most probáltam ki a legujabb tatyómnál deculepedöt varrtam bele egy szuszra védi a beltartalmat ha nagy esö érné a táskát és finoman bélel és tartást is ad..és ami a legjobb benne,hogy szalad a gép alatt bármelyik felületével kerül a talp alá.patikában darabonként is beszerezhetö a véknyább változat.utoljára 55ft volt egy 70x40es darab
van csomagolt változata extrább minöségben drogériákban kapható.
Én itt csak olvasgatós vagyok, de táska ügyben az un. táskamerevítőt használnék, az tud tartást adni még a vékonyabb anyagoknak is, csak valamilyen módon rögzíteni kell a felső réteghez. Mi foltvarrók tűzéssel oldjuk meg, végül is ahol a rátétminták vannak ott úgy is kell varrni.
Engem érdekelt, köszi szépen. Pont most akartam kipróbálni, mennyit kell nagyítani rajta. A két kéz összepasszoljon gondolom annyit. Az elmentett képet is lehet felnagyítom annyival, ha tudom.
Sikerült még a jyskbe is befutni és jelentem még párna is volt, és jó nehéz és tele van töltőanyaggal:)))) Olcsóbbra jön így ki, mintha kecskemétről venném meg. Fele ár majdnem.
Sziasztok! Túl vagyunk a lányom esküvőjén, ha egyáltalán érdekel valakit. :-)))) Innentől unokázás, babavarrás, lazítás, lógás következik. :) Megpróbálok visszaolvasgatni nézelődni, mi történt az elmúlt időszakban. .-)
Én a kezeket összemértem és minimális különbség tényleg van. Vagy arányosan a kézhez mérve fel tudod nagyítani azzal a fél centivel, vagy mielőtt nyomtatod nagyítod meg egy picit.
A katicával kapcsolatban lenne még egy kérdésem. Ha megnéztétek a mintákat, akkor pont a szabásminták között méretbeli különbség van a különböző lapok között. Ti is így gondoljátok? Szerinttek sem fognak passzolni a részek, ha ezalapján próbálom megvarrni?
Ha igen, akkor lehet, hogy megrendelem az eredeti mintát innen:
Nagyon köszönöm, de tényleg. Jysk még van is itt a közelben, akkor ma még útba ejtem. Abból a 70esből csináltam én is azt hiszem. Két baba jött ki belőle kb. De tegnap anyám keresztlánya is sárga hajú babát kért tőlem:))
Együtt érzek veled. Ugyan én ilyen szempontból el vagyok kényeztetve, mert budapesti vagyok, de tudom, mennyire bosszantó tud lenni, mikor csak egy tenyérnyi anyag hiányzik, amitől nem lehet befejezni a munkát.
És mennyi töltőanyag van benne? Ezek a szilikonos golyóknak nevezett valami van szerintem abban is, mert az enyémekben is az van.
Igen ez nekem mind ilyen kirándulós beszerzés mert itt a környéken semmi nincs. Annyira unom már, hogy itt a környéken semmit nem lehet kapni, mindent a netről vagy kukutyinból kell beszerezni.....Bocsi, most kiborultam:D
Én az IKEA-ban szoktam venni az 50x60 cm-es párnát 295 Ft-ért. Abban nagyon jó tömő anyag van, nem esik össze még használatbavételkor sem (pl. ráfekszik a lányom a kacsájára...:))
Ti mivel tömitek a babákat? Nekem eddig két régi párnám bánja a babagyártást, de sajnos elfogyott:)) A boltokban kapható tömő anyag, olyan kemény és csomós lesz, tiszta narancsbőr lesz a baba, az csak fejnek jó maximum. Szilikonos golyókra vadásztam, de csak 10 kilós kiszerelésben lehet kapni, az itteni matrac gyár meg nem ad el.
A pöttyöket fel kell vasalni, és vetexelni is kell, mert a cikkcakkozás csúnyán elnyújtja a plüsst. De ha a pöttyök fent vannak, akkor a vetexet szépen le lehet szedni, mert a sima varráshoz már nincs rá szükség. Ha nyúlik is valamennyit, a tömés azt felveszi. A plüss tökéletes választás ehhez a katicához.
Szánom-bánom, hogy nálam beragadt :((( Elvittem a páromhoz még akkor, hogy majd elugrom vele egy hétvégén valamikor hozzád. A varrógép nála van, ha megvarrtam a saját baba testemet elviszem. Aztán szépen ott is maradt a zacskóban hátul a polcon, teljesen elfelejtkeztem róla. Ruhaanyag után kotorászva villant belém a felismerés, hogy ezt bizony nagyon elfelejtettem.
Közben megnéztem a leírást és azt írja anyagszükségletnek, hogy velour. Esetleg flanelből lenne érdemes megpróbálni? A velour nem nyúlik nagyon? Nem fogja elveszteni a formáját?
Annyira tetszik ez a katica, hogy most szabadság alatt meg kell varrnom a lányomnak és persze a katica-mániás kis barátnőjének is.
Megnéztem a tutoriál, egyszerűnek néz ki az elkészítése.
Íme a katica, ami annyira megtetszett. Ennél is gondban vagyok, hogy milyen anyagból lenne érdemes megvarrni, mert a thermo szerintem vastag hozzá, a sima pamutvászon meg szerintem nem olyan puha, bújós. Ja, és a feje miből készül? Erre írtátok a harisnyás megoldást?
Ha kéred, mail-ben elküldöm a teljes leírást és a szabásmintát is.
Én biztos filcből varrnám, meg a képen is annak tűnik. Mondjuk a varrás szebb is lehetne..
Termo anyag biztos nem jó, mert nyúlik, esetleg műszőrme, ha szeretnéd, hogy szőrös legyen a kuty.
Én közbélést próbálnék rávasalni...
Ha meg még merevebbre szeretnéd, akkor van a kárpitosoknál egy szürke anyag. A kárpitos bútorok aljára használják. Ezt szoktam régebben használni még táskákba, neszeszerekbe.
Muti meg a képet,ami megtetszett, légyszi. Picassát nem tudok nézni.. köszi
Hamupip, megkaptam a gurulósokat! (Bár jól meglepődtem, hogy ki hozta, de ő nagyon kedves volt és gyorsan tisztáztuk!:-)) Igyekszem hamar továbbítani, és akkor feladom végre az én UFO-mat is!:-)