekik, de a cicák még kényesebbek, mint a kutyák. :)

Egyik drótost megkérdeztem, hogy ő mivel antikol, és hogyan. (Meskán Sempervivum néven ismert.) Ő azt monta, hogy antikoló pasztával. Az ezüstözöttet meg tojással, amit így csinál: "Nagyon gyorsan kell csinálni és elég kicsi, lapos dobozban. 8 részre vágott, meg nem hámozott tojásból, akár kettővel is, hogy erősebb legyen."

Én is acélgyapottal polírozom fel a drótot, amit a gyöngyufvarba vetten. 150Ft egy átlagos szivacs méretű darab, ami elég drága, de azért vettem 3-at. Másnap a Lidlbe volt 300Ft-ért egy hatalmas tekercs. Persze azt is megvettem. :)

Előzmény: muzlyke (16786)
muzlyke Creative Commons License 2011.07.12 0 0 16791

Köszönöm Szpidi! Jó hogy montad, hogy a sárgát nem fogja be. sokszor én azt vegyítem vörössel, mert van egy olyan vastagságúm ami sokszor kell. :) Nos még nem kezdtem el, mert nem tudom melyik legyen.

Tegnap este kipróbáltam egy kagylón a hurkolást, de elég csúnya lett. Nehéz egyformára készíteni. Gyakorlás, gyakorlás... Én mindenesetre úgy érzem, hogy sok minden tanultam tegnap, csak még jól be kell gyakorolni.

u.I: Egyébként ez a fám nekem annyira nem jön be. Anyujé (az ezüst gyöngyös) sokkal szebb. Nagyon jó lett szerintem a formája, csak nem lehetett annyira fotózni mert a gyöngyök átlátszónak tűnnek rajta. (még mindig nem tudom, hogy lehet normálisan fotózni a fényképezőgépemmel :S )

Előzmény: Szpidi99 (16790)
Szpidi99 Creative Commons License 2011.07.12 0 0 16790

Ez a fa már sokkal jobb. Mindíg jobb lesz mint az előző, csak gyakorolni kell.

A tojástól nekem csúnya foltos lett az ezüstözés. Vörösrézhez viszont jó, mert azt fogja meg minden antikoló a leghamarabb. Sárgarézzel meg nem is érdemes kisérletezni. Azt alig fogja meg valami. Ha túl sötét az antikolás nagyon finom fém polírozóval kicsit meg kell csiszolni. Gyöngyudvar v. OBiban nagyobb kiszerelés. Más konyhai dörzsi is szóba jöhet ha nem karcol.

Ezt  antikoló pasztával csináltam és visszacsiszoltam egy kicsit.

Persze lehet feketébbre is, meg kalapáccsal mintázni  is.

Szpidi99 Creative Commons License 2011.07.12 0 0 16789

Nagyon tetszenek a gyűrűid:) Jó hogy jó sokat csináltál, így sokféle kijött belőle:))

Előzmény: kovypytyu (16769)
Szpidi99 Creative Commons License 2011.07.12 0 0 16788

Sziasztok!

A nyalkánc tetszik, de most valahogy kidolgozatlanabbnak érzem a munkáidat a tőled megszokotthoz képest.

Előzmény: ági07 (16766)
Rézvirág2 Creative Commons License 2011.07.11 0 0 16787

Inkább kicsit nagyok a kövek, soknak nem sok. Alul még próbáld meg szabályosabban elrendezni a gyökereket, egyébként összehasonlíthatatlanul jobb, mint az első fáid:).

Nem tudok időtartamot mondani Neked, én jól össze is szoktam rázni, meg bekukucskálok a dobozba, /nem nyitom ki/, és úgy ítélem meg, hogy jó-e már a szín. Persze van úgy, hogy melléfogok!:)

muzlyke Creative Commons License 2011.07.11 0 0 16786

muzlyke Creative Commons License 2011.07.11 0 0 16785

Átfűztem a régebbi ásványköves fámat. Én nem vagyok vele maradéktalanul elégedett. Túl sok a kő és nem annyira jönnek ki az ágacskák.

A fülbevalóval viszont nagyon elégedett vagyok. Sokat dolgoztam rajta.

muzlyke Creative Commons License 2011.07.11 0 0 16784

Köszönöm a válaszokat!

