Jé, a szomszéd srác sárga Trampja a korabeli DDR lakókocsival. Azóta sajna belementek, és még nem tudta renoválni. Egyszer vezettem is, nagyon tuti volt.
Üdv!! Háát, közelről nem olyan nagyon szép ám! Jelenleg kicsit szét van szedve, éppen a hétvégén döntöttem el, hogy összerakom. Sima 1.1-es, az alját kijavítottuk, motort, féket kicsit rendeztük. Tetőeblakos, Britax. Belülről ráférne egy kárpitozás, de éppen egy üléshuzat is megteszi...
Megmutatom a gyári kerekeket, már hirdettem, hogy eladom, mert nem teszem fel az Alpinera. Speedline. Nem volt érte verekedés..:-(((((
Iveco Campagnola, Massif - Santana Motors, Land Rover alapokon
Daily - az olasz fejlesztés, SOFIM motor már francia-olasz együttműködés
A nagy kamionokról már nem is beszélve a Magirus pl teljesen német, de a nagytehereknél vannak más kontinensen is vonatkozásai
Amúgy ezekből a márkákból jött létre: FIAT, OM, Lancia teherautó, Unic, Magirus Deutz, + 86-ban felvásárolta a Ford európai teherautó üzemét, 87-ben az Astrát, meg néhány éve a Zastava kamion részlege is hozzá tartozik.
A FIAT lakóbusz az véletlen jött, csak a belseje miatt kellett. De egy jó T2 Westfaliára azért elcserélném. Az Ivecon kívül meg más nem gyárt alvázas kisteherautót tudtommal. De ott is majdnem egy kocka LT lett belőle, csak a váltó és a diffi nem volt tökéletes ezért nem vettem meg. Az olasz kocsik tetszenek amúgy formára, de a minőségük nagyon elmarad a némettől. Amúgy világ életben német autom volt. Trabant, VW Bogár 4db, T2 2db, VW Golf 2 GTI 2db, Audi 80 Avant, BMW 518i, VW T4
Kívülről nem látszott semmi, felni is csak 14-es volt rajta. A motortér a nagy hengerfej miatt 'kissé' zsúfolt volt, a hűtőt pár centivel lentebb kellett tenni (4 db. 6-os furat kellett pluszban a homlokfalra, a lökhárító alsó részén lévő kamu légbeömlőből kivettem a zárólemezt, csak a rács maradt, így valós funkciót kapott, és a hűtés is megfelelő lett), hogy a fojtószelepház elférjen, a kipufogócsonkon kissé változtatni kellett, hogy a kipufogócső ne érjen bele a tűzfalba. Az olajszűrő a lentebb tett hűtő miatt éppen hogy kifért cserekor, viszont a vezérműszíj-cseréhez ki kellett venni a motort...
Semmilyen fékerőszabályzó sem volt, mégis az N-csoportos gyári GTi futómű még havon sem nagyon blokkolta a hátsó kerekeket. Iszonyat jó autó lett, kb. 8 s alatt volt 100-on, kihúzatva óra szerint 200-nál kapcsoltam az 5. fokozatot. Kb. 215 km/h volt a vége. De városi autónak is megfelelt. Gyári elektrohidraulikus volt a cabriótető.
Azért volt jó épített autó, mivel szériaholmikból állt össze, nem volt kínlódás a tuningolt cuccokkal, az élettartammal, a fogyasztással, stb.
Egy P205 fanatikus vette meg 2004-ben, még sokat fejlesztett rajta, szervokormány került bele, a Gentry fa-bőr kárpitja, ABS! klíma!, most is megvan neki az autó, nemrég valami 2,0 Hdi motort tettek bele, de hogy ezt hogyan papírozták le...
"Csak ugye a T16 hátsó középmotoros, összkerekes, és az első ajtók, a szélvédő é a tetőlemez elejének kivételével csak formára hasonlít a fronthajtásos változatokhoz."
Ez valami rossz francia szokás lehet :-)))
Renault 5 alpine turbo-Renault 5 turbo
:-)))
Azért az érdekes, hogy a 205-nél az 1.3 rally népszerűbb mint az 1.9 rally, pedig az utóbbi a ritkább.
Legalább is a wiki ilyeneket írt. Valami fránya 150 kg...
"Az a 205-ös tényleg elég érdekes, kicsit keresgettem utána. Az a LE nem sok az 1.9-es motortól, a B csoportos T16-tól eléggé messze van."
Csak ugye a T16 hátsó középmotoros, összkerekes, és az első ajtók, a szélvédő é a tetőlemez elejének kivételével csak formára hasonlít a fronthajtásos változatokhoz.
Én egy 205 CTi bódéba raktam bele a 405 MI16 motort (148 Le) váltóstól, és a hátul is tárcsafékes GTi futóművet előre-hátra, brutális autó lett. Minden passzolt, szinte csak csavarozgatni kellett.