A gyapjúvarázs babatest anyaga pont annyira megfelelő, mint ez. Csak az ára miatt én kintről rendeltem. Ennyi a speckó benne:)) Meg annyi, hogy pl plüssből elég nehéz lehet megvarrni, ha nincs valamivel kimerevítve, mert itt számít, hogy mennyit és hogyan nyúlik az anyag.
Köszönöm szépen az emailt nagyon tetszenek a babák, bár ha speckó anyag kell hozzá lehet,hogy még várhatok a kipróbálással, ugyanis én nem mernék külföldről rendelni no meg nem is tudok, elég béndzsó vagyok az ilyesmihez, de azért ezer kösziiiiii.
Köszönöm szépen az ötletet, szerintem a varrásos megoldással próbálkozom először meg, bár amennyi haj kell hozzá, egy darabig elszüttyöghetek vele:D
A másik az inkább lányos, abból nem tudnék fiúsat csinálni, illetve horgolni sajnos nem tudok, és az is majdnem annyi munka lenne, még a hajat beledolgozni, mintha felvarnám a fejére.
VAgy varrd rá a fejére , úgy ,hogy a fonalat fűzöd be a tűbe, de minden hosszú öltés közé egy röviddel fixáld le , ha gyerek kezébe kerülne, nehogy megkopaszodjon idővel a baba..
Vagy van a másik módszer, hogy egy sapig kell horgolni a baba fejére, és abba beledolgozni a hajat..
Illetve egy kis segítséget is szeretnék kérni. Fiú babát csináltam most, a test dinky mint a balerina, csak a lába normális, és kicsit nagyobb az egész baba. A hajával gondban vagyok kicsit. Rövid bozontos sérót szeretnék neki, de lövésem sincs, hogyan álljak neki. Megköszönném a segítséget.
Most a babaprojekt kicsit áll, mert nyári takaró készítésbe kezdtem, szerintem holnap be is fejezem. A szabással megszenvedtem rendesen, dehát, ahogy szokás megint nem az egyszerűbb kivitelt választottam. Bár nem is a patchwork legbonyolultabb mintáit:D
Akit esetleg érdekel ilyesmi, én amy butler anyagaiért és mintáiért odavagyok, az ő takaróinak egyikét csinálom most, méretre alakítva.
Ktimó: örülök, hogy jelentkeztél és a BLOG-odnak is! Gyönyörű a három kislány! Nagyon tetszik a csat-tartó házikód, nagyon jó ötlet!!!
Mvirág: vízhatlan táskabelső ürügyén került szóba ez az anyag. 4Hópihe írt róla a 30923-as hozzászólásában.
Még mindig nem tudom nektek elküldeni a katicáról a képeket. Így van ez, ha az ember lányának informatikus férje van, aki ide-oda kötögeti a gépeket és amit az egyikre lementek kép, az nincs rajta a másikon.... :((((
Nagyon régen nem írtam, de azért követem a topikot és gyönyörködöm a babákban. Egyelőre én még valódi babával vagyok elfoglalva, de elkezdtem újra varrogatni is. Nem babát, de biztosan azt is fogok előbb-utóbb, ha mást nem, Nórinak egyet alvótársnak :-)
Elindítottam a blogomat (jobb későn mint soha), örülnék, ha néha beleolvasnátok. (Mivel sokan vagytok újak a topikon, és nem ismertek, a blogban a Korábbi munkáim oldalon meg tudjátok nézni, miket szoktam készíteni): http://ktimo-kucko.blogspot.com/
Már értem, ez olyan pelenkázáshoz használatos dolog..és úgytűnik ,hogy vastagsága is van.. akkor nesszeszerbe lehet ,hogy e mellé már nem is kell vatelin?
(Én azt hittem még a képek nélkül, hogy ez olyan minőség, mint a megkötős nejlon pelus, amit textil fölé tettek -anno)
Hát én mindenkinek merem ajánlani, mert a részletes leírással, plusz szabásmintával nem nagyon lehet elrontani. Nekem ez az első ilyen babám volt, útközben csodálkoztam is néha egy két dolgon, de aztán a végén jól jöttek ki a méretek. Már kész a második alap baba ebből, ő kicsit nagyobb lesz és a teste jobban kidolgozott. Köldöke is van:))) Szóval én mindenkit bíztatok egy kis beruházásra. A gyapjúvarázsos babatest anyag is ugyanaz, és a 40x40- ből ügyes szabással lehet, hogy két kisebb is kijön.
jah még egy kis adalék hozzá aholesetleg nem ismerik... egy bármilyen eldöbható pelenkát lepedönek kell elképzelni...én már 3féle mérettel is találkoztam a fehér belesejü kellemsebb a szürke viszont vékonyabb, de bármelyikkel jó varrni.. a márkázottak már majdnem olyanok mint egy vizlepergetövel felvértezett fliezvékony réteg nedvesség áteresztővel..
Csodálatos a baba nekem is kedvem támadt varrni tőle! Sajnos még várat magára a dolog de köszönöm MINDENKINEK aki ötleteivel a segítségemre volt!! Szoktatok anyagot közösen rendelni külföldről? Bár én még nem mernék ilyen drága cuccba bele vágni!
Mutim keresztlánya lesz a tulajdonos, biztos tetszeni fog neki:)))
Köszönöm szépen egyébként, az előzetes próbálkozások alapján nem gondoltam, hogy ilyen egyszerű lesz. Olyan részletes a leírás, hogy tényleg nem nehéz megcsinálni. Ajánlom a mintákat mindenkinek:))