Végre hazánkban is a kultikus brit sci-fi sorozat. Mindenkinek, akit érdekel a kilencedik és tizedik doktor története, de a klasszikus sorozat kedvelői is teret kaphatnak itt.
A Torchwoodban nem is annyira. :D Most sikerült rávennem magam hogy elkezdjem nézni, idáig nem rossz, habár szokni kell a stilust .:) Nem tudja valaki hogy a Doki vendégszerepel a Torchwoodban? Olyanformán mint a dalek inváziós epizódban Jack és kicsiny csapata. Amugy nem tudom ,csak nekem tünt-e fel, de amikor megalapitották a Torchwood-ot, a Tooth and claw c. epizodban, Viktória királynő azzal a kitétellel hozta létre az intézetet, hogy elháritsa a földön kivüli inváziót, és figyelje a Doktor visszatértét, ami ,ha a királynö reakcioját, plusz késöbb a miniszterasszony hozzáállását tekintve inkább a Doktor kivédésére szolgál ugyanugy. Ehhez képest Jack és csapata meglehetösen segitökészek.
Igen a ThetaSygma helytálló , de csak olyan formában, hogy állitolag csak a doktor afféle "felvett" neve, amit még a Gallifrey akadémián kapott/talált ki. Valami olyat olvastam ezzel kapcsolatban hogy a doktor igazi neve nem fog kiderülni, ezt azzal is védik ki, hogy Gallifrey nyelven van, és más népek számára kiejthetetlen. Ezzel kapcsolatban is van pár érdekes info itt http://tardis.wikia.com/wiki/Aliases_of_the_Doctor
Hát ezt az oldalt nézd meg: http://qwarelin.uw.hu/. Egy nagyon jó oldal, minden létező DW felirat itt van. Egyébként én is hamarosan felteszem az első feliratfordításomat is. Az első évad összes felirata megvan, vagy csak az leső három történetnek?
Ami pedig a Doktor nevét illeti, a rajongók (többsége) szerint Theeta Sigma (ΘΣ), a neve, ami a The Armaggedon Factor c. részben hangzik el és ezt pár könyv és képregény is alátámasztja.
Másik érdekesség az, hogy az orvos doktor szó az idő lord doktorból származik.
Én bedobnék egy kis spekulálnivalót. Azoknak, akik nem látták még a Demon's Run-t, SPOILER következik.
Szóval az epizód végén a doki megkérdezi Rivert, ki ő. River a bölcsőre mutat, doki mindent megért, elrohan. Jön Amy, aki ugye semmit nem ért, hiába nézi a bölcsőt, ezért River neki a kis hímzést adja a kezébe, amin szépen meg is jelenik Melody/River neve. Ez eddig szép és jó. Csak egy kérdésem van: Miért lenne a bölcsőn Melody neve? A bölcső a dokié volt, elvileg az ő nevének kéne rajta szerepelnie. Alex Kingston is valami ilyesmit nyilatkozik a Confidentialban, hogy szerinte a hímzésen River neve van, a bölcsőn a dokié. És felteszi a kérdést: vajon hány kisbaba feküdhetett abban a bölcsőben?) Persze lehet, hogy Alex csak viccel és tévútra akar vinni minket, de valóban: ha a doki neve volt a bölcső oldalán, akkor mit is válaszolt River a dokinak a "Ki vagy?" kérdésre?
Még új vagyok,most regiztem :))) Imádom a Doctor Who-t napiszinten nézem :P Viszont nem tudom hol lehet letöltenni a 2. évadot feliratossan,ha vki tudna ajánlani egy oldalt nagyon megköszönném..(lehetőleg megaupload) -st....Előre is köszi a válszt :)))
A mailed él még? Mert írtam neked korán reggel, de még nem jött válasz.... kéne megint egy kis segítség.:) Ha új mailed lenne, akkor írd meg kérlek a: bedaat1990@hotmail.com- ra. Köszönöm!
A viccet félretéve, Russel T. Davies azt írja a The Writer's Tale-ben, hogy a hölgy valóban a Doktor édesanyja. A scriptben egyszerűen "Woman" néven szerepel, de RTD annak szánta, és ezt mondta a stábnak is. A könyvben egyébként egy fél oldalon át töpreng, hogy elmondja-e a színésznőnek is.
Ez a két ember szerintem nagyon tiszteli egymást. Nagyon mások, biztos van egy véleményük is egymásról, amit nem mondanak el senkinek, de DW tekintetben biztos nem tesznek egymás alá, és ha ennek mégis fennáll az esélye, akkor beszélnek róla, és a végén RTD úgyis azt mondja, hogy "én mást akartam volna, de a te ötleted még jobb, csináld" :)
Még kiderülhet. Azért kíváncsi lennék majd ha kiderül, hogy mi volt RTD eredeti ötlete és mennyire másítja meg Moffat. De ezt szerintem még egy Confidential-ban sem fogják elmondani.
Szerintem azét gondolt mindenki a Doktor anyjára, mert a korkülönbség és az érzelmes tekintet alapján ez jött le. De éppen ezért hülyeség is, mert a Doki is volt már nagypapi, most meg huszonéves suhanc. Tehát akár a lánya, vagy a felesége is lehetett volna az a nő. :)
Én azért gondoltam arra, hogy ő a Doktor anyja, mert úgy voltam vele, hogy más nagyon nem lehet. :D De, az biztos, hogy nem egyértelmű. Na, meg amiket felsoroltál, azok sem.
A "The End of Time"-nak egyébként nekem az első része jobban bejött, mint a második.
Állítólag RTD szerint világos, hogy az a Doktor mamája lenne. Hogy mitől, hogyan, és mi értelme lenne ennek így, az viszont szerintem kicsit se világos. Meg az se, hogy az időbuborékból hogyan tud egy londoni templomba, aztán meg a tévéadásba kerülni, miközben Rassilonnak jósnőt, hipnóziót és hologrammokba dobott gyűrűket kellett ugyanehhez használnia... Röviden persze úgy is fogalmazhattam volna, hogy az egész End of Time-nak se füle, se farka nem volt, még a DW elég dadaista "logikájához" képest se :)
Ezt csak RTD tudja. Talán Moffat kitalál valamit, vagy neki akár még el is mondhatta Rusty bátyó, de gondolom nem a közeljövőben kapunk erre a kérdésre választ.
Valaki meg tudja mondani, hogy az idő végzete részben, ahol a mester elpusztítja az időlordokat, és a doktor fegyvert fog az időlordokra, majd a mesterre, majd megint a lordokra, és akkor ott egy nő, aki sír- arcát betemette, de végül levette a kezét, hogy arca látható legyen. Wilfred is látta az előzményekben. Ő kicsoda????