Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.05 0 0 4747

http://www.mahebak.hu/index.php?cont=szakirodalom       Hegesztési szótár (német-magyar)  Wörterbuch der Schweisstechnik (magyar-német

de lehet ingyen is fentvan valahol.

üdv

ati

ui: itt letölthető egy műszaki szótár, van benne hegesztési is  irja a tájékoztatóban

http://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=11&ved=0CBUQFjAAOAo&url=http%3A%2F%2Fwww.tintakiado.hu%2Fbook_detail.php%3Fid%3D111&rct=j&q=Hegeszt%C3%A9si%20sz%C3%B3t%C3%A1r%20(n%C3%A9met-magyar)%20pdf&ei=MqDrTeGWJoPIsgba2ajnCg&usg=AFQjCNG53a-YJZwnQv_tdZ0gNftO9hMurA&sig2=6L2_Z1rLtZ-cCGw6WwzVbQ

Előzmény: laci0315 (4746)
laci0315 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 4746

sziasztok   van valakinek valamilyen anyaga amiből,németűl meglehet tanulni a fontosabb,hegesztéssel kapcsolatos szavakat

franksmiths Creative Commons License 2011.06.05 0 0 4745

Üdv.

Köszi, rendesek vagytok. Én először megtanulok szénacélon, aztán jöhet a többi. Mondjuk nálunk alut, meg savállót is hegesztenek. Hát, majd idővel tudod. Van még mit gyakorolni bőven, ez talán a 3. AWI-s varratom életemben, még itt van egy hónap nyári gyakorlat, azalatt megpróbálok minéll többet gyakorolni, fejlődni, elhegesztek egy konténer csövet az tuti. Holnap már pozícióba kell AWI-zni, hát majd meglátjuk, hogy hogy sikerül. Nekem ez az átdugós módszer még nem áll a kezemre, de aztmondják, hogy érdemes megtanulni, mert így tuti lesz benne gyök. Nah, akkor felveszem négyütemmel a kapcsolatot, meg majd csinálok fényképet ide is. Üdv.

Előzmény: Törölt nick (4741)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.05 0 0 4744

Ez így van  ahogy írod. Kell bizony a rutin a próbahegesztésekhez is és ahhoz is hogy az ember eladja magát. Csak most mintha egy kicsit nehezebb lenne:) Izgulni pedig végképp nem szabad , ez a próba a szakmához tartozik , nem csak most amikor munkanélküliség van hanem már '89 ben is kellett próbát hegeszteni egyes helyeken. Én ekkor szembesültem elősször ilyennel ,azóta megszoktam.:)

Előzmény: Törölt nick (4743)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.05 0 0 4743

szia, lehet hülyeséget irok, de próbamunkából is kell rutint szerezni:))  aztán már a 20 adiknál nem is fogsz izgulni.:)

üdv

ati

Előzmény: Törölt nick (4742)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.05 0 0 4742

Sza ! Nézd a dolog jó oldalát , ami nem öl meg , az megerősít ! Fiatalabb vagy és most sokkal többet tudsz mint én , nekem hegesztésből kiesett most 7 év . Voltam próbán és persze hogy nem sikerült, gyakorlásnak  viszont jó volt.

Előzmény: Törölt nick (4730)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.05 0 0 4741

üdv!

szerintem 4 ütemmel kidumálhatod a dolgokat? énis szoktam vele a háttérben szakmázni!  :) itt talán kevésbé sikerűl majd ez? itt az a sláger leginkább, h "milyen gépet vegyek" ? 4 ütem az awis alu hegesztést csipázza leginkább! nagy bolondja neki!!  :))

a varratod nem tűnik rosznak, de van még mit gyakorolni! :)

Előzmény: franksmiths (4735)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.05 0 0 4740

szia, megmondom őszintén lánghoz nem sok közöm van, csak a lakatos tanfolyamon hegesztettem lángal keveset.

hétfőn megyek próbamunkára co2 hegesztés, ide közel, majd mesélek.   azért köszi! mail cimem egyébként publikus.

üdv

ati

Előzmény: reinold2 (4736)
reinold2 Creative Commons License 2011.06.04 0 0 4739

ok!Köszönöm a segítséget!

Előzmény: gessztenye1 (4737)
VWTD Creative Commons License 2011.06.04 0 0 4738

Koszi az infót

De én még mindig a trfos gép mellet vagyok tudom,tudom az inverteres sokkal jobb .......

De ha ugy nézzük a dolgot hogy mire fogom használni nembiztos hogy 200000ft beruházás a legjobb .

4519 hozzászolásban kévö cot láthatlanban megvettem volna amire nekem kell arra szerintem tökéletes.

beszéltem a hirdetövel és elkelt a gép.

