Gyári vagy valami utólagosan beszerelt..? Lehet hogy csak kiegészítő fűtés, aminek csak bizonyos hőmérséklet alatt kellene bekapcsolni automatikusan.. Ha gyári, az autó diagnosztikájával kellene látni..
Lenne pár kérdésem állófütéssel kapcsolatban. Most hogy fel lett emelve az autó, láttam van webasto tipusú vizes fütésem. De nem akar működni, télen alig bír felmelegedni a hűtővizem. Ennek hogyan kéne működnie? Hol lehet bekapcsolni? A kocsi 2004 es 2.0tdi Touran. Computert tudok olvasni, de gondolom külön computere van ennek. Mi kell hozzá hogy működjön? Valaki nem tud segiteni? Pest környékéről vagyok. Előre is köszönöm
He nem terhellek benneteket, akkor még van további két alkatrészem eladásra:
- Eberspacher mini kapcsolóóra (221000313100), új, gyári dobozában, csatlakozókkal együtt
- Eberspacher Easy Schalt T programóra (22100334700), új sosem használt, de a doboza hiányzik. Még a védőfólia is rajta van. Van hozzá külön beépítő keret is. A csatlakozót is adom hozzá.
Az alábbi új állófűtés alkatrészeket ajánlanám fel itt kedvezményes áron eladásra:
- Bühler típusú 12V-os vízszivattyú. Thermo Top V - Thermo Top C - E - P - Z típusokhoz, de tudomásom szerint az Eberspächer állófűtésekhez is használható. Csőcsonk átmérő ~20mm.
- Webasto 12V-os új üzemanyagpumpa és gumitartó. Cikkszám:WOS 9012868C
Tudomásom szerint a 3-5,2kW teljesítményű fűtésekhez (dízel és benzines egyaránt) megfelelő.
Jo 15 eve videokartya-gyartasban utaztam, ahhoz kepest ez azert egyszerubb :P (tegyuk hozza azert, hogy ez nem mai darab, ezert meg viszonylag javithato is)
Sikerult megcsinalnom egy beazott (a kocsi kb. fel meterig allt a vizben) ThermoTOP T/BW50-et. A beazas miatt elhalt par dioda a vezerlesen (az egeskamra kb, felig allt vizben), majd mikor ezeket kicsereltem, tovabbra se kapcsolta a magnesszelepet a benzintartalyban. Kis meregetes utan kiderult, hogy mar a meghajto IC nem ad ki magabol semmit. Az egy L9308, sajna nehez volt szerezni (Kinabol sikerult csak), de a csereje utan teljes a siker. Ha valakinek hasonlo problemaja van, van meg par ilyen IC-m, tudok adni belole (SG 1570 ennek a webasto szama). Egyebkent nem gondoltam, hogy ilyen egyszeruek ezek a vezerloelektronikak.
A kep jobb aljan az ominozus alkatresz, baloldalt pedig a diodak, amiket a beazas miatti zarlat leamortizalt. Hja, a hovedelem a kep kozepen jobboldalt az aluminium ontvenyfulon van. (ezt se tudtam, azt hittem, hogy valami komolyabb megoldast hasznalnak) Az egy Airpax 67L105, ergo 105C-nal nyit.
Már nagyjából szétkaptam, valami barbár szerelhette, mert pl. egyik csavar sem volt benne a keringtető ventillátor aljában (vagy ki tud esni megától?!), meg a belsejében is zörög valami alkatrész. Csak egyszerüen nem bírom kihúzni az égőfej részét. Márminden le van szedve ról, ezt is csak felfele kéne húzni de nem jön, eröltetni meg nem akarom, nagyon kéne egy robbantott ábra róla hogy tartja-e még valami az égőtér részben :((
Van egy S60 D5-öm 912D állófűtéssel. Műhely plusz diagnosztika adott.
Azt csinálja hogy egy ideig megy, melegít is, majd "Túl sok sikertelen indítási kisérlet" hibakóddal leáll.
