Keresés

Részletes keresés

Higany85 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 2965

:D köszi a válaszokat remélem jó lesz már izgulunk!

Nektek is Jó Nyaralást és szerencsés utat oda meg vissza is!! :D

Az árrakkal kapcsolatban SipiBcsaba a közeljövőben felvilágosít minket ha minden jól megy! :)

Nah most már tényleg jó éjt mindenkinek!

Előzmény: Hovirag78 (2963)
rekusi Creative Commons License 2011.06.13 0 0 2964

A csapvíz valóban iható. Bár szerintem a biztonság kedvéért célszerű palackos vizet fogyasztani. Ehez bármelyik market-ban olcsón hozzá lehet jutni.

Az idei árakról várom az infókat!

Hovirag78 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 2963

Medúzával nem találkoztunk, de nem is hallottam mástól sem.

A buszt mi jól bírtuk, a héten indulunk Spanyolországba szintén busszal. Ezt azért írom, hogy nem rettentett el bennünket a hosszú út. Odafelé nagyon jó 2 söfőrt kaptunk, szórakoztattak bennünket. Visszafelé már nem lehet ezt mondani, sajnos a buszunk nagyon rossz állapotban volt volt, éjszaka ki is gyúlladt, de nem volt vészes, tudta folytatni az utat.

Olvasom, hogy szerettek fürödni, akkor nagyon jól fogjátok érezni magatokat, mert  a tenger kiváló.

Jó nyaralást!

Előzmény: Higany85 (2961)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2011.06.13 0 0 2962

A csapvíz teljes mértékben iható, csak nincs különösebben jó íze. Ha frappét kérsz, azzal kapod, azzal főznek, úgyhogy nem gáz, sőt.

Előzmény: Higany85 (2953)
Higany85 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 2961

Szió!

Hát mire a foglaláshoz jutottunk már csak a lilaló maradt :S a neten jó képek voltak róla :

Sebaj majd jővőre ha a szekér is úgy megy jobban megválogatjuk.

A medúzákkal mi újság van? Sok volt?

A buszozást hogy bírtátok?

Jócakát! :)

Előzmény: Hovirag78 (2959)
Higany85 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 2960

Jaja Miskolci :) cimborák voltak már sokszor Sipiékkel paralián, azért választottuk őket :) 

Hát ha messze van ha nem első utunk tenger mellé, úgyhogy örülni fogunk, hogy ott leszünk!

65 ezer? :D nem horror annak aki jól keres vagy aki jól spórolt. Nah mind1 amúgy sem vagyunk azok a nagy diszkópatkányok meg shopingolósok.

Eszünk néha meg fürdünk ezerrel!!! :)

Előzmény: jaszy1 (2958)
Hovirag78 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 2959

Szia!

Tavaly voltunk a Lilaloban, nem voltam tőle elragadtatva. Lehet, hogy ha valaki ezt előtte leírta volna akkor nem csalódom.

A z épület és a felszereltsége elmegy. Igaz azt írták, hogy tengerre néző szobák. Valóban arra néz, de a tenger nagyon távol van.

Utolsó épület Paralián, meg is látszik , a környéke katasztrófális. Azért nem volt annyira rossz.A tenger és környéke nagyon tetszett.

A víz forralás után iható, igaz volt amikor elfelejtettük felforralni és nem lett tőle semmi bajunk.Mi nem sokat költöttünk, mert vittünk kaját. Fakultatívon a Meteorákat/ csodálatos volt/, Olympost / annyira nem tetszett/  néztük meg.

Üdv. Ha kérdésed van szivesen válaszolok.

jaszy1 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 2958

Sipiék :) Miskolci vagy? Én is Sipinél rendeltem az utat tavaly, sőtt egy üzletházban is dolgozunk.

Nos messze van az a part, nekem is azt mondta Sipi hogy közel.

Csináltam egy videót a Lilalótol a partig direkt hogy hány perc az út.

12 perc , megkerestem most ! Na akkor az közel van?

A költőpénz annyi amennyit van.

Bár szerintem egy nyaralásra (8nap) 65 ezer fejenként nem horror összeg.

Ja és még annyi egy fakultatív programon sem voltunk és nem béreltem robogót...

Előzmény: Higany85 (2957)
Higany85 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 2957

Hát a prospektusban, illetve Sipiék is azt mondták, hogy nem lesz annyira messze a part. :S

Sebaj van két jó lábunk, este meg legalább nyugisan tudok aludni ha nem lesz buli :)

Ez a fejenként 230 erós költöpénz kicsit lefagyasztott :O :D majd vegetálunk aztán jövőre jobban spórolunk!

Köszi a választ egyébként visszakeresgélek aztán meglesem mit írtatok még a Lila lóról! :)

Szép estét!