Előzmény: HGerg (4705)
gessztenye1 Creative Commons License 2011.06.04 0 0 4737

1: ha publikus, akkor kattints a nevére, és ott van az adatlapján

2: ha nem publikus, akkor kérdezd meg tőle.

Előzmény: reinold2 (4736)
reinold2 Creative Commons License 2011.06.04 0 0 4736

Szia!

Csövet lángal tudsz hegeszteni v. csak co jöhet számításba?Ha igen ,talán tudok egy címet Debrecenben adni.

Más:Fórumozó e-mail cmímét hogyan lehet megtudni?

Reinold

Előzmény: Törölt nick (4704)
franksmiths Creative Commons License 2011.06.04 0 0 4735

Üdv négyütem!

Íme az AWI-varratom, a gyök az jól látható, úgy fényképeztem, hogy a takaró is benne legyen, de gyorsnak kellett lennem, mert nálunk tilos a telefonhasználat.

Örülnék neki, ha valakivel tudnék dumálni a szakmáról.

Előzmény: Törölt nick (4733)
Csaszu Creative Commons License 2011.06.03 0 0 4734

Sziasztok

Szeretnék venni egy megbízható, jó minőségű MMA gépet.

Otthoni munkákra ( esetenként egész naposra ). Nagyrészt 20x20 - 40x40-es zártszelvényeket kellene hegeszteni, 2-3 mm-es falvastagsággal, ritkán 6-8-as kazánlemezt.

Mit ajánlanátok ?

ESAB Caddy™ Arc 151i A31

FRONIUS TransPocket 1500

Migatronic Delta 140E

Esetleg valamelyik Lincoln ?

Átnéztem a doksikat, mintha az Esab-ban nem lenne letapadásgátlás és egyéb segédfunkció, ez mennyire nehezíti meg a munkát, mert nem vagyok valami profi hegesztő ?

válaszokat előre is köszönöm

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.03 0 0 4733

Szeva!

Engem érdekelne milyen lett a csöved amit awival hegesztettél.

Előzmény: franksmiths (4717)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.03 0 0 4732

szerintem az én hozzáállásom elég korrekt, csak az a baj amit te irtál , és kivan az emberfia szolgáltatva. de  ha egy cég ilyen akkor ott nem is akarnék dolgozni. bizom benne hogy vannak korrrekt cégek ahol majd eltudok helyezkedni. ahol emberszámba veszik a leendő szakembereket. ahol kamatoztathatom elméleti és gyakorlati tudásomat, hog yazután messzebb tudjak akár külföldön is dolgozni.

üdv

ati

Előzmény: gessztenye1 (4731)
gessztenye1 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 4731

Nem-nem.. ez nem az a hozáállás, amire most igény van. Nem a cég van érted, hanem te vagy a cégért. Te adsz el munkát a cégnek, nem ő neked. Hozzánk is jött úgy jelentkezni hegesztőjelölt, hogy egy dipótáska bizonyítványt hozott. Fel is vettük, mert hogy biztos... aztán mikor egy 4 órás munkát 3 napja hegesztett, akkor gondolkodtunk, hogy talán mégse. Nálunk minden szakember meg van becsülve. A kezdők is, ha mutatnak valami érdekeset, és olyan a hozzáállásuk. Nem is nagyon fordul elő, hogy valaki önszántából ott akarja hagyni a céget.

Mehetsz nyugatra, de ott ugyanez mégjobban ki van élezve. Ott bizony teljesíteni, produkálni kell.

Előzmény: Törölt nick (4730)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.03 0 0 4730

töretvizsgálat ? alig néztek rá , nemhogymég  ugyis megvizsgálják,,,

az én véleményem: egy munkáltató legyen segitőkész  egy próbahegesztés során, álljon hozzá pozitivan, elvégre nem ellenségek vagyunk hanem leendő kollegák. akik esteleg együtt fognak dolgozni, és biztositson jó körülményeket a próbamunka során is. főleg aki még nem dolgozott a szakmában.

ha nincsen felvétel akkor be se hivjon senkit megalázni elbizonytalanitani, mert nem tesz jót a cég hirnevének de senkinek nem jó sem a cégnek sem a felvételisnek. wps lapot csipőből vágom  lehet határok között mozogni benne ezt tanultam, minősítésem is  van ,de szinét sem láttam a wps nek. csak elénkrakták az anyagokat  na hegeszétek majd jövünk. nem a két szép szememért kaptam meg a minősítést , hanem mert jó lett. kitünő bizonyitványom  van a 135 okj is, a lakatos okj meg 4 es. csak egy közeli jó cég kellene akinek van hajlama arra hogy foglalkoztasson. messzire nem tudok menni mert szülők miatt és barátnőm miatt, de ha egyszer messze mennék akkor már külföld, de ahoz meg sok gyakorlat kell.

üdv

ati

Előzmény: gessztenye1 (4728)
gessztenye1 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 4729

Kifogás - nem kifogás...

