Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Sport és hobby célú légpukkancs topik. Ilyen fegyverekkel élő állatra a -magyar törvények szerint- tilos lőni. Aki ilyesmit propagál, a MM szerinti törlést-tiltást kapja.
A legkulturáltabb módja a pofadék magasításnak fúrás faragás és ragasztás mentesen mert ugye a későbbiekben ha vissza alakítod akkor a ragasztót is el kell tüntetni róla az meg nem szokott széplenni, nem mondom, hogy nem megoldható csak minek vele vesződni ha van jobb megoldás is! :)
Be kell szerezni egy úgynevezett Cheek piece nevezetű holmit, bár én inkább magam csinálnám meg vagy valakivel megcsináltatnám mert szerintem drágáért adják odakünn, bár kinek mi a drága.
Csak, hogy értse mindenki, hogy miről is van szó egy két kép a lehetőségekről:
Szia! Milyen duplarétegű ragasztószalaggal próbáltad, hoyg nem jött be? Elvált a tustól vagy miért nem volt jó? Azrt kérdezem mert én Tesa-val ragasztottam fel a 630-ra és kitünően szuperál rajta. Tesából is van a "sima" meg van a hálós szerkezetű, én hálóssal csináltam. További szép napot! Üdv zoli
Olyan, hogy ha becsukott szemmel lövő pozíciót veszel fel, majd kinyitod a szemed, már nem kell a fejed helyzetét változtatnod, hogy tisztán láss a távcsőben. No ezt leírni könnyebb , mint megvalósítani.
A kétoldalú ragszalag, nekem sem jött be az egérpados magasításnál. Én az eporapidot javaslom. Bár az egérpad levétele után újra kell csiszolni a tusát, mert nem lehet máshogy eltávolítani a ragasztót! :-)
Üdv, szeretnék tippet kérni, hogyan tudnám egy HW77 pofadékmagasítását megoldani úgy hogy nem fúrom szét a puskatust, és vissza lehessen állítani eredeti állapotára ha ismét nyílt irányzékos lesz, csak 1,5cm-t kellene emelnem. Az egérpados megoldáson gondolkodom, csak nemtudom milyen ragasztó fogná oda rendesen, a kétoldalúban nembízom meg teljesen.
Na a beírásodhoz csak csatlakozni tudok. Múlt héten vásároltam egy B2-t. Az eddig felmerült hibák.
1. A sütést végző, a ravasszal együtt mozgó ék egyszerűen berágódott és elkopott, mert a billentyű tengely számára kialakított lyuk 2 mm-el nagyobb volt mint a rajta átfutó csap. Eredménye az lett, hogy az ék egyszerűen nem akasztott, vagy ha mégis, akkor egy lehelettől sült a fegyver. Javítva egy slavia billentyűvel és ékkel, köszönet érte Péternek.
2. A csőfartömb csapja egy menetes csavar, amit egy másik csavar rögzít. Mivel a csőfartömb és a számára a dugyattyúházból kialakított rögzítő fészek nincsenek összemunkálva, ezért a csőfartömb rögzítése nem lehetséges a cső lötyög. Eredmény több centiméteres szórás távcsővel, hiszen a távcső a dugattyúházon van rögzítve. Javítani nem lehetséges, de ha öt lövésenként a csavart meghúzza az ember, a pontosság javul. A meghúzott csavar nem rögzíthető a kellő helyzetben, mert a rögzítő csavar csak kerek 90 fokos elfordulásoknál tud rögzíteni.
3. A csőfartömb tömítés bőrből volt valaha, ma csak valamiféle nyálkás maszat. Eredmény 5 cm szórás függőlegesen, hiszen a levegő változó mértékben szökik itt. Javítható egy slavka tömítéssel.
4. A csőben a furat kezdete nincsen sűllyesztve, ezért lehetetlen a lövedék behelyezése alaktorzulás nélkül. Eredmény kiszámíthatatlan változó szórás. Javítva először egy 10-es fúróval sűllyesztve, utána egy 90 fokra átköszörült 6-ossal.
Hát jobban jártam volna egy használt slavkával az biztos. Ehhez a puskához képest a Delta Fox egy álom. Köszönöm Ponggi a tippet a lapodon.
Azután blattyogj le a piacra és vegyél egy "Shock and Recoil Proof", azaz visszarúgás-álló 3-9x40-es vagy 6-12x44-es céltávcsövet, lehetőleg osztott szálkereszteset 5-7000 Ft-ért. Az árben már benn van a szerelék (ezzel tudod a puskára fogatni).
Nem szívesen szapulom más puskáját, de ez a "Made in Germany" sajnos egy legendásan vacak kínai gyártmány. Nem tudom, mennyiért sózták Rád, de egy Szláviával jobban jártál volna: a 630-asok 15-ért, a 631-esek 20-ért kaphatók - persze használtan.
(Bár nekem is Szláviám van, mégsem részrehajlástól vezérelve írtam a fentieket, inkább csak tapasztalatból...)
De ha már megvan, első puskának azért jó ez is, de csak nyílt irányzékkal!
A 4x20-as távcső megint csak ámítás, hogy az abszolút dilettánsok mesterlövésznek képzelhessék magukat. Nem fogsz vele pontosabban lőni, mint a gyári nyílt irányzékkal!
A nyílt irányzékkal 10m-en 2-3 cm szórásra számíthatsz, 20-on akár a duplájára is!
De ne csüggedj: tanulásnak, tapasztalatszerzésnek ez is jó és hidd el, itt a topoikon nem sokan vannak, akik még mindig az első puskájukal lőnek... ;O)
A fene tudja, nekem is csinált ilyet a rossz minőségű alu szerelék, sőt a jobb minőségű is csak ritkábban. Most acélt használok és nem nagyon van vele gond. De az igazi probléma a belenézés és fejtartás lehet, ha nem jó a pofadék beállítás.