Keresés

Részletes keresés

Trebitsch Creative Commons License 2011.06.22 0 0 12191

Igazad van (és Alex nem az a kimondott átlag :), de azért ne tekintsük ezt kőbe vésett alapigazságnak, szerintem. Minden változik, még a magyar néplélek is. :)

Volt 40-50 évünk rá, hogy ez így alakuljon; reméljük a normális irányú változáshoz kevesebb is elég lesz.

Előzmény: Törölt nick (12190)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.22 0 0 12190

Akkó' te nemis vagyol derík magyar embör !!!

De viccen kívül; a többségről, az átlagról beszélünk szerintem. Akkor is mikor a magyar-meg akkor is mikor az európai gondolkodásmódról, hozzáállásról beszélünk.

Előzmény: *Alex Raps (12189)
*Alex Raps Creative Commons License 2011.06.22 0 0 12189

"A többségnek-most kénytelen vagyok újra a részemről már majd hatvan éve ismert magyar mentalitásra hivatkozni-szóval a túlnyomó többségnek az okozna teltségérzetet ha neki lehetne -a szomszédjának,ismerősének pedig nem."

Akkor ez alól én személy szerint kivétel vagyok. :) Engem rohadtul nem érdekel hogy a szomszédban mi van, egészen addig amíg az a rovásomra nem történik.   

Előzmény: Törölt nick (12188)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.22 0 0 12188

Európát meg ne tessék nekem példának felhozni, mert nem annyira szép és csodálatos mint amilyennek a média festi.

Nekünk azért még bőven megfelel példának...Bár ott tartanánk ( soha nem fogunk ) hogy újabb elérendő példát kellene keresnünk mert a régit már túlhaladtuk.

Amit leírtam a fegyverviseléssel kapcsolatos elvárásaimról arra meg ne mond azt, hogy egy olyan jogi környezet amelyről írok az nem okozna a többségnek teltségérzetet.   

A többségnek-most kénytelen vagyok újra a részemről már majd hatvan éve ismert magyar mentalitásra hivatkozni-szóval a túlnyomó többségnek az okozna teltségérzetet ha neki lehetne -a szomszédjának,ismerősének pedig nem. Mert a magyar lélektől az, hogy valami mindenkinek lehet, az idegen.

Ahogy a szabaddá vált pálinkafőzéssel kapcsolatban is hallottam már kifejteni; jó dolog, csak az a baj hogy mindenkinek szabad...)))

Előzmény: *Alex Raps (12181)
*Alex Raps Creative Commons License 2011.06.22 0 0 12187

Nekem ami nagyon fájdalmas az a lőszerkészítés jogszabályi tilalma. Szlovákiába kell átugranom időnként egy ottani magyarhoz, hogy legálisan és ami még fontos hogy a kisker árak fele alatt lehessen jó szórásképű kavicsom. 

Előzmény: Törölt nick (12186)
*Alex Raps Creative Commons License 2011.06.22 0 0 12185

A mi mentalításunk jobb a svájcinál és a németnél meg az osztráknál is. Ebből kellene kiindulnod, ha már egyszer magyar vagy. :) Merugye nyilt titok hogy az ember minden esetben fejben veszít. Tehát ha őket többnek gondolod akkor máris elbuktál. 

Erre is van egy nagyon jó példám. A magyar sport kiemelkedően jól bizonyít a világban, pedig statisztikailag 9,5-10 millió magyarból kerülnek ki az olimpiai bajnokaink és ugye azt sem kell mondanom, hogy ez a népesség csak töredéke a föld össz lakosságána, aztán azon a virtuális ranglétrán aranyak számában mégis csak az ötödikek vagyunk. Ezeket a statisztikai példákat tessék szem előtt tartani. Te tudtad hogy a német családok többsége még mindig csak hetente egyszer fürdik? Azt tudtad hogy a híresen fejlett svájcban a hetvenes években még ha cigót láttak akkor azokat összefogdosták és diliházba zárták, hogy ne tudjanak szaporodni? És azt tudtad hogy ugyanebben az országban a nőknek a hetvenes években lett csak választói joga? 

Előzmény: Törölt nick (12183)
*Alex Raps Creative Commons License 2011.06.22 0 0 12184

Fergyvertartási példákat - ha magunk oldalára akarunk állítani bárkit - akkor Finnországból és Svájcból illene hozni és ha már annyira tengeren túlról is kell akkor Kanada. A szabad (illetve majdnem teljessen szabad) fegyvertartás legjobb példái ezek az országok és ha jól emlékszem akkor a fegyverrel elkövetett bűnesetek szempontjából is ráadásul még sereghajtók is. :)

Előzmény: Túlélőblog (12172)
*Alex Raps Creative Commons License 2011.06.22 0 0 12182

Nem kell magyon messzire menni ahhoz, hogy meglásd a dolog működik. Azt hiszem svájcban szabadon tartható gépkarabély és hozzávaló hangtompító is.

