A sorozatban ismertem meg, azóta figyeltem a munkásságát, ha elkaptam egy cikket róla, elolvastam. Lenyűgözött a szerepe, a lénye, teljesen elhittem azt, amit láttam tőle.
Most futottam bele az ajánlójába, aztán rájöttem, hogy akkor erről volt szó pár napja az indexen.... hát akkor ERRE viszont volt pénz.... kíváncsi vagyok, milyen lesz. Mintha pár Tűzvonalas arcot is láttam volna megvillanni benne*
A peches fiatalember nyomában a baj jár. Egy vállalkozó a legendás balszerencsére részvénytársaságot alapít..., ennyit írnak, azt írják még, hogy operett. :))
A hétvégén volt a Hogy volt?! műsora sorozatokról, ebben a Tűzvonalban sorozatról is szó volt. Votl meghívott vendég is, Hábermann Lívia, Csoma Judit, Hollósi Frigyes.
Mellékelem a linket is, 1 óra 9 perc körül jön a riport, előtte a Kisváros sorozatról volt szó, Hollósi Frigyessel, Usztics Mátyással, Sztárek Andreával. Jó volt emlékezni a Tűzvonalbanra egy kicsit, szép emlék volt a sorozat - első szériái.
Lassacskán én is elköszönök, örülök, hogy jól elbeszélgettünk a sorozatról, már ami a korábbi időket illeti. Jó volt közvetlenül a részek után online-ban megbeszélni, mit is láttunk, közösen gondolkodtunk, találgattuk a következő lehetséges jelenetet, történetet.
Marek és Demsa története volt számomra az, amit maximálisan lehetett követni, talán még a szervkereskedelem.
Sajnos - számomra - viszonylag hamar túl barátivá kezdett válni az Örs egymáshoz való viszonya, már egy idő után nem lehetett tudni, hogy ki a főnök, ki a beosztott. Még jó, hogy házasság nem lett a sorozatban, mert akkor már átmentünk volna szappanoperába...
A KMCS tagjaiból igazán Otyó volt a kedvencem, de a végén már alig volt szerepe, róla el tudtam hinni, hogy több, mint rendőr.
Demsa (László Zsolt) volt az abszolút favorit, sajnálom, hogy végül meghalt a sorozatban, kár érte. :(
Pindroch és Lucky is hiteles volt számomra. Máriát is megkedveltem, de inkább csak a karaktert, azt nem, hogy 99%-ban bűnösnek gondoltuk, aztán - talán - kiderült, hogy mégsem az.
Altert sem szeretném elfelejteni, ő is változtatta a jellemét, ő is kedvenc volt.
Lacit is kedveltem.
Mindenestre, örülök, hogy volt ezt a sorozat, akár mi lett a vége, a szereplők nagy részét kedveltem, illetve voltak benne jó kis hétköznapi közteres bűnesetek.
A dialógusok is mulattatóak voltak, de sajnos egy idő után több lett a poén a filmben, mint a történet... Vki írta, hogy szeretttük a poénokat, de nem a történet helyett, hanem mellette...
Lehet, még visszanézek, de az nem mostanában lesz, majd vmikor biztos benézek.
Az évek során a Tibi Security tekintélyes vállalkozássá nőtte ki magát. Az egykori sárga cicanadrágos biztonsági őr (Kovács Lajos), puhakalapos, ballonkabátos "üzletember" lett, aki persze csak játssza a nagymenő üzletembert, mert minduntalan kijön belőle a faragatlan tuskó. A régi csapatból megmaradt Psycho is (Bitskey Lukács)...
A történet szerint egy műkincskereskedő (László Zsolt) érkezik Magyarországra, akit egy titkozatos szarkavaró (Gáspár Sándor) megbízásából a Tibi Securitynek követnie kell. Tibiék azonban nem sejtik, hogy az elegáns üzletember valójában nem más, mint a nemzetköz kábítószermaffia egyik feje, aki azért érkezett Magyarországra, hogy megtalálja a felesége gyilkosait. A gyilkosok itt vannak, csakhát menetközben derül ki, hogy az illetők valójában a magyar titkosszolgálat emberei, akik egy önmagát önállósítő, magas rangú tiszt (Csoma Judit) irányítása alatt állnak.
Innentől kezdődhet a kavalkád.
Az ötlet lényege: összeházasítani a Tűzvonalban és az Argó legjobb karaktereit, és csinálni egy jó kis vérben dagonyázó akciófilmet.
Az argósok közül feltétlenül vissza kell hozni Nagy Ferót és Csuja Imrét, míg a Tűzvonalban karakterei közül kifejezetten jó lenne Újlaky Dénes, aki egy Rejtő-regénybe illő alvilági kocsmárost játszana.
Milyen jó lenne pl. az alábbi Nagy Feró-Csuja Imre dialógus:
Profi: Mit csináltál már megint, te őstulok? Nem megmondtam, hogy vogyázz a kulcsra?
Traktor: De hát vigyáztam rá! Esküszöm az anyám jó hírére, hogy az előbb még itt volt!
Profi: Anyád jó híre? Több faszt markolt, mint kilincset!