Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Tanácsot szeretnék kérni. Kb. 1200 m2-es területet kell levágnom évi 2-3 alkalommal. Sajnos nem csak sima fű nő rajta, hanem vastagabb szárú gazos valami is, amit a jelenlegi Homelite F2020-as gépem nem bír, egyébként is idegbajt kapok tőle. A damil állandóan elszakad, nem adagolja, stb.
Szerintetek milyen gépet érdemes vásárolni, aminek még elérhető az ára (nem több százezres profi gépre gondolok).
Az egyik Husi boltban vettem tavaly még az előző kaszámhoz 3 ágú kést, és az oleo-hoz is ezt használom (6500 ft volt, hegyes végű, made in Germany felirattal, mást nem tudok róla, elég masszív darab) de szerintem jó a gyári is, bár én sem azt használom, mert a tompa végű nem tetszik annyira. Az élezéssel meg csak óvatosan, mert nemrég flexeltem rommá a fűnyíróm kését, hát majdnem kiugrott gép a kapu felett, bár a füvet azt cefetül szórta! :-))
Meg nem is sokat használom, csak a kukorica szárat vágtam vele, a többit viszi a damil is.
Ja, bejött a 420-as? Ha csináltatsz adaptercsavart, csináltass már kettőt, vevő leszek rá! :-)
Jól néz ki, de fosok tőle, lehet, hogy nincs hozzá fellelhető alkatrész.
És valamelyik fórumban írtak róla, hogy elég macerás az a moci, igaz azt nem tudom, hogy a tipusra írta, vagy csak a saját gépe rendetlenkedik valami miatt.
A drágább trakeszokon van kardán kihajtás, de azoknak horror az ára.
Ezt már 300 körül is meg lehet venni, agroforgban 350 :-(
Fürinél, aki velecén árul használt japán kistrakeszokat, össz-vissz 3 darab működőképes egytengelyes trakezs van, 280-ért adják őket, szerintem azok is kínaiak, de eléggé leharcoltak.
Ha lehetne hozzá vmi kaszát is venni, akkor már meg is rendelném :-)
Ez orosz, állítólag nem használták, ehez elvileg lehetett kapni kaszát is, de gondolom mára nem könnyű hozzá alkatrészt szerezni, ráadásul elég rizikósnak tűnik a gép.
Csak érdekelne melyik kést mire hogyan kell használni, meg hogy mit kell rajt nézni amikor az ember vesz eggyet. Nem ismersz valami linket ahol leírják?
Mire kéne álaszolni ? Hogy jól hallottad-e ? Szerintem nem . Mindennek az alapja a PÉNZ. Attól függ, melyik kés MENNYIÉRT jó, vagy nem. A cirka 3 ezres MOGÉP, RÁBAKERT kés is jó. ANNYIÉRT .
Eredeti gyártók eredeti olajai bizonyosan megbízhatóak. Főképpen a prémium kategóriában. A "kaszagyártók" is tőlük veszik, csak azt nem tudjuk melyiket...