Ahogy látom üzemanyagellátási vagy elkoszolódási hibát írnak erre. Merre induljak el? Érdmes nekiállni kitakarítani? Esetleg nincs valakinek egy leírása/belső ábrája ehhez a cucchoz?
ma beraktam a kályhát, de nem megy. a tünet ugyanaz. elindul, elkezdi betolni a gázolajat, de leáll 52-es (sikertelen indítási kísérlet) hibakóddal. asszem megy baluhoz...
Megoldottam, működik a kályha. Bár érdekes, hogy az izzítási folyamat elején kattog az izzító reléjekb 3-4-et és csak utána marad behúzva. Így viszont nem elég az izzítás ideje, és pont az a pár másodperc hiányzik, hogy be tudjon indulni. Ha kézzel az indítás előtt pár másodpercig benyomom a relét, hogy izzítson és utána indítom a kályhát, akkor elsőre beröffen. De ha nem csinálom meg ezt, akkor nem akaródzik indulni.Kipróbáltam gázolajjal is, amikor a kis edényből elfogyott a benzin, akkor öntöttem bele kb fél deci gázolajat és szépen égett tovább vele. Az indításra még valamit ki kell találnom és tökéletes lesz. Elég jól melegít, kb 10 liter vizet 5-6 perc alatt felfűtött 50 fokosra.
Megvolt a próba, de a szenzor nem lett jó. Holnap átalakítás jön. Másrészről megy a kályha szépen, elsőre nem indult, mert megszívta magát benzinnel, de egy alapos szellőztetés megoldotta a gondot és beröffent. Sokat nem ment, de a jéghideg vizet langyosra melegítette pár perc alatt. Tehát jó lesz ez, csak a szenzort kell megoldani.
A vezérlőnek semmi baja. Tökéletesen megy. A lángszenzor volt a hibás. Ki akartam venni, de nem jött ki a cső, bele van rohadva. Csak a szenzor rész jött ki, ami egy fototranzisztor epoxival beragasztva egy lezárt végű csőbe. Találtam itthon fototranzisztort, bekötöttem a régi helyére és kézzel eltakarva, szépen elindul, majd ha fényt kap szépen megy minden, aminek mennie kell. Tápszivattyú is szépek pumpál folyamatosan. Jelenleg szárad a ragasztó, amivel beragasztottam az új érzékelőt. Később majd rá kéne kötni az autó aksira, mert a 300W-os PC táp nem bírja el az izzítás közben a kályhát és letilt a táp. :D Üzemanyagot eddig még nem kapott, csak összerakva próbálom szárazon. Ahhoz képest, hogy az előző tulaj azt állította, hogy másik vezérlővel tökéletesen ment, elég érdekes dolog lehetett. A lángszenzor volt zárlatos, tehát semmilyen vezérlővel nem mehetett a kályha.
Igazság szerint ezt a kályhának kellen elvégeznie.Mikor leállitod a kályhát akkor un.utóizzitást végez éppen azért mert a következő inditásra késziti elő.A fordulatszámot annak arányában csökkenti ahogy hül a kályha igy még a megmaradt meleget szépen befujja neked a fülkébe.
Nos érdekes ez a vezérlő. Nézegettem, próbáltam visszakövetni ,hogy merről is kapja a vezérlést a tápszivattyú. Most jöttem rá, hogy sehonnan. Az a vicces, hogy csak egy dióda megy a csatira, az is a test felől. Ezt meg is értem, mert kell a dióda a tekersz induktív mivolta miatt, na de ,hogy ne menjen tovább?
Másrészt meg találtam képet bbw46-os vezérlőről és fura, hogy az enyém teljesen máshogy néz ki.
Kicsit számomra furcsa, hogy teljesen másképp néz ki a vezérlő. Ha jól láttam, akkor az Eber B5W kályha majdnem ugyan ez, ott a vezérlő is ugyanígy néz ki, csak más a bekötése.