Csepelen a ház mellett szoktam sünbe futni, szegények nem tudom mit keresnek ott a beton mellett a bokrok alatt, egyik nagyobb már igazi városi süni, tiszta korom meg olaj :-( Nem tudom mi a jobb, békén hagyni, vagy elvinni a Duna part felé.
Pontosan 7 db 10cm körüli aranyhal él benne. Én nem telejsen kristálytiszta vizet akarok, hanem olyat, hogy legalább a halaimat lássam vagy legalább a 2. lépcsőt. Mert így csak akkor látom őket, ha feljönnek közvetlen a felszín alá.
Élőfogóval simán. Egy nyers tojást kell beletenni, vagy egeret. Node, ilyenkor miért kellene megfogni ? A bundája értéktelen, valószínüleg fiai vannak.
Igen a tó feltöltés elött áll. Azért szeretnék lelátni az aljára mert akkor célba érnék. Ezt tűztem most ki, hogy megcsinálom vízcsere nélkül:-) Nekem soha semmivel nem sikerült eljutni a tiszta vízig csak a zöld mocsárig, de azt már profi módon csinálom:D
Semmi nem borult a vízbe. 4db kisebb cserepes növény van általános virágföldben, de ez eddig nem volt gond, mert amióta fel van töltve (március közepe) azóta abban vannak. Feltöltés után 1 hónapig leláttam az aljára. Aztán szépen lassan elkezdett zöldülni és egy pontnál megállt és elkezdett tisztulni. Az utóbbi 2 hétben teljesen bezöldült. Hínár volt a vízben csak nem tudom, hogy benn van-e még, mert nem látom. Nézegettem a neten és találtam egy ú.n. Pond Clear cuccot lebegő alga ellen ami pár óra alatt kitiszítja a vízet. Ilyet használt már valaki? Hatásos lehet ez a szer?(Vizet nem akarom cserélni ívás miatt!)
Szerintem olyan nincs, hogy nem sikerül. Előbb utóbb jó lesz !!
Egy talicska hínárt rá dobsz a felszínére akkor 1 hónap alatt látványos lesz a hatás Ha
gyorsabb hatást szeretnél akkor zagyszivattyúval csinálsz egy kis csobogót, szűrőt akkor 1-2 hét alatt nagyon nagy változás lesz, ha csak nem tettél valami olyat amiről nem tudunk pl csrép beborult vagy valami egyéb nem odavaló került bele.
Szomszédomnál 1500l/h szivattyú tettünk 16m3 tóba (180W )os egy tejes ládába a parton ülepíti és a túlfolyónál perlon vattán folyik át a víz naponta ki mosta a vattát 3 nap múlva már látható volt 20-40cm re most meg 60cm simán lelátok nála ha ezt elérte már nem kell a perlon vatta.
Az Uv nem szűr inkább még rásegít a zavaros vízre.
A nagy szemű mosott homokozás se segítene mert az csak az üledékre felkavarodása ellen lenne jó.
Ismerőseidnek UV nélkül is tiszta lenne ! :-) Nálad más probléma lehet, kevés növény, árnyékoltság hiánya, sok tápanyag a vízben, kemény víz stb. Tegyél fel képet.
Köszi a választ, de nekem a természet soha nem segített. 5-6 éve van tavam és mindig zöld volt. Az UV-t meg múlthét pénteken vettem meg amihez járt zeolit és még valami barana pici kő is. Azért nem értem, mert 2 ismerősömnek is van UV-s szűrője és nekik kristálytiszta a víz nekem meg ez sem jött be. Pedig van sok kis élőlényem is pl: ebihal, vizibolha, valami hátonúszó rovar, szitakötők, meg még sokan.
Arra gyanakszom, hogy az UV elöli azokat a zooplanktonokat is, amelyek épp algával táplálkoznak, így a természet nem tud segíteni, amit pedig ingyen megtett volna.
Nem tudjátok mitől lehet az, hogy 1 hete napi 13 órát megy egyhuzamban az UV-m és rosszabb a víz mint volt.Használtam kevés algaölőt az se segített. Növényeim nem igazán akarnak nőni. Ilyen volt már valakinek? Cserélni nem akarom a vizet, mert a halak nemrégen ívhattak. Mit csináljak vele?
Őszintén szólva a varangyos békától én is undorodom, persze nem bántom azért, csak kerülöm a kontaktust, de ezt Az Én Békámat imádom! Leveli békát is tudnám szeretni a kertemben, de olyant már nem is tudom milyen régen láttam életben. Talán már nincs is. Egy icuri picuri békáról tett be valamelyőtök képet, lehet, hogy az leveli béka volt?
Nem is értem, mi van itt Somogy déli részén. Akárhányszor szóba került ki hol lakik, neke még soha nem volt szerencsém. Hé, somogyiak! Mi a ti hobbitok?