Medúzával nem találkoztunk, de nem is hallottam mástól sem.
A buszt mi jól bírtuk, a héten indulunk Spanyolországba szintén busszal. Ezt azért írom, hogy nem rettentett el bennünket a hosszú út. Odafelé nagyon jó 2 söfőrt kaptunk, szórakoztattak bennünket. Visszafelé már nem lehet ezt mondani, sajnos a buszunk nagyon rossz állapotban volt volt, éjszaka ki is gyúlladt, de nem volt vészes, tudta folytatni az utat.
Olvasom, hogy szerettek fürödni, akkor nagyon jól fogjátok érezni magatokat, mert a tenger kiváló.
Tavaly voltunk a Lilaloban, nem voltam tőle elragadtatva. Lehet, hogy ha valaki ezt előtte leírta volna akkor nem csalódom.
A z épület és a felszereltsége elmegy. Igaz azt írták, hogy tengerre néző szobák. Valóban arra néz, de a tenger nagyon távol van.
Utolsó épület Paralián, meg is látszik , a környéke katasztrófális. Azért nem volt annyira rossz.A tenger és környéke nagyon tetszett.
A víz forralás után iható, igaz volt amikor elfelejtettük felforralni és nem lett tőle semmi bajunk.Mi nem sokat költöttünk, mert vittünk kaját. Fakultatívon a Meteorákat/ csodálatos volt/, Olympost / annyira nem tetszett/ néztük meg.
Magam is hiányoltam az árakról szóló információkat minden fórumról. Az idei visszatérők nem nyilatkoznak, hogy mennyit változtak. Szinte minden esetben csak elnagyoltan írtak a netre. Mi családilag ma indulunk az Atlantis Hotelbe. Ha nem is holnap, de a héten írok az árakat illetőleg a tapasztalataimról.
A csapvizet semmi esetre sem javasolja senki. Csak dobozos gyümölcslé vagy üveges ásványvíz fogyasztása ajánlott. (vagy dobozos sör és kellő mennyiségű metaxa vs. ouzo) :D
Előre is bocsi ha mostanában volt szó erről, csak futtában sikerült benéznem ide és csak az első néhány oldalt olvastam.
Júni 22-én megyünk Paráliára a LiLaLo apartmanba, és azzal kapcsolatban lenne kérdésem, hogy udtok-e mondani valmilyen saját tapasztalatot a helyről, illetve hogy amelett, hogy üres lesz a pénztárcám, milyenek kb. a bolti árak!? Értem itt pl.: a pékárút, vizet, melegételt ilyesmit.
Egyáltalán a csapvíz mennyire iható?
A másik: tudom emberfüggő ez is, de ha mondjuk visszafogom magam, de jól is szeretném magam érezni mennyi költőpénzel induljak neki a nyaralásnak?
"Paralián tény és való arra vannak berendezkedve hogy az oda utazók pénztárcáját üressé tegyék. És ezért mindent megtesznek."
El kell, hogy keserítselek - ez egész Görögországra (is) igaz. :-)) Csak más településeknek jobb a marketingjük. Valaki irta itt, hogy Paralián meg lehet ismerni a tradicionális görög ételeket - természetesen, legalább annyira, mint Budapesten a körúti gyrososnál :))) Amúgy meg tényleg felesleges egymást nyírni, annyira sokfélék vagyunk. Például (off) én Londonban kifejezetten bosszankodtam, amikor az éjszakai buszon jómagyar káromkodást élvezhettem a szombat éjszakai buliból hazafelé, hogy ott is ezt kell hallgatni. Más honfitársaim megörültek, és csatlakoztak a társasághoz....:))
Szerintem a nagyobb éttermekben elfogadják a bankkártyát is, de a boltokban nem nagyon. Egyetlen nagyáruház van, ahol tutira tudod használni a nagy buszparkoló környékén.
De nem is hiányoznka a nagy boltok, szerintem a kis "market"-ok hozzátartoznak a Paralia hangulathoz.