Előzmény: jaszy1 (2955)
Higany85 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 2956

A sörre én is gondoltam :) :P

A tapasztalatokat előre is köszönöm!

Jó szórakozást Nektek! :)

Előzmény: SipiBcsaba (2954)
jaszy1 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 2955

Sokan voltununk innen a topikbó a Lilaló panzióba.

Olvass vissza, sok mindent írnak róla.

Röviden úgy jellemeznám hogy kívül szép, belül kompromisszumos. Viszont a távolsága a belvárosót katasztrófa!

A tengerpart is 800-1000méter legalább, persze a prospektusban kevesebb volt.

Egy nagy előnye van hogy csendes, nincs éjszaka lárma!

Nem mennék oda többet, de nem is mondanám annak aki odamegy hogy ne menjen!

Jól fogjátok magatokat érezni az biztos, de sok sétára készüljetek!

Az árak tavaly sem voltak barátiak. Nem méreg drága, de a Balatoni árak felett van.

Persze Van Lidl ott be lehet vásárolni olcsóbban.

Pénzt vigyél bőven ha a parton, belvárosban is szeretnél költekezni :)

Ha jól melégkszem mi tavaly 700€-ból jöttünk ki hárman lightosan.

Jó utat és jó nyaralást!!!!

SipiBcsaba Creative Commons License 2011.06.13 0 0 2954

Szia!

Magam is hiányoltam az árakról szóló információkat minden fórumról. Az idei visszatérők nem nyilatkoznak, hogy mennyit változtak. Szinte minden esetben csak elnagyoltan írtak a netre. Mi családilag ma indulunk az Atlantis Hotelbe. Ha nem is holnap, de a héten írok az árakat illetőleg a tapasztalataimról.

A csapvizet semmi esetre sem javasolja senki. Csak dobozos gyümölcslé vagy üveges ásványvíz fogyasztása ajánlott. (vagy dobozos sör és kellő mennyiségű metaxa vs. ouzo) :D

Higany85 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 2953

Üdv mindenkinek!

Előre is bocsi ha mostanában volt szó erről, csak futtában sikerült benéznem ide és csak az első néhány oldalt olvastam.

Júni 22-én megyünk Paráliára a LiLaLo apartmanba, és azzal kapcsolatban lenne kérdésem, hogy udtok-e mondani valmilyen saját tapasztalatot a helyről, illetve hogy amelett, hogy üres lesz a pénztárcám, milyenek kb. a bolti árak!? Értem itt pl.: a pékárút, vizet, melegételt ilyesmit.

Egyáltalán a csapvíz mennyire iható?

A másik: tudom emberfüggő ez is, de ha mondjuk visszafogom magam, de jól is szeretném magam érezni mennyi költőpénzel induljak neki a nyaralásnak?

Huh most hirtelen ennyi.

Köszi előre is! ;)

Szép napot Nektek!

yons Creative Commons License 2011.06.13 0 0 2952

"Paralián tény és való arra vannak berendezkedve hogy az oda utazók pénztárcáját üressé tegyék. És ezért mindent megtesznek."

El kell, hogy keserítselek - ez egész Görögországra (is) igaz. :-)) Csak más településeknek jobb a marketingjük. Valaki irta itt, hogy Paralián meg lehet ismerni a tradicionális görög ételeket - természetesen, legalább annyira, mint Budapesten a körúti gyrososnál :))) Amúgy meg tényleg felesleges egymást nyírni, annyira sokfélék vagyunk. Például (off) én Londonban kifejezetten bosszankodtam, amikor az éjszakai buszon jómagyar káromkodást élvezhettem a szombat éjszakai buliból hazafelé, hogy ott is ezt kell hallgatni. Más honfitársaim megörültek, és csatlakoztak a társasághoz....:))

Előzmény: Motun (2948)
Az elnök emberei Creative Commons License 2011.06.09 0 0 2951

Így van.

Van egy nagy áruház a buszparkolónál. Ahol a sportpályák vannak.

És még nyíitottak egy Lidl-t is.

Ezeken a helyeken elfogadják a bankkártyát.

Előzmény: nadi1228 (2949)
rekusi Creative Commons License 2011.06.09 0 0 2950

Szerintem a nagyobb éttermekben elfogadják a bankkártyát is, de a boltokban nem nagyon. Egyetlen nagyáruház van, ahol tutira tudod használni a nagy buszparkoló környékén.

De nem is hiányoznka a nagy boltok, szerintem a kis "market"-ok hozzátartoznak a Paralia hangulathoz.

Előzmény: nadi1228 (2949)
nadi1228 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 2949

Abban tudnátok segíteni, hogy mennyire tudunk bankkártyával fizetni, milyen helyeken Paralian. Én már nagyon régen voltam, akkor nem volt divat.

