Sárga színű levélkaktuszt keresek, ha jól tudom karéjos kaktusz a neve. Ha valakinek lenne 1-2 fölösleges hajtás, akkor nagyon megköszönném. Kaktuszt nem tudok felajánlani cserébe, de van mirtusz magom.
Van két közönséges füge kaktuszom (Opuntia ficus-indica ) Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem Nem vagyok egy kaktusz szakértő (összesen ez a két kaktuszom van. Ezek viszont évek óta. Szerintem jól érzik magukat mert minden évben hoznak új hajtásokat. A leveleken furcsa elváltozás van. A mellékelt képeken látszik a jelenség. A levelek nincsenek megpuhulva És már tavaly is ilyen volt. Lehet, hogy ez valami gomba betegség? Ha igen mivel kezeljem? Vagy ez normális? Lenne még egy másik kérdésem is van-esetleg valakinek tapasztalata, hogy miként lehet a Fügekaktuszt virágzásra és termésre bírni. Valaki azt tanácsolta, hogy ne támogatottam mert akkor ellustul a kaktusz. De ha van valakinek egyéb ötlete tapasztalata azt szívesen fogadom.
Valóban az Actara permetezve és felszívatva is hat,tehát jó információt kaptál a boltban.Én viszont azért tisztítottam le a gyökereket,mert tudni akartam,hogy miért pont ezt a két kaktuszt támadta meg a gyapjastetű.Általában igaz,hogy egészséges növényeket ritkán támadnak meg a kártevők,ezek megjelenése hívja fel a figyelmet arra,hogy valami nem stimmel a növény körül:víz,tápanyag,fény,hőmérséklet,akármi,ami miatt legyengült a növény.Én gyökérelhalásra,vagy gyökértetűre tippeltem,szerencsére egyik sem igazolódott be.Ha viszont már letakarítottam a gyökereket,akkor a fürdetést kár lett volna elmulasztani.Ez és az új talajkeverék,valamint a nyári kaktuszházba való kitelepítés valószínűleg megoldja a problémát.A többi kaktuszt én is csak lemosásszerúen lepermeteztem,annak is hatásosnak kell lenni.Pótlásban én nem gondolkodom,ha egy mód van rá,akkor megmentem a növényt,hiszen idős,szépen virágzó kaktuszokról van szó.
Szia.Látom szintén "zenész" vagy. Nekem is Actarát ajánlottak hozzá.De csak annyit mondtak hogy a kaktusz földjét itassam be "vastagon" a többit majd a vegyszer elintézi, miután a kaktusz felszívta.Mihelyst hazaérek lefényképezem én is.Nálam kicsit szarabb a helyzet.De szerencsér pótolható fajtákat támadtak meg.
Megtörtént a gyapjastetű likvidálása.Biztonság kedvéért a többi kaktuszt és a telelőt is újra lepermeteztem Actarával.A két megtámadott növényről ecsettel távolítottam el a fehér pamacsokat,ami elég szifuszi munka volt,mivel ezek a kakruszok rengeteg kanyargós,mély barázdával rendelkeznek.
Nálam is megjelent két stenocactuson a gyapjastetű.Egy héttel ezelőtt jó alaposan,áztatásszerűen lepermeteztem Actara és Karate keverékével,holnap pedig kiveszem a cserépből,lemosom a gyökerüket,s Actarás vízben áztatom egy félóráig.Aztán szárítás és új földbe ültetés.Remélem így végleg megszabadulok tőle.Érdekes,hogy csak ezen a két kaktuszoin jelentkezett a gyapjastetű,pedig van vagy 150 kaktuszfajom,s egymás mellett teleltek.
Sziasztok. Új vagyok itt, és rögtön egy problémával fordulok hozzátok.
Nem tudja valaki hogy mivel lehet a gyapjas tetü ellen védekezni? Úgy néz ki megtámadták a kaktuszaimat. Holnap teszek fel róla képet, hátha én tévedek és mégsem gyapjas tatü.
Sziasztok! Szereztem 1-2 új karácsonyi kaktuszt. Teszek fel róluk képet. Az első cserépbe piros színű van a másikba rózsaszín,fehér és kékes fehér. Sárgát vagy más színűt nem tudja valaki hogy hol lehet beszerezni? Kellemes estét!!
Tippeket szeretnék kapni tőletek. Van egy pár kaktuszom, és egy aloe verám, amiket lassan be kell ugye hoznom az erkélyről. Hová hozzam? Az ideális ugye, ha van fény, és a hőmérséklet 5-10 fok között van. A lehetőségeim: egy tároló, ahol a hőmérséklet nagyjából oké, de sötét van. és van egy lépcsőházam, ami tök világos, viszont télen fagyni fog benne. MIt lehet tenni????
Sziasztok! Van pár cserép crassula ovatam. A nyáron 1-2 olyat csinált hogy elfonnyadt az ág és leesett, volt hogy egy idősebb példány szó szerint félbetört. Az öreg tő meg is maradt hozza is a hajtásokat oldalt, csak egy kicsit idétlenül néz ki :( mos a legnagyobb kezdi ugyanezt csinálni puha az ág, és olyan mintha ez is fonnyadna. Nincs túlöntözve, jó helyen van tartva. megoldás?
Egy kis segítségre lenne szükségem! Kedves barátunk születésnapjára /lelkes kaktuszfun/ szeretnénk olyan kaktuszházat vásárolni, beszerezni, amely valaha, kb 10 évvel ezelőtt még kapható volt a kereskedelemben.Kicsi kaktuszokhoz készült,üvegből,talán hajlított huzalból és volt benne egy tükör is. Nagyon esztétikus és praktikus volt, sajnos azóta sehol sem látunk, még képen sem.Van esetleg ötletetek hogy hol keressük? Esetleg van valakinek otthon ilyen, vagy fotón?
Tud valaki segíteni nekem abban, hogy neten honnan tudnék kaktusz magkeveréket szerezni, ahol nem kellene megfizetni a horribilis szállítási költséget, csak a postai díjat? Esetleg van köztetek valaki aki árul magot?
Kicsit OFF::: hát elnézést. Lenne több mint 200 kaktuszom eladó (költözés/megörököltem), tudok akár mindegyikről fotót küldeni, sérülésmentes postázásban napi gyakorlatom:) van - 200-300 Ft/db, 15-30 cm nagyságúak, van néhány tucat, ami jóval nagyobb, de szintén korrekt áron. Van néhány pozsgás, Aloe is. Mail publikus. Köszönöm. :::ON