Én is jártam Paralián, meg is kaptam a magamét ezért az utolsó templomos nagymestertől, megátkozott mint a francia királyt meg a miniszterét a pápával egyetemben.
Volt rengeteg jó tapasztalatom, de hazudnék ha azt mondanám hogy rosz nem volt.
Találkoztam a gyalázkodók szerinti alsóbb népréteggel, akikkel remek beszélgetéseket bonyolítottunk. És találkoztam a felsőbb réteggel is akik olyan felsőbbrendüek voltak hogy még a köszönni sem tudtak.
Találkoztam duhajkodó fiatalokkal is, akik télleg zavartak. Szóltan a tulajnak és rendre utasította őket.
Aztán belefutottam szar kajába is Paralián, gyomorrontást kaptam tőle, de ezt pl. átéltem, Spanyolországban is. Úgyhogy ezért nem kell Paraliát gyalázni.
Én nem gyalázom Paraliát mint a nagymester azért, mert a gyrosba nem tettek tzatzikit.
Paralián tény és való arra vannak berendezkedve hogy az oda utazók pénztárcáját üressé tegyék. És ezért mindent megtesznek.
Ha nem ez lenne akkor meg az lenne a baj.
Az is tény hogy nem egy eldugott kis halászfalu ahol a házak elött az öreg nénik üldögélnek, és a parton csak hárman vannak.
Mi a nyáron immár negyedszerre készülünk Paraliára. Mindennel tökéletesen elégedettek vagyunk!
Igenis meg lehet ismerni a görög konyhát, az igazi görög fílinget, a történelmet. Paralia közelében rengeteg világhírű történelmi hely van, amit autóval, vagy akár robogóval is meg lehet közelíteni.
A szállások többnyire tiszták, kényelmesek. Aki jobbat, többet akar nyilvánvalóan többet fizet - úgy gondolom minden réteg igényét kielégíti.
Eddig a Hotel Európában, az Apartman Európában és az Apartman Elitben voltunk. Ezek közül az Apartman Elit volt a legkevésbé szimpatikus - ezt senkinek nem ajánlom.
A helyiek nagyon készségesek. Szinte mindenhol tudnak magyarul. Orvost, gyógyszertárat is rengeteget találni.
A víz tökéletesen tiszta, lassan mélyül.
Azt azért feltétlenül ajánlom, hogy mindenki nézzen utána, hogy a szállás milyen messze van a parttól! Ellenkező esetben érhetik az embert meglepetések!
Válaszolva arra az írásra hogy mindeféle emberek járnak oda csak ennyit: Valóban itt is, mint bárhol máshol mindeféle ember megfordul.
(Jártam már Svájcban, Monacóban, Olaszországban, Sapanyolországban - mindehol volt szegényebb és gazdagabb turista.)
Akit zavar a "vegyes tömeg" az menjen luxus szállóba, annak valóban nem a "Paralia" kategória való.
Csak úgy zárójelben megjegyzem én és a párom is diplomás emberek vagyunk és rengeteg hasonló barátunk jár rendeszeresen Paraliára.
Ennek ellenére a boltosokat és egyéb munkásokat sem sorolnám alsóbb kategóriába.
én nem lepődöm meg azon, hogy többen csak pocskondiázzák Paraliát, lenézik a másikat. Múlt évben ugyanez volt..... Bátran utazzatok Paraliára, én is ezt teszem a nyáron...
Szerintem ne fáraszd magad. Engem nickestől töröltek mondjuk, amit az utolsó hozzászólásom miatt meg is értek csak a vicces az, hogy az elsőt is kitörölték pedig abban semmi sértő vagy trágár nem volt. És , ami még viccesebb, hogy a reagálásokat rá azt meghagyták. Nah de mindegy. Van, akinek csak ennyi öröme van, hát legyen. Hidd el ez a hely már nem arról szól, amiről kellene.
