mi a baj a közeggel? leveszi a rendszámomat? miért tudna megbüntetni? a ráülős fűnYirógép kicsit komolyabb gép azt sem állítja meg. Vagy bukósisakot kellene feltennem? mire, rollerre? mivel kb 25-tel megy, a bringások lehagynak :o) Még lámpa is van rajt pedig ez nem is jármű. Azt hallottam, hogy egyes közegek nem tudják mi ez és igy inkább feljelentik az embert. Gondolják igy megdolgoznak a nyugdijukért :o) Kiváncsi vagyok mit tud kitalálni a közeg erre.
Azért leírom, lassan összeáll a rolli. Igaz a karburátorával kicsit megszenvedtem.
Egyszer a membránt kellet kicserélni ( készletben 4200 Ft) és a hosszantartó állása miatt, lerakódott egy csomó trutyi a benzincsőbe, amiből többször kimosta a benzin a "maradékot", ezzel újra meg újra eltömítve a karburátort. Vagy 5x szedtem szét, most úgy tűnik egy hosszabb menet után is rendesen ketyeg :o).
Az önindító nagyon állat :o))). Az utcán többen felfigyeltek a suhanásomra :o) Nagyon tud menni.
A bukolat még festés alatt de a váz már megkapta az új védelmét, csapágyak, forgó elemek átnézve lezsírozva.
A lánc kerék mögötti kis forgattyúsházba, milyen olajat tegyek? mert gondoltam azt is le kellene cserélnem.
azert vigyazz vele, mert 25-30kmh-val allva perecelni eleg megrazo tud lenni. en hordtam bukot (nem biciklist de nem is motorost), csukolvedot (gorkoris), bor kesztyut, terdvedot es neha protektor inget is.
Na ez a szerzeményem , tuning cáljára. ezt tervezem beépíteni a járgányba a jelenlegi kerekek helyett.
Nagyobb és keskenyebb kerék , így némileg növelhető a sebesség . de az sem elhanyagolható , hogy kisebb a gördülési ellenállás , evégett a motor is kímélve lesz.
Mivel 205 ös kerék így az átmérője 8 cm el nagyobb mint az eredeti. ebből kiíndúlva alapból 5 - 10 % sebesség növekedést várok.
Természetesen ez az hatalmas lánckerék , repül róla.// megjegyzem a 24V os roller aminek a motorja max 2550 et forgott , simán ment 20-25 km / óra sebességgel .
Ami igazán cukor benne az hogy szabadonfutós agy van benne . így nem lesz motorfék , ezáltal , kíméli a váltót is.
Annyira bonyolult és szövevényes volt ez a futáros dolog, hogy inkább bele sem kezdek... A lényeg, hogy mire elmentem volna érte, mégis felvették a csomagot, de adminisztrációs hibák sokasága miatt elhúzódott a mai napig, hogy kézbesítsék...
De MA MEGKAPTAM!!! Első benyomás: HIHIHIHÍÍÍÍÍ!!! :-) Majd holnap lövök róla képet is! Éppen most raktam le, mert belefutottam a yardba. Nem volt semmi gáz, éppen megálltam egy sarkon, ők meg ott jöttek lassan és jól megnéztek maguknak. Talán észre sem vették, hogy milyen műszerrel voltam...
Amit tudni kell a gépről, hogy Go-ped Sport, ha minden igaz 2004- es évjárat, a motorja: G23LH20. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen izgalmas ezekkel menni. Tetszik, de szokni kell.
nekem egy 46-os van, de ket bajom van vele. baromi hangos. ezzel nem tudtam mit tenni, egyszeruen rezonal az egesz, nem csak a kipufogo hanem minden. masik a kuplung. nagyon magas fordulaton kezd csak el fogni, azaz huzni kell mint az allat hogy elinduljon. ezt orvosoltam, legyartattam hozza ket keszlet rugot 2 fokozatban gyengebbet mint a gyari. igy jol be lehetett loni (de a neten lattam hogy van is hozza hasonlo tuning rugo).
masik baj hogy nagyobb emelkedon elkezd csuszni, es ahogy csuszik ugy lassul vissza. ha felengedem akkor megtapad de ujra gyorsitashoz megint megcsuszik. nem tom ezzel mit lehet tenni. gyari anyag van a kuplung pofakon (cserelni?). persze lehet mondani hogy hat ez ilyen, de akkor se tetszik.
