"Ha mész egy földúton ahol a 4x2 is elég, de egyík kanyar után van egy nagy pocsolya mély traktornyomokkal és kikerülhetetlen, akkor kit érdekel, hogy kipörög egy kicsit az eleje ha tudom, hogy mindjárt kitol a hátulja?"
Engem érdekel. Ugyanis pont az a bajom, hogy nem kicsit pörög ki az eleje. Egyébként nem értem, ha már van ABS, ami néhány fok elfordulást képes kezelni fékezéskor, miért nem ő figyeli a kipörgést? Vagy ha igen, miért olyan "nagyvonalú"
Ha az aut. állás pontosan azt tudja amit a 2WD száraz aszfalton pl autópályán, de ha kell besegíthet így a hátulja is, akkor miért baromság egy olyan funkció ami bővített szolgáltatást tartalmaz, de semmivel sem rosszabb?
Ha mész egy földúton ahol a 4x2 is elég, de egyík kanyar után van egy nagy pocsolya mély traktornyomokkal és kikerülhetetlen, akkor kit érdekel, hogy kipörög egy kicsit az eleje ha tudom, hogy mindjárt kitol a hátulja? Mindez kapcsolgatás nélkül....
Szerintem éppen az AUTO állás a helyes, míg a 2WD értelmetlen. Ha könnyítene a bekapcsolása a hajtáslánc ellenállásán, ergo kevesebbet fogyasztana ilyenkor az autó, akkor lenne értelme a használatának, de így..!
Szia! Elvileg felszerelhetőek a helyük meg van ugyanugy,mint a többin a lökhárítóból sztem nincs több fajta. Ha erre gondoltál. Én kaptam pluszba az autóhoz,jövő héten csütörtökön veszem át. Kb. 40e forint a pár. 18e az első,és 22e a hátsó.
A 2 wd kell, hogy ne legyen mindíg 4x4-ben. A 4x4 kell, mert ugye terepjáró. Szerintem az aut állás egy nagy baromság, parasztvakítás. Mire bekapcsol, a szívem szakad meg annyit pörög az eleje. Ezzel együtt ezt az állást használom, de csak azért, hogy ne világítson a 2wd a műszerfalon.
Grat! Ahogy elnézem én is legalább ennyit várok az enyémre....
Más: próbáltam utánanézni a Nissan házatáján is, de sehol nem kaptam érdemi infót arról, hogy mi a fészkes fenének van a 2WD állás? Senki nem tudja megmondani, hogy mi szükség van rá, a 4WD lock-nak látom értelmét, de ennek a kétkerekes direkt hajtásnak nem.
Cseppet sem fogyaszt kevesebbet, mert pontosan ugyanúgy működik mint az AUTO száraz sík aszfalton, csak az első kerekek hajtottak. Bármilyen megcsúszás esetén, ilyen száraz aszfaltúton is előfordul, pl ESP híján védtelen az ember 2WD állásban. Az X-TRAIL-nél előbb kapcsol be AUTO állásban a hajtásmegosztás, mint az ESP egy ilyen esetben!
Szerdán hotzuk el a szalonból, 100 km van benne azóta. Hétvégére tervezünk egy nagyobb kerülőt. Nagyon pozitív eddig minden. A családnak is tetszik nagyon.(D4x2)
Mi majd csak jövő csütörtökön láthatjuk a kicsikét, addig nyaralunk. :)
Más: Arcit felszereltséget rendeltünk, mivel sem bőr ülésekre, sem pedig a gyári alufelnire nincs szükségünk, viszont tetszik az elől és a hátul lévő fémszerű alváz elem. Nem tudjátok, ez külön is rendelhető, illetve felszereltethető, és amennyiben igen, milyen árban van?
Azt nem gondoltam volna, hogy nálatok nincs ELF, bocsika. Egyébként csak azért mondtam, hogy jó az az ELF, mert minden Renóba ezt írják gyárilag, nincs okom ezt felülbírálni. Aztán esetleges garanciális vitákat is jobb megelőzni.
Nekem az általad megjelölt szervízben szereltek be tempomatot, ablakfelhúzó modulokat és riasztót is. Nagyon korrektek voltak. Mindenkinek ajánlani tudom Őket. (A tempomat miatt visszamentem hozzájuk, mert úgy éreztem, hogy az első beállítás nem sikerült teljesen jól. Szó nélkül fogadtak, és ismét végeztek egy - most már tökéletes - beállítást ingyen és bérmentve.
Bocsi … én nem variálok, csak itt Malmőbe sehol sem árulnak ELF-et! Itt a Renault is Castrolt tölt bele! Ezért néztem egy kicsit utána hogy mi is az a spéci benne? És megosztottam veletek gondolván hogy hátha valakit érdekel! Amúgy az ELF nem a legjobb olaj a világon!
...és azt is mondja, hogy Renault emblémával többen vennék itthon. Na ezen vigyorogtam egy jót, még ennél is többen? Nincs még egy autó amire ennyit kellene várni az előleg befizetése után 2011-ben! Lassan a Ferrari-t megszégyenítő a várakozási idő, bár az értékállósága is hasonló lenne!
Többször volt már szó róla, a fedélzeti szg. nem értékelhető. Én mindig mérem a fogyasztást, 6,0 és 6,3 l közt fogyaszt. A kijelző meg 7,4 és 7,6 közt mutat (ritkán 5,2 és 5,8 közt) de teljesen össze-vissza.
Nem értek valamit. Van egy autónk, amire vártunk, szeretjük, jót akarunk neki. Van hozzávaló olaj, nem drága, (6 litert vettem 11500pénzért) Mi a fészkes francnak kell variálni? ELF Solaris pdf. Akinemk ez nem jó, az akkor jobban ért az olajokhoz mint aki gyártja? Bocsánat, ha megbántottam valakit, nem ez volt a célom, csak nem értem miért nem jó a jó?!