Pl. utazási irodában a fakultatív programokra, ill. boltokban? Még mindig csak kis bevásárló boltok vannak?

Motun Creative Commons License 2011.06.09 0 0 2948

Én is jártam Paralián, meg is kaptam a magamét ezért az utolsó templomos nagymestertől, megátkozott mint a francia királyt meg a miniszterét a pápával egyetemben.

Volt rengeteg jó tapasztalatom, de hazudnék ha azt mondanám hogy rosz nem volt.

Találkoztam a gyalázkodók szerinti alsóbb népréteggel, akikkel remek beszélgetéseket bonyolítottunk. És találkoztam a felsőbb réteggel is akik olyan felsőbbrendüek voltak hogy még a köszönni sem tudtak.

Találkoztam duhajkodó fiatalokkal is, akik télleg zavartak. Szóltan a tulajnak és rendre utasította őket.

Aztán belefutottam szar kajába is Paralián, gyomorrontást kaptam tőle, de ezt pl. átéltem, Spanyolországban is. Úgyhogy ezért nem kell Paraliát gyalázni.

Én nem gyalázom Paraliát mint a nagymester azért, mert a gyrosba nem tettek tzatzikit.

Paralián tény és való arra vannak berendezkedve hogy az oda utazók pénztárcáját üressé tegyék. És ezért mindent megtesznek.

Ha nem ez lenne akkor meg az lenne a baj.

Az is tény hogy nem egy eldugott kis halászfalu ahol a házak elött az öreg nénik üldögélnek, és a parton csak hárman vannak.

rekusi Creative Commons License 2011.06.08 0 0 2947

Mi a nyáron  immár negyedszerre készülünk Paraliára. Mindennel tökéletesen elégedettek vagyunk!

Igenis meg lehet ismerni a görög konyhát, az igazi görög fílinget, a történelmet. Paralia közelében rengeteg világhírű történelmi hely van, amit autóval, vagy akár robogóval is meg lehet közelíteni.

A szállások többnyire tiszták, kényelmesek. Aki jobbat, többet akar nyilvánvalóan többet fizet - úgy gondolom minden réteg igényét kielégíti.

Eddig a Hotel Európában, az Apartman Európában és az Apartman Elitben voltunk. Ezek közül az Apartman Elit volt a legkevésbé szimpatikus - ezt senkinek nem ajánlom.

A helyiek nagyon készségesek. Szinte mindenhol tudnak magyarul. Orvost, gyógyszertárat is rengeteget találni.

A víz tökéletesen tiszta, lassan mélyül.

Azt azért feltétlenül ajánlom, hogy mindenki nézzen utána, hogy a szállás milyen messze van a parttól! Ellenkező esetben érhetik az embert meglepetések!

Válaszolva arra az írásra hogy mindeféle emberek járnak oda csak ennyit: Valóban itt is, mint bárhol máshol mindeféle ember megfordul.

(Jártam már Svájcban, Monacóban, Olaszországban, Sapanyolországban - mindehol volt szegényebb és gazdagabb turista.)

Akit zavar a "vegyes tömeg" az menjen luxus szállóba, annak valóban nem a "Paralia" kategória való.

Csak úgy zárójelben megjegyzem én és a párom is diplomás emberek vagyunk és rengeteg hasonló barátunk jár rendeszeresen Paraliára.

Ennek ellenére a boltosokat és egyéb munkásokat sem sorolnám alsóbb kategóriába.

Ha bárkinek bármiben tudok szívesen segítek!

bkamoca Creative Commons License 2011.06.08 0 0 2946

Sziasztok,

én nem lepődöm meg azon, hogy többen csak  pocskondiázzák Paraliát, lenézik a másikat. Múlt évben ugyanez volt..... Bátran utazzatok Paraliára, én is ezt teszem a nyáron...

jackoprince2 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 2945

Szerintem ne fáraszd magad. Engem nickestől töröltek mondjuk, amit az utolsó hozzászólásom miatt meg is értek csak a vicces az, hogy az elsőt is kitörölték pedig abban semmi sértő vagy trágár nem volt. És , ami még viccesebb, hogy a reagálásokat rá azt meghagyták. Nah de mindegy. Van, akinek csak ennyi öröme van, hát legyen. Hidd el ez a hely már nem arról szól, amiről kellene. 

Előzmény: Az elnök emberei (2944)
Az elnök emberei Creative Commons License 2011.06.07 0 0 2944

Én úgy álltalában szeretem olvasgatni az érdekes  hozzászólásokat, de most nem tudom hova tenni hogy egy utazási topicban vannak akik alja néprétegnek neveznek embereket csak mert oda mennek nyaralni ahova ők akarnak, és nem hallgatnak a jó szóra.

Most ezért képesek egyesek pocskondiázni másokat?