Előzmény: Törölt nick (12179)
*Alex Raps Creative Commons License 2011.06.22 0 0 12181

Az én szemléletemmel semmi baj nincsen, mert elfogadom azt ami amúgy kimondatlanul is mindig van, volt és ezután is lesz. A hatalmi rendszerekben lesznek egyenlőbbek és mindegy melyik részére mész a világnak ezzel szembesülnöd kell. Ha szerinted ez gulyáskommunizmus akkor sajnálom. :)

Európát meg ne tessék nekem példának felhozni, mert nem annyira szép és csodálatos mint amilyennek a média festi. Amit leírtam a fegyverviseléssel kapcsolatos elvárásaimról arra meg ne mond azt, hogy egy olyan jogi környezet amelyről írok az nem okozna a többségnek teltségérzetet.   

Előzmény: Törölt nick (12180)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.22 0 0 12180

Hmmm. Nekem a Te szemléletedből valahogy a hetvenes-nyolcvanas évek gulyáskommunizmusának "Kaparj kurta-neked is jut" filozófiája köszön vissza, azaz ha a nagyok asztaláról időnként egy-egy húsosabb csontot löknek nekünk, akkor már nincs is okunk panaszra.

Valószínűleg azoknak van igaza, akik szerint az átlagmagyar mentalitás sokkal inkább üzbegisztáni, mint európai.

Előzmény: *Alex Raps (12178)
*Alex Raps Creative Commons License 2011.06.22 0 0 12178

"Madzsarisztánban mindig lesznek akik a törvények felett állnak; "

Ez a világ összes országára igaz. Csak az a kérdés hogy az érinthetetlenektől függetlenül (egyőnlőbbeken kívül), nekünk milyen jogok jutnak. Mert ugye juthat úgy is kevesebb, hogy attól józan elvárások szerint még élhető az életed.

Példa: nem tarthatsz gatlin-get, viszont különösebb procedúra nélkül lehet .50 alatt bármilyen fegyvered. Akár hangtompítóval is. Egy ilyen világban pont leszarnám, hogy az ügyeletes főbarom fia valamék lőtéren gatling-gel és RPG-vel jár célbalőni. :)

Előzmény: Törölt nick (12174)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.22 0 0 12177

Ja már értem; Te nem Magyarországon élsz.

Előzmény: *Alex Raps (12176)
*Alex Raps Creative Commons License 2011.06.22 0 0 12176

Én meg azt remélem hogy nem lesz Európára érvényes egységes fegyvertartési törvény és azt is remélem, hogy akiknek a jogalkotásban ez dolga azok majd átlátják, hogy a fegyvertartás és az ezzel kapcsolatos összes tevékenység az szabadság jog. 

Előzmény: forcer (12173)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.22 0 0 12175

Arról nem beszélve hogy a törvényeket a mi éghajlati viszonyaink alatt személyre is lehet szabni, akár még visszamenőleg is.

(Klasszikust idézve; Jogállam vagyunk, vagy bolhacirkusz...?)))

Előzmény: Törölt nick (12174)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.22 0 0 12174

Mondjuk ha az angol minta egységesül akkor a haveroknak se. 

Meg ahogy Te tévedsz. Madzsarisztánban mindig lesznek akik a törvények felett állnak; legyenek a törvények akár angol vagy akár albán mintájúak.

Előzmény: *Alex Raps (12171)
forcer Creative Commons License 2011.06.22 0 0 12173

Reméljük nem az Angol példa lesz. Anglia sok mindenben különös ország, ne az legyen a minta. Legyen p. az osztrák.

Túlélőblog Creative Commons License 2011.06.22 0 0 12172

Nekem most egy holland panaszkodott, hogy náluk szörnyű világ van, mert .22lr, 9mm, 38 special-t vehetnek, de afölött semmit. Kicsit felvilágosítottam, hogy a magyarországi fegyverpártiak a fél karukat odaadnák egy .22lr revolverért.

Persze az igaz, hogy Hollandia messze van az USÁtól.

*Alex Raps Creative Commons License 2011.06.21 0 0 12171

Mondjuk ha az angol minta egységesül akkor a haveroknak se. 