Ne így állj hozzá. Természetesen értékelj minden munkahelyet, ahova próbamunkára mégy. Ebből sokat tudsz tanulni. El akarsz ugye adni valamit. Jelen esetben a munkádat. Neked kell meggyőzni az adott munkáltatót, hogy ezt meg is akarja tőled venni. Plusz az első időkben is neked kell mutatni valamit, hogy a próbaidő lejárta után ezt a munkáltató $$$ foganatosítsa. Akarni kell azt a munkát.

Előzmény: Törölt nick (4725)
gessztenye1 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 4728

Pontosan.. kérni kell próbadarabot a gépbeállításhoz. Ez bizony alap. Ha nem kérsz... Ez már egy értékelendő - pont.

Ha a sarokvarratod jó lett, akkor azért mégiscsak be tudtad állítani azt a gépet. Az átégés meg nem csoda, ha elsőre, ismeretlen anyaggal, géppel nem sikerült. Az egy külön tananyag.

Eltörték a hegesztett darabot, megnézték a töretet?

Sajnos lehet, hogy tényleg nem akartak már senkit felvenni. :-/

Látod, nálunk kevesebb a fizetés, de nincs ilyen. Odaáll a hegesztőmérnök a jelentkező mellé. Elmondja, hogy milyen gép, milyen anyag. (ekkor az okos jelentkező kér egy wps lapot...) Arra rá van írva minden, ami elég a gép durvabeállításához. Ha tudja értékelni a wps-t, és sacc/k be tudja állítani a gépet, meg valahogy kinéz a töret, akkor már majdnem fel is van véve a páciens. A többi már hozzáállás kérdése.

Előzmény: Törölt nick (4724)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.03 0 0 4727

én is a baknál állitottam be de kevés volt a pa pozicióhoz az egy munkadarab, mert  kikellett próbáljam hogy megy át a gyök, és utánna meg álitottam volna  és jöhet a másik pa munkadarab. de csak egyet kaptam , ha jó jó ha nem akkor  mehetsz.

Előzmény: gessztenye1 (4726)
gessztenye1 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 4726

Ott a bak sarkában... látod? Ott kezdik a hegesztőgépek beállítását a srácok. Némelyik bakon, vagy asztalon már több kilós heftkupac gyűlt össze az évek során. Meg ugye itt töltik fel gázzal a munkakábel csövét, ha régen volt használva a gép, stb, stb.

Előzmény: Törölt nick (4720)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.03 0 0 4725

még tényleg jobb is lett volna a kézipajzs, mert jó a kezem és  láttam volna mit hegesztek, de mondom nem adtak másikat hiába kérdeztem. nem kifogásokat irok  hanem sajnos tényeket.

ha kifogásokat keresnék akkor a bumet ról sem irtam volna jókat, de ott minden jó volt a varratjaim is mert segitőkészek voltak,  és nem bunkók, csak a telóba  elfelejtették megkérdezni hogy állok az awi val. ezen mult csak.

üdv

ati

Előzmény: gessztenye1 (4723)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.03 0 0 4724

34 éves vagyok, de olyan gépet  kellett beállítsak hogy az ott legidősebb dolgozó is csókolomot köszönhetett volna neki.

tudtam mi mit állít, a sarokvarratom az nagyon jólett, a varrat befejezés nem lett olyan amilyet szerettem volna, a pa vizszintes nem ment át a gyök,4 es lemeznél hézagot is hagytam.  de nem kaptam ujbóli lehetőséget.   nem is akartak felvenni engem, már tudatosult bennem akkor mikor megkérdezték hogy minek mentünk.

asztal mellett nem volt semmi sem, de most én kuncsorogjak próba anyagért vagy kukázzak? ők ismerik a terepet  adjanak még pár anyagot ha nem lett jó az első, és nem elmenni strucpolitikát tanusitva hogy na majd jövünk. áá ez nem próbamunka volt hanem kibaszás ennyi.

üdv

ati

Előzmény: gessztenye1 (4722)
gessztenye1 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 4723

Pajzs...

Mi direkt kézi pajzsot adunk a kedves jelentkezőknek, hogy lássuk, milyen kezük van. Ha egy kézzel tud normális varratot húzni, akkor jöhet... :-)

Mondjuk a gyökátégéses próba azért lehet, hogy kicsit erős. Azt tényleg tanulni kell, meg ismerni a gépet, anyagot hozzá.

Előzmény: Törölt nick (4720)
gessztenye1 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 4722

Csabametál... hehe... oda vitték el tőlünk a goldhofer trélereket. Szívnak velük rendesen.