Eladom mert szeretnék egy olyat ami gyorsabban megy. Kb egy hónapja vettem az elöző tulaja alig használta, én bejárattam kicsit. kb 2 tankot mentem el vele nagyon élvezetes és kell egy nagyobb igy eladom.
http://www.goped.hu/roller_s25.htm itt minden adatot megtalálsz. Jelenleg koszos, természetesen lemosom mielőtt odaadom. Egy hibája van. Le lett cserélve a markolat!! tehát az nem eredeti. Kicsitt karcos a tank, mivel nincs kitámasztója, ezért azon fekszik a gép mikor össze van csukva.
Komlón és Budapesten és Kecskeméten is át lehet venni
Hogy a kérdésre válaszoljak . azért rángatom , mert nincs töltőm hozzá 12 V os. a benne lévő aksi meg tökre le van merülve.
Sajnos jelenleg , nincs annyi időm jaszkarizni a géppel , hogy feltöltődjön az aksija.
és momentám , a pénztárcám sem kívánja a töltö megvásárlását 9800 ft ért. főleg azután , hogy Nagyfüged és gyönygös közötti útról 25 ezer ft ért hozták haza az autómat , mert szét robbant egy vízcsövem az M3 autópályán.
Én balga veterán őrűlt , úgy vélem , hogy a gyenge láncszem ezeknél a lánc és főleg a lánckerék.
nem tudom hány fogas a lánckerék de rengetegnek tűnik és nagyon aprónak .
következtetés : kicsi és erőtlen áttétel , nehogy gyorsan lekopjon az amúgy is gyenge anyagból készült fog korona.
Szerintem a megoldás : előre simson lánckerék , hátra kerékpár lánckerék legaláb 19 - 21 fogas.
Így elérhető a 3:1 es áttétel .
Kérdés : valyon a motor és a "váltó " hogy bírja ?
VÉGSŐ MEGOLDÁS :
EGY GYORSÍTÓ MŰ MEGALKOTÁSA. AMI SZINTÉN LEGALÁBB 3:1 ÁTTÉTELT TUDJA.
ennek véleményem szerint az lenne az előnye , hogy kímélné a motort , mert a gyári értéknél nem kellene nagyobb nyomatékot elviselnie , és mégis sokkal dinamikusabb és gyorsabb lehetne a gép.
na de ezt még ki kell kísérletezni. Szerinted van valami realitása az elméletnek ?
az enyémen hatalémas volt a lánckerék anó , és csináltattam rá kissebbet ...
itt látszik mekkora volt anó, igy még a szántáson is elment mint egy traktor :-))
de nyilván még kissebet fogok rá rakni hgogy okés legyen a sebessége. ugyemléxem az enyém 35-el megy , de birná a többet is , mert nyomaték van még benne bőven , és még indulásnál is megmaradna a rugalmassága. olyan 45 körűlire akarnám belőni (max50) .persze nem a sebességhajszolás miatt , hanem hogy utazósebességen30-40-en , ne pörögjön szét a motor ...
az én berántóm birta rendesen , mig le nem vitte a kapufélfa mikor közel mentem hozzá...amit rá vettem az is birja azóta.
4500 forintért vettem rá a berántót , valami "fűrészboltba"...
de alább a fórumban igen sok infó van erről a tipusról , a rajta levő motortól kezdve , a szétszedett tönkrement motor fotójai , stb...
az alapjárat(levegőcsavar)beálitásának van egy beálitási lépcsője ,ahogyan a nagykönyvben meg van irva , de már nemtom pontosan ... valahogy ugy kezdődik hogy , a levegőcsavart kell tökig becsavarni majd vissza csavarni fél , egy , vagy másfél fordulatot , aztán a tőszeleppel variálni az alapjáratot ... aztán ismét a levegő csavart valamerre hogy kisimujjon a járás , meg gázadásra felpörögjön egyből rendesen...