Alsóbb néprétegnek titulálni?

Hát nem "Hobbi, szabadidő >> Utazás" a topic címe.

Akkor nem azzal kéne inkább foglalkozni?

Nyugodtan le lehet írni melyík hely milyen, mit lehet ott találni, mit nem lehet találni, anélkül hogy az utazókat alja néprétegnek nevezné a író, és majd az adott ember eldönti hogy neki megfelel avagy sem.

Ha szarba lép, az az ő baj, függetlenül a társadalmi poziciójától.

Vagy nem???

Komolyan mondom itt van pár ember aki úgy el van telve magától és olyan szinten osztja az észt és embertársait hogy az már fáj.

Nem tud leírni úgy egy véleményt hogy ne szúrja be, alja népréteg aki nem fogadja meg a tanácsát.

kékszemű Creative Commons License 2011.06.06 0 0 2943

Nem kéne húzogatni az oroszlán bajszát, örülj, hogy te megúsztad a takarítást...

Előzmény: fagylatosgyerek (2942)
fagylatosgyerek Creative Commons License 2011.06.06 0 0 2942

Nagyon jó.

Kitakarították azokat a hsz-eket amelyben nehezményezve volt hogy a felsőbbrendűségtől eltelt olvtárs ne parasztozza le azt aki Paraliára megy nyaralni, mondja el a véleményét anélkül hogy az oda utazókat alja népnek nevezné.

Nem állítson fel kasztokat.

Úgy látszik nem szabad ezt kérni.

Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2011.06.05 0 0 2911

Igen, van ilyen is, de ők nem választják újra és újra Paráliát, hanem egy út után kiderül, hogy Zalakaros a legjobb hely.

Előzmény: lobó19 (2908)
lobó19 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 2908

Mi a '90-es évek elején első korfui útunkra magunkkal vittünk egy mondhatni baráti fiatal párt-azóta se senki-senkivel. Leszerveztem mindent, utazást,szállast, jó időt szeptember közepétől. Mi két hétig zsongtunk, élveztük a tengert, a napfényt, kirándultunk a szigeten és azon kívül, megszerettük a görög ételeket, a szigeti embereket. Ők néhány nap után rossz kedvűvé váltak, legnagyobb problémák közé tartozott, hogy nem volt pürkűtt-mert otthon egy héten négyszer ettek-, meg hullámzik a tenger. Nem bolti eladók voltak és nem is logisztikai szakmunkások, és nem is munka-és személyügyi(HR)vezető vagy mi a túró.. Tanulságos volt.

Utána elutaztak Zalakarosra és az nagyon jó volt nekik. Nincs ezzel semmi baj. Egy nőből is csak akkor derül ki, hogy milyen anya lesz, miután megszületett a gyermeke. Akkor már késő...

linda4 Creative Commons License 2011.06.04 0 0 2896

Sziasztok!Igazábol csak annyit szeretnék írni ,ha valaki Paraliára szeretne menni kirándulni,nem fontos minden infot komolyra venni.Kulonbozo emberek élnek a világon így hát a vélemények is kulonboznek.MI 4 éve voltunk Paralián ,és jol éreztuk magunkat.A Meteorákat mindenkinek csak ajánlani tudom.Sziasztok.

szalámi Creative Commons License 2011.06.04 0 0 2891

Eviát is bátran ajánlom mindenkinek, van ott egy pár jó hely és asziget is nagyon szép. Kilfeldi turhista meg nem igen.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (2890)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2011.06.04 0 0 2890

Igen, csak az a baj ezzel, hogy egy csomóan megrökönyödnek, hogy bázz, ez Görögország? Ide sem jövök többet. Holott a km-ben 150-el távolabb levő Thassos pl. már hozza a görög fílinget. Sajnos dél felé olyan Evia magasságáig nem nagyon találni használható üdülőhelyet. Kréta egyes részein például a repülőgépet leszámítva (ami olyan 50e a Malévval tokvonó) olcsóbb, mint Parália. A Pireuszból komppal elérhető szigetek nagy része viszont valóban drágább, ellenben jobb is, pl. Hydra elképesztő, de 60-70 euró alatt nem találsz szobát.

Előzmény: jaszy1 (2889)
jaszy1 Creative Commons License 2011.06.04 0 0 2889

Tökéletesen igazad van, én ezt csak megerősíteni tudom. És annyit tennék még hozzá hogy Paralia olcsósága is relatív! Aki a Lidlből szeretne étkezni annak olcsó, de aki kiülős, beülős éttermekben szeretne enni inni az jóval  Balaton szintü árakkal vagy felette találkozik. Sokszor odafigyelést igényel a fizetés mert előszeretettel átverik az embert (engem megpróbáltak).

Nekem még mindig ebben az árkategóriában a Balaton a favorit.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (2888)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!