Én úgy álltalában szeretem olvasgatni az érdekes hozzászólásokat, de most nem tudom hova tenni hogy egy utazási topicban vannak akik alja néprétegnek neveznek embereket csak mert oda mennek nyaralni ahova ők akarnak, és nem hallgatnak a jó szóra.
Most ezért képesek egyesek pocskondiázni másokat?
Alsóbb néprétegnek titulálni?
Hát nem "Hobbi, szabadidő >> Utazás" a topic címe.
Akkor nem azzal kéne inkább foglalkozni?
Nyugodtan le lehet írni melyík hely milyen, mit lehet ott találni, mit nem lehet találni, anélkül hogy az utazókat alja néprétegnek nevezné a író, és majd az adott ember eldönti hogy neki megfelel avagy sem.
Ha szarba lép, az az ő baj, függetlenül a társadalmi poziciójától.
Vagy nem???
Komolyan mondom itt van pár ember aki úgy el van telve magától és olyan szinten osztja az észt és embertársait hogy az már fáj.
Nem tud leírni úgy egy véleményt hogy ne szúrja be, alja népréteg aki nem fogadja meg a tanácsát.
Kitakarították azokat a hsz-eket amelyben nehezményezve volt hogy a felsőbbrendűségtől eltelt olvtárs ne parasztozza le azt aki Paraliára megy nyaralni, mondja el a véleményét anélkül hogy az oda utazókat alja népnek nevezné.
Mi a '90-es évek elején első korfui útunkra magunkkal vittünk egy mondhatni baráti fiatal párt-azóta se senki-senkivel. Leszerveztem mindent, utazást,szállast, jó időt szeptember közepétől. Mi két hétig zsongtunk, élveztük a tengert, a napfényt, kirándultunk a szigeten és azon kívül, megszerettük a görög ételeket, a szigeti embereket. Ők néhány nap után rossz kedvűvé váltak, legnagyobb problémák közé tartozott, hogy nem volt pürkűtt-mert otthon egy héten négyszer ettek-, meg hullámzik a tenger. Nem bolti eladók voltak és nem is logisztikai szakmunkások, és nem is munka-és személyügyi(HR)vezető vagy mi a túró.. Tanulságos volt.
Utána elutaztak Zalakarosra és az nagyon jó volt nekik. Nincs ezzel semmi baj. Egy nőből is csak akkor derül ki, hogy milyen anya lesz, miután megszületett a gyermeke. Akkor már késő...
Sziasztok!Igazábol csak annyit szeretnék írni ,ha valaki Paraliára szeretne menni kirándulni,nem fontos minden infot komolyra venni.Kulonbozo emberek élnek a világon így hát a vélemények is kulonboznek.MI 4 éve voltunk Paralián ,és jol éreztuk magunkat.A Meteorákat mindenkinek csak ajánlani tudom.Sziasztok.
Igen, csak az a baj ezzel, hogy egy csomóan megrökönyödnek, hogy bázz, ez Görögország? Ide sem jövök többet. Holott a km-ben 150-el távolabb levő Thassos pl. már hozza a görög fílinget. Sajnos dél felé olyan Evia magasságáig nem nagyon találni használható üdülőhelyet. Kréta egyes részein például a repülőgépet leszámítva (ami olyan 50e a Malévval tokvonó) olcsóbb, mint Parália. A Pireuszból komppal elérhető szigetek nagy része viszont valóban drágább, ellenben jobb is, pl. Hydra elképesztő, de 60-70 euró alatt nem találsz szobát.
Tökéletesen igazad van, én ezt csak megerősíteni tudom. És annyit tennék még hozzá hogy Paralia olcsósága is relatív! Aki a Lidlből szeretne étkezni annak olcsó, de aki kiülős, beülős éttermekben szeretne enni inni az jóval Balaton szintü árakkal vagy felette találkozik. Sokszor odafigyelést igényel a fizetés mert előszeretettel átverik az embert (engem megpróbáltak).
Nekem még mindig ebben az árkategóriában a Balaton a favorit.