Hegesztőgép. Nos, nem véletlen volt eltekergetve. Azt fülre, szemre be kell, hogy tudjad állítani. Max annyit azért illik elmondani, hogy melyik tekerő micsoda. (ha le van kopva a felirat) Ha van felirat, akkor azt ránézésre kéne ismerni. Illik tudni elméletből az alap paramétereket. Adott lemezvastagság, adott a huzal vastagsága, akkor kb. tudod, hogy mennyi feszültségre, és áramerősségre kell állítanod a gépet. Akkor meg már tudsz értelmes varratot húzni. A gázt meg csak észreveszed, hogy meg van-e nyitva a csap. Ismeretlen gépnél előbb kicsit többre kell állítani, aztán ha megismerted, akkor már vissza lehet venni.

Nem rossz szakma ez. Csak tanulni, tanulni kell. Ma olyan hegesztőkkel tanultunk újat, akinek 30 éve ott lóg a kezében a pisztoly. Egy újfajta anyag, új pozícióban, új követelményekkel. Megkínlódtak vele, pedig a saját gépükkel dolgoztak. Az 5. munkadarab már +/- 0,3 mm-es tűrésben volt.

Munkadarab... minden hegesztőasztal alatt, mellett, körül, vagy kint a kukában van hulladéklemez. Na, az pont azért van, hogy a gép durvabeállítását meg tudd csinálni rajta.

Előzmény: Törölt nick (4719)
donphon1 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 4721

Probaltam mar, csak az zavar hogy nem irnak ki egy arat se, hogy tudja az ember ,hogy mire szamitson.    azert kosz

Előzmény: _nyunyuka (4708)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.03 0 0 4720

ja igen eszembe is jutott ami kimaradt. olyan pajzsot kaptunk amit hiába tekertem fönt hogy mereven álljon, állandóan a látómezőbe billent , nem láttam teljesen hol hegesztek, kérdeztem van e másik, azt mondták hogy sajnosez van.

ha egyáltalán megyek még az életben próbamunkára, akkor viszek saját pajzsot. csak jelenleg az én pajzsom pont ezt csinálja, megszakadt benne a müanyag menet , azért nem vittem. de nem gondoltam hogyegy ilyen  nagy cégnél egy jó pajzs nincsen.

voltam 1 hete próbamunkán debrecenben a bumet nevü cégnél, ott minden korrekt volt ,automata pajzs, sok munkadarab,jó  feltételek próbamunkán,  nagyon kedves emberek,  csak annyiból nem volt korrekt  hogy telefonba nem mondták hogy awi is jólenne ha tudnék, és egy helybeli srácot vettek fel aki awizni is tudott. de akkor nem is megyek be próbamunkára ha telefonba ezt nekem megemlitik. na mindegy.

üdv

ati

Előzmény: Törölt nick (4719)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.03 0 0 4719

szia. azzal kezdem hogy teljesen kiábrándultam a próbamunkán, hogy milyen igazságtalan, és nemtörődöm munkáltatók is vannak.akik kihasználják az emberi hiszékenységet és megalázzák a munkavállalókat még pályájuk kezdetén és elvárják hogy jól teljesíts és ne menjen el a kedved a szakmától.

levolt beszélve ma délre a próbamunka egy ottani vezetővel, (csabametál szeghalom)mikor odaértünk mert ketten mentünk, ugy fogadtak minket hogy minek mentünk. na köszönöm jó kis fogadtatás. mondtam előre pályakezdők vagyunk, fél éve nem láttunk co gépet, de ki lett adva hogy állítsák el teljesen a gépet, és nekünkl kellett egy idegen gépet beállítani, magunkra hagytak , fél óra mulva előjött valaki,előzőleg  kaptunk fejenként 4 munkadarabot de ugy hogy egyik az sarok varrat volt PB (6 os) a másik meg viszintes    PA gyökátfolyással, nem kaptunk másik munkadarabot, az hogy na mégegyet próbálj meg tesó az luxus volt. semilyen segitőkészség nem volt bennük, egyszóvak mondhatták volna menjetek a picsába ne is kezdjetek hozzá.  nem is tudom akarom e ezt a szakmát ezekután,  hányingerem van attól hogy szarba sem veszik a páylakezdőket, ugy érzem az lett volna tőllük a pozitiv hozzá állás hogy na gyertek srácok itt van jónéhány munkadarab meg itt egy kollega aki segit  mindenben mert szükségünk van az emberekre, nyugodtan csináljátok, segitünk beállítani a gépet mert nem ismeritek stb.

mert utánna ugyis rutinból menne mindenkinek a beállítás csak idő kérdése. gyakorlat teszi a mestert, de  milyen gyakorlat ha nem tudom elkezdeni a szakmát?

lehet valami kimaradt, majd eszembejut.

üdv

ati

Előzmény: gessztenye1 (4715)
laci0315 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 4718

sziasztok   van-e valakinek német hegesztési szótára amit emailben eltudna küldeni,vagy bármilyen jegyzet amiből néhány alapvető fordítás van   köszönöm előre is

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!