Nos nálam biztos nem csak a szomszédok miatt van fenn a klima, most is megy délelőtt 10 óta folyamatosan. Nálam a konyha előszöba egyben van, oda van telepítve, ott tartja nagyon jól a beállított 23-24 fokot, de a szobákban sem emelkedett 25 fok fölé a hőmérséklet. Így az egész lakásban elviselhető az élet. Most este már ki/be kapcsolgat olyan kis teljesítményen is tartja a beállított hőfokot. Most kb. 1 A-t vesz fel, nappal 2-3 amper között kajált, de inkább a 2 amperhez volt közelebb. Az idén meg vagyok elégedve a LG-vel, tavaly nem csinálta ilyen jól a dolgát..nem tudom miért. Ja és amióta a szerelőm a télen megigazitotta a csöveket a kültériben azóta nem is zajos. E ö'öm e bódottá'.
Ez egy kétgenerációs családi ház, összesen hét klímával. Öt éve lakom a városban,milliószor mentem el a ház előtt, de működni még egyiket sem láttam soha. Összesen négy kocsijuk van és mind normális, tehát pénz is lenne villanyra. FUGITSU majdnem mind. (nem FUJITSU)
Az utcánkban is három helyen van klíma, de ma egyik sem üzemelt. Vagy csak felrakatják "lássa a szomszéd,hogy ez is van".
Nem néztem az áraid, de szerintem nyugodtan hirdesd listaár környékén.
Tudom, hogy profi és becsületes szerelést végzel, így a munkád bőven megérné azt az árat.
Ha tisztességes áron hirdeted, akkor valószínűleg az is hozzád fogja igazítani az árait, aki bolond módjára mindig a legolcsóbb akar lenni.....
Közben meg az eladott gépen kicsi haszon, vagy néha nincs is, de munkája meg van annyi, hogy nem győzi.....és így kapkod és hanyag trehány munkát végez/végeztet....
Akinek az árait lesed, megnézhetnéd 1-2 munkájukat......hát egy igényes kezdő klímaszerelő is szebben és jobban dolgozik, mint ők....
Na most Te mit tennél? Kisütött a nap és azonnal lementek az árral (az este, és ma délelőtt)? Ha nem megyek le akkor mit csinálok 2 hét múlva, mert most csak a jövőhét van tele? Várjam a csodát hogy drágábban vesz-e Tőlem valaki? :-(
De azert Sanyo sziv az dobog benne, ami ugyszinten jol mukodik. A panel viszont, ha at van alakitva ( lecsupaszitva a sok hoszigetelotol), akkor birja az is.
Sziasztok, ha valakit érdekel esetleg: eladó MOBIL-SPLIT klíma (Stiebel Eltron ACPS-14), 4 éves, ebből 3-at nem ment. Most tetettem rendbe szakemberrel, feltöltve, stb. Költözés miatt sos megválnék tőle -az új helyen beépített van. Programozható, digitális hűt-fűt-párátlanít-ionizál, külön-külön is. Csendes, 4 KW-os, nem kell beépíttetni, keveset fogyaszt. Ára:60e.ft!
Sziasztok! mint laikus klíma-használó tanácsotokat szeretném kérni. kb egy hónapja használok egy samsung split invertes klímát és csepvizet egyáltalán nem termel.
1. ez szerintetek így oké, vagy valami gond lehet a felszereléssel? absz nem értek a klímaszereléshez, de az egyik előző hozzászólásban szerepelt, hogy mindig lejtsen az elvezető cső, az én légkondimból pedig enyhén felfelé indul el a cső, majd a bejárati ajtóhoz van rögzítve, onnan pedig lefelé egy vödörbe vezet. ide feltöltöttem két fotót. http://bit.ly/nBEQLY
2. ha ez így nincs rendben, akkor tehetek valami kárt a legkondiban ha mégis használom ebben a kánikulában, amíg a szerelők kijavítják a csövet? úgy tűnik hűt rendesen, cseppvizet pedig máshol nem látok folyni....
Az Ozone gépekben semmiféle "Daikin szív" nem dobog. Közük nincsen hozzá, ezt nehogy elhiggye bárki is. Ráadásul nem kapható hozzá jelenleg vezérlőpanel, amivel meg forgalomba hozzák, néhány hét alatt felmondja a szolgálatot. Egy szívás az egész.