Előzmény: forcer (12170)
forcer Creative Commons License 2011.06.19 0 0 12170

Európa is egységesíteni akarja a fegyvertartást, de persze ránk ez lehet, hogy nem vonatkozik.  Majd mi megmutatjuk, hogy az 50-es években hozott törvény milyen jó.  Haverok megfelelő kapcsolattal és megfelelő öszegért kapnak engedélyt, a többieknek meg kuss.

sornyito Creative Commons License 2011.06.19 0 0 12169

És ha rájuk is szól, akkor mi van? Magyar virtussal közlik, hogy nekik nehogy mán megpróbáljon az EJJU diktálni...

Előzmény: Gósztrájder (12168)
Gósztrájder Creative Commons License 2011.06.19 0 0 12168

Mert miért is lenne nekik sürgős?

Rájuk szólt valaki az EU-ból? Nem. Akkor?

Előzmény: forcer (12166)
sornyito Creative Commons License 2011.06.19 0 0 12167

Hát, nem teljesen. Ha a civil szervezetek által a FIDESZ frakció felkérésére elkészített fegyvertörvény-tervezetre gondolsz, akkor azt nem nevezném a mostanira alapulónak, és sokkal szigorúbbnak. Az egy teljes, koherens tervezet, ami nem "szigorúbb", vagy "engedékenyebb", hanem racionális, néhol liberálisabb, és betartható.

Azóta a BM elkészítette az új fegyvertörvény koncepcióját, amit elküldött ~10 civil szakmai szervezetnek véleményezésre. Persze ez még semmit sem jelent, de legalább valami mocorgás van.

Előzmény: forcer (12166)
forcer Creative Commons License 2011.06.19 0 0 12166

sornyitoVan egy az FCB által kidolgozott 33 oldalas tervezet ami a régin alapul, csak sokkal szigorúbb. Ezen csámcsognak már egy éve. Nem tudom meddig akarják húzni az időt?

Kavics78 Creative Commons License 2011.06.18 0 0 12165

"Jobb helyeken "talpas 7,62" a 308 win keleti megfelelője. Mit nem lehet ezen érteni?" - Jobb helyeken nem hasznaljuk a parasztzsargont! Ill. ha igen ,kitesszuk a szmajlit!

Bar olyan mondatok utan, hogy ugyanabbol etettetek a SzVD-t is mint az AMD-t..... :-)

Előzmény: *Alex Raps (12164)
*Alex Raps Creative Commons License 2011.06.18 0 0 12164

Jobb helyeken "talpas 7,62" a 308 win keleti megfelelője. Mit nem lehet ezen érteni? 

Amúgy nincs mit mentegetnem magamat. Én is röhögök azon amiket leírtam. :))) Majd legközelebb pontosabban fogok fogalmazni. :)

Előzmény: Kavics78 (12162)
*Alex Raps Creative Commons License 2011.06.18 0 0 12163

Igazad van. Megérdemlem. :) Aki nem eléggé pontos az így jár.

Előzmény: istiba (12160)
Kavics78 Creative Commons License 2011.06.18 0 0 12162

"a régebben alkalmazott szimpla talpas AK hadilőszerrel" - Gondolom a 7.62x54R peremes loszerre gondol!  Nem varhatunk sokat amugy egy magyar katonatol! Plane olyan vad dolgokat, hogy ertsen rendszeresitett fegyverzethez!

"A korszerű hadseregek mesterlövészei már nem is nagyon használják a 308-ast, mert hadászati célokra a 400-500-as kaliberek alkalmasabbak. Ezekből pontosságra kiemlekdően jó a CheyTac 408." - Ez is gyonyoru!

"hadászati célokra a 400-500-as kaliberek alkalmasabbak" - En meg eddig azt hittem komplett hadseregek kellenek a hadaszati celok eleresehez!

"Ezekből pontosságra kiemlekdően jó a CheyTac 408." - Hat ha a .408 CheyTac-ra gondol akkor az egy valoban nagyon elterjedt urmeret! Minden utcasarkon aruljak!

"A korszerű hadseregek mesterlövészei már nem is nagyon használják a 308-ast" - Ja, szutyok luzer US.ARMY/US.MARINES! Meg jo, hogy itt van Alex es megaszondja a tutit! :-D

Mondjuk talan igaz, hogy a katonai mesterloveszek lassan-lassan ataltak a .338 Lapua Mag. ~ .50 BMG kaliberekre! De ontolto mesterloveszpuskaknal meg mindig a 7.62x51 NATO a leggyakoribb!

Kavics78 Creative Commons License 2011.06.18 0 0 12161

7.62mm az hethatvankettes! Vagy nem? :-D

istiba Creative Commons License 2011.06.18 0 0 12160

Hát az érdekes lövészet lehetett , AMD 7.62×39-es lőszerrel etetni a Dragunovot?

Előzmény: *Alex Raps (12151)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.18 0 0 12159

A lepényhal először-a reményhal meg utoljára... :-)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!