Rézvirág! Akkor kb. mennyi időt javasolsz? Nekem is réz lenne... Egyébként mennyire tartós így?

Előzmény: Rézvirág2 (16782)
Rézvirág2 Creative Commons License 2011.07.11 0 0 16783

A segítségeteket kérem, mivel polírozzátok föl az antikolt drótot?

Rézvirág2 Creative Commons License 2011.07.11 0 0 16782

Szia!

Próbáltam ezüstözöttel és rézzel is. Az ezüstözöttet nekem nehezebben fogta be, a réz viszont 24 óra alatt fekete lett. Kevesebb idő is elég lett volna.

Előzmény: muzlyke (16779)
Rézvirág2 Creative Commons License 2011.07.11 0 0 16781
Farkasbarack Creative Commons License 2011.07.11 0 0 16780

Én ugyan még nem próbáltam, de igen, csak ennyi a feladat. :) Fontos, hogy a tojás nagyon forró legyen. A macsek szerintem nyugodtan megeheti, nem lesz baja tőle. A gyöngyöt nem fogja meg, mert csak az ezüst és a kén lép reakcióba. Majd mutast meg, milyen lett! :)

muzlyke Creative Commons License 2011.07.11 0 0 16779

Sziasztok!

A tojásos antikolással kapcsolatban lenne kérdésem. 24 órát légmentesen lezárom az ékszert egy főtt tojással és ennyi? :) Ki szeretném próbálni. Gyöngyöt is megfogja? Utána a tojás még ehető? :D (nem én enném meg,de pl. a cicám még lehet szeretné) Lehet butaságokat kérdek, de megkérdezem először, aztán állok neki. :D

Evelin! Megpróbálhatom megcsinálni az egyik medálodat? Téglalap alakú és kövekkel díszített, antikolt, vastag drótos.

muzlyke Creative Commons License 2011.07.11 0 0 16778

Ez ismét nagyon klassz! ÉN nagyon büszke lennék a helyedben, hogy kiállítják a munkáimat, bár biztos én is félteném. :) Nemrég vásároltam én is 6 pici sárkány achátot, de hogy még hogy fogom felhasználni az kérdéses. :) Csöppet elhanyagoltam a drótozást, de ma igyekszem pótolni majd a "mákozás" után.

Előzmény: Evelin26 (16775)
Evelin26 Creative Commons License 2011.07.11 0 0 16777

Köszönöm! :)

Előzmény: LRJudit (16776)
LRJudit Creative Commons License 2011.07.11 0 0 16776

Mélységes kalaplengetés, csodaszép!:-))

Előzmény: Evelin26 (16775)
Evelin26 Creative Commons License 2011.07.11 0 0 16775

Most a "régi" köveimből próbálok összehozni pár dolgot. :) Ez sárkány achátból van,de sajnos ez az utolsó darabom belőle. Csak 2-t vettem. 

tetszik ez a medál, bár egy kulcstartóra lehet jobban hasonlít. :) Az alapot meghajlítani kevesebb idő volt, mint amire számítottam, de a tekerés sokáig tartott.

Amúgy csinált már valaki kulcstartót? Lehet hozzá kapni réz alapot?

Evelin26 Creative Commons License 2011.07.11 0 0 16774

Köszönöm mindenkinek. :)

kovypytyu Nagyon szépek lettek a gyűrűid. Nekem főleg az 1. sor utolsó tetszik. szerintem azokat kényelmesebb is hordani, ahol kicsit vastagabb hátul. Igaz ebbe nem sok tapasztalatod lehet. :)

A fa kövei nem olyan nagyok. A legkisebbeket használtam hozzá. Inkább  medál pici. A legszélesebb részén 3,5cm.