1. Miért kell vákuumloni? Mert a levegő nem cseppfolyósítható, nem kondenzálható split klímával ... mással igen.
1.a. Ne de akkor hogyan üzemeljem be magam az otthon fellelhető szerszámokkal? Sehogy!
2. Hogyan kell bekötni a cseppvizet? Mindig lejtsen és a csővége legyen szabadon.
2.a. Akkor nem lehet bűzzárba? Nem, nem lehet.
2.b.Hogyan lehet? Pl. mosogatótál alá a mosogatógép csatlakozására kiképzett helyre, ha az nem lóg a vízbe, ha belelóg akkor felülről kifúrni ...
3. Ha felszerelem a kültérit és beltérit akkor olcsóbb a szerelés? Nem, sőt felárat számolunk mert aztán jön a vita műsor mi volt a dobozban hova rakta az asszony, és kikarcolta össze az előlapot amin 3 védő fólia volt mikor kiesett a gyárkapun.
Más kérdés?
K.K.
ps: 3 ember 2,5-3 óra alatt telepít egy klímát + minimum 0,5 órá utazik a helyszínre.
Mminimum 0,5 óra az anyag beszerzés, és 0,5-1 óra az ingyenes helyszíni szemle 1 embernek.
És most a hőségriadóban dolgoznak legtöbbet mikor más a Balatonban piheg.
be-benézek, de sajnos nem sokat tanultam itt. erre írtam, hogy ez a hely nem érte el a célját, mert olvasgatva alig jön át "nagymegfejtés". de azért nagynéha beesik egy morzsa ;-)
egyébként meg az előzőekben emlegetett jófejek meg magukra ismertek!
félreértettél, amikor azt gondolod, hogy én a nem legális gagyihekkmestereket isteníteném! ha egy munka meg van rendesen csinálva akkor az a lényeg. nyilván a minyimaköltség max. haszon "vállalkozó" kerülendő. viszont a nagy cégek meg aranyáron dolgoznak.
kétségtelen viszont, hogy idehaza nem az árak magasak, hanem a jövedelmek alacsonyak. amíg ez nem változik, addig a legálisan tiszta biznyiszhez nem sok esély van. a legnagyobb maffiózó szépen leveszi a zsírt...
én munkámban igényes vagyok, sosem azt néztem eddig, hogy hogy lehet a gagyi megoldásokkal max. pénzhez jutni, hanem, hogy elégedett legyen a megrendelő. még akkor is, ha alig marad valami. hozzáteszem nem klimával foglalkozom, de azt megsúgom, hogy belelátva a dolgokba a klímások még mindig sokkal jobb helyzetben vannak, mint az elektronikás szolgáltató többség.
irigységvan? biztos ;-)
engem itt inkább az zavar, hogy ellentétben a hasonló jellegű fórumokkal, ahol a nagy szakik nonprofit osztják a kezdő tollashátuaknak az észt, inkább a "nagy szakik" kenyérharcának hullámai töltik ki a teret.
itt az indexen is van jópár fórum, amit olvasgatva az ember kikupálódik a területről köszönhetően a sok segítőkész, saját tapasztalatát megosztó usernek.
ittmeg? na ez nem jellemző. pedig én ezért bátorkodtam idejönni. de ehelyett csak besáncolt húsosfazekak védelmezése, ködölés ezerel.
ne mondjátok már nekem, hogy CSAK a hivatalos út él. én ezernyi teületbe beleláttam és sikerrel ismerkedtem meg a szakmák lényegével annyira, hogy MAGAMNAK megoldjak problémákat és ne fussak bele olyanba, hogy pl. anyámnak 1xe Ft-ért jött ki egy nagy cég kipucolni a klímát, amit egyékként szinte nem is használ. fejés és szemétség.
tudom nem mindenki ilyen, de országol az átverés...
Zeki! Ez egy szabad fórum, akkor kérdez és válaszol valaki amikor jónak látja.
Vagy privátban kérdezd. Minden lényegi infót szervízkönyvet gyártmányazonosságot leírtam.
Azaz lehet tájékozódni, és lehet válaszolni vagy kérdezni abban az esetben is ha ez esetleg neked nem tetszik. Mint ahogy te is hozzászólszz vagy kérdezel sokszor akkor is, ha senki nem igényelte:)