A köveim nem valószínű, hogy megjönnek holnap. Pedig akartam csinálni még pár ékszert belőlük falunap előtt. Szombaton lesz, és  ki lesznek állítva az ékszereim. Sok kedvem nincs hozzá és félek, hogy ellopják valamelyiket. Tavaly a rajzaim voltak kint. ott nem volt gond, de azért az más.

muzlyke Creative Commons License 2011.07.10 0 0 16773

Csodás!:) Igen a második fánál nagyon szép az akasztó. Kidolgozott, kár hogy ilyen nagyon ezek a kövek. Remélem megkapod holnap az új szálítmányt!:)

Előzmény: Evelin26 (16768)
kovypytyu Creative Commons License 2011.07.10 0 0 16771

:DD Nyugodtam :P csak majd mutasd meg mi lett belőle.. :)

Előzmény: ági07 (16770)
kovypytyu Creative Commons License 2011.07.10 0 0 16771

:DD Nyugodtam :P csak majd mutasd meg mi lett belőle.. :)

Előzmény: ági07 (16770)
ági07 Creative Commons License 2011.07.10 0 0 16770

Evelin Az alsó fád akasztójától elvagyok alélva!!!!! :-) És a gyűrű is kis finom.

A medált szokás szerint nem mértem meg kb. 2.5 cm-es lehet a magassága. Kis helyeset próbáltam csinálni, a serpenyő részét 0.3-sal tekertem.

kovipityu nagyon tetszenek a gyűrűid. Van köztük olyan, amilyen az én próbálkozásaim közt is volt. Jó felismerni, hogy bizonyos folyamatokon mind végigmegyünk. És a fülid egyik elemét lopiznám ha engeded; nagyon tetszik!

Előzmény: Evelin26 (16768)
kovypytyu Creative Commons License 2011.07.10 0 0 16769

Sziasztok :) Mostanában nem nagyon frissült a fórom, de örömmel látom hogy a hétvége sok mindenkinek kedved adott :D No meg a nagy hőségben ink bent tartózkodik az ember :))

Evelin.. a te munkáidra nincsenek szavak.. csak csodálni tudom őket.

Ági.. a gyűrű nagyon tetszik, főleg a 2 féle drót benne. A lánc is nagyon jól néz  ki :DD

Én is hoztam 1 fülit meg gyűrűket... a hétvégére volt egy megrendelésem, és elkapott a hév, úgyhogy gyűrűket csináltam.. nem mind sikeres.. de tanulásnak minden féle képpen jó :D

Evelin26 Creative Commons License 2011.07.10 0 0 16768

Én tegnap fákat csináltam, és hozzá egy gyűrűt megrendelésre.

Tegnap előtt is csináltam egy fát. Ennek a kövei nem tetszenek. Az akasztója viszont elég jó lett.

Új köveket várok, de nem nagyon jönnek. 1 hete mondta, hogy hétfőn küldi. Lehet, hogy most hétfőre értette. :(

Evelin26 Creative Commons License 2011.07.10 0 0 16767

Nekem a gyűrű tetszik a legjobban. Az ötlet is szuper. A medál is nagyon jó lett. Annak mekkora a mérete? Elég picinek tűnik.

Előzmény: ági07 (16766)
ági07 Creative Commons License 2011.07.10 0 0 16766

Sziasztok! Hoztam mutogatnivalót.És mindenkinek kívánok egy kellemes hűsölésre alkalmas helyet ahol nem izzad a keze drótozás közben!

Ezt a nap és hold gyűrűt küldtem játszani: kicsit összecsaptam de szeretem mert kellemes viselni nem izzad alatta az ujjam.

kedves ismerősömnek készült a mérleg medál:

és egy újabb lánc 0.5-ös drótból: karkötőt is készítek hozzá de pihenésképpen csináltam egykicsi bedugós fülit is.

Szpidi99 Creative Commons License 2011.07.09 0 0 16765

Az lehet a titka hogy van rajta valami bevonó réteg. Ezt abból is gondolom hogy antikolni sem lehet.

Amit tavaly Amerikából hozott alkatrészt, köztest stb a férjem azok közül sok itt is kapható, csak ott mindenütt kiírták hogy nikkelt tartalmaz, nálunk u.ezen alkatrészekre nem írták ki, azt hogy nikkelmentes valami azt ki szokták írni. Meglepő módon elég kevés nikkelmenteset talált a férjem, úgyhogy egy csomó mindent nem is tudok használni.

Egyébként az ezüst is tartalmaz sok esetben nikkelt. Amikor ezüstöt beolvasztattunk és drótot kértünk belőle külön szólni kellett hogy nikkelmentesre kérjük. Az ezüstözött drót is azért nikkelmentes a galvánba, mert úgy kérjük.

Előzmény: Farkasbarack (16764)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!